Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#561 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 February 2011 - 10:00 AM

Evo moje lampe koju trenutno koristim i nemam zamerke, radi i na 3AAA i na jednu 18650, i ima tri moda i led Q5 koja je jaka i ekonomicna, a dugme za paljenje je fosforescentno i svetli u mraku.
Garantovano se vide i velike i male rupe po putu...hehe..

Attached Thumbnails

• cree Q5.jpg

• 0

#562 bajser

bajser
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 06 February 2011 - 11:08 AM

pa cek cek cek ovo tvoje iznad je koliko se meni cini isto sto i zoom X2000 (blaga varijacija):

http://www.greenlase... ... ba79d7.jpg

nije valjda to ta kineska? gde rekoste da ima da se kupi u NS i posto? Ocu jednu odmasadaodma
  • 0
kao Mister No i njegov Pajper, tako i ja vozim bajs!

#563 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 06 February 2011 - 11:14 AM

Mihec, gde si kupio ovu lampicu?
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#564 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 February 2011 - 11:25 AM

Prijatelj mi je doneo iz UK. Kostala me je poprilicno, ali vredi svaku paru, ove ovde sto se prodaju nisu ni priblizno tog ranga...zapazite ova ima Q5-led diodu. [-X
Bacite pogled:

http://cgi.ebay.co.u... ... 43a4d524ae
  • 0

#565 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 06 February 2011 - 11:34 AM

Prijatelj mi je doneo iz UK. Kostala me je poprilicno, ali vredi svaku paru, ove ovde sto se prodaju nisu ni priblizno tog ranga...zapazite ova ima Q5-led diodu. [-X
Bacite pogled:

http://cgi.ebay.co.u... ... 43a4d524ae

Jesi li siguran da su performanse toliko bolje od kineske x2000? Da li si koristio x2000 nekada?
  • 0
Potpis

#566 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 February 2011 - 12:03 PM

Ma koristio sam, imam i sada jednu takvu jeftinu kod sebe, aj` poslacu par slika da vidis istu takvu i pored nje slicnu, ali za trziste UK. Ovu nasu sam platio 500din. ovde, a ova iz UK. me je kostala sa transportom i td. preko 25 EU. Na prvi pogled izgledaju isto, sem sto na ovoj pise iz UK. - POLICE, medjutim ako se malo bolje zagleda vidi se razlika u svemu...npr. ova ima totalno drugu led diodu, pozlacene kontakte, protiv oksidacije, jer sta ti vredi ako se desi bas kada ne treba da ostanes bez svetla...ova jeftinija mi nekad zatreperi...sto znaci da moze i da se ugasi u nekom momentu, a to je dosta lose ako si negde "na terenu", za po kuci nije strasno...upalis sibicu ili upaljac...Kuciste je od jaceg materijala i preciznije napravljeno.
Prijatelj isto nije verovao dok mu nisam demonstrirao kod njega u vikendici kakva je razlika, pogotovo osvetljaj na vecoj daljini. Ova jeftinija trosi dosta vise struje, merio sam ampermetrom licno, isto mi se i greje poprilicno kada radi duze, a samim tim je i radni vek kraci...
Na kraju krajeva, jeftinija varijanta je odlicna za manje zahtevne korisnike, pre toga su bile obicne sijalice...pa da ocoravis kad` ti nesto ispadne na pod, da ga nadjes...ebg.
  • 0

#567 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 February 2011 - 12:59 PM

Evo, mozete da vidite razlike ove za "trziste treceg sveta" tj. za nas i ove iz UK. Ako malo bolje pogledate vidi se i po kucistu da nisu potpuno identicne...sare, jedna je malo cak i duza, ova ima socivo od stakla, a i vidi se razlika izmedju led. Ova bolja ima pri maksimalno suzenom snopu precizan i konkretan "otisak" u obliku same led diode...Toliko od mene i pozdrav

Attached Thumbnails

• 1.JPG
  • 2.JPG
  • 3.JPG

• 0

#568 bajser

bajser
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 06 February 2011 - 01:07 PM

ja narucio x2000 komata 2 :D

kad dodje, ostaje da smislim kako da ih zbudzim na lulu, da mi ne smeta na volanu :) U stvari, idem sad odma da vidim i planiram :)
  • 0

#569 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 06 February 2011 - 01:15 PM

Ako misis na kineske x2000, spremi pun novcanik para za baterije, jer ih melje u roku od 2 sata (3 x AAA). :mrgreen:
  • 0

#570 bajser

bajser
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 06 February 2011 - 02:33 PM

imam vec eneloop punjac za 4 AA (i AAA), ostaje mi samo da kupim 6 eneloop-a AAA i miran sam.

edit: mislio sam da ih tapnem sa svake strane lule, na samu lulu, ali nista od posla. Smetaju mi sajle samaraljki. Bas ce morati na volan, odozgo
  • 0

#571 zeljkov

zeljkov
  • Members
  • 1246 posts
  • LocationBanja Luka

Postavljeno 06 February 2011 - 04:00 PM

mihec, hvala na recenziji... =D>
  • 0

2010: 3582.6 km 2011: 7022.0 km 2012: 6487.9 km 2013: 7271.3 km 2014: 6xxx km
http://zeljkov.wordpress.com

#572 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 06 February 2011 - 04:08 PM

Ma tu smo da se pomazemo bre..hehe,pozz :D

Mene upropasti ova zima...opet sam se ugojio...cini mi se rekord...ne smem ni da stanem na vagu da se ne demoralisem, mora izgleda da masiram malo stajacu biciklu, dok nisam i za nju preso tezinski limit..pod hitno.. :roll:
  • 0

#573 bajser

bajser
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 08 February 2011 - 08:45 AM

stigle x2000 komata 2

ovako sam ih probao po danu, uz neku svoju kucnu duracell lampu sa halogenom sijalicom, i dok se halogena poznaje na zidu tek ako znas da je upaljena i dooobro se zagledas - x2000 svetli posteno dobro. :D A tek kad se 2 upale zajedno... 8)

ostaje jos da ih probem vo mrake, smontiram na bajs, i nanisanim da propisno biju. :idea:
  • 0

#574 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 08 February 2011 - 10:54 AM

Pazi samo, usladiće ti se svo to svetlo, ali ćeš hteti više, pa ćeš da završiš kao ja sa 4 komada X2000 na bicikli :D.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#575 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 08 February 2011 - 12:33 PM

Tako sam nekad...kada su bila dinama i obicne sijalice imao i po 3 dinama, 3lampe napred sa "kratkim i dugackim svetlom i pozadi dva zadnja sa obicnim sijalicama...al` to nije sve..."kacio" sam ja i zmigavce na guvernal, a za blinkanje sam pritiskao, palcem dve zice...eeeeee... kad se setim Pony bicikl, a onda sam presao na trkacku i poskidao i ono malo sto je bilo svetla i branika i td...hehe...e, ko sad izmisli ove ledice, samo da imas neku muku... :D pz
  • 0

#576 bajser

bajser
  • Members
  • PipPip
  • 65 posts

Postavljeno 08 February 2011 - 08:55 PM

eh, ljudi, pa ko nije tako? Ja sam na poniku montirao i "motor". Rasecem casu od jogurta, uhvatim listic plastice stipaljkom za vilu, drugi kraj provucem u zbice i frrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.... :lol:

dva svetla, da imam ispred tocka i malo u duzinu da mogu da se povezem. Da vozim MTB, ma pale bi i 4 lampe :D

probao sam ih sad napolju, na dvoristu, jbt, kad ih skupim, bacaju k'o laser fino se poznaje snop barem 50 metara.

Onda sam usao u kucu i napravio kevi i caletu light show po boravku :D
  • 0

#577 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Postavljeno 12 March 2011 - 11:14 AM

Evo... ako nekom treba 18650 baterija..:

http://www.limundo.c... ... VO/2431638
  • 0

#578 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Postavljeno 01 April 2011 - 08:01 PM

Postavljena slika
Kupio sam ovog "kineza" i on ima pored normalnog svetla i "stedljivo" odnosno mod u kome svetli odprilike duplo slabije.Ima li neko iskustva,da li ovaj mod zaista stedi struju i koliko?
  • 0

#579 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Postavljeno 01 April 2011 - 08:05 PM

U tom modu baterija traje i traje....Nisam testirao koliko,jer vozim u naj jacem modu,i cim postane slabiji menjam bateriju.
  • 0

#580 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Postavljeno 01 April 2011 - 08:15 PM

U tom modu baterija traje i traje....Nisam testirao koliko,jer vozim u naj jacem modu,i cim postane slabiji menjam bateriju.

Punjive ili alkalne? n2:thumbsup
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika