Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 07 January 2018 - 09:36 AM
Hvala FalloutBoy, sad hoce i meni. Sinoc nesto nije moglo.Ne znam zasto. Sutra,prekoustra u shoping Vec sam cekirao stotinjak evra. Da li za ovu robu vazi ono da ne carini (valjda 50-70e max) ? Dostava i nije skupa, 2e obicno.
http://www.2bike.rs/...reko interneta
Postavljeno 26 January 2018 - 08:10 PM
(from AliExpress Android)
Da nema neko slucajno ovakvu ili slicnu traku na dvodnevni zajam? Bitno je samo da ima ovakvo kacenje za lampu.
Postavljeno 01 February 2018 - 02:42 PM
Porucio sam sa Gearbest-a Zanflare F1 lampu. Jest da sam prvo hteo da uzmem Ultrafire 501b al kad sam video testove za ovu lampu nisam mogao da ostanem ravnodusan, dodao sam jos koji dinar.
Ono sto me interesuje da li za nju trebaju da idu baterije sa zastitom ili mogu i bez zastite? I koje biste mi vi preporucili baterije da kupim i da li moze od preko da se naruci sa nekog site-a? Skoro niko ne salje za Srbiju sa ebay-a, gearbest-a, alija...
Inace sad je na akciji Nitecore P15 lampa na Gearbest-u, kosta 24$, po meni odlicna kupovina ko hoce da pazari lampu.
Postavljeno 01 February 2018 - 03:47 PM
Bez zastite, samo postoje neki modeli baterija koji ne mogu da ostvare kontakt u lampi zato je najbolje probati na licu mesta kad kupujes bateriju. Ako si u Beogradu mozes da odes do Eliguid ili Svebaterijenet pa probas. Ovo je dobra baterija (link) a da li radi sa Zanflare F1 ne znam kolega pod avatarom bakara ima jednu pa ako procita neka javi koju koristi.
Postavljeno 01 February 2018 - 04:37 PM
Postavljeno 01 February 2018 - 05:16 PM
Bez zastite, samo postoje neki modeli baterija koji ne mogu da ostvare kontakt u lampi zato je najbolje probati na licu mesta kad kupujes bateriju. Ako si u Beogradu mozes da odes do Eliguid ili Svebaterijenet pa probas. Ovo je dobra baterija (link) a da li radi sa Zanflare F1 ne znam kolega pod avatarom bakara ima jednu pa ako procita neka javi koju koristi.
Od cega zavisi da li mogu da ostvare kontak i da li ne mogu? Zar nisu sve 18650 baterije isto konstruisane? Videcu da obidjem kad mi stifne lampa ovu Eliguid blizu mi je.
Inace mislio sam da moze od preko da se naruci vidim da su povoljnije ali jbg kada niko ne salje za serbistan.
I kada se koriste baterije sa zastitom? I da li imate neki dobar punjac za preporuku al da ima mogucnost i praznjenja zbog aa/aaa baterija sto imam?
Imam od caleta Nitecore i2 punjac ali ne radi jedno punjenje kaze. Ako neko zna ko moze to da sredi nek mi javi na PM.
Postavljeno 01 February 2018 - 05:38 PM
One sa zaštitom su duže, bez zaštite su kraće.
Ako lampa ima opruge na obe strane onda i nije problem ali ako nema oprugu na + strani a malo je veći razmak može se desiti da nezaštićena ne leži lepo i ili ne pravi kontakt ili ga pravi ali kad cimneš lampu izgubi kontak pa blicne (i promeni mod u zavisnosti od lampe).
Zaštićene koristiš kad imaš shit lampu koja ne zna da se isključi kad je baterija prazna tipa Police lampe...
Punjači koji imaju opciju pražnjenja aa/aaa baterija su preko 25€, te opcije imaju samo najbolji modeli.
Postavljeno 01 February 2018 - 05:44 PM
Sto se tice punjaca daj neki tacan model za preporuku? Gledao sam i razmisljam se izmedju Nitecore D4 ili Zanfale C4 (sad je na akciji 23$). Samo sto nisam nasao da li Zanfale C4 ima mogucnost i praznjenja baterija ili nema, po funkcijama mi deluju isto. Znam za D4 da ima.
Inace ako neko zna ko se razume u popravku ovih punjaca neka mi se javi na PM. Ako postoji mogucnost da se sredi ovaj moj Nitecire i2 onda ne bi kupovao nijedan za sad.
Postavljeno 01 February 2018 - 05:50 PM
Punjac Liitokala 500. Koje baterije pasuju zavisi od proizvodjaca lampi kako je napravi i u kojim tolerancijama. Nisam siguran da D4 moze da prazni baterije. Narucuj uvek sa zvanicne internet stranice, nemoj da za dolar ili dva manje dobijes krs.
Postavljeno 01 February 2018 - 05:51 PM
Mislim da F1 ima oprugu na oba kraja...
Što se tiče punjača nisam nešto pratio scenu zadnje vreme, ja imam Opus BT-C3100 i s njim mogu da se prazne baterije i da meri koliko mAh je ispraznio... Njega mogu da ti preporučim a za druge, novije modele ne bi znao, pogledaj reviuove na yt.
Postavljeno 01 February 2018 - 06:05 PM
Inace praznjenje mi je bitno da ima zbog aa/aaa baterija jer ih imam dosta pa da mogu da mi sto duze izdrze.
Postavljeno 01 February 2018 - 06:20 PM
Upravo sam pazario na ibeju tog opusa za nešto ispod 12$, fri šipment ... Ima još par komada ostalo po toj ceni ...
https://www.ebay.com/itm/142671097942
Postavljeno 01 February 2018 - 11:38 PM
Da one Ladda baterije su i meni preporučili ranije samo nisam još stigao da odem do Ikee. Deluju stvarno odlično za tako male pare. Uzeću ih sigurno za manje bitne potrošače pa ću baš i da ih uporedim sa crnim Eneloop pro u fotoaparatu. ČItao sam review i pohvalili su ih
http://lygte-info.dk...(White) UK.html
Postavljeno 02 February 2018 - 09:08 AM
Ja opus koristim već 2 godine ako ne i više i jedina mu je zamerka što ne može da puni sa više od 1A kad ubaciš 4 baterije...
Koliko onda dugo puni 18650 batreije sve cetiri odjendom ili se to odnosi na ove AA/AAA batreije?
A kakva je situacija kod Liitokala 500 da li on ima mogucnost brzog punjena vise baterija? I da li kod ovihi punjaca mogu da se pune istovremeno cetirir razlicite vrste npr?
Ako neko ima jos neki predlog za punjac neka kaze svoja iskustva.
EDIT
Inace video sam da imaju dve verzije ovog Liitokala 500 punjaca ima verzje ˝Liitokala Lii 500 LCD battery charger˝ i Liitokala Lii 500 4 Channel LCD smart charger˝. Sad ne znam na koju si taacno verziju @Dusan011 mislio koja ima i praznjenje baterija? I koliko oitprilike treba da se isprazne neke nimh baterije i napune do kraja od nekih 2000mah? Imam dosta uredjaja koji mi koriste AA/AAA baterije pa sam samo zbog njih mislio da uzmem neki dobar punajc sa praznjenjem da ne bi imali negativno pamcenje i da bi mi duze trajale.
Postavljeno 02 February 2018 - 06:21 PM
Koliko onda dugo puni 18650 batreije sve cetiri odjendom ili se to odnosi na ove AA/AAA batreije?
18650, svaku puni sa 1A znači ako ubaciš baterije od 3500mAh puniće oko 4 sata zato što se algoritem punjenja menja što je baterija punija pa ne puni konstantno do kraja sa 1A već smanjuje pred kraj.
SkyRC pravi razna rešenja za punjenje i pražnjenje baterija ali nisu jeftini.
Za Litokala ne bi ništa mogao da ti kažej jer nemam taj punjač.
Ako se setim, sledeći put kad budem punio moje miki maus AA baterije za fotoaparat baš ću da pogledam koje opcije (max A) mi nudi i koliko traje punjenje...
Postavljeno 21 February 2018 - 07:04 PM
Sve u svemu preporuka za Zanflare F1 ko trazi lampu za sve prilike.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika
-
Bing (1)