Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#481 Cata96

Cata96
  • Members
  • 7 posts

Posted 01 October 2010 - 12:21 PM

Da li sam pogresio sto sam uzeo Cateye Hybrid?
  • 0

#482 betelgez

betelgez
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Posted 01 October 2010 - 06:38 PM

ako nisam pogresio, uzeo si ovu lampu Postavljena slika

kosta oko 40 dolara, sto nije malo. :|
sad, model tvoje je verovatno hl-el 020. ona je po performansava slicna hl-el 300

da ti ne bih nist apricao o tome jesi li pogresio ili nisi, sam vidi.
idi na ovaj sajt i u donjem desnom uglu ces videti kako cirlicno pise scena (rumunski je sajt). tu ces izabrati scenu road dry. iznad je malo veci spisak lampi koje imaju na testiranju. pri vrhu ces naci cateye hl-el 300. klikni na nju i sacekaj da ucita da vidis kako ce svetleti. negde na sredini se nalazi lampa koja se zove magicshine HA-III. onda klikni da vidis kako svetli.
pogledaj na ovaj sajt nesto o toj lampi i na ovaj koliko kosta.
tad ces videti da li sise preso. :wink:
pa javi kada vidis
  • 0
Postavljena slika

#483 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts
  • LocationModricha, RS/BiH

Posted 01 October 2010 - 10:05 PM

A jesi mu i nasao poredjenje... :twisted:

Dovoljno bi bilo da si mu rekao da pogleda X2000 na "wide" i rekao da kosta 500 +- dinara + baterije... :mrgreen:
  • 0

#484 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 01 October 2010 - 10:55 PM

Da li sam pogresio sto sam uzeo Cateye Hybrid?

To se pita pre nego što se kupi, sad je kasno :).

Kad već pitaš za mišljenje, ne mogu da kažem da si pogrešio jer je lampa sigurno kvalitetna i trajaće godinama, ali ne mogu da kažem i da si ispravno postupio jer košta stvarno puno, a ništa ne svetli.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#485 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 02 October 2010 - 07:46 AM

Stigao novi sampion! :D

Slika sa starim
Postavljena slika

Poredjenje na zidu
Postavljena slika

U pitanju je UltraFire WF-501b sa SSC P7, 18650 baterijom i standardna 3 moda. Utisak posle sinocne voznje je: dosta vise svetla(iako se to na gornjoj slici bas i ne vidi), slobodna procena oko 500lm (2.2A sa svezom baterijom) i zrak je manje koncentrisaniji od XR-E, sto zbog texturiranog reflektora, sto zbog floody prirode P7-mice, a to zapravo i vise odgovara nasim potrebama. :D Sve u svemu ja prezadovoljan!
  • 0

#486 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Posted 02 October 2010 - 09:12 AM

Stigao novi sampion! :D

Brinem se da ce mu kratko trajati titula... :)

Meni upravo stigla Magischine MJ 808 (Updated Version), veceras ce biti nekakvi testovi...

Inace, uporedio sam samo na brzinu u sobi sa lampom koju sam uzeo caletu (CREE XR-E emiter, nesto kao X2000), 808 je na MID primjetno jaca od X2000 na HI, a kada je 808 na HI X2000 kao da nije ni upaljena... :mrgreen:
Tako otprilike izgleda poredjenje... :mrgreen:

Inace doslo je za tacno 10 radnih dana, ja zadovoljan, fino upakovano, kvalitet lampe i baterije odlican (pomalo neocekivano)...
  • 0

#487 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 02 October 2010 - 09:23 AM

U pitanju je UltraFire WF-501b sa SSC P7

Pričaj, odakle, kolko, kako? :mrgreen:

BTW, u zdravlje nova lampica :D.

Inace doslo je za tacno 10 radnih dana, ja zadovoljan, fino upakovano, kvalitet lampe i baterije odlican (pomalo neocekivano)...

Kolike dodatne troškove preko cene lampe si imao?
  • 0

#488 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Posted 02 October 2010 - 11:39 AM

U pitanju je UltraFire WF-501b sa SSC P7

Pričaj, odakle, kolko, kako? :mrgreen:

BTW, u zdravlje nova lampica :D.

Kolike dodatne troškove preko cene lampe si imao?

Ovakva Ultrafire kao kod Timmy-ja kosta oko 15€ plus koji € postarine kod nas, uglavnom ispod 20€ plus punjac i baterije... :)

Dodatni troskovi ispali OK, ispalo me samo 2,6€ kod nas, a sa DX-a je postarina FREE (citaj ukljucena u cenu), ukupno me izaslo oko 65€ 8)...
  • 0

#489 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 02 October 2010 - 12:27 PM

a sta kazete na ovo? razdaljina 1m

Attached Thumbnails

• Photo-0166.jpg
  • IMG000057.jpg

• 0

#490 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 02 October 2010 - 12:49 PM

Ovakva Ultrafire kao kod Timmy-ja kosta oko 15€ plus koji € postarine kod nas, uglavnom ispod 20€ plus punjac i baterije... :)

Čekaj, 20e sa punjačem i baterijom ili bez? I kako se to uopšte može dobaviti? Pretpostavljam da je neizvodljivo i da trebaju kartice/paypal i žongliranje istim tako da to otpada.
  • 0

#491 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 02 October 2010 - 03:20 PM

20e samo lampa. Punjac i baterija dodju jos 15-tak. Najbolje je poruciti direktno sa DX ili negde sa net-a. Ja sam je dobavio iz Nemacke i izasla me je nesto malo vise.

@stefan
WTF is that? :mrgreen: Daj specifikaciju ili poredjenje sa necim poznatim, slaba vajda ovako..
  • 0

#492 stefan

stefan
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 711 posts
  • LocationSvilajnac

Posted 02 October 2010 - 04:46 PM

neka lampica sa 21 diodom,evo uporedio sam je sa cateye,samo sto cat eye ima ovu sirinu (te jacine)na 1-2m(dobre vidljivosti) posle baca svetlost (jak snop)u dalj.dok ova ima istu vidljivost ali se posle 2-3m snop siri i ostaje ista vidljivost sem sto ne moze dalje od 15m da ostane ista vidljivost jer se siri snop sve vise.izvinte sto se ovako izrazavam al ne razumem se ja u to :|

Attached Thumbnails

• 1195169462-27467_full.jpg
  • Photo-0172.jpg
  • Photo-0171.jpg
  • Photo-0166.jpg

• 0

#493 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 02 October 2010 - 08:27 PM

Ja sam je dobavio iz Nemacke i izasla me je nesto malo vise

Jesi to naručivao sa nekog sajta, ili ti je neko doneo lampu?
  • 0

#494 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 03 October 2010 - 09:17 PM

Jesi to naručivao sa nekog sajta, ili ti je neko doneo lampu?

Doneo mi kolega jodala sa Limunda.
http://www.limundo.com/Clan/jodala
  • 0

#495 sveta344

sveta344
  • Members
  • 1673 posts

Posted 03 October 2010 - 09:30 PM

http://www.limundo.com/Clan/jodala[/quote] Ako nije tajna,koliko te je koštalo?
  • 0

#496 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Posted 03 October 2010 - 10:07 PM

A video sam još ranije kod njega da ima specifične aukcije, tipa 18650 baterije, LED drajvere, snažne LED i slične komponente koje se retko nalaze kod nas :).
  • 0

#497 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Posted 04 October 2010 - 10:06 AM

@stefan
WTF is that? :mrgreen: Daj specifikaciju ili poredjenje sa necim poznatim, slaba vajda ovako..

Emiter je kao i kod tebe SSC P7, ali je ova kod mene (barem po mom misljenju) dosta jaca od moje druge lampe sa XR-E emiterom (nesto poput X2000 samo sto je headlamp), cim stignem stavicu slike... :)
  • 0

#498 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Posted 04 October 2010 - 12:19 PM

Emiter je kao i kod tebe SSC P7, ali je ova kod mene (barem po mom misljenju) dosta jaca od moje druge lampe sa XR-E emiterom (nesto poput X2000 samo sto je headlamp), cim stignem stavicu slike... :)

Ma znam za Magicshine, drugog stefana sam pitao. :mrgreen:

Ako imas mogucnost izmeri napon/struju sa kojom tera P7. To je jedini realni pokazatelj. :D Npr. kod X2000-ki LED nije previse forsiran(500mA) i daje oko 100lm, a kod ove moje prethodne lampe XR-E@1A ~ 200lm, primetno jace. Mozda zbog toga ne deluje da je veliki skok sa te na P7.
  • 0

#499 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Posted 05 October 2010 - 06:41 PM

Evo nekih prvih testova Magicshine MJ-808 (Updated Ver.) :)

Kao i prosli put, slikano je telefonom (manuelno koliko moze :)), a imao sam zanimljivih slucajeva kada je u pitanju P7 na MID modu, pojavljivale su mi se linije kao da slikam televizor (da se tako izrazim)... :D

Specifikacija:
-SSC P7 emiter
-4*700mA @ 3.6V (4.2V max)
-700lm (900lm max)
-4*18650 (2+2), 8.4V max, ??? mAh (dok ne izmjerim koliko vuce P7 necu moci sa sigurnoscu reci)
-3h vrijeme rada na HI, 5h na MID modu (proizvodjac)

Ostalo: Nisam jos nikako ispraznio baterije do kraja, tako da ne mogu reci ni koliko je vrijeme punjenja, a sto se tice praznjenja, igram se i vozikam bajsom vec treci dan po malo i napon je sa 8.3V koliko je bio pao tek na 7.8V ...
Kada se lampa upali na HI, napon na bateriji trenutno padne za 0.2V, a na MID-u pada za 0.1V, ako je lampa krace upaljena napon se vrati na pocetnu vrijednost...

Kao sto sam vec spominjao, poredio sam je sa lampom koja ima CREE XR-E emiter, a kao napajanje koristi 18650 bateriju! (napominjem za bateriju jer je po testovima na netu nesto jaca nego sa AAA baterijama)

CREE XR-E @ HI
Postavljena slika
SSC P7 @ HI
Postavljena slika
CREE XR-E @ HI vs. SSC P7 @ HI (XR-E je onaj malo veci krug i nesto je svjetliji nego dio koji P7 ne osvjetljava direktno)
Postavljena slika
CREE XR-E @ HI vs. SSC P7 @ MID (XR-E se sada nesto bolje vidi jer je P7 na MID modu, a vide se nesto malo i one linije koje sam spominjao ranije)
Postavljena slika
CREE XR-E @ HI vs. SSC P7 @ HI IN FRONT
Postavljena slika

To je to za ovaj prvi dio testiranja, dok nadjem vremena (faks poceo...) slikacu i koju sliku vani pa cu okaciti...
Sve u svemu, P7 je dosta jaci (logicno valjda), i sa njim se komotno vidi i do 50m ispred bicikla (ako se tako podesi i ako je dovoljno mracno) sto sa X2000 naravno nije slucaj, ali tada se javlja jedna zanimljiva pojava da mi automobili koji dolaze u susret (iz nepoznatih razloga) blicaju... :mrgreen:
Jos nisam otkrio sta je uzrok... :mrgreen:

Prosao sam jednom prilikom pored dvojice policajaca (zaustavili nekog malca sa skuterom) sa upaljenim objema lampama na HI (X2000 na glavi a MJ-808 na volanu) i samo su me ispratili pogledom, vjerovatno malo zbunjeni/izgubljeni... 8)

Za kraj ovog dijela testiranja: Znam da ima gro modela jacih svjetala od ovoga, ali nisam siguran kome je to i za koju namjenu potrebno... :?
  • 0

#500 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Posted 07 October 2010 - 03:32 PM

Idemo dalje...

Postavljena slika

Narucio sam tri X2000 (CREE XR-E P4, 1*18650), tri punjaca za 18650 baterije i naravno tri pakovanja po dvije protected baterije (2400mAh), sve zajedno ce me izaci oko 50eura, ljudi kojima sam pokazivao svoju lampu sa XR-E :) i onu jacu sa P7 :D su se odusevili, i svi su izrazili zelju za necim slicnim, posebno kada sam im rekao da nije mnogo skupo... :)

Druga stvar, odem malo prije do jedne prodavnice ribarske opreme (znam da sam nekada davno gledao i znam da su imali lampe sa emiterima tipa XR-E) i pitam tako za lampe, i stvarno imaju u ponudi dva modela, prvi model slicne velicine kao X2000 samo bez zoom opcije, ide na 3*AAA baterije, emiter je vrlo vjerovatno XR-E i kosta 198KM (preko 100€, ja se izgubio :shock: ), drugi model je takodje sa istim emiterom, ali je veci precnik reflektora i ima stalak za punjenje (baterija je u lampi), cijena 246KM (oko 126€), ja se opet izgubio... :lol:

Mislim OK, jesu to vjerovatno kvalitetnije lampe (ne sjecam se tacno koja je marka) ali sto je previse previse je...

I da, posto sam gledao kutiju (obicna plasticna, nista posebno) od one sto je ~100e, pisalo je na njoj 120lm tako da je to nesto poput X2000 i po jacini, eventualno nesto malo jace, ali za 5 puta vecu cijenu (5 puta veca od cijene X2000 sa punjacem i baterijama :) sto i nije bas za poredjenje, ali dobro)...

Razmisljam da im kada dobijem ovu narudzbu odem ponuditi X2000 po nekoj finoj cijeni... :mrgreen:
  • 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users