Da mi je znati čime si merio te lumene?
Čim pišeš da je 450 lumena jadno... sumnjam da si uopšte video pravih 450 lumena
Ja kad vozim zrenjaninskim putem, ili obilaznicom po mrklom mraku, vozim sa 200, retko kad 380 lumena. A koliko se sećam (mislim da nisam jedno godinu dana koristio 880) kad uključim na 880 lumena, jedva primetim da mi auto dolazi s leđa.
880 je za neki downhill po šumi i kamenju, za asfalt u bilo kojim uslovima apsolutno preterano! U pitanju je bici svetlo fenix bc21r
Probao sam mnogo svetala i sa jednom i sa više dioda, i sa većinom može da se vozi... isto kao što možeš juga da voziš. A ti me podsećaš na našeg čoveka koji iz zastave sedne u golfa i počne da ga kuje u zvezde jer bolje nije video a od zastave je bolji nekoliko svetlosnih godina. Onda on odjednom zaboravi kako je sa jugićem i na more išao, i sad mu je odjednom jugo neupotrebljiv.
A ovaj tvoj "test" zaboravi i ne plaši se komentara - mislim da si mnogima u ignore listi, ili su jednostavno uvideli da ne vredi ništa napisati... A napisao sam "test" pod navodnicima jer kod pravog testa se ne opisuje rečima subjektivni doživljaj. Kod pravog testa se prilažu snimci (snimljeni istim setovanjima kamere - koja se naravno napišu), takođe i koliko je pravih izmerenih lumena, kolika je temperatura... Dakle pun je net pravih testova... kao i testovi automobila, jedni su ovakvi, drugi onakvi, ali svi oni mogu da se koriste - pa nek uzme ko šta hoće!
A ko je pogledao Dušanov klip (onog drugog Dušana sa 9 prekidača) se uverio i sam da je više dioda svakako bolje:)