Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#3141 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Postavljeno 14 September 2018 - 02:28 PM

6600mAh ali na 7.4v u 2p3s kofiguraciji sto mu dodje 2200mAh po bateriji u paketu. Ja sam takav jeftini baterijski paket dobio sa Thorfire i iako pise 8800mAh znao sam da je unutra 2p2s 2200mAh baterija sto mu dodje 4400mAh ukupno. Rade odlicno i baterija i lampa i daljinski i punjac iako sam ukupno platio 2220 dinara. U sustini ako se pazljivo bira moze se dobro proci, mislim da je relativno sigurno kupovati od coveka koji ih prodaje na berzi.

Vreme punjenja zavisi od struje kojom se pune baterije obicno je to 1A sto bi za paket od 6600mAh bilo oko 7 sati.

• 0

#3142 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 September 2018 - 04:08 PM

Za te jeftine pakove kineska matematika je da samo pomnože kapacitet ćelije sa brojem ćelija što je prevara.

Konkretno bateri pak od reklamiranih 6400mAh ima 4 ćelije što je 1600mAh po ćeliji (to su neke "otpadne" ćelije, najverovatnije reciklirane ili jednostavno neke UltraFire iz podrum-manufakture), ali pošto su one povezane 2 u seriji i 2 paralelno to daje realan kapacitet od 3200mAh i 8.4V što nije mala razlika u odnosu na 6400mAh koje kupac misli da kupuje...

No, veći problem ovih baterija tj. ćelija, je njihov kvalitet tj. ne-kvalitet i razlike u internom otporu pojedinačne ćelije što dovodi do disbalansa u bateri paku, neke ćelije se brže isprazne, neke se brže napune a ugrađena elektronika nema balansiranje i ne može da prati svaku ćeliju ponaosob (jer bi to koštalo dosta više a proizvod treba prodati što jeftinije, nejde jedno s drugim) i tako dobijaš pak koji posle par meseci već primetno kraće traje nego po kupovini.

Prilikom upotrebe na primer, elektronika prati da napon bateri paka ne padne ispod 5,6V (2,8V po ćeliji) međutim šta ako je jedna ćelija lošija od druge i brže se prazni i njena voltaža padne na 2,5V a ona druga ostane na 3,1V! Ukupno to je 5,6V dakle elektronika smatra da je sve OK a nije, ćelije se oštećuju polako, tokom dužeg niza ciklusa pražnjenja tako. Isto kad puniš, onoj ćeliji koja je više ispražnjenja treba više vremena da se napuni a onoj što je manje ispražnjena, logično, treba manje vremana međutim punjač to ne zna, on puni i jednu i drugu istovremeno i gleda da ukupna voltaža dođe do 8,4V, sad, što će jednu ćeliju da prepuni na 4,4V (extrem) a drugu da napuni samo do 4V punjač toga nije svestan...

Da su u tim pakovima korištene kvalitetne sony ili samsung ili lg ćelije ali stariji modeli sa manjim kapacitetom, to i ne bi bio toliki problem ali oni uglavnom koriste dno dna od ćelija, najjeftinije što može da se nabavi.

Prvi zaključak može da se donese i na osnovu cene, dobra kvalitetna samsung 18650 ćelija kapaciteta 2600 mAh, dakle stariji model ali solidna i dalje za pakove, košta oko 2,5$ na veliko (to je u kini, nas košta više jer se i isporuka plaća), znači 4 ćelije = 10$ + iole kvalitetna elektronika = 5$ + kablovi, rad oko sastavljanja, gumena navlaka, futrolica recimo sve 5$ znači sve ukupno 20$.

Znači 20$ samo za bateri pak pristojnog kvaliteta (realno ovo je entri level, ništa fensi, početnička verzija) a kinezi u 20$ spakuju: aluminijumsko extrudirano kućište, custom poklopac nazad, poklopac napred, staklo, šrafove, kablove sa konektorima, dve diode, elektroniku, gumicu prekidača, 4 18650 ćelije, elektroniku za bateri pak, silikonsku oplatu za bateri pak i velkro futrolicu, 220V punjač, plastični nosač koji se šrafi na lampu, gumice za fiksiranje lampe, vreme tj. radnika koji sve to mora da sastavi, troškove isporuke i naravno njihovu proviziju/zaradu!!! I još ti kao poklon ubace traku na nošenje lampe na glavi i zadnje crveno svetlo za bajs...

Jasno je odma koliko sve te komponente moraju da budu jeftine da bi se sve skockalo u cifru od 20$

Ove solarstorm lampe su dobro budžetsko all in one rešenje koje je tako napravljneno da ima što je moguće nižu cenu kako bi bilo dostupno što većem tržištu. Proizvod koji treba gledati u stilu: "nisam platio puno pa ako crkne nema veze, kupiću nešto drugo",

Možda je nešto bolja OVA varijanta ged se uz lampu isporučuje samo kućište za baterije a ćelije treba naknadno obezbediti, barem znaš šta si stavio unutra...

@mirek200

Bateriju puni kad god ti odgovara, gledaj da je ne prazniš dok se sama ne ugasi, cilj je da što manje brineš o bateriji a da uvek možeš da je nakačiš na bajs bez brige da će ti se lampa ugasiti na 10km od kuće.

Klasične baterijske lampe imaju manji kapacitet baterija jer su gabaritima manje i obično imaju jednu ili dve baterije ali i to je diskutabilno jer dve kvalitetne samsung ili sanyo ili panasonik baterije od 3400-3500mAh definitivno mogu da pariraju onom batery paku od reklamiranih 6400mAh a pravih 3200mAh.

koliko god neko da ih hvali  neka zna da tezina odredjuje kapacitet manje vise.pogotovo sto sam procitao da solarstorm radi na napon od oko 7.4 V a vidim da su i baterije masivnije ili ima vise celija, ko kako to shvata.

hmmm, ovo kao ruska salata, od svega po malo :D

Tačno je da su kvalitetne baterije/ćelije većag kapaciteta teže od ćelija manjeg kapaciteta i razlika može lako da se primeti kad porediš UltraFire 18650 ćeliju od 6600mAh i recimo Samsung 18650-35E ćeliju kapaciteta ~3500mAh ali da li možeš na vagi da izmeriš razliku između Samsung 18650-30Q i Samsung 18650-35€ (obe flat top) hmmm, nisam siguran, možda, ali trebaće ti ona zlatarska vagica što meri stote delove grama.

Solarstorm pakovi koriste standardne 18650 ćelije, ima opcija sa 6 i sa 4 ćelije, što više ćelije = masivniji pack, tako to obično ide :D Ali kao što smo u prethodnih par postova videli, nije sve u veličini (sayed no women, ever) :D

Sad, što ovaj radi na 7.4V a neki na 3,7V (8,4V-4,2V) to i jeste i nije od značaja, malo izvan konteksta... Veća voltaža se koristi samo da bi elektronika u lampi duže ostala u regulaciji (ako je toliko napredna elektronika) tj. duže održavala isti nivo svetlosti (a to zavisi i od temperature itd... komplikovana tema).

Jedini moj savet bi ti bio da uvek u rezervi nosiš klasičnu-ručnu lampu (za lov :P ) neki manji model ali dovoljno da te dovede kući kad solarstorm izneveri.

• 3

profilepic.gif

#3143 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 14 September 2018 - 04:33 PM

Za te jeftine pakove kineska matematika je da samo pomnože kapacitet ćelije sa brojem ćelija što je prevara.

Konkretno bateri pak od reklamiranih 6400mAh ima 4 ćelije što je 1600mAh po ćeliji (to su neke "otpadne" ćelije, najverovatnije reciklirane ili jednostavno neke UltraFire iz podrum-manufakture), ali pošto su one povezane 2 u seriji i 2 paralelno to daje realan kapacitet od 3200mAh i 8.4V što nije mala razlika u odnosu na 6400mAh koje kupac misli da kupuje...

Ovo je tehnički neispravno tumačenje. Kapacitet se sabira, kako god ćelije bile vezane.

Razumem šta hoćeš reći, ali mAh je mAh, kako god bile ćelije povezane.

Jedino ako potrošač, iz nekog razloga, uvek vuče istu struju, koliki god bio napon, broj ćelija vezanih u redu je nebitan i za povećanje kapaciteta potrebno je dodavati ćelije paralelno. Ovo je slučaj kod LED-a, gde se osvetlenje najbolje reguliše kontrolom struje, ali neophodan je neki minimalan radni napon.

Opet, tehnički, nije ništa slagano, to jeste sabrani kapacitet.

Grub, iskarikiran primer:

Jedna ćelija od 1000 mAh će moći da daje 1 amper u toku jednog časa, pri naponu od 1,2 V.

Dve redno vezane ćelije od po 1000 mAh će davati isto jedan sat struju od jednog ampera, ali pri naponu od 2,4 V. Ova druga kombinacija omogućava puno jače svetlo - ako se stavi odgovarajuća LED.

Ako se sa istom strujom želi duži rad, naravno, moraju se dodavati ćelije sa istim zbirnim naponom paralelno.

Ako se želi jače svetlo, uz isti radni vek, potrebno je dodati još ćelija u red (ako se viši napon može iskoristiti za jače svetlo), ili dodati ćelije paralelno (ako je struja presudna), ili kombinacija ta dva u različitoj razmeri, spram potreba.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#3144 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 September 2018 - 04:45 PM

Series and Parallel Battery Configurations

4s1p-x.jpg

1s4p-copy.jpg

2s2p-corrected.jpg

• 0

profilepic.gif

#3145 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 14 September 2018 - 05:14 PM

Vidim, objasnili su išto što i ja. mAh je mAh. Iz dve od 1000 mAh vezane redno izvući ćeš duplo više rada (vremenski) pri istoj snazi, kako god ih vezao - u odnosu na jednu od 1000 mAh.

Ako napon menjaš, pri istoj struji (čime se menja snaga, a to je prikazano na slikama iznad, uz lepo naveden podatak o izlaznom naponu koji se menja), onda će 500 baterija od 1000 mAh redno vezanih trajati upola kraće od dve paralelno vezane, ali će davati 500 puta više snage za sve to vreme -  to, ako se pametno iskoristi, u slučaju lampe, može biti puno jače svetlo.

Na primerima sa slike, kapacitet je uvek 13.600 mAh. Ako se ne navodi radni napon kao dodatni podatak (i podrazumeva se napisanih 3,6 V po ćeliji). Sad, ako neko tu slaže, pa napiše 13.600 mAh pri naponu od 14,4 V, onda je druga priča. To ni jedna od kombinacija sa slike ne može da pruži.

Koliko znam mAh kad se napiše bez dodatka se podrazumeva za jednu ćeliju i treba znati njen nominalni napon, kako bi podatak bio upotrebljiviji, ali jeste to što jeste, nije nikakva laž.

Upotrebljiv i uporediv podatak, naravno, je mAh uz navođenje izlaznog napona celog seta (pakovanja) ćelija.

• 0

#3146 Consi

Consi
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 14 September 2018 - 07:33 PM

Poručio sam ovo https://www.gearbest...#anchorGoodsFAQ

Koju 18650 bateriju bi mi preporučili da kupim?

• 0

#3147 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 September 2018 - 09:03 PM

Nema potrebe dva puta da objašnjavaš, ja sam slike okačio kad se tvoj post sastojao samo od sledeće dve rečenice:

Ovo je tehnički neispravno tumačenje. Kapacitet se sabira, kako god ćelije bile vezane.

Razumem šta hoćeš reći, ali mAh je mAh, kako god bile ćelije povezane.

a odma ispod toga sledi:

broj ćelija vezanih u redu je nebitan i za povećanje kapaciteta potrebno je dodavati ćelije paralelno.

Nekako mi je bilo logično da se objašnjenja odnose na kontekst teme o kojoj se pričalo (solarstorm x2 lampa za bajs) bez navođenja stvari koje bi extremno ukomplikovale razumevanje tematike. Čovek ima jednu opciju lampe (solarstorm x2) i dve opcije baterije, (sa 4 ćelije i sa 6 ćelija).

Ukratko zaključak nekog ko ne poznaje tematiku toliko široko i nije voljan da potroši nedelju dana na samoobuku: "da eto vidiš, tačno kinezi kažu, kapacitet one 4-ćelijske baterije jeste 6400 mAh Fallout je to stručno dokazao". :P

Demit kinezi, što niste koristili 8800mAh ćelije.

wholesales-ups-ultrafire-8800mah-18650-l

Wooohoooo, battery pack sa 4 ćelije od 35.200mAh

4ffacdd91237ea911b5add8bdce0ab4cdf623c56

Patric approves n2:Heristical

Vidra, Dule, džaba smo krečili n2:crazy

• 0

profilepic.gif

#3148 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 14 September 2018 - 11:47 PM

Nije valjda da jos koristis te stare od 8800 :) (link)

• 0

#3149 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 14 September 2018 - 11:55 PM

Pa kad nećeš da mi prodaš te tvoje od 9900 :P (link)

• 0

profilepic.gif

#3150 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 14 September 2018 - 11:58 PM

Nemam takve, samo GTF od 12000.. Znas i sam kako je komplikovano da se uvezu.

• 0

#3151 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 September 2018 - 12:00 AM

maxresdefault.jpg

Demit, I am out of my game here :o

• 0

profilepic.gif

#3152 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 15 September 2018 - 04:48 AM

Ja mislim da koriscenje mAh u oznacavanju kapaciteta baterije je cista prevara,jer napr ove zelene na  kojima pise 8800mAh moze da se napise  8.8 Ah,a to je vec lakse razumljivo,jer ja mislim da 1000mA=1A. E sada ko napr. vozi moptocikl vespu ili nesto vece, zna koliko akumulator ili baterija ima Ah.Eto napr 12V 45Ah akumulator od kola ,pa uporedite  velicinu sa ovom jednom od 8.8Ah, odmah se vidi da koriscenje velikih cifara je prevara proizvodjaca . Onda je lako izracunati po zakonu P=UxI  da li proizodjaci lazu,a lazu svi. Tu je P-snaga u watima, U napon u voltima i I struja u amperima.Sto se tice razlike izmedju jeftinih kineskih pakova i renomiranih firmi verujem da ima razlike u kvalitetu ali ne drasticne,a verujem da i Samsung i LG prave baterije u Kini. Jer znate kako se sada kaze: Ako nije kinesko nije originalno. 

Dalje ,vezivanje baterija u pakovima 2 redno, dve paralelano, ocigledno neigra ulogu u kapacitetu, ali igra ulogu u jacini osvetljenja,jer cini mi se da prosecne diode rade na napon od 3.7 V . Ali proizodjaci su se dosetili da naprave diode na veci radni napon da bi jace svetlele,a elektronika regulise da ne dodje do prevelikog napona.,

Sto se tice SSx3 mislim da daje izuzetno jako svetlo,koje mi sluzi za pariranje nesavesnim vozacima automobila koji ne spustaju duga svetla.a stalno svetlo imam od klasicne led lampe na HUB dinamu. I nije me briga za kapacitete i kvalitete,jer znam da je sve kinesko.

Sto se tice ovih "lovackih i policijskih" baterija. Eto napr. ovu sto se prodaje od 900-1200 din imao sam za blicanje na biciklu,odjednom nocu poceli da ispadaju delovi,za one koji ne znaju to je ona na kojoj se okretanjem glave lampe pomera zizna daljina i tako se regulise snop svetlosti. sve sam nasao ali socivo nikako,zato nemamam vise poverenja u te "stapove"

• 0

#3153 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 September 2018 - 06:05 AM

Nema potrebe dva puta da objašnjavaš, ja sam slike okačio kad se tvoj post sastojao samo od sledeće dve rečenice:

a odma ispod toga sledi:

Nekako mi je bilo logično da se objašnjenja odnose na kontekst teme o kojoj se pričalo (solarstorm x2 lampa za bajs) bez navođenja stvari koje bi extremno ukomplikovale razumevanje tematike. Čovek ima jednu opciju lampe (solarstorm x2) i dve opcije baterije, (sa 4 ćelije i sa 6 ćelija).

Ukratko zaključak nekog ko ne poznaje tematiku toliko široko i nije voljan da potroši nedelju dana na samoobuku: "da eto vidiš, tačno kinezi kažu, kapacitet one 4-ćelijske baterije jeste 6400 mAh Fallout je to stručno dokazao". :P

Izvukao si reči iz konteksta. Tj. skratio moju rečenicu u citatu da izgleda kao da sam rekao nešto sasvim drugo. Ne shvatam svrhu toga.

Lepo sam objasnio kontekst u kom je ispravka.

• 0

#3154 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 September 2018 - 07:48 AM

Izvukao si reči iz konteksta. Tj. skratio moju rečenicu u citatu da izgleda kao da sam rekao nešto sasvim drugo. Ne shvatam svrhu toga.

Lepo sam objasnio kontekst u kom je ispravka.

Isto kao što si i ti uradio, izvukao moje objašnjenje iz konteksta o kom se pričalo i dao opšte objašnjenje...

Dakle, da li je moje objašnjenje, u kontekstu u kom je pisano, tačno ili ne?

Nemam takve, samo GTF od 12000.. Znas i sam kako je komplikovano da se uvezu.

Provalio sam šta se ovde desilo, ovde je kinez poslovođa redno sabrao i paralelno pomnožio kapacitet svih ćelija na jednoj proizvodnoj liniji i rekao "ova linja će proizvoditi 12000 ćelije" :D

• 0

profilepic.gif

#3155 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 15 September 2018 - 08:31 AM

Isto kao što si i ti uradio, izvukao moje objašnjenje iz konteksta o kom se pričalo i dao opšte objašnjenje...

Dakle, da li je moje objašnjenje, u kontekstu u kom je pisano, tačno ili ne?

Pročitaj ponovo šta sam napisao u prvom postu - proveri da li smo se dobro razumeli. Post je pisan kao dopuna, objašnjenje konteksta.

• 0

#3156 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 15 September 2018 - 11:15 AM

Ne favorizujem nikoga niti navlacim vodenicu na bilo ciju stranu, ali Sirijus je ovde u pravu. Prica i rasprava se povela oko SS-ma i tog krsina baterijskog pakovanja kakav god da bio, sa koliko god celija unutra vezan kako bio i ostalo.

Niti su te baterije koje su unutra sposobne da obezbede jacu struju niti stabilnu voltazu za nesto iole ozbiljnije to on zna a znam i ja a drugi ne znaju ocito posto gledam sta pisu. Potpuno je drugacija situacija ako se unutra stave kvalitetne celije i kvalitetna elektronika sve propisno uradjeno i zapunktovano.

Sa takvim baterijama mozete da vezete sta hocete da pravite kombinacije kakve hocete lepo je objasnio covek zato se brzo da se poduvaju a kako i ne bi kada bog te pita koje specifikacije zapravo imaju, evo jedan primer u moru primera.
Uzme covek lampu od mene koja vuce oko 5.5A, posaljem mu slike kaze odlicno, ne treba mi nista samo lampa, ok reko. Sutradan vece kaze druze znas sta ovo nije kao kod tebe na slikama ja ne znam mogu li ja tebi ovo da vratim reko moze a u cemu je problem, kaze ovo sija slabije od moje lampe stare ( znam da ima Police krsa ), ma reko nema teoretske sanse sta si radio, kakvu bateriju imas ti za nju i koliko ti traje u toj lampi kaze ne znam tacno ali preko pola sata moze sad cu ti slikam, slika kad ono o la la Ultrafire cuvena neka ona visokokapacitetna i visokopraznjiva... Reko to ti je do baterije i jedva sam ja njega ubedio da je do baterije i da mora da kupi bolju bateriju da bi mu iole pristojnija lampa radila kako treba da radi. Znaci police krs radi sa njom kao sto radi taj SS krs sa tim baterijskim krs pakovanjem jer je lampa krs, diode kineske bog te pita koje, elektronika nemam pojma da li ima e od elektronike, i onda takav krs paket moze da tera taj krs.. Recimo neka je svaka dioda na 400 lumena to je oko 1200 lumena ( pricam bezveze ), to je presmesno osvetljenje za 3 diode toliko jedan Cree postize a da ne pricam o gabaritu i masi i same lampe i baterijskog pakovanja koje se vuce bez veze a sve to moze da bude spakovano u manje, ekonomicnije, pouzdanije, sigurnije i dugotrajnije resenje, naravno na samom kraju i bolje.

Za one koji ne znaju Ultrafire brend postoji zaista i rade solidne lampe i imaju solidne baterije ( ne na nivou vodecih proizvodjaca ) upotrebljive dakle i susretao sam po neku veoma retko ali sam nabastavao, dok se u vecini slucajeva prodaju te kopije Ultrafire baterija kod nas i slicnih i tu nastaje problem sa tim visoko ispisanim brojkama koje bune obicne ljude koji idu po princiju veca brojka bolje...

KPQ0jd1.jpg

Nije jedini GTF koji ima 12000 mAh 18650 celije inace  n2:naughty Kada mogu na lampama da pisu 25000 W sta ih sprecava da stavljaju astronomske kapacitete na baterije ? Ja uskoro ocekujem probijanje magicne granice od preko 20000 mAh ne znam za vas.

Sto se tice lampe moj fovorit za ljude koji zele da imaju iz nekog razloga bas jako osvetljenje a da to bude dugotrajno i kvalitetno resenje jeste lampa sa XHP 70 ili 70.2 diodom koja radi na jednu 26650 bateriju kapaciteta od 6000 mAh ili na baterijsko pakovanje ko preferira da to kaci i sibne se da radi na oko 1700 - 2000 lumena i przis, sa tim brojkama nece se preterano grejati uz dodatno hladjenje tokom kretanja a kada naidjes pored nekoga u mraku mislice da se spusta Sveti Ilija sa nebesa licno  n2:crazy

Ja mislim da koriscenje mAh u oznacavanju kapaciteta baterije je cista prevara,jer napr ove zelene na  kojima pise 8800mAh moze da se napise  8.8 Ah,a to je vec lakse razumljivo,jer ja mislim da 1000mA=1A. E sada ko napr. vozi moptocikl vespu ili nesto vece, zna koliko akumulator ili baterija ima Ah.Eto napr 12V 45Ah akumulator od kola ,pa uporedite  velicinu sa ovom jednom od 8.8Ah, odmah se vidi da koriscenje velikih cifara je prevara proizvodjaca . Onda je lako izracunati po zakonu P=UxI  da li proizodjaci lazu,a lazu svi. Tu je P-snaga u watima, U napon u voltima i I struja u amperima.Sto se tice razlike izmedju jeftinih kineskih pakova i renomiranih firmi verujem da ima razlike u kvalitetu ali ne drasticne,a verujem da i Samsung i LG prave baterije u Kini. Jer znate kako se sada kaze: Ako nije kinesko nije originalno. 

Dalje ,vezivanje baterija u pakovima 2 redno, dve paralelano, ocigledno neigra ulogu u kapacitetu, ali igra ulogu u jacini osvetljenja,jer cini mi se da prosecne diode rade na napon od 3.7 V . Ali proizodjaci su se dosetili da naprave diode na veci radni napon da bi jace svetlele,a elektronika regulise da ne dodje do prevelikog napona.,

Sto se tice SSx3 mislim da daje izuzetno jako svetlo,koje mi sluzi za pariranje nesavesnim vozacima automobila koji ne spustaju duga svetla.a stalno svetlo imam od klasicne led lampe na HUB dinamu. I nije me briga za kapacitete i kvalitete,jer znam da je sve kinesko.

Sto se tice ovih "lovackih i policijskih" baterija. Eto napr. ovu sto se prodaje od 900-1200 din imao sam za blicanje na biciklu,odjednom nocu poceli da ispadaju delovi,za one koji ne znaju to je ona na kojoj se okretanjem glave lampe pomera zizna daljina i tako se regulise snop svetlosti. sve sam nasao ali socivo nikako,zato nemamam vise poverenja u te "stapove"

U kojoj si ti zabludi ne mozes ni da sanjas ne znam pre odakle bih poceo.

''Sto se tice razlike izmedju jeftinih kineskih pakova i renomiranih firmi verujem da ima razlike u kvalitetu ali ne drasticne,a verujem da i Samsung i LG prave baterije u Kini.''

Razlika je ogromna upravo ti je to ovde ukratko predoceno, pogledaj onaj snimak sto je postavljen i videces koji je zapravo realni kapacitet tih Kineskih celija na kojima pisu ogromne cifre, a na brendiranim baterijama ti je to u vrh glave 100 - 150 mAh nize u odnosu na ono sto je proizvodjac naveo u datasheet-u.

Dalje sto se tice proizvodnje baterija kakve ima veze gde se proizvode ako su kvalitetne ?? Pa 80% stvari danas koje postoje ali bukvalno se proizvode u Kini i to mora da znaci da je automatski lose ? Kinezi drze primat u lampama imaju najvise brendiranih kompanija koje proizvode lampe, i sta one su lose ne razumem zato sto su kompanije Kineske ili se proizvode u Kini kao recimo Igl tek koji je Americka firma ali proizvodni pogon im je u Kini ili ista situacija recimo sa Armitekom koji je Kanadski brend a imaju proizvodni pogon u Kini takodje ?? Mislim ono smesno razmisljanje ali ajde svako ima pravo da misli sta zeli da misli.
Druga stvar sto se tice proizvodnje baterija konkretno to nije tacno da se sve rade u Kini, konkretno sto ja znam je sledece :

Soni - Tajvan ( od kako ih je kupila Murata nemam pojma pretpostavljam da je proizvodni pogod na istom mestu a ako nije onda je u Japanu verovatno )
LG - Juzna Koreja ( od 2017 proizvodni pogon i u Kini )

Samsung, Panasonic, Sanyo, ko ce ga znati mozda je Koreja i Japan mozda nije, apsolutno je nebitno posto su baterije odlicne mogu da se proizvode i na Zelenortskim ostrvima ako ce kvalitet da ostane isti.

Dalje sto se tice toga da je cifra prevara proizvodjaca imas prvi faktor po kome mozes da eliminises dobar deo celija a to je :

Maksimum za 18650 celiju 3600 mAh.
Maksimum za 26650 celiju 6000 mAh.

Maksimum za 14500 celinu 840 mAh.

U ovom trenutku naravno, i to su najzastupljenije kod nas, kada vidis cifre preko tih automatski prestajes da se interesujes za celiju, kada vidis cifre u granici tih mozes poceti da gledas sta i kako, medjutim opet je savet kupiti brendiranu bateriju u odnosu na ove Kineske koje cak imaju kapcitet koliko i pise. Kada se odlucis za brendiranu bateriju tu nastaje novi problem da li je originalna ili ne ? Posto sada prave toliko verne kopije da onaj ko nije imao dodira i ne zna kako da razlikuje nema sanse da ustanovi da li je original ili ne.

Recimo : LG HG2 ili M26, kopije a izgledaju tako verno kao originali, mogu da vam dam i odakle se nabavljaju i za koliko, najcrnje je sto ne znam ni da li je on svestan da su ovo kopije a ne orginali... Tako da u sustini covek mora i treba da bude jako oprezan kada kupuje celije iz vise razloga, sa njima se nije igrati i brendirane mogu da budu jako nestabilne kada se sa njima ne postupa kako treba a kamoli ovo ostalo.

A taj SS ti je jako svetlo samo zato sto nisi video bolje, jace i kvalitetnije nista vise. Sto se tice police i bailong, tu tek mesas babe i zabe mi ne pricamo ovde o takvim lampama te lampe su u rangu baterija o kojima se ovde prica Kineskim krsinama, i tu apsolutno nikakve dileme i rasprave nema da to nicemu nije ravno.

Poručio sam ovo https://www.gearbest...#anchorGoodsFAQ

Koju 18650 bateriju bi mi preporučili da kupim?

Najbolja celija koju mozes da uzmes je 3500/3600 mAh, 10A nezasticena bez problema. Imas veliki izbor sasvim je svejedno LG, Samsung, Sanyo, Sony, Panasonic, razlike su prakticno zanemarljive a pogotovo u tvojoj situaciji.

• 1

#3157 Consi

Consi
  • Members
  • 5 posts

Postavljeno 15 September 2018 - 01:59 PM

Taman sam pomislio da su svi preskočili moje pitanje...drago mi je da sam se prevario i dobio odgovor (hvala vidramon) koji mi treba pošto ne poznajem materiju. A što sam se nagledao video klipova istražujući o tome glava samo što mi nije eksplodirala. Do pre par dana nisam ni znao da postoji baterija 18650 n2:loony

• 0

#3158 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 16 September 2018 - 05:58 AM

Vidramon:

A taj SS ti je jako svetlo samo zato sto nisi video bolje, jace i kvalitetnije nista vise.

Otkud ti znas sta sam ja video?  Na osnovu cega tako govoris?  I iz aviona se vidi da ides po sistemu -svako svoga konja hvali. Ako su kod mene lose baterije,mislim sta mi je problem da od tebe kupim one sesto celijske od "6.6 A" ?????  ETo kad meni ode bateri pak odmak kupujuem kod tebe jer i nemam izbora iskreno receno,a preko NET-a nemam nameru da se zezam.

I druze kakva je to  lampa koja vuce 5.5 A. PA ni far od automobila koji ima halogenu sijalicu od 55W toliko ne vuce struju n2:Heristical

Sto se tice jacine svetla SS3-meni je dovoljno kada ukljucim blinkanje da vozaci ispred mene na 300 i vise metara obaraju duga svetla.

A ne znam sta mi je problem,uvek mogu kupiti led diode i sociva i napraviti neku jaku bljeskalicu (i te famozne   UTRAFIRE baterije),sto sam i uradio ali sada radi kao dopuna SS zao mi da je bacim, jer nemoj da mesas pojmove,ja sam BIKER i to uglavnom nocni (zbog slabijeg saobracaja) 

A tebi zelim da prodas sto vise lampi i baterija (bez cinizma) n2:redbull I nema vise podcenjivanja, OK?

• 0

#3159 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 September 2018 - 11:39 AM

Ja sam baš tražio po oglasima za drugara one zelene Panasonic 3400 mAh i nisam našao a vidim po radnjama podigli cene. 18650 mahom svuda koštaju preko 1000 din, bolje oko 1500 din.

Pošto ste se vas dvojica upućenijih aktivirali ajde da pitam dve stvari koje mene zanimaju. Da li su ove baterije ok i pre svega original? Pretpostavljam da jesu, a cena tj uloženo dobijeno (kapacitet i brendirane ćelije) mi deluje dobro. Posebno me ta "nova"

LG od 3200 interesuje jer ih pre nisu imali. Najjače su bile te roze Samsung od 2600. Iste sam kupovao polovne na KP i isto su bile ok za manje zahtevne namene, s obzirom na cenu od 280 dinara i neki okvirni kapacitet (nemam merač već poredio sa novom originalnom Panasonic) ~1900-2000 mAh.

http://baterije.rs/k...ije.html?page=5

I druga stvar koja me zanima gde ima tih ćelija od 3500-3600 mAh pogotovo toliki izbor brendova, i koje su cene? Ja nisam to sretao mada nisam mnogo ni guglao, drugaru je trebalo pa sam mu dao par saveta i moja iskustva sa različitim ćelijama i autonomijama, i onaj sajt gde su mislim najjeftinije ćelije u BG.

• 0

#3160 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 September 2018 - 01:02 PM

Ovde imaju original baterije (link)

• 2

1 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika