I druze kakva je to lampa koja vuce 5.5 A. PA ni far od automobila koji ima halogenu sijalicu od 55W toliko ne vuce struju
5.5A je danas sasvim normalna stvar za lampu sa jednom diodom a sve su češće EDC lampe sa 3 diode koje lako povuku i preko 9A na max, ako su 3 x XPL diode mogle bi i 15A ali obično su baterija i veličina lampe ograničavajući faktor. Ali to nisu lampe za svakog.
Tehnički gledano (da ne bude posle nije tačno ) taj halogeni far od 55W / 12V = 4.58A daje vidljivo slabije osvetljenje od led lampe na 3.7V x 5.5A = 20.35W jer se veliki deo gubi na grejanje...
Da li su ove baterije ok i pre svega original?I druga stvar koja me zanima gde ima tih ćelija od 3500-3600 mAh pogotovo toliki izbor brendova, i koje su cene?
Ok za šta? Za lampu za bajs generadno bi odgovor bio DA, ok su, naročito ako koristiš lampu koja se napaja sa dve baterije u seriji jer onda dve baterije dele opterećenje ali ako imaš neku jaču lampu kao ona Vidrina onda bi ipak gledao nešto bolje od ovih sa sajta.
Korisno bi bilo da su u specifikaciji svake baterije naveli i koje maximalno konstantno opterećenje podnosi, recimo pomenuta LG ćelija od 3200 mAh je za 10A max konstantno opterećenje što će reči za lampu ok ali ako hoćeš za elektronsku cigaru (vaping) onda nije OK ili recimo ako hoćeš da obnoviš batery pak u aku šrafilici ili bušilici, za to nisu OK.
Generalno ja uvek gledam da preporučim bateriju koja imam minimum duplo veće konstantno opterećenje od onog koje maximalno može da se pojavi u lampi. Znači ako lampa vuče 5A uzmi bateriju koja podnosi 10A konstantno ili onu što podnosi 15A samo što su ove druge uglavnom 3000mAh ili manje pa je tu sad pitanje da li se lampa veći deo vremena koristi na maximumu pa će više značiti "jača" baterija ili se samo povremeno koristi na max pa je od većeg značaja veći kapacitet baterije...
Ja sam ranije imao više modela različitih specifikacija za različite primene i onda dok ljudima objasniš e ova je za ovo dobra, ona druga za ovo, treća je ovakva, četvrta onakva, peta je slična kao druga... ljudi se pogube, tražiš od njih da odluče o nečemu o čemu nemaju dovoljno znanja/iskustva, njih dovodiš u nezgodnu situaciju sebi praviš posao jer moraš da objašnjavaš gomilu kompleksnih stvari i to tako da i neupućeni razumeju itd. Zato sam ja svoju ponudu sveo na dva modela Samsung INR 18650-30Q i INR18650-35E, ta dva modela mogu da pokriju 99% potreba kada su ručne lampe u pitanju. Ako neko hoće za vaping ja preporučim Sony VTC6 (3120mAh / 30A)...