Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#361 betelgez

betelgez
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 17 September 2010 - 10:15 PM

@sirius

pa kako ti da nemas? #-o :| :mrgreen:
  • 0
Postavljena slika

#362 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts
  • LocationModricha, RS/BiH

Postavljeno 17 September 2010 - 10:27 PM

Nasao sam za sebe novi model:

Magicshine MJ-808
http://www.dealextre...ls.dx/sku.44459

Review (MTBR) :
... re=related

Cim legne neka sledeca uplata (plata ili ako nesto prodam) mislim da cu sebi naruciti ovo svetlo...
  • 0

#363 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 17 September 2010 - 10:38 PM

Ista je lampica, namestio sam je sa dve selne i provozao veceras. Prosto da ne poverujes ! Bije kao far automobila !
  • 0
Potpis

#364 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 17 September 2010 - 10:45 PM

StefanMD, baš sinoć videh ovaj novi model, i sviđa mi se što sada boja prekidača odgovara nivou napunjenosti baterije. Takođe, lepo je što su ovu novu bateriju mnogo bolje upakovali nego originalnu, ali smatram da je voltmetar bacanje novca, pošto ioako po prekidaču može da se vidi koliko je baterije ostalo. Drugo što mi se ne sviđa je što ima samo Hi/Low, nema Hi/Mid/Low.

Inače generalno je odlična kupovina, da imam tih novaca +10-20 evra za carinu i ostalo, uzeo bi bez razmišljanja :).
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#365 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 17 September 2010 - 10:47 PM

Ista je lampica

Ma ja verujem da je ona fizički ista, ali me zanima da li je emiter unutra isti, zato sam ti poslao onaj link da vidiš kako se skida sočivo. Jel imaš foto aparat?
  • 0

#366 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 18 September 2010 - 06:48 AM

StefanMD, baš sinoć videh ovaj novi model, i sviđa mi se što sada boja prekidača odgovara nivou napunjenosti baterije. Takođe, lepo je što su ovu novu bateriju mnogo bolje upakovali nego originalnu, ali smatram da je voltmetar bacanje novca, pošto ioako po prekidaču može da se vidi koliko je baterije ostalo. Drugo što mi se ne sviđa je što ima samo Hi/Low, nema Hi/Mid/Low.

Inače generalno je odlična kupovina, da imam tih novaca +10-20 evra za carinu i ostalo, uzeo bi bez razmišljanja :).

Naveo si sve prednosti i mane, i stvarno ne bi bilo lose da ima i Low mode, posto su ova dva koja ima ustvari Hi/Mid, ali meni to ne smeta toliko, vozicu verovatno na Mid vecinu vremena...

E sad, voltmetar mozda moze da posluzi jedino u slucaju ako baterije nisu sa zastitom, pa da ne bi napon pao ispod 6.8V (cini mi se da je to minimum), ali opet to kao sto kazes moze da se vidi i po boji prekidaca...
(na testu je to sto prekidac stalno svetli predstavljeno kao minus sto je i logicno, npr. na Lupine Tesli :mrgreen: se prekidac ugasi nakon 30-tak sekundi ako svetlo nije upaljeno sto je bolja solucija)

Ono sto je za mene najveci "Pros" je to da je ovo stvarno jako svetlo, nacu da kazem da je kao Tesla, ali nije ni mnogo daleko od nje, a ona kosta cak 5 (slovima PET) puta vise nego ovaj Magicshine! :)

Tesim se da nece da me oderu na carini, tj. da me nece izaci mnogo vise od 65eura...

Ako danas zavrsim nekakav poslic, narucujem ga odmah veceras ili sutra, a kada dodje jednog dana kacim fotografije... :)

Poz
  • 0

#367 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 18 September 2010 - 09:45 AM

Samo da razjasnimo, to naručuješ BiH?
  • 0

#368 pile

pile
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationNBG

Postavljeno 18 September 2010 - 10:22 AM

Najzad sam se i ja dočepao jedne 3-mode X2000 lampice :mrgreen:. Ako nabavim baterije večeras će biti nekih uporednih testova :).

Možda nisam upratio, jel se zna koja je ledica u X2000 ? P7 ili neka slabija.
  • 0

#369 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 18 September 2010 - 11:24 AM

Samo da razjasnimo, to naručuješ BiH?

Da da, brat ima nalog na paypal-u, vec smo kupovali nekakvih sitnica (tipa pakne za disk kocnice se mogu naci vise nego duplo jeftinije, 4 para 25 eura) a sa Dealextreme-a je Worldwide Free Shipping tako da samo moram sacekati dok dodje... 8)
  • 0

#370 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 18 September 2010 - 11:29 AM

p7 bez drivera kosta 24 evra... #-o
  • 0
Postavljena slika

#371 pile

pile
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationNBG

Postavljeno 18 September 2010 - 11:56 AM

p7 bez drivera kosta 24 evra... #-o

P4 sa hladnjakom u Tagoru nešto oko 900din.

Prednost života blizu Kineza (blok 45) našao sam je...X2000 :D
Jedva se iscenjkasno za 400 din, bez baterija.
  • 0

#372 betelgez

betelgez
  • Members
  • 825 posts
  • LocationNiš-Valencia

Postavljeno 18 September 2010 - 05:04 PM

Prednost života blizu Kineza (blok 45) našao sam je...X2000

pa kako da je kod mas nema. gde si je naso, dolazim u bg za neki dan pa da se promajem da im otkupim sve zalihe ako je to ta.
  • 0
Postavljena slika

#373 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 September 2010 - 05:18 PM

pa kako da je kod mas nema. gde si je naso,

i ja sam danas pogledao u najvećem čina butiku, imaju samo one klasične sa običnim ledicama 3 u kombinaciji pa na više ali ništa od x2000 i nalik njoj... Baš sam gledao pošto te jače ledice imaju žutu boju tu gde je "žarna nit"... ajd neka neko slika ledicu na toj x2000!
  • 0

profilepic.gif

#374 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 September 2010 - 06:01 PM

P4 sa hladnjakom u Tagoru nešto oko 900din.

E baš ta P4 mi treba, samo bez hladnjaka. Imaju li oni neki telefon, tamo na sajtu ništa ne nađem, spominje se neka malprodaja u BG ali... poslao sam im mail, valjda će odgovoriti.
Našao sam uputstvo za ovu moju lampu
http://www.candlepow... ... p?t=167551
i s obzirom koliko se ljudi javilo da je uspešno odradilo zamenu, mislim da to nije nikakav problem samo da nabavim bolju/precizniju lemilicu i LED, pa bih sigurno pokušao. Neki su se igrali i sa rezistorima pa puštali jaču struju čime se kako vidim dobija još jače svetlo i kraća autonomija. A jedan je stavio i P7 na 600 mA i kaže da super radi. Mada kako vidim uglavnom je preporuka za P4 iz nekog razloga, a Cree navodno ne daje dobre rezultate sa tom optikom.
  • 0

#375 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 18 September 2010 - 06:51 PM

Kako ja da saznam koje su ledice u cateye hl-el220?
Bez otvaranja iste!
  • 0

profilepic.gif

#376 acony

acony
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 656 posts
  • LocationEurope

Postavljeno 18 September 2010 - 07:07 PM

Aj recite za ove kineze, kako da dodjem do tih lampi, posto je neko pomenuo da ih ima u "kineskoj cetvrti"... Kako ista nije bas mala, korisno bi bilo da kazete koji stand da jurim :)

Ja bih uzeo 2 ta jer mrak brzo pada, a treba mi za sumu nesto sto ce da osvjetli put da valja.

Ili predlog za neko drugo svijetlo, ali koje je isto low budget, jer mi za ovaj bajs ne trebaju neka profi resenja trenutno...
  • 0

#377 pile

pile
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationNBG

Postavljeno 18 September 2010 - 08:43 PM

Tagor ima prodavnicu u Bul. M. Pupina 10, tzv crvenkapa.
Ima li smisla ubacivati P4 umesto originalne u X2000,ili je P4 već u njoj.

X2000 sam našao u starom delu, spolja, bok, deo koji gleda ka gradu. To je jedino mesto gde sam video tu jednu.
Verovatno treba pronjuškati, izgleda da ih nema previše.
  • 0

#378 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 18 September 2010 - 09:18 PM

Tagor ima prodavnicu u Bul. M. Pupina 10, tzv crvenkapa.
Ima li smisla ubacivati P4 umesto originalne u X2000,ili je P4 već u njoj.

X2000 sam našao u starom delu, spolja, bok, deo koji gleda ka gradu. To je jedino mesto gde sam video tu jednu.
Verovatno treba pronjuškati, izgleda da ih nema previše.

Sigurno je da u x2000 nema p4 ili p7, ako lampa kosta 350 kinti sa pdv, onda u nabavci dioda mora bude ispod 50 kinti sto je apsurd. Smatram da treba da vidite kako svetli ovo pre nego sto uopste zelite da menjate nesto, mene samo plasi radni vek ! Jedina stvar koju bi modifikovao je dodatno napajanje jer trosi baterije kao blesavo... a kad smo kod toga, kako li bi tek p7 pojeo 3xaaa? :cry:
  • 0
Potpis

#379 StefanMD

StefanMD
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 220 posts

Postavljeno 18 September 2010 - 09:34 PM

:mrgreen:

http://www.dodaj.rs/...sdrqTN5/ppr.png

Narucena danas, kada stigne bice nekakvih slika iz prakse...
Do sada sam platio 63e, a vidjecemo da li ce biti jos sta kada dodje...
Valda nece mnogo... :D

Takodje, i starcu sam narucio lampu (nesto tipa X2000, flood to throw zoom, napajanje 1*18650) koja ide na glavu pa cu uporediti koliko toliko...

Ova set za starca kosta nesto oko 15e (CREE LED lampa, dve 18650 baterije i punjac za njih) sa postarinom (tu su me odrali, lampa nije mnogo skupa), trebalo bi da dodje kroz nekoliko dana...
  • 0

#380 pile

pile
  • Members
  • Pip
  • 14 posts
  • LocationNBG

Postavljeno 18 September 2010 - 09:54 PM

Ko hoće da se igra (ja prvi) :D
http://www.candlepow... ... p?t=204626

Iako jako dobro sija, ni meni ne uliva poverenje.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika