Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 21 November 2018 - 05:24 AM
Postavljeno 21 November 2018 - 05:26 PM
Razmisljam ovako nesto da kupim -
4x 18650 Cycling Safety Waterproof Battery Pack Case House Cover For BicycleTail Light Headlight War with Power Supply Switch
https://s.click.alie....com/e/bhZSz4FA
AIMIHUO 6x 18650 8.4V 12800mAh Rechargeable Battery Pack for Bike Bicycle Light Headlamp
https://s.click.alie...s.com/e/4jo8JKs
Portable Slim Dual USB LED Light 8x 18650 Battery DIY Power Bank Box Holder Case For Mobile Phone Z07 Drop ship
https://s.click.alie....com/e/bqnr9F7a
I ovu lampu-
6000LM 2 X CREE XM-L T6 LED USB Waterproof Lamp Bike Bicycle Headlight bicycle lights bike light lamp outdoor cycling camoing
https://s.click.alie...s.com/e/KE4TqFq
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Postavljeno 21 November 2018 - 06:42 PM
Aj i da ja pitam za to sklapanje, da li je izvodljivo još nekako spojiti ćelije u pack ili je jedini način punktovanje, i kako/gde se može zapunktovati koliko košta takav zahvat?
Da vidim isplati li mi se uopšte da se cimam i rasturam stari pack od Magicshine. Radi sve ali nije više kao nekad, primeti se kod punjenja da ne može do 4.2 da se napuni kao pre sigurno disbalans koji je Sirius više puta pominjao, neka ćelija nije kao ostale. Mislio sam da ih pojedinačno testiram pa lošu da zamenim nekom polovnom a dobrom samsung/sanyo 2600-2800 mAh one su 280-300 din. Ne znam ni dal to može da prođe, ne kupuje mi se 4 kom, a ni ne koristim više tu lampu, mesecima stoji pa se i isprazni od stajanja. A ima dobro aluminijumsko kućište, zadihtovano sa displejom.
Što se tiče ovih cob bljeskalica, najbolje su, tj best buy. Baš ovih dana sam hteo da izmerim tačno koliko sijaju da li se poklapa sa onom fabričkom tablicom gde piše da može da trepće 10-11 sati. Da bih znao koliko često sad zimi da punim. Izmeriću pa javljam. Koristim samo onaj rapid blink mod (pop flash) jer mi se najviše sviđa. Ne primećujem da svetlo slabi, ubija uvek istom jačinom dok se skroz ne ugasi. Punjenje traje manje od dva sata. Imam uvek sa sobom i malecki power bank za svaki slučaj za nuždu ali uglavnom nema potrebe, samo za neplanirane slučajve. Kad je puna celu noć može da sija.
@Gadjan Nemoj da se zamajavas sa time, paket baterija se pravi od baterija od istog proizvodjaca, kapaciteta, starosti, stanja... ako zamenis jednu losu za "dobru" onda ces dobiti paket u kome su tri "lose" sto je jos gore nego sto je bilo. Ili menjaj sve sa novima ili ne rizikuj. U paketu uvek trebaju da budu baterije istih karakteristika prilikom punjenja i praznjenja a to ne mozes da vidis bez testiranja svake pojedinacno pri opterecenju uz grafikon. Jedini nacin da budes siguran bez merenja je da kupis sveze nove baterije od legalnog prodavca. Baterije bez zastitne elektronike mogu da se spajaju i lemljenjem visoka temperatura i velika povrsina (snazna lemilica) do 2~3 sekunde zagrevanja/lemljenja uz odgovarajucu pastu i zicu za lemljenje, probas pa vidis sta radi ali to je za ljude koji se bave elektronikom i imaju izbor materijala i alata, nije za amatere. Ovde rade spajanje baterija limom (link)Dstamenkovic90 Jeste dobra ideja mada nije najjeftinija ako je battery pack holder sa kvalitetnom elektronikom, pogledaj ranije postove Sirius9 je napisao koji on ima (valjda). Treba pametno izabrati prednje svetlo da ne sija u jednu tacku vec da obasja i put sa strane, Brinyte/Nitesun B158 1000lm zoom meni daje najbolji rezultat, neka sa onih lampi 14 led dioda bi bilo razumno resenje po meni i na kraju (ili bi trebalo na pocetku) prava svetla za bicikl sa posebnim ogledalima nesto ovako (link nisam siguran da je 1000lm).
Ovo nije tacno ! Kada vidis nekog ''majstora'' koji radi reparaciju baterijskih pakovanja i slicno a to obavlja lemljenjem direktno na celiju bezi od njega kao djavo od krsta. Celije se NE LEME ! Preporuka svih 5 iz grupe velikih top proizvodjaca, Sony, Sanyo, Panasonic, LG, Samsung, cak sta vise kod Sonija imas zvanicno na njihovom sajtu da njihove HD baterije nisu predvidjene za visoke struje i da ih ne treba izlagati prevelikom opterecenju. Elem sto se tice lemljenja direktno na celiju to nije dozvoljeno, nije preporucljivo, nije sigurno, no dosta stvari na svetu isto nesto nije pa ljudi rade. Dakle te price 2-3 sekunde i slicno samo i iskljucivo samo u najboljim slucajevima, potrebno je i vise od tih 2 sekunde u zavisnosti sta zelis da napravis i koliko lema da stavis, takodje budi svestan da neces uvek uspeti da zalemis iz prve, pogotovo ako nemas nekoga da ti pomogne, pridrzi sta treba i slicno. Inace licno sam probao i imam kvalitetnu i opremu i materijal, no opet kazem baterije se NE LEME. Ili se punktuju ili se punktuju pa oznake za lemljenje koje mogu biti U ili Z formata se kasnije leme na produznicama to jest limovima koji su upunktovani direktno na celiju a leme se par santima od + ili - pola tako da temperatura koja se prenosi na celiju preko lima je podnosljiva.
Jednu bateriju sam uspeo da poremetim i ako sam sve brzo izveo ( i to samo + pol lemljen ), Nemacki kalaj, Kesterov fluks, dobra lemilica, ali dzaba, jednostavno lemilica se mora zagrejati bar na 200 stepeni na koliko se topi moj kvalitetni kalaj medjutim ipak se tu ide malo vise sa temperaturom i kada ti prislonis tako vrelu lemilicu na bateriju i sacekas nekih od 3-5 sekundi cao nema tu ovo ono, dolazi do ostecenja ovih ili onih.. Konkretno kod mene unutrasnji otpor u celiji je podivljao i vise nije mali i stabilan kakav bi trebao da bude, dalje celija vise ne moze da mi se napuni kao pre nego je uvek za neki 0.03 V nize otprilike, a puni se malo duze...
Znaci reparacija baterijskih pakovanja cak i za strucna lica se vrsi iskljucivo punktovanjem a da ne kazem za amatere i ko ti kaze kontra nema pojma sta prica. Imas kod nas par servisa koji rade reparaciju kako treba, ukoliko ti treba reci poslacu ti.
Ovaj prvi deo je delimicno tacan, u paketima se iskljucivo koriste celije istog proizvodjaca i isti model, pitanje e imam LG 2800 mAh 10A, mogu ja da stavim Samsung 2800 mAh 10A, sta iste su karakteristike to je bitno, nije, verovatno nije isti hemijski sastav u celijama, tako da samo i iskljucivo samo isti proizvodjac i model, ako mislis da radi kako treba, ako ne mislis onda mozes da stavis i 4 razlicite kao sto mozes i da lemis direktno na celiju...
Zamenom jedne celije u paketu ne znaci da ces dobiti paket u kome su onda tri lose. Ovde ima dosta kombinacija i varijacija, moze da bude baterijsko pakovanje ( ovo za bicikle konkretno ) gde imas cetiri celije, dve se pune/prazne kako treba, ovaj drugi par jednu ne puni uopste nego svu struju usmerava na drugu i ovu prepunjava ( pitaj kako znam ), i onda ti to tako izdrnda celiju i unisti je a imas tri koje su ok, promenis celiju stavis novu i ponovo vozis, naravno moras zameniti i elektroniku koja brljavi ili kupiti novo kuciste i prepakovati i slicno... Druga je prica kada si to koristio godinama pa je jedna celija odumrla pre nego druge, e tada vazi ova prica da moras da zamenis sve cetiri celije.
btw. B185 nije namenjen da bude lampa za biciklu iz vise razloga ( ne kazem da ne moze da se koristi no to nije lampa za biciklu ), a i nema 1000lm nego HI V3 verzija 700lm a U4 780lm.
Postavljeno 21 November 2018 - 07:40 PM
@vidramon Spajanje baterija punktovanjem a ne lemljenjem je vise radi brzine i sigurnosti proizvodnog procesa i finalnog proizvoda nego zbog cinjenice da se ne sme raditi, mada ne preporucujim nikome pogotovo sa polovnim baterijama. U moju odbranu odgovarao sam Gadjan-u koji vozi bicikl na slepo u zavetrini iza kamiona, autobusa tako da on je sam svoj covek njega ne vredi odvracati a onda sam barem hteo da ga posavetujem kako da to sto ne treba raditi bude manje opasno poput ovih (link)
Nisu ni Convoy, Thorfire, Xiami, Zanflare... lampe za bicikl pa ih koriste ljudi a znam da B158 bolje i jace osvetljava put od svih njih jer joj ne treba temperaturna regulacija, ne smeta vozacima iz suprotnog smera, ne sija jaku svetlu tacku po putu vec lepo osvetli jednakom jacinom samo put ispred i sa strane a ne nebo, tako da posle iskustva sa Convoy, Thorfire i SolarStorm 2x verzija, B158 baci svih 1000lm po putu ispred mene i trenutno za mene nema boljeg svetla uzimajuci u obzir cenu, jacinu i duzinu i kvalitet. To da li ce neka lampa da sija 1500lm 3 minuta a posle da smanji na 700lm, takve me ne zanimaju. Da se ne moze jednostavno zakaciti na bicikl to stoji, mada sam u ranijim postovima pokazao kako se prilagodi GoPro nosac i drzi bolje nego ostali gumeni i plasticni nosaci koje narod koristi. Da li je svetlost jacine 1000lm ili manje mi ne igra znacajnu ulogu jer sam ih poredio direktno i izabrao najbolju od onih koje trenutno posedujem.
@Dstamenkovic90 Imao sam na umu ovakve lampe (link) jer ne bacaju izrazito svetlu tacku po putu i takodje manje smetaju vozacima koji dolaze u susret (ovo sam proverio sopstvenim ocima tako da govorim iz iskustva). E sad kakvu ce ti lampu poslati iz Kine to ne mogu da ti garantujem vec kao i ostali da se uzdas u ocene na Aliexpresu. Ja bih pre uzeo ovakvu sa 10 i vise led dioda nego SolarStorm sa 2 ili 3.
Postavljeno 21 November 2018 - 10:59 PM
Ma ja sam samo pitao onako, pretpostavio sam da se druga ćelija ne bi dobro uklopila sa ove tri koje su skoro 8 godina stare. A i to hipotetički, ne znam ja zasigurno da jedna nije dobra (samo nagađam) jer nisam raspunktovao pack ne želim da ga uništim pre nego što imam neki plan kako da spojim ponovo u pack. Moguće i da neću da rasturam jer radi on samo nije to kao što je nekad bilo. A ulaganje u 4 ćelije + punktovanje je totalno neisplativo tako da otpada u startu. Ako raspunktujem ima da spojim oprugama tj onim ležištima koja koštaju 30 din hehe.
Mislio sam da postoji mogućnost da je ipak za ceo pack bolje da ima jednu različitu a zdravu ćeliju nego originalnu a mrtvu.
Znam kod nimh imam gomilu najrazličitijih paketa, proizvođača, AA i AAA da hoće da rikne jedna padne napon na nulu a druga radi skroz dobro, onda uparim sa bilo kojom drugom i sve radi lepo, puni se i prazni. Ali litijum jonske su sigurno druga priča.
Kako vozim na slepo kad ide vozilo ispred mene valjda vozač gleda kuda vozi Ma ko da sam jedini koji to radi, a i dosta retko praktikujem, samo gde poznajem put i znam da je perfektan, od prilike jedino Pančevački za sve ostalo nisam više dovoljno hrabar tj lud. Ne prolazim više tuda često kao pre tako da se i rizik smanjio.
Da nemam već Thorfire i Convoy kupio bih taj B158 zbog tolikih pohvala. Ali besmisleno mi je kad ovo radi savršeno, po potrebi može da ubija kako svetli a malecko je i idealno za drumaša + taj Brinyte je ipak 3x skuplji (30 $) tako da je ozbiljnija igračka i nije baš za poređenje.
I koja bi bila razlika između XM L2 i XPL verzije?
Postavljeno 21 November 2018 - 11:12 PM
Ajde ako imaš vremena izguglaj koji model batery paka imaš da vidim kako izgleda.
Razlike između XM L2 i XPL gotovo da nema, ako uporediš dve lampe koje su identične u svakom drugom pogledu samo je dioda različita. XPL je upgrade sa XML2 najviše u troškovima proizvodnje, jezgro je isto samo je keramički supstrat (podloga na kojoj stoji jezgro) manji...
Postavljeno 22 November 2018 - 12:40 AM
http://www.light-tes...e-mj-808-ssc-p7
To je ovo, ta upgraded verzija. Sad koje i kakve su ćelije unutra nemam pojma. Kad sam je nabavio početkom 2011 beše ubica ali odavno je ne koristim od kako su se pojavile jeftine jake a manje lakše i praktičnije lampice, da se ne mlatim sa kablovima. Samo je dopunim jednom u par meseci.
Postavljeno 22 November 2018 - 01:33 AM
Aha, aha. totalno sam zaboravio na taj model, ako se ne varam mislim da sam davno čitao da je taj model imao nekih problema sa onim tač senzorom ili tako nešto!!!
Ja sam pomislio da je neki model na foru lupinovih baterija
Mislim da bi ti najjeftinija opcija bila da uzmeš neku noviju HP ili Dell laptop bateriju na buvljaku, najbolje 6 ili 8 ćelijsku, rasturiš i nađeš nekog u BG da ti iz ispunktira. Buvljak baterija ~200 din + punktiranje tipa 50 din po ćeliji to ti je 400-500 dinara... Da, valjalo bi testirati te ćelije pre ugradnje ali ako imaš samo najobičniji punjač sa prikazom da li se puni ili je puna baterija i nemaš nikog sa boljom opremom (a ne kupuje ti se tipa Opus punjač od 30-tak $ ili koliko su već) onda napuniš te ćelije što si izvukao iz laptop paka, zapišeš V nakon punjenja, ostaviš da stoje mesec dana, zapišeš ponovo voltažu i izabereš 4 najsličnije ćelije.
Ja bi recimo iskoristio samo onaj displej
Nego, podsetio si me sada na stare legendarne SSC P7 diode žao mi što nisam ostavio jednu za uspomenu i dugo sećanje Imale su mnogo bolji snop za upotrebu na bajsu...
Postavljeno 22 November 2018 - 04:17 AM
Ima na MTBR-u ogromna tema koju vodi lik koji je dizajnirao i prodaje ove lampe.
Cena je takva da ko mora da pita bajs nije za njega, ne lampa nego komplet bajs, bolje da se opredeli za pecanje
Btw. 2019 još nije ni počela tako da je ovaj naslov samo clickbait...
Postavljeno 22 November 2018 - 05:15 AM
Dve dugmaste baterije cr2032 imaju 3v+3v ukupno 6v za gumenog kineza. Ako kojim slucajem konvertujem u to da sada pokrecu AA ili AAA baterije, da li mi trebaju 4 komada, jer je jedna 1.5v?
Konvertovanje CR2032 u AA
Da li ako koristim punjive od 1.2v intenzitet svetla zbog manjeg napona ce biti manji? Pošto bilo koje AA iliAAA imaju mnogo više mhA, da li to znači da će dve diode sa ovakvim baterijama bukvalno biti u nemogućoj situaciji da potroše baterije (tipa trebalo bi im mnogo mnogo radnih sati, čak i u najzahtevnijem konstntnom modu)?
Trebalo bi da znate, Vi koji ste radili slične stvari sa lampama ovde na forumu...
Postavljeno 22 November 2018 - 08:39 AM
Pade mi na pamet jedna misao. Ljudi prodaju razne led lampe,pa kaze, u najslabijem modu vreme trajanja osvetljenja je 40 sati,pa u srednjem toliko i toliko, a u najjacem uglavnom se svodi na 1.5-2 h, sto je izuzetno malo,s obzirom da su to sve punjive baterije koje u kratkom vremenskom roku pocinju da gube kapacitet,ako se stalno koriste,i brzo pocinju i manje da svetle od fabricke specifikacije
A sve su to skuplje lampe, Kao prvo sta ce ti lampa ako moze da radi tako malo u najjacem modu pa neka bude i 10000000lumena jer se obicno svi tako gadjaju sa tim lumenima. Onda je rentabilnije uzeti nesto kinesko koje isto radi kao ona za 50-100E a i vise, jer se na isto svodi a cena beznacajna, 400 din. pa ako se i pokvari nije neka steta,a uglavnom se ne kvare.
Ili napr, prodaju led lampe na HUB dinamu i kao snaga 8W ili 80 luxa, pa kako moze da bude toliko kada je dinama snage 3w,6v i to je to, ne moze vise,moze samo samim ogledalom da se dobije pojacanje i nista vise,tacka.
Ili kao neee,kod mene su specijalne diode koje jace svetle,radjene po najnovijoj tehnologiji, pricam ti pricu sve je to isto kinesko sranje,i tako, razne nebuloze.
Postavljeno 22 November 2018 - 01:48 PM
@vidramon Spajanje baterija punktovanjem a ne lemljenjem je vise radi brzine i sigurnosti proizvodnog procesa i finalnog proizvoda nego zbog cinjenice da se ne sme raditi, mada ne preporucujim nikome pogotovo sa polovnim baterijama. U moju odbranu odgovarao sam Gadjan-u koji vozi bicikl na slepo u zavetrini iza kamiona, autobusa tako da on je sam svoj covek njega ne vredi odvracati a onda sam barem hteo da ga posavetujem kako da to sto ne treba raditi bude manje opasno poput ovih (link)
Nisu ni Convoy, Thorfire, Xiami, Zanflare... lampe za bicikl pa ih koriste ljudi a znam da B158 bolje i jace osvetljava put od svih njih jer joj ne treba temperaturna regulacija, ne smeta vozacima iz suprotnog smera, ne sija jaku svetlu tacku po putu vec lepo osvetli jednakom jacinom samo put ispred i sa strane a ne nebo, tako da posle iskustva sa Convoy, Thorfire i SolarStorm 2x verzija, B158 baci svih 1000lm po putu ispred mene i trenutno za mene nema boljeg svetla uzimajuci u obzir cenu, jacinu i duzinu i kvalitet. To da li ce neka lampa da sija 1500lm 3 minuta a posle da smanji na 700lm, takve me ne zanimaju. Da se ne moze jednostavno zakaciti na bicikl to stoji, mada sam u ranijim postovima pokazao kako se prilagodi GoPro nosac i drzi bolje nego ostali gumeni i plasticni nosaci koje narod koristi. Da li je svetlost jacine 1000lm ili manje mi ne igra znacajnu ulogu jer sam ih poredio direktno i izabrao najbolju od onih koje trenutno posedujem.
@Dstamenkovic90 Imao sam na umu ovakve lampe (link) jer ne bacaju izrazito svetlu tacku po putu i takodje manje smetaju vozacima koji dolaze u susret (ovo sam proverio sopstvenim ocima tako da govorim iz iskustva). E sad kakvu ce ti lampu poslati iz Kine to ne mogu da ti garantujem vec kao i ostali da se uzdas u ocene na Aliexpresu. Ja bih pre uzeo ovakvu sa 10 i vise led dioda nego SolarStorm sa 2 ili 3.
Nije tacno X 3.
Ne radi se zbog brzine nego zato sto je punktovanje jedino pravilno, bezbedno ( najbezbednije moguce ) i sigurno. Lemljenjem direktno na celiju na ovaj ili onaj nacin se ostecuju celije neke manje neke vise, zavisi konkretno od hemije unutrar celije, nije isto kada lemis celiju sa komplikovanijom / opasnijom hemijom i kada lemis celiju koja ima bezbedniju hemiju. Tako lemljenje celija hemijskog sastava litijum kobalt oksid je mnogo zeznutije nego lemljenje recimo celija hemije litijum mangan nikl, vidim da si YT i da mnogo posecujes i gledas YT snimke, imas da pogledas termalne kamere i temperature koje celije trpe kada se lemi direktno na njih, videces i sam o cemu ti pricam.. Kod lemljenja direktno na celiju dve su stvari bitne a ne samo temperatura kako ti mislis, druga stvar je koliko ta vrelina penatrira unutar celije to jest do kog nivoa dolazi, kod lemljenja ne celiju ogromna vrelina dolazi do cak granice od 1/3 baterije ! To je zahvalno tome sto je radna temperatura lemilice veoma velika kao i sam vrh mora da bude veci pa je samim tim prenos toplote brzi ali i veci i onda ta visoka temperatura koja dodje do 1/3 celije a iznosi i preko 200 stepeni na nekih 3-5 sekundi cao nema tu sta da se prica dalje, celija ili gubi kapacitivnost, ili gubi broj ciklusa punjenja praznjenja ili joj se povecava unutrasnji otpor.
Dok sa druge strane punktovanjem se temperatura prodiranja zadrzava na samom vrhu ne ulazi ni pola cm u celiju, temperature dosezu do oko 50 stepeni i sve se zavrsava u milisekundama. A najbolji su mi oni sto kazu ja to stavim lemilicu da zalemim pa posle mokrom krpom.. A ti klipovi 99% sto ih ima na YT DIY battery pack with soldering i slicno su samo tu radi pregleda, posecenosti i zarade, oni niti znaju nesto vise o samim strukturama celije, hemijama i slicnim stvarima nego to prave na bazi monetizacije. Taj drugi 1% koji zna sta i kako i koji maksimalno se trudi da sve bude najbolje moguce da bi se celija sto manje ostetila i koji zna znanje opet ce ti 100% reci da je jedino bezbedno i bez posledica punktovanje. Posle svakog lemljenja na celiju trebalo bi iste testirati da se vidi koliko je celija ostecena u pogledima koje sam gore naveo.
Ti mozes da stavis i fenjer na biciklu da okacis ako to tako tebi odgovara i zadovoljan si sa tim. Citiram ti sebe : ''B185 nije namenjen da bude lampa za biciklu iz vise razloga ( ne kazem da ne moze da se koristi no to nije lampa za biciklu )''
B158 je iskljucivo i samo iskljucivo lampa za lov, to sto si ti video slike na internetu te lampe montirane na bajs to je nesto sasvim drugo rekao sam ti mozes i fenjer da stavis ako ti odgovara, B158 je pravljen samo sa jednom namenom a to je lampa za lov, ako si ti nasao drugu upotrebu nemam nista protiv ja ti samo kazem da nije predvidjena kao lampa za bajs. Zasto, zato sto nikada nije pustena u prodaju ni sa jednom drugom varijatnom boje svetlosti sem hladno bele od 6000-6500k za koju znamo da nije idealna za bicikliste i za dugo gledanje u istu, zato sto dolazi sa izmenjivim pilulama u crvenoj, zelenoj i plavoj boji, koje su apsolutno neupotrebljive za voznju biciklom, zato sto je zumabilna lampa a zumabilne lampe nemaju kvalitetnu primenu u bajk svetu, nego u lovu gde moras da pucas na divljac na relacijama od 150-250 metara.. To sto osvetljava siroko je zbog asfericnog sociva koje je tu iz razloga ne da bi lampa osvetljavala siroko nego da bi sto vise propustilo, usmerilo i ''uvecalo'' taj snop u full zum rezimu..
Svaka lampa moze da ti sija ravnomerno po drumu i da ne ide u tacku samo nabavi TIR optiku sa 60 stepeni uglom rasipanja svetlosti i bices na konju. Mnogoo boljih, jeftinijih i kvalitetnijih resenja imas za bajs od B158, a i ona ce da ti smanji, svaka smanji samo sto ti to ne primetis i ne registrujes isto tako sto ne mozes da ocenis koliko je 1000lm zapravo, rekao sam ti koliko ta lampa ima, nikada nije imala vise nikada nece ni imati vise dok se ne ubaci jaci drajver ili jaca dioda, nije mi sveska sada pri ruci ali u full zumu ako me secanje sluzi isijava oko 280lm koliko sam izmerio, tako da ako je smanjim malo to je suzis snop neces imati ni tih 700/780lm u zavisnosti koju verziju diode imas.
Te lampe sa 5 10 15 20 Kineskih NN ili LB dioda su mnogo neefikasnije i nekorisnije + se greju mnogo vise zbog velikog broja led nekvalitetnih dioda na malom prostoru a odvodjenje toplote nikako odradjeno, tako da to preporucivati je umesto SS sa TIR optikom je glupost. Naravno originalan i kvalitetan SS ne ovo sto se prodaje kod nas Kinez glupi neefikasni, uostalom upravo radim na tome i na dokazivanju te neefikasnosti i nekvaliteta tako da cu predociti uskoro da ljudi imaju bolji uvid i bolje razumevanje u tematiku.
Postavljeno 22 November 2018 - 03:32 PM
6000-6500 K je dnevno svetlo vedrog dana.
Meni se za radionicu pokazalo najboljim. Prosao sam sve toplije i napornije su mi bile za finu mehaniku.
U kom smislu steti?
Sent from my iPhone using Tapatalk
Pobrkao si nesto druze nigde nisam rekao da ista steti : ''za koju znamo da nije idealna za bicikliste i za dugo gledanje u istu''
Vise zamara oci, ima manju CRI vrednost, po sumaglici, magli, dimu, smogu mnogo bolje, jasnije, vernije prikazuje boje i put ispred......
https://en.wikipedia.org/wiki/Kelvin
''The kelvin is often used in the measure of the colour temperature of light sources. Colour temperature is based upon the principle that a black body radiator emits light whose colour depends on the temperature of the radiator. Black bodies with temperatures below about 4000 K appear reddish, whereas those above about 7500 K appear bluish. Colour temperature is important in the fields of image projection and photography, where a colour temperature of approximately 5600 K is required to match "daylight" film emulsions. In astronomy, the stellar classification of stars and their place on the Hertzsprung–Russell diagram are based, in part, upon their surface temperature, known as effective temperature. The photosphere of the Sun, for instance, has an effective temperature of 5778 K.''
Postavljeno 22 November 2018 - 03:54 PM
Naravno originalan i kvalitetan SS ne ovo sto se prodaje kod nas Kinez glupi neefikasni, uostalom upravo radim na tome i na dokazivanju te neefikasnosti i nekvaliteta tako da cu predociti uskoro da ljudi imaju bolji uvid i bolje razumevanje u tematiku.
Ja imam na biciklu originalan SS2 sa onim Sanyo baterijskim pakovanjem, a imam i SS3 kao falsifikat,ali lepo sam dobio i torbicu za baterije (6 kom) i lepse izgleda,znaci koristim oba dve i ne vidim neku znacajnu razliku,jedino sto SS3 kada oslabe baterije brzo prebaci sa dve na jednu indikacijsku lampicu i vrlo brzo se posle toga ugasi,i iskljuci samu lampu iz sistema
Sta ne valja kada ljudi sami spajaju baterije? Jesu one dobre ali nemaju mogucnost da ispravljac iskljuci kada se napune,u stvari to same baterije imaju zastitu u sebi i kada se napune iskljuce se same pa ispravljac pocinje da svetli zelenim svetlom, ja sam kupio polovnu original SS2 ali ispravljac je bio pokvaren i zato sam zakljucio ovo sto sam napisao,tako da punim bateriju sa ispravljacem u domacoj radinosti,koji ima taj nedostatak i (baterije) da moram da pazim da napon kada bude 8.37-8.4V iskljucim.
Dok orginalni (falsifikat kako neko kaze) automatski iskljuci punjenje kada se bat. napune.I punjac poicinje da svetli zeleno. A to je otprilike 8 sati.
Sto se tice jakosti svetla,vizelno mi se cini da SS2 jace svetli ali kada to sam proveravam i ukljucim oba dve i sa izvesne daljine pogledam cini mi se da SS3 jace svetli.
Da,i jos ova orginal SS2 ima prednju masku zavijenu sa inbus srafovima a falsifikat obicni cetvrtke za srafciger,eto to je razlika. (po meni)
Postavljeno 22 November 2018 - 04:13 PM
Meni u radionici trazi manje naprezanja od 4000 iste snage. Takav je barem neki subjektivan utisak. Ako je stetno, zanimalo bi me da znam.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Postavljeno 22 November 2018 - 05:23 PM
0 članova čita ovu temu
0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika