Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#521 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 02 November 2010 - 11:01 PM

Na ovom linku piše "bez memorijskog efekta". Jel samo reklama, ili sam ja propustio trenutak kad se NiMh tehnologija rešila tog problema :)?
Za Eneloop sam negde čitao da nemaju taj efekat ili da je umanjen, ali isto ne znam koliko ima istine u tome. Ima li neko Eneloop? Njih sam razmišljao da uzimam za ovu HL-EL530 lampu jer imaju to malo samopražnjenje a lampa svetli odlično samo kad su skroz pune.
  • 0

#522 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 02 November 2010 - 11:13 PM

Ovo nisu GP baterije, već neka loša kopija. GP ne pravi AA baterije kapaciteta preko 2700mAh.

Što se tiče Eneloop baterija, preporučio bi ih za EL530, ako već koristiš punjive baterije u njemu. To što si pročitao za Eneloop je da imaju manji stepen samopražnjenja, nema to nikakve veze sa memorijskim efektom :).
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#523 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 03 November 2010 - 04:16 PM

Ajd što GP ne pravi NiMH baterije od 3000mAh nego što lik četiri takva komada prodaje za cirka 330 dinara #-o da su prave, jedan komad bi više koštao od te cifre a ne 4 pcs...
Po meni je bitno samo opredeliti se za kvalitetnijeg proizvođača pošto će sve baterije vremenom da postanu neupotrebljive (dugo će se puniti, kratko će trajati, brzo gubiti kapacitet...) niko od nas neće baš svaki dan puniti baterije tako da to što imaju 1000 ciklusa ili 1500 potpuno je nebitno, svakako će biti zamenjene posle 3-4 godine...
P.S. Punjive GP baterije sad izgledaju ovako:
Postavljena slika
  • 0

profilepic.gif

#524 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Posted 03 November 2010 - 04:24 PM

330din je trenutna ponuda, ne cifra za koju ih on prodaje.
  • 0
-

#525 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 03 November 2010 - 04:32 PM

330din je trenutna ponuda, ne cifra za koju ih on prodaje.

u pravu si, mada to i nije toliko bitno jer nema šanse da ponude dođu do 1200-1400 din koliko bi recimo bila neka realna cena za 4 pcs pakovanje 3000mAh.
  • 0

profilepic.gif

#526 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 03 November 2010 - 07:28 PM

Što se tiče Eneloop baterija, preporučio bi ih za EL530, ako već koristiš punjive baterije u njemu. To što si pročitao za Eneloop je da imaju manji stepen samopražnjenja, nema to nikakve veze sa memorijskim efektom :).

Pa iako sa NiMh u startu imam niži napon, moram punjive, jer su mi neisplative alkalne da ih stalno kupujem, a samo prvih par-nekoliko sati odlično sija. Kad već ne mogu nikako da zbudžim litijumsko napajanje, a to bi mi bilo idealno za bajs jer bih uvek mogao da držim do vrha dopunjeno i nema samopražnjenja. Biće valjda za drugo svetlo kad budem sam budžio nešto.
A za Eneloop da nemaju memory efekat piše na njihovom sajtu u FAQ :) samo ne znam koliko je to merodavno. Ja ću ipak bar povremeno da ih skroz ispraznim.
  • 0

#527 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 03 November 2010 - 09:12 PM

Ma bitno je da one imaju mali stepen samopražnjenja u odnosu na konkurenciju, to im je selling point :).
  • 0

#528 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 12 November 2010 - 02:06 PM

ajd neka neko slika ledicu na toj x2000!

Koja god da je ne sija slabije od P4 (probao sinoć)

[attachment=1]P9190654.JPG[/attachment]
[attachment=0]P9190661.JPG[/attachment]

Ako Kinezi uskoro ovo pocnu da prodaju na buvljaku molim da me neko obavesti.
http://www.goodluckb...om/280lum-x2000 ... -mode.html
Power supply:2pcs AA 1.5V batteries.
  • 0

#529 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 12 November 2010 - 03:34 PM

Koja god da je ne sija slabije od P4 (probao sinoć)

[attachment=1]P9190654.JPG[/attachment]
[attachment=0]P9190661.JPG[/attachment]

Ako Kinezi uskoro ovo pocnu da prodaju na buvljaku molim da me neko obavesti.
http://www.goodluckb...om/280lum-x2000 ... -mode.html
Power supply:2pcs AA 1.5V batteries.

Link je pukao
  • 0

#530 MarkoD

MarkoD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 226 posts
  • LocationBGD

Posted 15 November 2010 - 02:51 PM

Link je pukao

Bogami jeste.Evo jos bolje varijante,EDI-T P4 Cree Q3-WC:
http://www.dealtowor... ... M5MDMwODt9
  • 0

#531 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 27 November 2010 - 10:15 PM

Evo jednog linka sa novijom tehnologijom lampi tj.led sijalica. Mogu reci da imam par komada i rade odlicno u svim uslovima...mogu da rade sa obicnim 3 x AAA baterijama i sa 1 x 18650 baterijom, koja ima visestruko veci kapacitet...Pozdrav svim biciklistima

http://cgi.ebay.co.u... ... 4cf34c9c30
  • 0

#532 slobad

slobad
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationObrenovac

Posted 06 January 2011 - 07:22 AM

U Obrenovcu kod Kineza pre petnaestak dana sam kupio četiri x2000 po ceni od po 450 dinara.Prepravio sam zatvarač u kome se nalazi prekidač,ubacio 18650 bateriju i radi fantastično.Kinez mi je rekao da na veću količinu može da mi proda po 400 dinara(preko 30 komada).Ima i onaj tip za na glavu sa zumom a cena je ista.
  • 0

#533 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 06 January 2011 - 08:20 AM

U Obrenovcu kod Kineza pre petnaestak dana sam kupio četiri x2000 po ceni od po 450 dinara.Prepravio sam zatvarač u kome se nalazi prekidač,ubacio 18650 bateriju i radi fantastično.Kinez mi je rekao da na veću količinu može da mi proda po 400 dinara(preko 30 komada).Ima i onaj tip za na glavu sa zumom a cena je ista.

Jel mozes da postavis neku sliku kako si prepravio zatvarac?
  • 0

#534 slobad

slobad
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationObrenovac

Posted 06 January 2011 - 08:56 AM

Sliku mogu postaviti za dan-dva i zbog ostalih članova foruma a ako hoces pošalji mi broj telefona na mail i da ti objasnim, nije teško to napraviti.Moj mail je [email protected]
  • 0

#535 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 06 January 2011 - 11:34 AM

Ma možeš slobodno ovde da postaviš, verujem da dosta ljudi zanima kako si to odradio :)
  • 0

#536 mihec

mihec
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts
  • LocationNis

Posted 06 January 2011 - 02:26 PM

Samo da skrenem malo paznju...ove baterije 18650...litijumjonske zahtevaju specijalan punjac...nikako se ne smeju puniti sa nekim punjacem za NIMH ili NICD baterije. Jos da kazem da postoje obicne i "safe" baterije (18650)...koje su bar kako kazu sigurne protiv eksplozije i slicno, imaju ugradjen senzor koji prekida strujno kolo da ne bi doslo do havarije...
Problem je i sa ovim jeftinijim Kineskim lampama, barem ja koju sam imao, to sto se dosta greje prilikom duzeg rada, a predpostavljam da se tako i prilicno smanji zivotni vek led sijalice... sto opet kako kazu...vremenom smanji intenzitet svetla...pre ostari led... Ove skuplje led sijalice imaju mnogo vecu efikasnost, sto znaci da samim tim , manje se greju, manje trose energiju i duzi im je vek
  • 0

#537 slobad

slobad
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationObrenovac

Posted 06 January 2011 - 04:06 PM

Iz poklopca sam izvadio plastiku sa prekidačem i oprugom.Plastiku sam (deo ka bateriji) šmirglao do 1mm debljine zida.Oprugu sam skratio da viri iz plastike oko 2mm što je dovoljno da napravi kontakt i baterija nema lufta.Provozao sam se oko 2 sata sa dve lampe i oduševio se rezultatima(jako svetlo i zanemarljivo grejanje).Na limundu kupio punjac za litijum jonske baterije.Slike nisu najboljeg kvaliteta zato što su slikane mobilnim.Za dan-dva dobijam svoj foto-aparat nazad i mogu da postavim bolje slike mada i sa ovih slika vidite o čemu se radi.

Slika010.jpg Slika013.jpg
  • 0

#538 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 06 January 2011 - 04:13 PM

Pa ovo si veoma jednostavno rešio, sviđa mi se. Jesi i baterije kupovao na Limundu?
  • 0

#539 slobad

slobad
  • Members
  • Pip
  • 19 posts
  • LocationObrenovac

Posted 06 January 2011 - 04:59 PM

Baterije sam uzeo iz firminog rashodovanog lap topa.Inače i baterije sam vidjao na Limundu i u oglasima na internetu.
  • 0

#540 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 06 January 2011 - 05:34 PM

Pa ti si onda odlično proš'o. Ima ih na Limundu, mada su dosta skuplje nego spolja što mogu da se nabave :).
  • 0

3 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users