Razne LED lampe, sve o njima
Posted 08 November 2017 - 10:02 PM
Najvise po gradu i okolini, znaci neke male ture za pocetak, pa ako me uhvati mrak u povratku sto bi bio uglavnom asfalt, al sa puno rupa Ovaj moj Uzicki kraj je katastrofa sa kvalitetom puteva...
Uzecu u razmatranje i predlog koji si naveo u tvom postu.
Poslato sa HUAWEI VNS-L21 uz pomoć Tapatoka
Posted 08 November 2017 - 10:26 PM
Drugačije su potrebe kada se vozi u gradu u odnosu na šumu.
U gradu (i okolini) tj. kada se vozi po asfaltu uglavnom ideš pravo i vozi se brže tako da ti treba koje će sijati uže ali imati veći dobačaj da bi što pre mogao da uočiš rupe i druge prepreke i izbegneš ih a da manje sija na stranu kako ne bi smetao drugim vozačima koji idu u susret ili pešacima isl. Naravno ne treba ići u extreme pa da uzmeš neku zum lampu i namestiš je na uzani snop a ništa sa strane, treba ti malo svetla i na stranu da vidiš gde skrećeš.
Za ovu svrhu mislim da bi ti ona druga lampa što si linkovao bila OK, ja sam mislio da uzmem baš nju, čisto da vidim kako radi, o čemu se radi, može li se modovati da radi jače a ako ne uspe barem bi mogao delove njene da iskoristim, ono što mi se ne sviđa je tip baterija koje koristi (ne mogu se staviti baterije sa većim kapacitetom). S obzirom da si rekao da voziš kraće ture mislim da ti manji kapacitet baterija kod ove lampe ne bi bio problem a 400 lumena (ako je zaista tako) je sasvim dovoljno za početak i vožnju po putevima.
Za šumu (trail-ove) ti treba ne toliko veliki dobačaj koliko dobro osvetljenje okoline jer u šumi ideš malo levo, malo desno pa bi bilo dobro videti i prepreke u visini vozača, npr grane isl. Sa uzanim snopom svaki čas ti staza izlazi iz vidokruga pa ako ideš brzo može da bude opasno, zapravo za trailove bi najbolje bilo koristiti dve lame, ima video linkovan nedavno baš o ovome. Ima dosta o ovome na YT-u...
Ako imaš vremena moja preporuka je da pročešljaš malo ebay i vidiš čega sve ima na aukcijama, redovno mogu dobri dilovi da se dobiju, ona druga lampa, traži je pod nazivom XANES SFL-01 (hint: ubaci naziv u youtube i vidi šta će ti izbaciti ) može da se nabavi za tipa 6$, totally worth it... Imaš i opciju Make offer, ako si umeren u spuštanju cene prodavci često prihvate dil
Posted 08 November 2017 - 11:08 PM
Btw, mislim da sam pod tim nazivom Xanes , nailazio na Banggood, da isto izgledaju kao ona koju sam naveo sa GB-a...
Moram malo precesljati recenzije po yt... hvala jos jednom za sve informacije !
Posted 08 November 2017 - 11:45 PM
Ja bih ipak uzeo makar Convoy s2+ obzirom da 18650 baterije i punjac imas, jedino ti jos fali nosac mada se moze napraviti budzevina sa izolir trakom i plasticnom flasom. Xanes od 320lm ce ti biti samo svetlo za bicikl i to ne bas jako mada ce posluziti svrhi dok sa Convoy-em i slicnim ces dobiti znatno jacu lampu koju kad skines moze da sluzi za po kuci.
Posted 09 November 2017 - 06:04 PM
Imas ovakvih nosaca za dolar, pa i manje na Aliju i Ibeju.
https://www.aliexpre...a0-1a1555bf9af9
Ima jos par slicnih, ali koliko sam video, na ovakav model se niko ovde nije zalio, pohvalili su ga da stoji cvrsto.
Ili ovakav
https://www.aliexpre...abb2dc508&tpp=1
Ovaj mi se vise svidja, ali kazu da zna da se raspolovi ovaj sredisnji deo, tj. da se izglavi iz lezista. Ovaj princip sa tockicem imam na zadnjem Cateye svetlu i bas lepo drzi za sticnu. Malo super lepka u sredinu i voala.
Posted 09 November 2017 - 07:56 PM
Danas mi inace stigao i bajk koji sam pre par dana pazario pa se ispostavilo da ga prethodni vlasnik nije stedeo, sto mi malo poveca troskove
Ovo najgore kad kreces sa necim ispocetka, izgleda da kraja nema ...
Posted 09 November 2017 - 08:57 PM
Uh jbt. Pa ovo je tema o lampama... wtf?!
Posted 09 November 2017 - 09:22 PM
Meni se ovaj nosač najbolje pokazao, imam ih već godinama i nijedan nije dotrajao, a isto koštaju dolar-dva... Kad se čičkovi stegnu, lampa ne mrda.
Može link (ili preprodaja po nekoj razumnoj ceni, da se ne cimam s poručivanjem, čekanjem i kuririma)?
Posted 09 November 2017 - 09:43 PM
Na bajsu za posao ja isto imam ovaj sa čičak trakom, radi odlično ako se ne preteruje sa lampom koja ima tešku glavu, za ove lampe što su kao cev (TF, S2+, ja imam neku gaciron) taj nostač bez problema odradi posao. Jedino treba izbegavati kontrolu lampe jednim prstom...
Posted 09 November 2017 - 09:58 PM
Može link (ili preprodaja po nekoj razumnoj ceni?
Imam par kod kuće, još dva treba da mi stignu, donosim sutra u toku dana, pošto nosim novce u Vector za ram koji sam uzeo. Imam tvoj telefon. Cijenu ćemo na licu mjesta, najrazumniju moguću
Al je bezveze što je za pivo ladno
Posted 10 November 2017 - 07:53 AM
https://www.aliexpre...a0-1a1555bf9af9
i kod mene se ovaj nosač pokazao odlično...Obzirom da je kineski , deluje kvalitetno i jako...
Posted 16 November 2017 - 03:07 PM
Slabo je to i dalje, pogotovo ako nije modovano. Imam ja istu takvu na 4xAA dobar reflektor imaju to im je jedini plus. Umesto originalnog Luxeona stavljen SSC P4 ali pregazilo ih je vreme. Možda se i budem igrao opet preko zime pa stavim nešto mlađe. Ako me ne bude mrzelo da otvaram jer je zaliveno super lepkom i ako ima mesta da se uglavi negde drajver. Imam jedan xpg r5 i mali drajver 2.7-6V 3W, stoji mi to neiskorišćeno već tri godine. Možda bi sada i neki drugi emiter bio bolji izbor?
3 user(s) are reading this topic
0 members, 3 guests, 0 anonymous users