Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#3181 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 20 September 2018 - 09:03 PM

Čekaj, stani, našao sam original. Koji se prodaje kod nas. :D

Ovaj lik D*** je uzeo 30 komada, soooo, našli smo SolarStorm x2 ljubitelja/kolekcionara :D

Lampa ovde.

Ali imaj u vidu da čovek u komentarima kaže "bad battery indicator".

Choose wisely, oćeš ovu ili onu prethodnu. Obe imaju fejk diode ali to već znaš..

Još da dodam, ako je zakači neki PDV thats on you mate n2:redbull

• 3

profilepic.gif

#3182 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 20 September 2018 - 10:01 PM

Da, samo ova lampa na kojoj sam ja pokusavao i ono sto ti pricam da nisam uspeo da izvucem vise od oko 800 lumena je bila sa mehanickim prekidacem ( kao kod C8 recimo ), gde je struja kruzila drajver, prekidac, diode...

DkxI5Yw.jpg

Nije vise u mom posedu, davnoo sam je se trsio i otarasio, secam se samo da nikako nisam uspeo da izvucem broj lumena koji je imala kada je fabricki dosla kod mene, recimo bila je 1200 lumena, nakon kacenja daljinskog prekidaca maks oko 800 bez obzira sto sam probao sa debljim provodnicima..

U sustini nije ni bitno nemam je vise samo ne znam kakvo bi bilo resenje za nju da se napravi daljinski prekidac a da se ne izgubi snaga, verovatno da nesto moze da se uradi ali nemam pojma sta, u sustini nije ni bitno nije bila neka lampa uopste...

Ono sto je bitno jeste da sam dobio neka sredstva i da nabavljam originalni SolarStorm nakon sto sam video da si pronasao ovaj krs koji se prodaje kod nas a i njega cu da uzmem lepo sada kada znam koji je tacno i sve cu da uporedim.  n2:crazy Nabavicu neki prazan battery pack ne znam jos to nisam gledao treba pogoditi da bude isti konektor da tu ne bi bilo zezancije i ima da nakantam u njega originalne celije pa da vidimo sta ce koji da kaze, originalni je oko 2000 lumena a ovaj cemo da vidimo  n2:naughty

Uzgred da nemas slucajno par opruga kvalitetnih i jakih za prodaju sledecih dimenzija.

Visina 8.5mm ( 8.5mm je minimalna moze do 10mm max )

Sirina baza 7mm ( sirina 7mm je minimalna moze do 10mm max )

Sirina vrh 4mm ( moze sire nebitno je za vrh )

Debljina 0.45mm ( potrebno mnogo deblje i cvrsce idealno 0.8- 1mm debljina )

Visina 16.8mm ( isto, eventualno malo vislji )

Sirina 6.8mm ( isto, eventualno 7mm )

Debljina 0.6mm ( deblji i jaci znaci 0.8mm - 1mm )

Ne bih samo fosfor-bronzane, pa ako imas sta a hteo bi da prodas rado bih kupio posto mi hitno treba.

• 0

#3183 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 20 September 2018 - 10:37 PM

Kraći put za rešenje problema daljinskog prekidača u situaciji koju pominješ zove se Oligh RM20, iskopaš elektroniku i transplantuješ je u tvoju lampu, ovo rešenje međutim zahteva izvesni prostor koji ne mora uvek da bude raspoloživ.

Duži put za rešenje problema se zove FET switch.

Što se tiče opruga, nažalost sem tih pozlaćenih fosforno bronzanih koje su, kao što znaš, euro/komad (ne, ni ja ih nisam kupio), ne znam ni za jedne druge kvalitetne, mislim da one barilijunske više ne mogu da se nabave a ono što ja imam je blaga katastrofa.

• 0

profilepic.gif

#3184 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 20 September 2018 - 11:02 PM

Ma nemoj, a Olight RM20 bukvalno skuplji od lampe same  n2:hahaha

Meni u sustini samo trebaju cvrsce i jace opruge sto se tice protoka struje vise od 3A prolaziti nece tako da ne moraju da budu neke ultra mega giga kvalitetne sa sto manjim otporom bla bla, bitne su mi samo dimenzije i cvrstoca istih kao i to da se vracaju u pocetni polozaj a ne kao fosfor-bronzane da ostaju kompresovane. Ali nije ni bitno nacicu pa cu cekati sta da se radi kad ne moze drugacije.

• 0

#3185 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 20 September 2018 - 11:08 PM

Hbga, ponekad nema jeftinih rešenja, čak i kad bi pravio fet prekidač cena komponenti bi opet bila tu negde.

• 0

profilepic.gif

#3186 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 05:23 AM

Može OVA?

Oćeš crnu ili pink-iš?

Btw, dvoje iz srbije je već uzelo par komada ovih lampi, mora da su dobre :D

Takođe, ne vidi se kakav konektor ima soooo, you get what you get.

Da bas su povoljne. Ali ako si procitao moj post i celu nasu konverzaciju,ja govorim o SS3 sa baterijom,SS2 mene ne zanima jer je verovatno slabija,logicno dva fara su slabija od tri,jer ovaj 'krs od  SS3" sa baterijom kupljeno kod nas radi posao,znaci kada ukljucim blinkanje, efikasno je na veliku daljinu i preko 300 m vozaci motornih vozila obaraju duga svetla.I potpuno me bas briga da li je krs ili ne,za bateriju znam da je krs, ali cim joj opadne snaga Vidramon kaze da ima kvalitetniji batery pack,kupujem od njega.

Poenta je u tome da Ti kupis lampu ugradis daljinac,ti si napisao da kostaju izmedju 10-20$ ,ja ti odgovaram kupi onda onu najjeftiniju za 10$,racunam da ona od 20$ je kvalitetnija i meni ne cini posao, znaci ti kupi, ugradi daljinac,i naplati duplo ja cu ti platiti,ne moras ni da saljes postom ,moze da se kaze da smo zemljaci,odmah dolazim do tebe,isprobamo lampu i ja ti platim -OK !!

Sto se tice kupovine da ja kupim,nit imam NET -karticu niti znam kako se kupuje,ima kod nas momaka koji to rade i naplacuju svoje usluge i od takvih ja kupujem,sto bi se bavio i kupovinom preko Alija , odmah bih hteo da zaradjujem i da se nerviram,neka to radi neko drugi a ja cu raditi svoj posao.

• 0

#3187 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 September 2018 - 09:31 AM

Znam da ti pričao o X3 nego je rubiroza pokrenuo proču pitanjem

Jedno pitanjce u vezi SolarStorm x2 lampe.
Da li postoji mogućnost da se taster kod SSx2 premesti sa zadnje strane lampe na poseban taster koji je žicom spojen sa lampom?

pa se sve dalje reference koje sam naveo odnose na X2 ali to u suštini i nije bitno pošto je X3 98% ista stvar, samo su dodali jednu diodu više i to je to.

Ja sam i mislio da uzmem lampu kako bi ugradio prekidač u nju i prodao je tebi :D pa sam linkove slao da vidiš proizvod i izabereš, evo sad šaljem opciju za X3 -> LINK  pa tu možeš videti kako lampa izgleda, kakav priključak ima ako su stavili tu sliku, šta su stavili u opis modova, mada to nikad ne mora da bude kao što piše...

Baterija naravno nije uključena u komplet, to se gotovo podrazumeva od kako je uvedena zabrana avionskog transporta baterija pa oni koji i šalju baterije rade to putem DHL-a po ceni od 90$ do 130$ a s druge strane kako već imaš bateriju za koju znaš da je krš rekao bi da ti još jedna krš baterija ne treba!

Što se dugmeta tiče ja sam ranije kao daljinski za bajs lampe koristio žičane služalice od mob.telefona, one na sebi imaju malo kućište u koje je smešten mikrofon i dugme za odgovaranje na pozive i to mi je bilo savršeno jeftino (besplatno) rešenje, mikrofon i sluške bi izbacio i ostaje mi kućište sa dugmetom i tankom žicom u prevodu žičani daljinski prekidač :-)

• 1

profilepic.gif

#3188 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 September 2018 - 10:17 AM

Interesantno bi bilo videti pravu količinu lumena, izmerenu, na tim SS od 10$ u kojima su garant neke fejk diode. Pogotovo sa kineslkim 20000 mAh baterijama n2:naughty

• 0

#3189 rubiroza76

rubiroza76
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 262 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 21 September 2018 - 11:25 AM

Nisam imao nameru da moje pitanje izazove ovoliku raspravu.

@ Sirius9

Kuda misliš da provučeš kabl u lampu? Da li ćeš bušiti rupu pored onog kabla sa kojim lampa dobija struju? Ili je bolje da se na kućištu izbuši rupa? Ali je u tom slučaju problem kuda provući žice do mikroprekidača jer je on sa druge strane ploče.

Imam SSx2 lampu koju sam uzeo preko oglasa ovde i koju sam otvorio da bi dobio neku ideju kuda i kako najbolje provući kabl sa tasterom. Ako je potrebno, kačim slike.

• 0

#3190 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 21 September 2018 - 11:48 AM

Interesantno bi bilo videti pravu količinu lumena, izmerenu, na tim SS od 10$ u kojima su garant neke fejk diode. Pogotovo sa kineslkim 20000 mAh baterijama n2:naughty

SSX3 ima oko 900lm ali samo desetak minuta i onda pada na ispod te cifre, recimo oko 700. Upoređivao sa CatEye koji bez laži i prevare ima max 800lm. Ono što ljudi zaboravljaju je snop. Kod CatEya je duplo širi tako da dva SSX3 pravilono podešena, jedan malo ulevo jedan malo udesno da se snopovi ne poklapaju ...svetle isto kao CatEye 800lm. O boji da ne govorim, SS ima prljavo žuto svetlo. Imam SSX3 već nekoliko godina, dobio na poklon :), ne preporučujem nikoma za kupovinu. Ako već neko hoće jeftino kinesko sa odvojenim pakovanjem baterija onda je najbolje kupiti neko sa jednom diodom. Razloga za to je mnogo a najbitniji ... vreme trajanja.

• 0

#3191 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 11:59 AM

Ja sam nudio dizmerim n2:crazy tacno ali niko nece da poda.

SSX3 ima oko 900lm ali samo desetak minuta i onda pada na ispod te cifre, recimo oko 700. Upoređivao sa CatEye koji bez laži i prevare ima max 800lm. Ono što ljudi zaboravljaju je snop. Kod CatEya je duplo širi tako da dva SSX3 pravilono podešena, jedan malo ulevo jedan malo udesno da se snopovi ne poklapaju ...svetle isto kao CatEye 800lm. O boji da ne govorim, SS ima prljavo žuto svetlo. Imam SSX3 već nekoliko godina, dobio na poklon :), ne preporučujem nikoma za kupovinu. Ako već neko hoće jeftino kinesko sa odvojenim pakovanjem baterija onda je najbolje kupiti neko sa jednom diodom. Razloga za to je mnogo a najbitniji ... vreme trajanja.

Cuj moja procena je bila oko 1000 lumena do 1200 max za SS X2, znam da je jedna i prejadna ali brale za 3x 900 lumena nema trika pa to ne da je prejadno onda nego ni za poklon ne treba uzimati  n2:Heristical

Kako znas da ti Cat ima 800 lumena ?

• 0

#3192 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 21 September 2018 - 01:12 PM

Ja sam nudio dizmerim n2:crazy tacno ali niko nece da poda.

Cuj moja procena je bila oko 1000 lumena do 1200 max za SS X2, znam da je jedna i prejadna ali brale za 3x 900 lumena nema trika pa to ne da je prejadno onda nego ni za poklon ne treba uzimati  n2:Heristical

Kako znas da ti Cat ima 800 lumena ?

Još davno kad su se pojavili SS ja došao kod drugara da mu objasnim kako se naručuje sa Alija. Baš tih dana sam pratio na stranim forumima o tim svetlima i zaključio odmah "kol'ko para tol'ko i muzike" :). Sam sistem naručivanja objasnio na primeru Solara :) ...i još mu pričao kako kinezi prave super jeftine kopije biciklističkih svetala od 200-300 dolara al' da ništa ne valjaju. Prošlo par godina i on mi pokloni SSx3, ostalo mu u podsvesti svetlo ali objašnjenje da ga nikad ne bih kupio ...nije :). Pakao. Bateriju i trafo nisam nikad ni priključivo na struju. Kasnije sam kupio onaj box za 4 baterije, pa baterije i punjač (Sanyo 2400 i NiteCore), pa posle još 4 jače baterije (Panasonic 3450) ...taj SSx3 koristio na max dvadesetak vožnji od kojih pola samo da vidim koliko će trajati :). Bačene pare.

Siguran sam da CatEye ima 800lm, toliko je po fabričkim specifikacijama i odlično je svetlo. Ljudi se gađaju lumenima ko kinezi :). Nema šanse da SSX3 ima više od 900. Kladio bih se u šta god. Ne sija kao far od auta. Mislim da ne bi bilo dovoljno ni 5 komada SSx3 da svetli kao i farovi srednje klase. Jezivo je koliko ta svetla imaju mana, bukvalno su kao kad kupiš Raeeboks patike kod kineza za 1000 dinara.

• 0

#3193 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 01:27 PM

Koji je tacno Cat ? Ni za brendirane lampe nije pravilo da imaju koliko pise, sem ako ne kupujes bas brendirane brendirane gde su odstupanja jako mala ili 100% tacna.

Neverovatno mi je da ima ispod 1000 lumena X3 varijanta, koliko onda ima X2 ? Ne mogu da verujem i dalje i ne verujem mislim da su malo bolje nema sanse jos podatak ''SSX3 ima oko 900lm ali samo desetak minuta i onda pada na ispod te cifre, recimo oko 700'' znaci 300 po diodi sta tu ima da se zagreva da bi palo na 700 i to u voznji, znaci da su gole diode da stoje ni nacemu i da se hlade kroz vazduh i kretanje nece da padnu tako..

Ti si ovo testirao sa dobrim baterijama koje pominjes ?

Definitivno uzimam da izmerim i uporedim sa originalnim SS-mom !

Vidim da je why so Sirijus nasao i X3 koji se prodaje kod nas, pa cu da vidim hocu li X2 ili X3 ali ako je tako slabo kako kazes onda bolje da uzmem X3 jer ce original X2 da se nasali sa njim..

• 0

#3194 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 02:31 PM

Znaci na kraju cete svi da imate po jedan SSx a ovamo ne vredi nicemu :)

A tek kad pocnu kineski leteci automobili da dolaze...

• 1

#3195 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 21 September 2018 - 02:32 PM

Koji je tacno Cat ? Ni za brendirane lampe nije pravilo da imaju koliko pise, sem ako ne kupujes bas brendirane brendirane gde su odstupanja jako mala ili 100% tacna.

Ti si ovo testirao sa dobrim baterijama koje pominjes ?

CatEye je Volt 800, nije moj nego burazerov ...isplati se, fantastična lampa, preproruka za sve koji bi potrošili više para. Ja Imam B&M Ixon koje je brendirano biciklističko svetlo i fabričke specifikacije se ne slažu. Ustvari, slažu sa ali na temperaturi od 0 stepeni :) pošto koristi NiMh AA baterije (hipsteraj :)). Fabrički jačina svetla je "up to 80 lux-a" i stvarno se vidi razlika u jačini zimi i leti. Fabrički 80 LUX-a traje 5 sati i onda prelazi u slabiji mod 10 LUX-a koji traje još 2 sata (4x2100mAh), puni se do 5 sati sa orginalnim punjačem. U realnosti brojke su drugačije, 80 LUX-a traje traje 6 i po sati i još 3 sata 10 LUX-a, puni se nešto više od 2 sata (4x2400mAh). Znači švabe lažu al' ne toliko ko kinezi :) :) :D

Ovaj SSx3 što imam je star 4-5 godina i tad je koštao tri puta više nego sad. Postoji priča da su stariji modeli SS imali bolju elektroniku i baterije ...ne verujem u to. Također ne verujem u kopije i orginale, besmisleno je. Testirao sam sa baterijama koje su tad papreno plaćene (Sanyo) a Panasonic sam platio duplo jeftinije, sad su tri puta jeftinije. Baterije su odlične ali SSx3 ih jede, ne mogu izgurati više od 2 i po sata na najjačem režimu. Ždere struju a ništa ne svetli. Snop je najgora stvar, da su napravili to drugačije pošto ima tri diode pa da osvetljavaju u širinu bilo bi možda bolje ali brate, oni još ubacili i strob mod (to samo može komletni idiot inženjer da uradi). Indikator potrošenosti nikad nije radio kako treba, nakon paljenja za 5 sekundi padne na jednu crticu. Zuji, čuje se ko trafo stanica. Leti se greje ako ne voziš pa moraš smanjiti na najslabiji mod. SSx3 je StresStres na kub :).

• 0

#3196 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 21 September 2018 - 02:59 PM

Mogao bi amper kljaštima da izmeriš koliko vuku diode pa da odradiš neku gestimaciju ali ako su unutra fejk emiteri teško da ćeš njihovu efikasnost da pogodiš tako da bi za "pravo" merenje trebalo naći/napraviti integracionu sferu. Da kod nas, kao kod amera, ima da se kupe one stiroporske "lopte" sfere (nemam pojma za šta ih koriste) ja bi napravio to za merenje jačine svetlosti ali kako toga kod nas nema, veliko je cimanje napraviti sferu...

@ Sirius9

Kuda misliš da provučeš kabl u lampu?

Imam SSx2 lampu koju sam uzeo preko oglasa ovde i koju sam otvorio da bi dobio neku ideju kuda i kako najbolje provući kabl sa tasterom. Ako je potrebno, kačim slike.

Ideja je da se provuče sa zadnje strane, tu negde gde ulazi kabl za napajanje ali to bi naknadno odlučio kad otvorim lampu i pogledam gde na elektronici ima najviše mesta i koliko je debela ona plava guma između zadnjeg poklopca i elektronike. Dugme jeste na jednoj strani ali su, barem kod onih elektronika koje sam ja video, uglavnom od X2 modela, sve ostale komponente sa unutrašnje strane što znači da vodovi na pločici za taj taster moraju da prođu kroz pločicu sa spoljašnje strane na unutrašnju stranu, nađeš koji su vodovi, gde vode i gde ima najviše mesta da se zalemi žica i to je to,

Ta elektronika nije kao u mobilnom telefonu, nema puno komponenti, sigurno ima mesta negde da se napravi rupa.

Slikaj elektroniku sa tvoje lampe, s obe strane pa okači da vidimo kako izgleda...

Evo kako izgleda elektronika od Nitecore P25 lampe, relativno komplikovano, sa dosta sitnih komponenti ali i dalje ima mesta da se probuše rupice i provuku otkinute žice.

nc17.jpg

Primetićeš da su neki kontakti otkinuti sa pločice prilikom vađenja elektronike (zato što nitecore obožava da zalepi elektroniku)...

nc04.jpg

nc06.jpg

Operacija u toku:

nc11.jpg

nc12.jpg

nc16.jpg

i pacijent je spašen :D

• 1

profilepic.gif

#3197 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 03:17 PM

Ajde posto zurim da idem samo da se na brzinu osvrnem posto nemam vremena sada da trazim za ovom lampom detaljno.

Prvo cena za ovu lampu je predrkano skupa za jednu bateriju od 3400 mAh i navodnih 800 lumena, cena ni malo ne opravdava dobijeno pod uslovom da je i dobijeno tacno.
Drugo na sajtu proizvodjaca uopste nema nikakvih informacija o diodi unutra, struji koja tece i slicno tako da sve sto su naveli je rekla kazala bez ikakvih sigurnosti u to sto je napisano.
Trece i ono omiljeno mi je slike lampe u radu po noci  n2:Heristical Ja jedino sto imam od skupe opreme to je oprema za nocno slikanje, i mogu vam reci da svaki proizvodjac, ali gotovo svaki overexposed-uje slike ( mnogo vise svetla nego sto zapravo jeste ), iz kog razloga nemam pojma, verovatno iz tog da ovi to jest 99% ljudi koji se ne razumeju kazu auu vidi kako ovo bije ispira asfalt moramo ovo da kupimo cak i da im doplatimo ako traze...

Evo sa sajta proizvodjaca navodnih 800 lumena :

tW1fULM.png

800 lumena ne moze i nema teoretske sanse da ovako ''ispira'' asfalt nemojte se zavaravati i nemojte da vas zavaravaju.

Evo slika od te lampe koju sam na brzinu nasao i kako zapravo moze da izgleda i sto je realno za tih ''800 lumena'' :

ulTHTx2.jpg

Dakle sto se tice ove lampe nista dok se ne premeri, za one koji ne znaju Cree dopusta do cak 14% tolerancije za svoje led diode ! Znaci jedan Cree a mozete da mislite druge Kineske krsine kod kojih se ne znam casni krst. Tako da cak i da je tacno 800 / 3400 lampa je ne preskupa za to nego ne mogu da verujem u takvu cenu.

Ne verujes u kopije i originale besmisleno je ? Pa nista ti onda ako ne verujes a recimo furas Samsung telefon javi se meni ja cu ti prodati kopiju po istoj ceni kao sto je original ako nema razlike po tebi, moze i za druge marke da nadjemo nije problem samo se javi  n2:drinks

Kao sto postoji kopija tako postoji i original, u svim segmentima i sferama ne samo u lampama, a to ces da vidis po mnogo cemu.
Nesto tu nije u redu toliko slabo osvetljene a da jede toliku struju, nemam pojma dok je ne dohvatim mozemo samo da talasamo ovako.. Za snop u sirinu pomoglo bi da je reflektor OP i treba da bude OP za biciklisticka svetla, oni iz nekog razloga stavljaju SMO zasto nemam pojma. Strobo, SOS, beacon i slicno je korisno po nekada ali treba da bude odvojeno to jest sa mogucnoscu iskljucivanja iz standardnog mod menija low-med-high, ili da im se pristupa na dvoklik, zadrzavanje tastera i slicno, pa da sam korisnik odluci kada ce sta da koristi.

Pamti li ti bar ta lampa mod u kom ostajes ? Izgasis na najjacem upalis ponovo jel ostaje na najjacem ili ide dalje ?

• 1

#3198 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 03:21 PM

Mogao bi amper kljaštima da izmeriš koliko vuku diode pa da odradiš neku gestimaciju ali ako su unutra fejk emiteri teško da ćeš njihovu efikasnost da pogodiš tako da bi za "pravo" merenje trebalo naći/napraviti integracionu sferu. Da kod nas, kao kod amera, ima da se kupe one stiroporske "lopte" sfere (nemam pojma za šta ih koriste) ja bi napravio to za merenje jačine svetlosti ali kako toga kod nas nema, veliko je cimanje napraviti sferu...

Imam ja opremu svu za merenje meri u lumen precizno bukvalno, svetla su mi kalibrisana u profesionalnim integralnim sferama.
To sam i ja rekao dzaba da mere potrosnju kada nema pojma koje su tacno diode unutra, koja efikasnost, koliko wati itd.

@rubioza76, ako budes otvarao a mozes izmeri mi molim te te male reflektorcice ako imas subler bilo bi odlicno !
Zanima me precnik na kraju ( najsiri deo ) i dubina.

• 0

#3199 toxicm

toxicm
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 211 posts

Postavljeno 21 September 2018 - 03:38 PM

Ima 101 kopija SS lampi, neke su loše, neke su sasvim OK. SSx2 i SSx3 imaju sličnu snagu, x2 daje duži, a uži snop, x3 ima širi i kraći. Zbog lošeg vremena se ovog leta i nisam nešto navozao noću, ali sasvim sam zadovoljan sa SSx2 (skuplja varijanta od 3700 dinara sa baterijama). Svetlo je uporedivo sa osrednjim halogenim na automobilima i ne gubi snagu vremenom. Baterije izdrže skoro 4 sata u najjačem modu koji je uglavnom skroz nepotreban, i u najslabijem daje i više nego dovoljno svetlosti. Indikator napunjenosti baterije radi, takođe, dobro. Diode su oko 12W, znači trebalo bi da ima 800-1000 lumena. Za te pare ja nisam našao ništa bolje.

• 0

#3200 rubiroza76

rubiroza76
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 262 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 21 September 2018 - 06:39 PM

Ok, sutra po danu slikam i postavljam sličice ovde.

U međuvremenu vas molim da pogledate OVAJ filmić. Dopada mi se ideja kako je zajedno provukao žice za napajanje i za spoljašnji taster. Ne znam zašto je stavljao i bojio one kovanice.

• 0

5 članova čita ovu temu

0 članova, 5 gosta, 0 anonimnih korisnika