Živ bio Dule, što si se navrzao na mene tako? Ajde pročitaj prvi post na prethodnoj strani, tu sam ti lepo odgovorio za SF12! Jedino ako ti je sujeta toliko povređena da treba na svakoj strani sad isto da pišem:) Znači od 2008/9 pa do pre 5-6 godina sam nakupovao gomilu tih lampi na jednu AA (bio oduševljen kako to svetli sa samo jednom baterijom:)) i sve ih podelio čak i tu SF12. Dakle zato sam to napisao, bilo nekad, sad kad sam proverio nema za 2 usd ništa, znači da ponovim i na ovoj strani, BRAVO DULE CARE U PRAVU SI!!! A evo iako si sam napisao da sam kupio 2 komada F1 opet me prozivaš.... a ja evo dodajem: opet bi je kupio! Jer prvu sam čini mi se platio nešto manje od 20 usd a drugu 12-13 usd. Prvu pre neke 2 godine a drugu pre godinu dana. Zato sam i pitao ako imaš staru da kažeš ima li razlike i kod tebe ili sam ja dobio neki lošiji primerak. Napisao sam kvalitet kutije a i lampe je lošiji (fizička izrada, navoji), ali i cena je manja tako da je to ok. Znači ja preporučujem F1, evo i dalje imam ovu moju, stvarno ne znam kako si zaključio suprotno.Već sam napisao da lampe ne testiram, niti imam opremu niti znanje, niti vreme... i nisam video nikakvu svrhu (niti imao želju) da ubacim baterije i subjektivno proveravam da li nova drugačije svetli od stare! Uostalom, kako sam i rekao kupio sam je za poklon i nije me mnogo zanimalo. Dakle da ponovim, nisam kompetentan i ne testiram lampe već čitam po netu šta pišu ljudi koji znaju nešto. A ko je pročitao nekoliko desetina strana unazad i sam je shvatio ko je kompetentan a ko ne! Ako si nekom ti kompetentniji od njih, ok, neka sluša tebe. Ali za mene su tvoja reč i tvoje mišljenje u debelom minusu u odnosu na njih! Pa ti sad možeš da se ljutiš koliko hoćeš i iz muke mene prozivaš
@IONE
Shvatio sam da želiš neku jeftinu lampu ali pošto vidim da spominješ Fenix bc25r (nemam pojma koliko košta, mrzi me da proveravam, možda je 20 dolara pa se opet ispalim kao sa Duletom i SF12:)). Nego ja imam Fenix bc21r i apsolutno je bez konkurencije u onim ručnim lampama. Kupio sam gomilu tokom godina i kačio na bajs, i napominjem nisam ih menjao zato što nisam zadovoljan (JER SU SVE TE JEFTINE LAMPE ITEKAKO UPOTREBLJIVE) to naglašavam namerno jer ne volim kad neko kaže da je jeftino neupotrebljivo (a to ljudi kažu uglavnom da bi sebi opravdali što su kupili skuplje - jer bože moj, morali su). A ne volim ni kad neko napiše da je jeftino bolje od skupljeg (naravno ima takvih slučajeva) iako je skuplje samo na slici video. Dakle menjao sam ih jer sam želeo, mislim da ni jedna nije bila preko 20 usd. Onda sam rešio da kupim bici svetlo (jer sam ionako tokom godina dao dosta love sve ukupno) i odlučio za gorepomenuti Fenix. Nisam ga preporučio u prethodnom postu jer je skuplji (ja sam ga na nekoj akciji platio oko 50 eur pre 2 godine - ne znam za koliko se sad može navatati), a i stari je model... ali ispunjava sve tvoje zahteve. Zaista ne znam o kakvom uskom snopu i nemačkim standardima Dule priča bar kad je reč o mom Fenixu, jer je i meni vrlo bitno da snop ide u širinu. A kod ovog mog ide skroz od prednjeg točka pa na sve strane osim u visinu. Snop je apsolutno savršen!
Što se veličine tiče, evo uslikao sam poređenja radi F1, Convoy S2, Skilhunt H03 (vidiš Gadjan koliko je manja od Convoya) i Fenix bc21r.
A evo posle sam se setio da uslikam i SF10. Dakle levo je SF10 koji radi na jednu AA, a desno Skilhunt H03 koji radi na jednu 18650
Da napomenem posebno za Duleta da se ne uvredi - nije omalovažavanje SF10 (koja je otprilike prosečne veličine za 1xAA), već da se vidi koliko je mala Skilhunt. Znači veoma mala 1x18650 lampa, uprkos tome nema neki problem sa zagrevanjem (pogotovo na biciklu ne bi imala). Dobija se traka za glavu a ima više reflektora pa izabrati koji odgovara. Eto neke ideje za malu lampu:)