Ceja
Mislim da su vise zimske ali super su, bogu da prodju, i za jesenju voznju. Koliko si ih platio?sada vidim Uvex. Mora da su skuplje!
kolko su kostale ne znam ,dobio sam na poklon iz svedske
Postavljeno 10 October 2017 - 10:43 PM
Meni je zanimljivo pročitati tuđa iskustva, razmeniti iskustva.
Bas to.
U to ime, zna li neko sta znaci Discharge Voltage: 3.00v kod ovih mojih 18650 baterija? Tj. treba li da pazim na to prilikom koriscenja, da ne padne napon ispod 3V ili nesto slicno...?
Fallout, sto se tice onog komentara o kaznjavanju zbog nemanja svetala u sred bela dana, to sam procitao u nekom od komentara na jednom clanku. Verovatno je i istina, a sta se tu desilo- kao sto ti rece, ko zna.
Postavljeno 10 October 2017 - 10:46 PM
U to ime, zna li neko sta znaci Discharge Voltage: 3.00v kod ovih mojih 18650 baterija? Tj. treba li da pazim na to prilikom koriscenja, da ne padne napon ispod 3V ili nesto slicno...?
Malo je to čudno (kineski) sročeno ali da, 99% znači da ne bi trebalo da ideš ispod 3V pod opterećenjem sa tim baterijama.
Postavljeno 10 October 2017 - 10:51 PM
Na drugom mestu pise ending voltage of 3V at 20 C.
Hvala ti Sirius. Convoy s2+ valjda krece da blinka na 2.9V. Znaci moracu da ih vadim ranije, do sad sam uvek vadio tek kad upozori.
p.s. Znas li mozda valjaju li ovakve spravice?
https://www.aliexpre...e9-4d78da506245
Postavljeno 10 October 2017 - 10:58 PM
Neće njima to mnogo smetati samo što nije baš zgodno, nemaš puno vremena na raspolaganju. Zgodno bi bilo da kad krene da blinka ti kažeš "e nemam sad rezervu, zameniću kad stignem kući, smanjiš na najniži režim i voziš dalje, ovako gledaj da imaš rezervu pri ruci. Ma nećeš ni ovako imati problema, svakako to nisu baterije od 20€, vozi i baš te briga
Postavljeno 15 October 2017 - 06:03 PM
Promakao mi je ovaj link:
ok su ti voltmetri, s obzirom na cenu, samo gledaj da ga "kalibrišeš" jer i on troši nešto za svoj rad pa recimo ako ti je baterija na 4.15V Vmetar može da ti prikaže i 4,12V. Izmeri prvo DMM-om vidi šta kaže pa namesti da bude "tu negde" i ovaj voltmerat, ima on pozati jedan mali potenciometar za to, ili kako neko reče pre par stranica, varistor
U principu ako uzmeš verziju sa užim opsegom merenja biće ti preciznija, tipa 3-20V je precizniji od 0-100V (malo mi je ovde sumnjivo da meri od 0V ali ajde) i ako hoćeš da meriš širi opseg od 20-70V gledaj da kalibrišeš negde na sredini, tipa 45V, mada, sa rezolucijom od 0,1V to i nije toliko bitno...
Postavljeno 15 October 2017 - 06:57 PM
Ti voltmetrići sa 3 žice mogu da mere od 0, ako na crvenu i crnu dovedeš neko napajanje, npr. 5 V, pa meriš sa belom žicom (nisam siguran za boje, ali mogu da iskopam negde moje pa da proverim). Ako ti ne treba da meriš ispod ~3 V, kupi varijantu sa dve žice, ili spoji crvenu i belu.
Postavljeno 15 October 2017 - 07:43 PM
Мој проблем са лампом да обара јачину светла. Расклопио сам лампу и стварно је било лабаво и доле код прекидача и горе код емитера. Све сам затегао, али је лампа и даље имала исти проблем. Још и гори, јер одвртање главе више не гарантује појачавање светла. Онда сам се заинатио и поново расклопио скроз прекидач и прво га лоше склопио а онда и добро. И даље исто. Онда сам одвртао главу сто пута и ништа. На крају одврнем оно... огледало са емитера и заврћем га и заврћем и схватим да може то да иде поприлично. Заврнуо крвнички и лампа прво проради супер. Угасим и упалим - ради. Онда кренем да допишем поруку и рек'о дај да пробам још једном. И не ради.
Postavljeno 15 October 2017 - 07:51 PM
Ах, ево, успело је опет. Колико сам схватио, горњи део (оно на чему је емитер + конус) захтева положај који мора да буде тачан у микрометар, а који се не потрефи сам од себе. Не потрефи се чак и како вртим, вртим, па да се циклично јавља. Не. Вртим пет минута и одједном ево га! Онда сам тако држао све то и брзо ставио преко део тела са стаклом преко тога и заврнуо и успело ми је да остане како треба. Ево пробавам неколико пута, прошао кроз све модове, ради и даље. И нема неког ситног колебања које је постојало раније (чак и кад је сијало како треба). Могу само да се надам да сам је заиста наместио. Мада, кад једном опет ставим на бајк и крене труцкање...
Може ли неко са више искуства да претпостави у чему је тачно проблем и зашто је наизглед потребан тако прецизан положај који је скоро немогуће наћи? Постоји ли нека фора, неки систем по ком се тај положај погађа? Нека идеја шта да радим ако се деси опет? (не, не, куповина друге лампе није баш "идеја")
Postavljeno 15 October 2017 - 07:53 PM
Nije resenje da se stegne potpuno vec moras da pogodis "sweet spot" sto bi rekli taman koliko treba a zatim da necime osiguras da na tim pozicijama i ostanu delovi koji mogu da se odvrnu. Kad si rastavio lampu mozda je bila delimicno zalepljena da osigura da ti delovi koji mogu da se odvrnu ostanu gde jesu. Makar sad imas dobar izgovor da kupis ove nove lampe od 100000000lumena i 100000000stepeni Celzijusa...
Postavljeno 15 October 2017 - 07:56 PM
Koja to beše lampa?
Takvi prekidi se dešavaju zbog lošeg kontakta uglavnom na nekvalitetnim/jeftinim lampama, sve zavisi od sličaja do slučaja, negde može da se reši skidanjem anodizacije (ako je ima unutar lampe) na ključnoj tački, negde dodavanje tinola da pravi bolji kontakt, ili stavljanjem drajvera u prsten za koji se isti zalemi a onda se sve to nabije u aluminijum (jer nemožeš da lemiš na aluminijum tako lako)...
Slikaj ti to sve rasklopljeno da bolje shvatimo kako izgleda lampa iznutra.
Postavljeno 15 October 2017 - 08:43 PM
Није ни ова имала ни трага тим симптомима док је нисам одврнуо. Ево, опет је пукла. Сликаћу сутра, не знам више шта да радим, баш ме нервира.
@Душан Ма нећу милион лумена. Мада, за двадесетак долара, колико може највише константних лумена да се добије, у оваквом кућишту? Дакле, не оно 1000 лумена 10 секунди, него да у најјачем моду може да светли колико год траје батерија.
Postavljeno 15 October 2017 - 10:10 PM
Јесте, та је.
http://www.dx.com/p/...p-1-18650-55241
Опет наместио био да ради, проверио неколико пута. Пробао сад поново, после око пола сата, засветлела је супер и онда у секунд-два ослабила драстично.
Postavljeno 15 October 2017 - 10:49 PM
jbg, ne znam šta da ti kažem, vadi elektroniku, vadi diodu, gledaj da negde nema tanka/labava žica, da negde nije spoj gde ne bi trebalo, da je dioda izolirana od reflektora, da drajver ima dobar kontakt sa onim delom što drži i drajver i diodu, da opruga pravi dobar kontakt između tela lampe i P60 ...
Postavljeno 15 October 2017 - 11:14 PM
Рекао бих да је највећи проблем у том контакту између (горње) опруге и тела лампе, али немам начина да га проверим, јер је унутра. Жицу ниједну нисам видео, а нисам се усудио да скидам... нешто налепљено око диоде, тим пре што нисам електр(он)ичар. Рекао бих да диода јесте изолована, али лампа тренутно опет ради како треба. А гориво до Старе Пазове и назад би ме коштало више од лампе. Видећу, можда је коначно све легло како треба, али ако је дизајн толико осетљив стварно ће све да падне у воду на првој вожњи, од труцкања.
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika