Ako je jedna lampa u pitanju onda se slazem da je manja i lakse je nositi, ali za 5 sati voznje nocu i 2 lampe + 2 nosaca + rezervne baterije se ne slazem, jos ako imas i daljinsko upravljanje pa ne moras da dizes ruke sa volana i petljas se sa lampama. Ove male se ne stavljaju u korpice za bidone mozes da nosis isti broj bocica kao i bez lampe. Nije ni iznenadna kisa veliki problem umotas bateriju u malu najlonsku kesu a na duze ture nije lose poneti nekoliko kesa nisu teske a mogu da zastite glavu i stopala od vode.
Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 04 November 2017 - 05:15 PM
3x3400mAh ili 4x2600mAh. Ako cete nositi 3 ili 4 baterije sa sobom zar nije jednostavnije da je vec sve spakovano
Ja mislim da ne postoji 18650 baterija da stvarnih 3400mah... Tj.da to što piše nije tačno... Realno sve preko 2700mah nije moguće...
Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
Postavljeno 04 November 2017 - 05:37 PM
Ovde ima dosta testiranih 18650 baterija, mada davno nisam proveravao da li je sveže:
http://lygte-info.dk...Summary UK.html
Ima ih i preko 2700 mAh, mada na kraju kapacitet zavisi od radnih uslova.
Postavljeno 04 November 2017 - 06:24 PM
"Dobro" svetlo je jacine 800lm, to je potrosnja 2A struje po satu voznje sto za 5 sati znaci 10Ah baterija tj. 3x3400mAh ili 4x2600mAh. Ako cete nositi 3 ili 4 baterije sa sobom zar nije jednostavnije da je vec sve spakovano u "battery box"? Taj "battery box" je manji od GoPro kamerice ili rezervne unutrasnje gume a konkretno lampa koju imam je velicine manjeg ciklokompjutera tako da ne razumem zasto su vozaci drumskih bicikala protiv ovakvih malih lampi sa spoljnim napajanjem.
Zato sto nema sanse da na korman sirine 40cm obmotan keperom uz montiran ciklokompjuter stane lampa i jos plus battery pack, ne vidim ni gde bi se mogao pricvrstiti na karbonski ram a da ne rizikuje pravljenje neke stete ili zapinjanje prilikom nekog manevra.
Eno ona lupine (sa cenom od 380eur ) je dobra za drumasa ali je i njena montaza upitna posto ni na jednoj slici ne vidim kako bi je montirali ispod garmina sa aero nosacem.
Za drumasa je najbolja lampa sa jednom 18650 baterijom i jednostavnim fixnim nosacem, i u zadnji dzep ubacimo par rezervnih punjenja i vozi misko...
Ili ono sto sam ja trazio ranije sa punjenjem direktno na lampi
Inace one "solar storm" tip lampe tek nema sta da trazi na drumasu, to je jos vece i nezgodnije.
Postavljeno 04 November 2017 - 06:31 PM
Veceras sam vozio,delimicno na putu magla srednje gustine. Tu se led lampe na HUB diname isto pokazuju koliko su bolje od ovih sto imaju 100000000 lumena na baterije Zasto? Zato jer se nalazi odmah iznad tocka i snop svetlosti bije relativno nisko tako da dobro osvetljava put. Ovo led svetlo sto mi je na volanu je vrlo neprakticno za maglu. Ko je vozac automobila,dobro zna da su duga svetla po magli potpuno beskorisna,.Inace svetlo je Trelock.
Tu je bilo i pitanje koje je svetlo najbolje za bicikl. Supernova je zakon-neprevazidjeno. Pa vidi se i po ceni tu nema mesta sumnji.
Postavljeno 05 November 2017 - 10:53 PM
Kada je u pitanju mesto na kormanu ja sam uzeo ovako nešto (isto izgleda samo je crne, manje napadne boje):
Od kormana zauzme oko 1cm, na ovu kraću cev na nosaču mogu da stanu 3 stvari prosečne širine, tipa 3 lampe ili
lampa i bateri pak ili lampa i ciklokomp (pod uslovom da mu ne smeta pvm lampe) a prednost mu je i ta što lampa
recimo može da se montira tačno na sredinu volana tj. ispred lule (zaboravih kako se zove na engleskom)...
Postavljeno 05 November 2017 - 11:18 PM
Postavljeno 06 November 2017 - 07:25 PM
Evo jednog uradi sam resenja.
https://images.duckd...r.com/I5VLx.jpg
https://images.duckd...r.com/ORgia.jpg
https://i.stack.imgur.com/jq0MO.jpg
Ja bih mozda jos vise produzio ovu zastitu napred, tako da blokira vise svetla koje ide nagore. Sto rece covek koji je postavio ove slike, koja je poenta velikog broja lumena, ako moras da okrenes lampu prema dole tako da vidis samo ono sto je tik ispred tebe. Ovako dobacis daleko, a ne zaslepljujes one sto ti dolaze u susret. Ili dodas duplo vise para pa kupis neku brendiranu lampu za bicikl koja je vec napravljena da radi ovako.
Da dodam, cini mi se da fasttech.com ima najveci izbor lampi i najbolje filtere za pretragu. Mozete sa strane da stiklirate i odstiklirate sve sto hocete.
Postavljeno 06 November 2017 - 07:37 PM
Ne treba porediti babe i z"abe, vecina ovde na forumu hoce jeftino da prodje i da svetlo bude malo i da se lako postavi i ukloni sa bicikla itd. Razlika je jedino u obliku ogledala jedno je pravljeno da zadovolji nemacke propise za voznju a ove druge kineske lampe od propisa samo da ne eksplodiraju.
Postavljeno 07 November 2017 - 09:16 PM
Sad ne uspevam nigde da iskopam koliku struju tera ThorFire na turbo... kakav drajver ima, sa koliko ovih 7135?
Ovih dana ću da poručim treću lampicu, samo da vidim koju. Ove na 2.8A ako su i jače verujem da je to jedva primetno. A i džabe kad brzo opadne jačina svetla, pre neku noć sam baš vozio i testirao S2+ u high modu, izdrži 2.5-3 sata ali mnogo je to neubedljivo osim na samom početku. Ništa bez boost convertera. Kao što sam i mislio, ti turbo modovi samo na kratko i po potrebi.
Postavljeno 08 November 2017 - 04:18 AM
Postavljeno 08 November 2017 - 02:55 PM
Pozdrav svima, za pocetak!
Od skoro sam u ovoj prici, pa mi sad sve zanimljivo i svakodnevno kupim informacije. Treba da uzmem neko prednje svetlo za MTB pa me interesuje neka Vasa sugestija ili predlog. Malo sam citao ovu temu, u stvari procitao sam sve postove od pocetka 2016. god. i koliko vidim prica se svodi na Convoy S2+ i ThorFire VG15S, bar sto se tice kineskih lampi sa Litium celijama. Ja inace godinama koristim elektronske cigarete, tako da na moju srecu imam dobre punjace i celije od 2500-3000 mAh sa velikim amperlimitima (25-30A)pa su mi pomenuti modeli zanimljivi jedino me malo smara pomisao sto mora da se pravi drzac ili nadje neki univerzalni pa da se prilagodi...
Elem, trenutno su neki popusti na GB-u, pa me zanima zna li neko da lu sledeci modeli lampi priblizni sa gore pomenuta dva, posto imaju svoj drzac jer se i prodaju kao lampe za bajk. link1 Link 2.
Da li tu ima velike razlike ili ipak uzeti vec provereno pa se snaci i napraviti neki drzac.
Postavljeno 08 November 2017 - 07:42 PM
@Darko180 Napisao si prednje svetlo za MTB, mozes li da pojasnis da li ces voziti bicikl nocu po planini ili po asfaltiranim putevima u naselju? Za voznju po planini ti treba mnogo vise svetla nego sto male dzepne lampe daju.
Ja ne bih uzimao ni jednu od ovih lampi sa dva linka koja si postavio.
(link)
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika