Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#3061 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 March 2018 - 06:55 PM

Upravo sam pazario na ibeju tog opusa za nešto ispod 12$, fri šipment ... Ima još par komada ostalo po toj ceni ...

https://www.ebay.com/itm/142671097942

Drug, jel stigo opus od 12$?

n2:crazy

• 0

profilepic.gif

#3062 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 07 March 2018 - 08:15 PM

Polako. Ima još fore do 27.  n2:kava

• 0

#3063 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 March 2018 - 08:26 PM

Meni stvari sa ebaja stignu najčešće za manje od mesec dana pa sam pomislio da je vreme...

• 0

profilepic.gif

#3064 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 07 March 2018 - 09:12 PM

Nema pravila ... Često ume da se oduži kada nešto stiže iz Kine, pogotovo kada je besplatna dostava. Za sve ove godine koliko kupujem preko ibeja jedan jedini put sam pokretao dispjut. I to mi iz Engleske nisu poslali uredno plaćenu stvar, a nakon toga se čak nisu udostojili ni na poruke da odgovore ... A ozbiljna firma  n2:doh  ...

• 0

#3065 sajkotik

sajkotik
  • Members
  • 863 posts
  • LocationSokobajna

Postavljeno 31 March 2018 - 08:30 PM

Samo da prijavim da ipak nije stigao punjač. Dispute pokrenut, ibej refundirao ...
  • 0

#3066 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 31 March 2018 - 11:06 PM

Naravno, klasična navlakuša na ebaju. Nažalost, nešto što se svakodnevno ponavlja.

• 0

profilepic.gif

#3067 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 05 April 2018 - 12:19 AM

• 0

#3068 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 06 May 2018 - 12:42 PM

Z7Ngu4m.jpg

RNvh4oL.jpg

Ova veca je Convoy M1, a manja Convoy S2+, i to:

Convoy M1  XM-L2,  T6 3B, 7135x8

Convoy S2+ XM-L2, U2 1A, 7135x6

Convoy S2+ sam kupio pre nekoliko meseci na gearbestu za oko 13$, a M1 nedavno na Aliju, u Convoy flaslight store  za oko 22$. 

Odmah da kazem, kolika je razlika u ceni, tolika je i u onome sto daju kada se vozi bajs. Iako je S2+ dobra lampica, ovaj model sa U2 1A daje oko 6500-7000K, i bas siroko osvetljava, tako da ta kombinacija kao da i mene zaslepi malo. Nekako kao da mi napravi zavesu ili izmaglicu na 20-40m, pa ne vidim toliko u daljinu kada vozim. 

Zato sam trazio neku sa dubljim reflektorom i sa toplijom bojom svetla, da dalje baca i da je blize prirodnoj boji svetla. Posto toplije boje daju manje lumena, uzeo sam najjaci model, sa 8x7135, za svaki slucaj. Ovaj model sa T6 3B daje izmedju 5000-5200K, a na nekim forumima sam procitao da je za bicikliste najbolja neka boja izmedju 4000 i 5000K. Postoji i slabija varijanta, sto bi trebalo da je kao prava prirodna svetlost, ali mislio sam da bi mozda bila previse slaba/previse zuta.

Koliko baca jedna, a koliko druga, ne mogu tacno da ocenim. Znam samo da kada isprobam jednu, pa onda drugu, da je razlika ocigledna. M1 ima uzi snop, ali sasvim dovoljno sirok da osvetli sve sto treba, dok S2+ ima presirok snop. Dakle, mislim da je M1 bolja zbog 3 stvari, odnosno njihove kombinacije: uzeg snopa, duzeg snopa i boje. M1 ima bolje reseno hladjenje, mada ni S2+ nema problema s tim kada se vozi. M1 je teza i krace traje baterija za isti rezim rada (nisam merio koliko), dok je S2+ zbog snopa i kompaktnijeg dizajna bolja opcija za svakodnevnu upotrebu i za setnju. 

Potencijal M1 ne moze do kraja da se iskoristi, jer kada se namesti da baca u daljinu, onda smeta vozacima, par puta su mi ablendovali pa sam morao da spustim. Kada stavim obe na maksimum, mislim da je tu oko 1700 lumena, mozda i vise, svetli skoro kao Solarstorm. Inace, sa toplijom bojom, bolje se uocavaju i rupe i neravnine na putu, zbog manjeg odsjaja. 

Sve u svemu, S2+ sa ovom kombinacijom cipova i boje nije losa, ali je M1 bolja. U daljinu baca sigurno 50-100% vise nego S2+. Da mi je i S2+ sa blazom bojom i vise cipova, verovatno bi utisak bio malo drugaciji. 

Na preporuku forumasa, mislim da je bas Dusan preporucio slicnu, nabavio sam i ovu COB lampu 3b76229f-2a2f-4246-ad62-66fed403840f.jpg

Stigla za oko mesec dana, a bljesti za sve pare. Poredio sam je sa Cateye Rapid 3, i jaca je od nje. Lako se kaci, cini mi se i da dobro drzi. Jedino sto hoce nekad ona zastita za USB da se iscupa kada se otvara, ali lako se nagura nazad sa cackalicom ili necim slicnim. Video sam negde da ima i kombinacija sa crvenom i belom bojom, ta je i bolja, jer moze da se koristi i napred i nazad.

Jos da dodam i da punjac koji sam kupio za 18650 baterije, LiitoKala Lii-100, moze da se koristi i kao power bank. Ne zauzima ni mnogo mesta, lagan je a dobro dodje kada se isprazni telefon, ili mozda zadnja bljeskalica, mada ovo poslednje nije bas prakticno u voznji. 

Toliko, dosta sam hvalio Kineze. 

• 3

#3069 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 08 May 2018 - 11:05 AM

Z7Ngu4m.jpg

Kada stavim obe na maksimum, mislim da je tu oko 1700 lumena, mozda i vise, svetli skoro kao Solarstorm.

3b76229f-2a2f-4246-ad62-66fed403840f.jpg

Ako sam dobro shvatio, te obe Konvoj lampe na maximumu daju malo slabije svetlo od SolarStorma? Solar Storm X2?

• 0

#3070 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 08 May 2018 - 11:38 AM

Nema na ove dve oko 1700 lumena mozda i vise kako je napisano, s2+ 7135 X 6 je oko 700 lumena provereno, a m1 bi trebalo da je do 800. Znaci nekih oko 1500 obe kada se upale i to u pocetku kasnije broj naravno rapidno opada pogotovo ako stoje u mestu i temperatura je visoka.

Sve u svemu sigurno vise nego "solarstormovi" ovog tipa :

https://www.ebay.com...LUAAOSw-olaNy0z

https://www.ebay.com...bAAAOSw9N1VqKiJ

Posto u ovim lampama nema sanse da se nalaze Cree diode, za ovaj novac za koji se prodaju mogu samo da se kupe 2x Cree diode i to je to a da nepricamo gde je neki krsten drajver, izrada ostali materijali itd, u najboljem slucaju ovde je LB ili jos gorem neke kineske no name diode koje nemaju sanse da budu priblizne tih 1700 lumena...
  • 1

#3071 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 08 May 2018 - 11:41 AM

To sam otprilike rekao, nesto po secanju. Taj X2 ima realnih oko 2000-2500 lumena? Ova manja, S2+ ima oko 800, M1 oko 900 (opet po secanju), tako da mislim da nije velika razlika, kada su obe upaljene na maksimumu.

Inace, sa obe na maksimumu, svetli skoro kao na kolima. To je bilo za probu, a inace vozim samo sa jednom, na srednjem rezimu, sto je za moju voznju od 20ak na sat dovoljno. Ova od 7000K bode oci onome ko dolazi u susret, mozda jos i to da kazem. Ne mora ni da bude uperena u tebe, ali zasmeta. Mozda to i nije lose, recimo ako je upaljen strob po danu. 

• 0

#3072 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 09 May 2018 - 12:07 PM

p.s. Poslao sam ovaj gore post a da nisam video vidramonov pre toga. 

Vidramon, kada kazes 

Posto u ovim lampama nema sanse da se nalaze Cree diode, za ovaj novac za koji se prodaju mogu samo da se kupe 2x Cree diode i to je to a da nepricamo gde je neki krsten drajver, izrada ostali materijali itd, u najboljem slucaju ovde je LB ili jos gorem neke kineske no name diode koje nemaju sanse da budu priblizne tih 1700 lumena...

mislis li na ove Convoy koje sam ja uzeo, ili na te koje si okacio u linkovima? 

Neko je napisao, da li ovde ili na nekom drugom forumu, da sto je vise lumena, to teze postaju uocljive stvari koje se nalaze van toga sto je osvetljeno, zbog privikavanja ociju na svetlost. Mozda prosecnom biciklisti stvarno i ne treba vise od tih 500 lumena...

• 0

#3073 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 09 May 2018 - 02:09 PM

Na ove ''solarstorm'' varijante mislim naravno, ti imas proveren brend koji se radi kako i treba i ne kopira se bar za sada, znas koja je dioda unutra, koja boja svetlosti, koji drajver, koliki output, koji modovi, kvalitet izrade zagarantovan, memorija moda veoma bitna kao i LVP zastita i donekle RPP sve ima sto i treba da ima. A ovi SS modeli i slicni koji su prekopirani i iskopirani da se vise ne zna ni da li je kopia ili je kopija kopije ili kopija kopije kopija sa 0 drajverom, no name diodama ili u boljem slucaju LB, izmisljenim outputom koji nekada doseze i do 10x vece vrednosti, izradom takodje 0 kvaliteta i tako dalje i tako dalje su na zalost prihvaceni tako da ljudi misle da imaju neku lampu, istina bolja je naravno od onih obicnih bljeskalica sto na 3 metra ispred vas daju tacku velicine precnika 20 cm, ali daleko da su to neke ozbiljne lampe..

Druga stvar je sto ljudi veruju onome sto pise na kutiji ili prodavac kao i neko trece lice iznesu neke nebuloze, pa onda misle to je to tako je, e pa nije tako, meni nije jasno kako se ljudi loze na takve stvari i primaju ajde konkretno da uzmemo ovde broj lumena da pokusamo objasniti, obicna sijalica sa uzarenim vlaknom daje oko 1500 lumena, tih 1500 lumena iz lampe moze da izgleda 100x impresivnije u zavisnosti od namene lampe reflektora, precnika, dubine, same diode itd nego isti broj lumena iz sijalice, zasto i kako, zato sto kuciste lampe ili ti reflektor i dizajn mogu da kanalisu isti broj lumena da izgleda ovako ili onako.

Sta hocu reci, hocu reci da 600 lumena iz lampe kada neko upali u mrklom mraku moze daleko impresivnije da vam izgleda nego kada neko pored vas upali sijalicu i okaci je da stoji a ona ima 1500 lumena. Sta to pa sad znaci, to znaci da kada neko upali SS krsa i vi kazete joj gledaj ovo kako bije ovo nije normalno kako se vidi ovo mora da ima tih 6000 lumena kako pise uuuu huuu, a ono daj boze da ima 1000 ustvari... Niti te diode matematicki mogu da izbace te lumene niti po bilo kom drugom principu. Dalje cak i tih 1700 lumena za ovaj SS krs je nemoguca misija, daleko kvalitetnije i brendiranje lampe dosezu taj broj jer nije sve u tome da se te dve diode koje rade u toj lampi nateraju na max zasto, zato sto ce to da se pregreva i nece da radi kako treba ili moze doci do pregorevanja kao i do ubrzanog zagrevanja pa ce posle svega nekoliko minuta broj lumena da se smanji za nekih 30 % jer diode nisu propisno hladjene.

Evo ovde kako izgleda 600 kako 1000 a kako 2000 lumena, a 2000 lumena kada upalite recimo u zakrivljenom tunelu a sa druge strane ide automobil vozacu izgleda tako kao da je sa druge strane tunela licno Sveti Ilija Gromovnik sisao sa nebesa i pusta munje u sred tunela, tako da to je neka druga dimenzija i to sigurno ovaj SS krs ne moze ni da dokuci.

J7vKXu8.jpg

HIgZ1I1.jpg

Fcxmq7l.jpg

• 0

#3074 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 09 May 2018 - 04:24 PM

Eeee, kad sam ja pisao o kvalitetu solarstorm klonova, i o njihovom padu iz prethodne u sledeću reinkarnaciju, čak sam i slike sa mtbr-a kačio, ali džaba, ljudi vide samo najnižu cenu i brojke tipa 6000 lumena, 8000mAh....

BTW, ko hoće da experimentiše može da kupi TIR optiku koja širi snop 60 stepeni u jednom smeru i 30 stepeni u drugom (ima i drugih opcija), znači od okruglog svetla napravite horizontalnu liniju. Ugradite u S2+, ne ispadne loše, gubi se deo jačine ali sa dve takve lampe, jedna sa širokim snopom bez hot spota i druga sa OP reflektorom da pojača dobačaj, sasvim ok kombinacija.

• 0

profilepic.gif

#3075 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 10 May 2018 - 09:29 PM

Evo ja sam upravo skinuo jedan ''drajver'' sa neke lampe koja je samo posle jedne voznje pocela da sara, znaci trepka kada radi, gubi na jacini, ''drajver'' nesto brljavi, ne bih se ni cimao nego za divno cudo i moje nevidjeno iznenadjenje ovaj krs je imao originalnu Cree diodu, reko daj da zamenim drajver kada je tako, rastavio sve i onda kada sam pogledao tek vidim da nemam niti jedan precnika 20mm svi su 16mm, u kantu sve...

Attached Thumbnails

• DSC_0281.jpg

• 0

#3076 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 10 May 2018 - 10:11 PM

Mogu da pogađam? U pitanju je ultrafire zoom lampa :) Šitijes drajver of them all, najčešće u lampama od 10$ i manje.. Kad vidiš taj drajver to obično govori da nije trebalo kupovati tu lampu...

Problem tih drajvera je najviše sistem montaže, oni su samo nabijeni (pressfit) a to nije najbolji sistem montaže, zapravo jedan od najgorih...,

Opcija 1: uzmeš lemilicu i naneseš tanak sloj tinola na prsten na obodu drajvera (onaj deo koji je u kontaktur sa kućištem) i vratiš drajver, nabiješ ga dobro :D

Opcija 2: uzmeš lemilicu, skineš sve komponente, malo izravnaš šmirglom, povežeš drgi drajver, zalepiš ga i sastaviš

• 0

profilepic.gif

#3077 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 11 May 2018 - 07:24 AM

Jeste jedna od njih posto ih ima u dosta izvedbi. Takvih lampi ima na carinskoj robi po nekad pa sam uzeo bio malo brdo njih za male novce, one male sa 14500 su se odlicno pokazale kao kucevne lampe, znaci ono za oko kuce i po kuci kad nesto zapadne i slicno, daleko da moze da sluzi kao neka lampa za bajs ili tako nesto... Ove vece uglavnom nesto zezaju ili pocnu da zezaju, na ovoj sto je na poslu samo je potrebno da je blago cimnes ali blago i odmah menja mod... Ja to i ne koristim iskreno uzeo sam tako da imam i dam nekad nekome i tako, sada drugaru trebala jer mu prethodnu neko uzeo i ja reko ajde da je probam na bicikli cisto da se provozam i to i eto ti ga na...

Drajver je bio zalepljen vide se tragovi nekog lepka ili silikona ni sam ne znam sta je, a pilula je u pitanju, kada sam video da nemam 20mm drajver i da ce sve u kantu pokusao sam takodje onako iz zezancije da pricvrstim drajver za pilulu to jest da ga zalemim ali je aluminijum toliko los ovde da cak i dobro zagrejan ne prima kalaj, u sustini koliko para toliko i muzike sve je lose pa cak i materijali od kojih se same lampe prave. Ostavio sam samo diodu ostalo ne vredi paljenja lemilice i gubljenja vremena, tako da je lampa nasla novi dom u kanti.

• 0

#3078 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 14 June 2018 - 05:04 AM

Ne nisu kao one iz kineske radnje. Imaj tri moda a jedan je onaj kao hitna pomoc/policija, nzm. kako da objasnim, mnogo, ali mnogo jace nego kinezi "obicni".

Ako neko ide u PB nek pogleda pa nam javi impresije...meni je lik rekao koga sam pitao a su to ove a koje sam video na njegovom bajku:

http://planetbike.rs...hite-red/46697/

• 0

#3079 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 14 June 2018 - 08:50 AM

Nabavi punjive COB bljeskalice da ne trosis pare na baterije (link)

• 0

#3080 bockokg

bockokg
  • Members
  • 1029 posts

Postavljeno 14 June 2018 - 02:38 PM

Mnogo glomazno...cekam da urade punjive silikonce :)

Stvarno ove, tj nadam se da su te, rade ubijaju. Mislio sam da covek pozadi ko zna kakvu lampu ima, kad ono silikonac...i kaze mi u PB kupio, pakovanje sa njihovim kartonom, nije kineski tj kinesko su bacili il nabavili iz Kine rinfuz...nebitno...Ako neko ide u PB nek ih proba, ima jedan strob mod ko panduri sto imaju bas skrece paanju. Nema PB kod mene inace proverio bih.

• 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika

Bing (1)