Jos jednom cu pokusati pa posle radi sta hoces, nemoj da bacas pare na baterije za takve lampe a sto se tice jacine svetlosti COB ima 100lm dok te iz PB imaju 6lm ili 12lm.
Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 14 June 2018 - 03:11 PM
Glomazno je jer unutra ima ozbuljniju bateriju i veču COB diodu pa ima i duže vreme rada i jačinu a silikonci mogu da sijaju za medalju ali ćeš baterije da menjaš (pošto obično koriste dugmetaste baterije) na nedelju dana a ako naprave punjivu verziju i uglave unutra sićušnu bateriju od 50-100mAh moraćeš da je kačiš na punjač "svaki dan" pomalo da ti se ne bi slučajno desilo da se isprazni baš kad ne treba...
Postavljeno 14 June 2018 - 03:12 PM
OK, ali jel i te punjive imaju bateriju?! Da li se moze zameniti ili traje dokle traje...? OK nije ni to lose, al' ajd da pitam
Jel si probao ovo, sta mislis:
https://www.ebay.com...5.c100005.m1851
Ova koju si pokazao i kupio je, jel ima dno pod uglom da ispegla ugao cevi sica ili bije pod uglom pa u beton?
Postavljeno 14 June 2018 - 03:38 PM
Ima "dno pod uglom" pa ne bije u beton. Ovu sa ebay-a za koju si pitao za misljenje ne bih uzeo, ima LED umesto COB, gumica za kacenje nema vise polozaja za stezanje i lako moze da se izgubi jer nije deo lampe, za mene je lampa ruzna za tebe je veca od one na koju se zalis, i sumnjivo je jeftina.
Postavljeno 14 June 2018 - 03:45 PM
ok, hvala u pravu si. Baci neku fotku kad imas strpljenja (ko se sa mnom druzi, mora da izdrzi). Ova mi se svidja al' sa postom 30e
https://www.bike-dis...arenkorb/detail
Postavljeno 14 June 2018 - 03:48 PM
ok, hvala u pravu si. Baci neku fotku kad imas strpljenja (ko se sa mnom druzi, mora da izdrzi). Ova mi se svidja al' sa postom 30e
moraš da otvoriš stranicu proizvoda i onda nam iskopiraš link, ovako se ništa ne vidi jer je to link do tvoje korpe pa bi morao da nam daš korisničko ime i šifru tvog naloga da bi to videli...
Preleteh 10-tak stranica na ebaju i evo nekih modela kojima bi ja dao šanse:
Ovaj imam, vrlo lepo sija i lepo izgleda lampica, ima 2 režima (konstantno upaljeno i blinkanje) i svaki ima 4 jačine svetla. Ne sviđa mi se što moraš da držiš dugmić 2-3 sekunde pritisnut da bi se ugasila, deluje kao večnost dok čekaš da se ugasi...
Ova (Tip 1) je na sličnu foru kao prethodna samo kraća a šira, verujem da ok sija.
Još jedna na sličan fazon samo povoljnija cena, kao i ova...
Ova je ista kao u prošlim postovima pomenut model samo, čini mi se povoljnija cena, a OVO je npr, kopija Cateye-a LD610, ako je barem 50% od originala onda mislim da vredi proveriti, koristi dve AAA baterije (pa ako staviš punjive baterije možeš i lampu smatrati punjivom )
Inače, baš sad gledam i primećujem kako je sve više ružnih modela na ebay-u!
Ako imaš vremena i hoćeš kvalitetniju lampu ja bi pratio aukcije za Knog recimo ili Lezyne i ako naleti neka po povoljnoj ceni isprobao bi. Knog je jedino malo nezgodan jer mu se baterija ne menja ali je, za razliku od ostalih kineza kojima se takođe ne menja baterija, znatno skuplji.
Meni je sledeća na spisku za kupovinu Magicshine Seemee 60 ali će sačekati malo dok joj se ne popravi cena
Postavljeno 14 June 2018 - 04:05 PM
Postavljeno 14 June 2018 - 04:21 PM
Za Radon ne bi znao da ti kažem ništa a buš i miler su tzv "prva ugradnja" mnogih poznatih imena u bajs industriji, standard kvaliteta ali su i skuplji. Možda ima neko ovde sa foruma ko je u nemačkoj trenutno pa bi možda mogao da ti donese tu lampu!
Postavljeno 15 June 2018 - 04:02 AM
Naravno kakvo plavo svetlo...pominjao sam policiju u smislu da je mod rada onakav poput rotacije na policijskim autima, popit ovih ba skodama i dosta su zbog toga uocljive.
Pisem telefonom i gresim u pisanju. Taj "pandurski" mod je poslednji mod na linku koji si postavio sa Alija u onom videu; eto konacno znamo na sta sam mislio.
Postavljeno 15 June 2018 - 04:20 AM
Pozadi imam Knog silikonca, provucen kroz sticnu pa zatvoren na vrh sticne ispod sedista, tako ponistio ugao i svetlo je mnogo uocljivije a bajk izgleda kao da nema nikakvu lampu - sto nije neka bitna stvar, ali lopovi je ne vide a i ako je vide, mogu samo da pocepaju i skinu je sa sticne, jer je ko sto pisah provucena kroz cev. Ima socnu crvenu, ali ni oni iz PB sto sam postavio nisu losi. Valjda ce napraviti i takve punjive baterije
To je ovaj model:
http://www.chainreac...7/rp-prod164492
Postavljeno 15 June 2018 - 07:42 PM
Pozdrav!
Prelistah malo temu ovde i na još par mesta, ali nisam još našao rešenje za sebe. Pošto na leto planiram malo više vožnje po mraku zamenio bih trenutno svetlo (kineski krš) sa nekim malo boljim rešenjem (~30 evra). Gledam prvenstveno na kupovinu iz Srbije, izbegao bi čekanje na paket iz Kine ili odakle god. Prvobitno sam mislio da uzmem nešto sa interno punjivom baterijom koju bi mogao da dopunim PowerBank-om po potrebi, ali čini mi se da je to rešenje malo preskupo.
Ovde sam naleteo na Gaciron V9C400 za 3000 dinara, ali sam dobio neke loše kritike za istu.
U vidu mi je i SolarStorm, Ovde mogu više verzija da se nađu, ali mi je zapala za oko jedna ovde sa Cikloberze gde lik prodaje 3 verzije SSx2. Najjeftiniju varijantu snage 7W, malo kvalitetniju snage 7,5-8W i bolju varijantu snage 12W sa jeftinijim ili skupljim baterijama. Koliko tu ima istine? Gledajući opise vidi se da su na tržištu uglavnom samo kineske kopije koje uglavnom i nemaju Cree svetla već takođe kopiju (koja nije uvek ni baš loša za cenu). Isti lik prodaje i SSx3. Mogu da se nađu i rešenja sa USB punjenjem preko PowerBank-a koja su mi zanimljiva, ali tu već nema ni naznake šta se kupuje.
Dobio sam preporuku i za Nitefighter BT40S, ali nju ne mogu da nađem ovde uopšte, a nema je baš ni u inostranstvu.
Ovde mogu da se nađu i neka Convoy rešenja (recimo Cree XM-L2 U2 1000lm za 2500 dinara), ali bi me to sa jednom baterijom, nosačem i punjačem iskoštalo više nego što sam planirao.
Ima li neke preporuke? Za sada mi je ovaj bolji SSx2 najzanimljiviji za 3800 dinara.
Postavljeno 16 June 2018 - 08:23 AM
Tako se i meni čini. Jedino što je sve to na reč prodavca, dok ne stigne ne može da se zna. On čak daje i 12 meseci garancije, naravno, i to je na reč. Na KP-u ima dosta pozitivnih, što je... pozitivno. ( :
Ako ništa bolje ne naleti, najverovatnije ću i da je poručim sledeće nedelje.
Postavljeno 16 June 2018 - 09:44 AM
od koga si dobio lose kritike,ja imam 2 kom V9C400 i 1 kom V9F600 i vrlo sam zadovoljan
Postavljeno 16 June 2018 - 12:20 PM
Od Siriusa, na drugom forumu. Doduše, nije preporučio ni SolarStorm, ali u tom cenovnom rangu nije baš veliki izbor. ( :
Kakva su ti iskustva sa V9C400? Mene brine da ne bude slaba jedna od 400 lumena, dve ne bih kačio, a jače lampe su mnogo skuplje. Ovaj bolji SSx2, ako zaista ima 12W je negde duplo jači, a tek nešto skuplji. Gaciron mi se sviđa jer ima internu bateriju punjivu preko USB-a pa mogu lako da je dopunim ako zafali PowerBank-om (nosim uvek jedan OK-iš za telefon u torbici). Pritom, ne moram da kačim eksternu bateriju, dodatne kablove.
Rešenje sa USB punjivom internom baterijom bi mi najviše odgovaralo, čak i po malo većoj ceni, ali ne nalazim ništa bolje od ovog Gaciron-a.
Postavljeno 16 June 2018 - 08:13 PM
Tako nekako sam i ja skapirao.
U međuvremenu mi je ispala još jedna opcija. Proguglam malo pomenutu Convoy S2+ i nađem je na KP-u u ribolovačkoj sekciji (Cree XML2 U2 1B 940Lm) za 1600 dinara. ( : Sad, ne znam da li ima kopija ove lampe pošto je cena poprilično niska? Našao sam i neke USB punjive 18650 Nitecore baterije kapaciteta 2600mAh. Ovo mi je zanimljivo jer bi mogao da ih punim direktno sa PowerBank-a. Kakava su iskustva sa ovim baterijama? Druga opcija bi mi bile obične baterije u kombinaciji sa malim USB punjačem. Naravno, uzeo bi i neki nosač poput ovog.
U odnosu na SS x2 dobijam mobilno punjivo rešenje, nema suvišnih kablova, dodatnih torbica, a i lampa može da posluži i kao ručna. Trebalo bi da je snaga ovih lampi uporediva, SS x2 po rečima prodavca ima oko 12W što je oko 800 lumena, S2+ ima oko 700 realnih (deklarisana na 920) kako pročitah negde. Jedino što bi me ovo drugo rešenje izašlo malo više (~4500 dinara, plus rezervna baterija). Ne grešim li negde u računici i šta bi mi preporučili ovako?
P.S. Mnogo rigorozna ova politika sa vremenom za nove članove, sledeća poruka (jedna: ) za 24 sata. ( :
3 članova čita ovu temu
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika