I ja isto bih hteo da pitam , mislim razumem i Vidramona i Sirijusa vidi se da se dosta bave tom problematikom. Normalno je kada se ovako slikaju lampe niko ne moze da razlikuje klona od orginala.
Ajde ovako.
Ko u Srbiji prodaje orginalne SS lampe?
Ko u Srbiji prodaje klonove sa orginalnim diodama i koliko kosta to zadovoljstvo?(ili koliko kosta zamena falsifikovanih dioda orginalnim)
Ko u Srbiji prodaje kvalitetne baterije za SS lampe?
Ko u Srbiji prodaje kvalitetne diode za SS lampe i koliko to kosta?
Cini mi se da Vidramon se bavi time ali on ne daje naznake da moze da izadje u susret vlasnicima SS lampi.
A sada kakve god da su ove kopije sto ja imam verujte mi ,kada samo jednu ukljucim na najjaci mod svaki automobil obori svetlo na 100-300m (otprilike)a ne jos dve. Inace mi sluze kao dopuna u najslabijem modu svetlu na dinamu. Ali sto da ne ,ja bih prvi kupio oginalne led diode,nek se nadju, Nikada se ne zna dokle ce trajati,ako se svaki dan koristi lampa.
Sirijus kaze napr. ako se i stave orginalne led diode u SS3 nece bitno biti jace svetlo zato sto je elektronika ista za obe lampe,ima tu logike,ali ipak tek posle provere,znaci staviti orginalne diode u SS3 pa onda videti rezultate,ovako samo teorija nista ne znaci,zato sam i postavio konkretna pitanja.
Ma da ti ih da u ruke obe, neces primetiti razliku u diodama nema sanse, reci ces da je isto ne ti nego 99.99% vas ovde.
Ajde ovako.
Ja.
Ja.
Ja.
Ja.
Salim se. Mnogo pitanja si postavio ajde da pokusam ukratko da ti odgovorim.
U Srbiji niko ne prodaje originalne SS lampe, niko ne zna ni da napravi razliku izmedju njih i da objasni nesto a kamoli da ih prodaje.
Verujem da niko ne prodaje klonove sa originalnim diodama, jer sam klon kao klon prilicno sam siguran da nema originalne Cree diode niti jedan u moru klonova, ove lampe su klon klona klona klona klona......sem ako se neki Kinez negde nije zeznuo ili nasao neke originale slucajno zaturene pa stavio sto je sansa kao da mi sutra udjemo u EU. Sto se tice zamene kosta te da kupis originalne Cree diode i da uradis reflow istih to jest zamenis ove kopije sa tim originalnim na mcpcb-ju.
Sto se tice baterija niko ne prodaje te baterijske pakete za SS kvalitetne jer ne moze niko da ti proda za sitnu lovu originalne i kvalitetne celije u tom paketu, Kineske moze, da problem bude jos veci obicne cilindricne celije 18650 recimo, su se ovde pojavile u toliko iskopiranim varijantama da ja nemam reci, znaci da ima reda i zakona da inspekcija krene redom i da pocne da kaznjava ove slepce i to sa debelim kaznama, al ono bole ih uvo znaju da ovde od 1000 kupaca 1 zna da napravi razliku izmedju kopije i originala i udaraju jako i k i m i oni koji nemaju veze sa celijama kako funkcionisu kako se koriste i slicno i oni malo napredniji...
Primer :
Ovaj je bio toliki amater da ni ovo GTF nije skinuo eto do koje mere sabanizma to ide.. Ovi iz Rume takodje nabavili brdo ovih laznih celija koje su do skoro bile u otvorenoj prodaji za ceo svet pa su povucene iz otvorene prodaje ( sa Aliexpressa ), ali se i dalje stancaju i prodaju negde oni to uzimaju i prodaju po ultra mega giga niskim cenama kao originale itd itd.. U sustini prilicno sam siguran da je sansa da ubodes originalnu celiju a u roku da nije bajata nekih 10% naprema 90% da nabodes kopiju ili bajatu celiju, kada kazem bajatu nalazio sam celije koje se prodaju sada a koje su proizvedene 2015 godine...
U Srbiji niko ne prodaje kvalitetne to jest originalne Cree diode za SS lampe jer opet kazem 99.9999......% ljudi ne zna sta je kopija a sta je original a i ako neko prodaje prodaje kopije, ali bitno da je napisao Cree
A to tek da ne pricam gole LED diode bez mcpcb-ja to tek neces naci ako si mislio da zamenis na toj kopiji..
Ne daje neznake ali i daje, pokazao sam vam razliku izmedju jedne od kopija i originala secate se ? Ono sto kaze nisam duzan cisto onako da se vidi razlika za one koji ne znaju da postoji. Kopija ima brdo brdo brdo, znaci neverovatno koliko, obe ove kopije sto sam slikao na slici imaju razlicite elektronike, a u kontaktu sa ljudima koji imaju jos vise kopija kada sam rastavio crnu i pokazao receno mi je da od brda kopija koji su oni videli ovo je prva kopija koja izgleda ovako to jest nikada ranije nisu videli ( spojeni reflektori ), tako da broj kopija je veoma veliki i prica oko drajvera za SS2 i SS3 je prica u prazno niko ne zna i ne moze tacno da kaze kako radi koji i sta se desava dok ne rastavi i premeri, tacnije sve je to nagadjanje koje uopste ne mora da znaci a najverovatnije nije ni tacno. Mislim da se ne treba zamarati sa tim.
Ja planiram da zamenim kako sam rekao na ovoj kopiji da stavim originalne Cree i da vidimo onda kazem ocekujem onda preko 900 lumena umesto 420 lumena koje proizvodi sada sa ovim kopijama, s obzirom na to koliko drajver pusta struje ka led diodama, no nije ni bitno rekao sam kada stignem da se pozabavim time postavicu ovde rezultate, tako da se jasno moze videti da samo promenom dioda kopija sa originalima se moze doci do te prave efikasnosti sa tih 2.1A koliko ova kopija salje na led diode.
@vidramon O tvojoj tvrdnji da citiram "Ako pricamo o Cree XM-L2 i XM-L seriji ta izjava da su 20% ''jace'' nema veze s mozgom i nije tacna uopste." evo ti link ka Cree zvanicnoj stranici pa procitaj (link) koga mrzi da trazi izdvojicu deo "XM-L2 LED delivers up to 20% more lumens and lumens-per-watt and double the lumens-per-dollar of the original XM-L"
Jos nam nisi odgovorio gde da kupimo originalne SS lampe. Dotle cemo sa zadovoljstvom koristiti kopije jer iako slabije sijaju od originala dovoljno su dobre da osvetle put ispred bicikla. Na ovom forumu se traze preporuke za sto jeftinije lampe a ne koje su najbolje na svetu pa su u vezi sa traznjom i saveti.
Nego na ovim XHP 70 su umesto jedne diode stavili cetiri male, hmmmm...
Pa da od tebe nisam nista drugo ni ocekivao nego da izguglas neku novu nebulozu i da postavis ovde kao utemeljenje u novi nonsens.
Prva stvar pise ti ''up to 20%'', e sada da ti ponovo objasnim posto smo vec ranije u mnogo primera konstatovali da si osoba ogranicenih shvatanja, up to 20% ne znaci 20% nego do 20%, e sada da ti ilustrujem posto sam video da tesko i shvatas cak i kada ti se lepo objasni, to ti je isto kada telekom da internet protok i pise DO 20 megabita, e to ne znaci da ces da imas 20 megabita nego DO 20 megabita, pa u realnosti ili ti praksi cesto se zateknu korisnici koji imaju 18, 15, 12, 10 pa cak i ispod 10 ako su previse udaljeni od centrale.
E a drugi deo bih posvetio tome da ti guglas stvari ti nista ne znas ti guglas i onda lupas to sto izguglas ovuda i ako to cesto nema veze s mozgom, kao u ovom slucaju i ranijim primerima. Ima ona narodna a ja volim narodne, ona glasi i na tarabi pise... pa ti sada izvoli sta da ti kazem probaj mozda upali. Kao sto su ovi ovde za baterije i led diode napisali da su originalne a nisu isto tako i Cree moze da napise to up to 20% ali su se ogradili sa tim up to sto ti nisi shvatio, a u realnosti i praksi nema ni blizu tih up to 20%. A kada vec pokusavas da izigravas laznog znalca pogledaj samo malo ispod toga sto si ti pokusao da citiras kaze jasno :
XM-L2
XM-L
Jel vidi neko ovde 20% razlike sem okatog Duleta kralja nonsensa na forumu ? Ovo ti je samo malo ispod onoga sto si ti kopirao, kada guglas, guglaj dobro i nauci nesto nemoj da izigravas pamet i znanje.
Sledeca stvar cak, kazem cak i da je Cree uspeo da dosegne tih 20% razlike u sledecoj seriji, ne bi to pustili u promet, zasto, pa ista je situacija i sa telefonima, kamerama, cipsetima, i sa racunarskim komponentama i apsolutno svim sto se proizvodi, nece niko odjednom da prikaze i pusti preveliko unpredjenje, jednostavno prvo ce da puste manje to jest osakaceno i da nam jedno par godina uzimaju pare i onda da izbace novu seriju za par godina i kazu evo novo efikasnije, unapredjenije itd, i onda opet da uzimaju pare, a ako se neko cak zezne da izbaci nesto bolje, kvalitetnije, izdrzljivije... pokusace da ga se sto pre trse i da izbace losije kako bi narod sto vise trosio pare i kupovao kupovao, kao recimo sto reformulisu dobre parfeme bez ikakve potrebe tacnije razvodnjavaju ih jer su dobri i legendarni, tako se radi sa svim danas, ovo nije era kvaliteta i dugotrajnosti kao nekada kada su ziveli nasi roditelji i dedovi, nego era daj da se sto pre pokvari ne bi li korisnik kupio drugo i ostavio nam ponovo pare, tik kad bi moglo da se isprogramira cim garancija istekne da crkne..
Treca stvar u realnim testovima koje su radili ljudi sa pravim integralnim sferama i skupom opremom rezultati su ispod 11% koji su ispisani iznad opet prema Cree-ovom alatu za karakterizaciju, tako da unapredjenja ima i svakako da je glupo sada ici na XM-L seriju, pored novije XM-L2 ali mnogoo daleko od toga da su poboljsanja 20%, mislim da ni sa sledecom XM-L3 serijom najverovatnije ukupni rezultati u uslovima realnih testiranja nece biti 20% a naravno Cree moze da napise up to 50% bez ikakve frke.
Gde je to napisano da se traze preporuke za sto jeftinije lampe ? To prva stvar a druga stvar niko nije ni pominjao najskuplje lampe ovde koje su 100$ i vise i ako je pomenuto, pomenuto je onako uzgredno a ne kao preporuka jer se zna da to ne moze da priusti velika vecina ovde. A lampa ne treba da bude krs koje ti uzgredno preporucujes, ne kupuje se na 15 dana, nego se kupi jednom za par godina i zavrsi se stvar tako da par hiljada za lampu moze svako da priusti i u tom cenovnom rangu se prica svo vreme, a ti se ponovo nesto gubis.
Nisam odgovorio na to jer apsolutno do sada niko nije ni pitao sem tebe, a buduci da si ti sveznajuci nisam hteo da te uvredim, racunao sam da ces sam da izguglas kao sto guglas sve ostalo
Ali evo reci cu ti, planiram da od proleca uvedem prodaju SS originalih lampi sa originalnim baterijskim paketima kod nas, pa ono ipak to treba da bude mala tajna ne ? U svakom slucaju dosta stvari koje ja nabavljam nabavljam od proizvodjaca jer uzimam vece kolicine odredjenih stvari tako da ne znam kako mogu da pomognem u ovoj situaciji, originalne SS lampe mozete da kupite od zvanicnog proizvodjaca na Alibabi, ili od predstavnika prodaje za EU u Poljskoj : https://www.solarstorm.pl, pa sada sta vam vise odgovara i kako vam se vise isplati.
Eto da ne bude da necu da kazem, ali me nemojte pitati kako da ih nabavite i koliko salju i kako i sta, znaci imate prste imate tastature ili mobilne pa se raspitajte sta vas zanima, od mene toliko, a od proleca se nadam da ce biti u redovnoj ponudi i kod nas sa nekom realnom garancijom i mogucnoscu popravki i prepravki ko to zeli.