Dobro 'ajde, lepo je!
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
Postavljeno 29 October 2017 - 02:41 PM
@Gadjan Moze ali ne sa svim modelima i treba biti oprezan neki modeli SkyRay King-a trose do 30W sto zahteva baterije koje mogu da izdrze praznjenje strujom vecom od 6A, ako kod nekih lampi treba biti oprezan to su ove jeftine kopije ko zna kako sklopljene sa losim hladjenjem pa jos ako se upare sa krs baterijama uh, uh, uh...
Postavljeno 29 October 2017 - 03:49 PM
Pa onda tu Brinyte da poručim ipak iako je ona kopija SkyRay u nekim stvarima bolja ali mi je mnogo to nešto metiljavo. A i ta Brinyte nisu se proslavili s tim modovima, uvek ima nešto da ne valja. Ali dobro je da po želji može da se osvetljava široko. Samo eto ne može da parira po jačini ovoj drugoj. I na ta Sofirm ne izađe jeftino kad se uračunaju 4 ćelije pa još cimanje sa punjenjem svih i to često. Morao bih da naručim 4 usb modula i da sklepam punjač za istovremeno punjenje 4 komada.
I jel mogu na ovoj glupoj Convoy S2+ sa gear besta da se menjaju grupe, da se izbace strobo modovi? Da ostane samo low med high.
I da se menja samo jednim klikom na prekidač a ne ova glupost da moram dvaput brzo da kliknem za promenu ili da zadržim dugme.
Pokušao sam da ispratim uputstvo ali ništa mi nije jasno niti da li se grupe i modovi razlikuju od lampe do lampe. Ne znam da li je samo meni aliexpress pobrljavio i forsira ruski domen sve mi je na ruskom uopšte ne mogu da otovrim normalan stari dobri www.eliexpress.com na engleskom. Čak ni preko proksija
Postavljeno 29 October 2017 - 04:01 PM
I jel mogu na ovoj glupoj Convoy S2+ sa gear besta da se menjaju grupe, da se izbace strobo modovi? Da ostane samo low med high.
I da se menja samo jednim klikom na prekidač a ne ova glupost da moram dvaput brzo da kliknem za promenu ili da zadržim dugme.
Pokušao sam da ispratim uputstvo ali ništa mi nije jasno niti da li se grupe i modovi razlikuju od lampe do lampe. Ne znam da li je samo meni aliexpress pobrljavio i forsira ruski domen sve mi je na ruskom uopšte ne mogu da otovrim normalan stari dobri www.eliexpress.com na engleskom. Čak ni preko proksija
Za prvo, ostaviš lampu u najnižem režimu, sačekaš par sekundi da blinkne i čim blinkne ugasiš lampu, tako se prebacuje iz verzije sa 5 režima na 3 i vice versa.
Za drugo, nemože na jednostavan način, mora da se reprogramira drajver ili stavi drugi drajver.
Za aliexpres, to se i meni desi kad neko baci ruski link ka aliju i ja se zeznem pa kliknem, obriši sve kukije vezane za ali i pokreni ponovo firefox...
Postavljeno 29 October 2017 - 05:03 PM
Ne treba mi za na glavu, smeta to, nije ni lagano. Ali nije skupo za toliko svetla, s obzirom kakve su nekad bile naglavne lampe. Samo nešto mi to nerelano jedan amper 3000 lumena, izgleda se još nisu odvikli od tog laganja.
Sirius hvala. Dobro je, nije loše ni ovako, kad je upališ menjaju se modovi na jedan poluklik. Bitno da sam izbacio nepotrebne strobove. Mada za kasnije je cimanje, baš se čudno ponaša i jako je komplikovano za upotrebu. Thorfire je mnogo upotrebljivija lampa za sve, i za bicikl i za ovako. Taj stepdown je zapravo veliki plus, jer se ovo greje kao ludo, a kad se vozi brzo ili po hladnijem vremenu ako ja procenim da je hlađenje adekvatno najmanji problem je da kliknem da vrati na turbo mod. Ionako ga retko i koristim pogotovo ne dugo jer nema potrebe a srče bateriju duplo jače. To mi treba samo za neke spusteve ili jako loše asfaltne deonice. A modovi su conwoy low + thorfire medium, convoy medium + thorfire high i convoy high + thorfire turbo. S tim da Thorfire ima tu zaštitu i još dva vrlo upotrebljiva i korisna slabija moda. I neuporedivo je jednostavnija a korišćenje i ima instant memoriju.
Postavljeno 29 October 2017 - 09:43 PM
Nije bas o lampama ali ima veze sa celom pricom...
Koliko je ovo upotrebljivo kao power bank?
https://www.ebay.com...5.c100011.m1850
Postavljeno 29 October 2017 - 10:10 PM
Koliko je ovo upotrebljivo kao power bank?
Taman pomislim "sve sam video, ne mogu da me iznenade" kad ono kinezi nađu novi način da sa minimalnim brojem komponenti odrade neku elektroniku, očigledno je da je ovo "bare bones" rešenje, step-up i step-down konverter sve u jednom čipu...
Uglavnom, upotrebljivo verovatno jeste, koliko e to već nećemo znati dok neko ne testira, ja bi rekao da ako ne izgori kad ubaciš bateriju onda će verovatno raditi
Nemoj da gledaš ono 2600mAh, to nema veze sa stvarnošću jer ti bateriju svakako ne dobijaš već moraš staviti svoju a tu ti je onda preporuka da staviš neku jaču od tipa NCR_GA
Ja bi se recimo radije opredelio za ovako nešto jeste da nema kućište ali je elektronika mnogo ozbiljnija.
P.S. ako uzmeš onaj za 100 din, isprobaj ga prvo na nečemu što ti nije toliko bitno, nemoj odma telefon da nakačiš ili barem izmeri multimetrom koliko V dobijaš na izlazu pre nego što prikačiš nešto.
Postavljeno 30 October 2017 - 03:09 PM
Nije bas da mi mnogo treba tako nesto, nego sam slucajno naleteo pa mi je bilo interesantno.
Ona varijanta koju je Sirius predlozio i na izgled deluje neuporedivo ozbiljnije ali bez kutije nije za nosenje bilo gde.
Nego, opet da odstupim od teme, treba mi punjac za Ni-Mh baterije za foto aparat (ako puni Li-ion jos bolje) za nekih 20-25 evra max. Kakva su iskustva i sta uzeti?
Postavljeno 30 October 2017 - 03:28 PM
Ja sam kupio ovaj pre par godina baš u tom cenovnom rangu.
http://charger.nitec...m/CHARGER/D/D4/
Punio sam i litijumske i obične NiMh, ove druge malo više. 4 komada 18650 su se punile oko 6 sati i to mi je bila velika mana. Planiram kupiti jači punjač, bar od 6A. Nitecore mi je riknuo pre mesec dana, jedan utor ne radi tako da sad mogu puniti samo tri baterije ....praktično neupotrebljiv jer uvek punim po 4 komada. Riknuo je od starih litijumskih baterija iz lap topa kupljenih za sitne pare na pijaci. Inače "kao" može prepoznati loše baterije pa ih jednostavno isključiti. Što se mene tiče, Nitecore više nikad.
Postavljeno 30 October 2017 - 03:30 PM
Nego, opet da odstupim od teme, treba mi punjac za Ni-Mh baterije za foto aparat (ako puni Li-ion jos bolje) za nekih 20-25 evra max. Kakva su iskustva i sta uzeti?
Ja bih ti savetovao ovaj, nemam ga dugo ali mi deluje mnogo bolji od voltcraft, lacrosse, technoline... i ne znam kako se već sve ne zovu (imaš ga na istom sajtu ali je skuplji). Kad kažem bolje mislim na izradu, kod voltcrafta su dugmići klimavi i ne reaguju najbolje a i ležišta za baterije su jedno uz drugo dok su ovde razmaknutija (bolje hlađenje ali i veće dimenzije). Inače oba imaju sve standardne funkcije osim što japcell ima i proveru unutrašnjeg otpora... ne znam napamet kojim strujama puni proguglaj, a čini mi se i da je ovde pisano o njemu... u svakom slučaju sa poštarinom ti se tačno uklapa u budžet i puni samo NiMh ali mislim da za te pare (pa čak i veće) nema bolje za NiMh.
Postavljeno 30 October 2017 - 04:17 PM
Ja najviše koristim Opus BT-C3100, nije baš u pomenutom cenovnom rangu ali što je nova godina bliže biće sve više i više akcija pa vredi dodati još 4-5$ i pazariti njega. Koristim ga od kako se pojavio i imao sam samo jedan problem, ventilator je počeo da cvili (dokumentovan problem) to sam zamenio i od tad prede guta sve baterije koje mu ponudim (ja najviše koristim 14500, 18350, 18650, 26650 i eneloop-ke ), puni do max 2A po ćeliji ako se pune 2 baterije tj 1.5A po ćeliji ako se pune sve 4. Za sve preko 2A koristim Turnigy Accucel-6 uzet sa hobykinga.
Opus čak ima i interni prekidač koji omogućava punjenje ćelija koje se pune do 4.35V.
Xtar takođe predlažem da uzmeš u razmatranje.
Postavljeno 30 October 2017 - 04:36 PM
Xtar sam video na ebay-u ali mi se cinio kao igracka sa onim VU metrima . Mislim na VC4 i VC2 modele, ako i ti mislis na njih. Jedino sto za njih treba dodatno jako napajanje na 5 V.
Taj Japcell sam i ja imao na umu, cuo sam samo dobra iskustva sa njim ali rekoh da ubijem 2 muve jednim udarcem (Ni-Mh i Li-ion) mada mi ove druge i nisu bitne ali cisto za u buduce, nikada se ne zna kada ce zatrebati.
Za Opus BT-C3100 opet sam nasao odlicna iskustva ali mi je skuplji od predvidjenog budzeta (poteralo me pa mi je crklo svasta po kuci...) pa sam ga u startu izbacio...
Ostali jos Nitecore i Liitokala. Koliko vidim Nitecore uglavnom hvale a Liitokala i ovako i onako...
Postavljeno 31 October 2017 - 09:16 AM
Postavljeno 31 October 2017 - 06:07 PM
Ma, sledeci put kada budem isao na neku duzu voznju ima da se vidim sa medjunarodne svemirske stanice! Da vide kada spremam rezance sa tunjevinom, a kada se samo kljukam virslama skuvanim u instant supi.
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika