Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4297 replies to this topic

#2801 djuroslav

djuroslav
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • LocationУжице

Posted 02 October 2017 - 06:16 AM

Da li neko ima solar storm lampu ?  koliko jako daje svetlost ? planiram da mi sluzi samo za ablendovanje nesavesnim vozacima koji kada predpostavi da ide bicikl prema njemu nece da obori kratka svetla. Vidim da ima ta 1500 din bez baterije,koristio bih power bank koji sam kupio za telefon ,sada trenutno koristim onu kinesku kao policijsku,  sa alumunijumskim kucistem, napravio sam nosac koji nije bio, jer sa nosacem odmah naplacuju ko da je od zlata,jer boze moj -TO JE ZA BICIKL, i donekle vrsi funkciju. Elem samo da pitam, ako neko ima onu solar sorm sa tri diode da li je dovoljno jaka za ablend,ili ima neka druga jaca koja bi mogla da posluzi za tu svrhu,napominjem da ja svetlo imam na dinamu HUB,tako da mi je bitno da nije bas skupa. 

Имам ја Солар сторм са три диоде. Ако је укључим на трећи ниво јачине и подигнем мало, тада буквално изгледа као дуга светла на ауту. Људи мисле да иде ауто када наиђеш са овим светлом, моментално беже у крај. 

На снимку другар и ја возимо са Солар стром x3, па просуди сам ;)

• 0

#2802 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Posted 02 October 2017 - 02:33 PM

@Gadjan

To je odlična autonomija ali tih 300 lumensa (nakon 1h 250 lumensa) deluje slabašno za high mod. Taj turbo mod je bolje ne paliti dok se voziš na biciklu, taman se oči priviknu pa kad automatski padne na niži mod verovatno je osećaj da svetli ko jeftina bljeskalica, kao da slušaš gramofonsku ploču koja stalno preskače. Moja my precious biciklistička lampa sa AA baterijama koje se mogu kupiti gde hoćeš mi traje 6h sa preko 500 lumensa i širokim snopom od 160° što znači da je daleko superiornija.

@Visal

Nedavno drugar kupio na pijaci lap-top baterijski paket po ceni kutije cigareta, povadio baterije i oduševio se jer su sve bile ispravne. Ima neki jeftini punjač za te umiruće 18650 koji puni samo jedan komad pa me zamolio da mu pozajmim svoj za punjenje 4 komada i još očitava sve potrebne informacije o stanju baterija. Vrati mi punjač nakon nekoliko dana i kaže sav srećan da su baterije cakum-pakum, niti jedna nije izgubila kapacitet. Kad ne lezi vraže, stavim ja svoje 4 Ni-Mh AA koje možeš kupiti gde hoćeš da se pune od my precious biciklističkog svetla kad ono ...jedan utor ne radi, zabagovao totalno, trepće da ima 4.2V. Izvadim bateriju pa stavim, kuckam po displeju ...ništa ne pomaže. Tek nakon trećeg isključenja kompletnog punjača iz struje proradilo. Na punjenju drugog seta baterija opet ista situacija. Te baterije su mi dokusurile punjač, dovele do stanja poslednjeg trzaja. Tako da znaš da nije preporučljivo igrati se sa elektronskim otpadom. Možda nekom jeftinom, sirovom, rovovskom punjaču neće biti ništa ali sa finom elektronikom treba biti oprezan.

@mirek200

Ja imam SolarStorm x3 ali nije na USB nego se priključuje na baterijski paket, slabo je koristim jer imam daleko bolje my precious biciklističko svetlo na AA baterije koje se mogu kupiti gde hoćeš. SSx3 lapma ubija koliko svetli, pršti sve, prava lumenijada. Kad upališ na najjači mod, njen kružni lovački snop svetlosti kao da otvara prolaz u drugu dimenziju, razdani se u sred mrkle noći. Ja je koristim za plašenje čopora pasa lutalica tako da će sigurno biti od koristi za zaslepljivanje vozača automobila. Moguće da će izazvati i lančane sudare gde bi SSx3 bio prva karika u lancu. SSx3 je toliko moćno svetlo da kad voziš kroz sela, one babe što moraju sve da vide, panično beže misleći da su se vratile SS divizije. SSx3 ne samo da zrači jakom svetlošću već zrači i jakim elektromagnetnim talasima. Kao zver puštena iz faradijevog kaveza ometa sve elektronske uređaje u okolini, dobro dođe kad te zove žena da će se večera ohladiti pa pravi odlične zvučne efekte loše telefonske veze. SSx3 zuji kao da reži od neverovatne snage, jednom sam stao u Obrenovcu u dva posle ponoći pored termoelektrane i mogu ti reći da je SSx3 jače zujao od TE Nikola Tesla. Dosta se i greje što je odlična stvar. U slučaju neke teže nezgode ili defekta u sred nedođije, ravni vrh lampe može poslužiti da ispečeš jaje na oko dok ne dođe spasilački helikopter, ne od kokoške jer je veliko već je idealno prepeličije. Ne znam kako će tebi raditi na power banku sa strujom od 1.1A, možda ako je kabl od USB priključka deblji da će povući više struje jer tri diode u punoj raskoši traže više snage. Meni u najačem modu SSx3 traje oko 2-2.5h i onda u rekornom roku od nekoliko minuta potpuno ispusti dušu. 4 komada Samsung 18650 od 1800mAh traje tačno 2h, 4 komada Sanyo 2400mAh traje 2.5h a najjače Panasonic 3450mAh traju 2.15h. Ako ti je power bank od 8x18560 onda računaj da će duplo duže trajati taj SSx3 na USB.

• 1

#2803 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 02 October 2017 - 03:21 PM

(link)

Dobro nisi zakačio link ka ronilačkoj lampi :D

• 0

profilepic.gif

#2804 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 02 October 2017 - 04:31 PM

flavor%20flav%20nite%20tales%20clock%20p

• 0

#2805 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 02 October 2017 - 08:34 PM

Јуче видех лампу за коју пише да даје 2000 лумена, а траје ваљда око 4 сата. Изгледа врхунски, паковање батерија је у неком "ултра" кућишту, све повезано кабловима који као да су рађени по војним стандардима. Монтира се на главу, а кад је упалих (изложени примерак) у по бела дана у радњи је стварно светлела невероватно јако. Нажалост, не сећам се ни марке ни модела. :( Покушаћу да се сетим. Ипак, сећам се цене - око 300 евра. И баш је рекламирају за бајк вожње (озбиљан офроуд). Како се обично каже, колико пара...

Ах, мислим да је ова лампа у питању:

http://www.ledlenser.dk/xeo19r.html

Да имам неограничено пара за светло, ово би било у ужем избору. Уживо изгледа импресивније и професионалније него на сликама. Нисам имао времена да загледам (нити има сврхе загледати лампе од 300 евра), па ће Сиријус или неко упућен већ прокоментарисати.

• 0

#2806 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 02 October 2017 - 08:46 PM

Ja kada cujem za marku Ledlenser, kao da sam cuo u audio svetu za Harman Kardon. Sto ce u prevodu reci, dajes vise para za ime, to jest placas brend nego sto sam proizvod to jest lampa recimo ili zvucnik zaista vredi, tako da ti na ime ili brend ode ogroman deo novca a dobijes proizvod koji mozes realno da kupis za mnogo manje novce od drugog proizvodjaca.

• 0

#2807 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 02 October 2017 - 08:50 PM

Da, zaobidji taj XEO 19R u krugu od 300m.

• 0

#2808 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 02 October 2017 - 08:53 PM

Led lenser je uvek imao kvalitetne proizvode sa promišljenim dizajnom i besprekornom izradom, svaki njihov proizvod daje upravo ono što se reklamire, nema laži nema prevare ali nažalost to sve manje i manje prolazi danas u svetu jer oni ne mogu da postignu konkurentnu cenu a neće da outsorsuju proizvodnju u kinu.

Manje više, to je ok cena za proizvod u tom rangu, 200€ bi bilo realnije i da ciljaju na svetsko tržište takva bi i bila cena ali znaju da će im prodaja biti uglavnom lokalna (nemačko govorno područje)...

Pogledaj samo onaj batery pak, custom gumirano kućište sa custom gumicama za zatvaranje raznih rupa, ono mora da košta jedno 30€ samo gumeni delovi bez baterija ili onaj custom konektor sa zaključavanjem, gde dalje ima toga.

Sve u svemu lepo ali preskupo, čak i da imaš neograničeno para opet ga ne bi kupio jer smo mi navikli da razmišljamo racionalno i da ne bacamo pare...

• 0

profilepic.gif

#2809 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 02 October 2017 - 09:27 PM

(link) navodno nema step down.

• 0

#2810 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Posted 03 October 2017 - 12:00 PM

Moja my precious biciklistička lampa sa AA baterijama koje se mogu kupiti gde hoćeš mi traje 6h sa preko 500 lumensa i širokim snopom od 160° što znači da je daleko superiornija.

Koja ti je to lampa, moze li naziv ili link?

Ja imam i neku kinesku od 200 din sto koristi 3xAAA, kada sam uporedjivao, ova Convoy osetno jace svetli na srednjem modu nego ta AAA. 

Sto se zujanja tice, ima jedna zanimljiva stvar, mislio sam da umisljam, ali kada blokiram snop svetla, tj. stavim ruku ispred lampe, ona krene da zuji. Bas se pitam gde je neka granica bezbedna za zdravlje, jer ako nesto ometa signale u okolini, mislim i da lepo zraci. Ne mislim na ovu moju nego na te jace. Jos kad stavis to na glavu, nekoliko cm od mozga...  

Kad je rec o punjacu, punjac sam kupio radi baterija a ne obrnuto, trazio sam neki minimum a da se ne plasim da ce da mi zapali kucu, platio sam ga 4-5$, pa ako i crkne, sta da mu radim... 

• 0

#2811 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Posted 03 October 2017 - 12:02 PM

Koja ti je to lampa, moze li naziv ili link?

Bušimuler Ajkson Premijum :)

• 1

#2812 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Posted 03 October 2017 - 12:09 PM

Hvala. Nasao sam neki za 48 funti, previse je to za mene. 

edit: 33€, napredujem  n2:cool2

• 0

#2813 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Posted 03 October 2017 - 12:12 PM

n2:Heristical Sa ovom kada bih ablendovao,svetlo bi proslo kroz automobil,kao rengenski zraci kroz coveka n2:hahaha Ljudi bi pomislili  da je u pitanju NLO ili jos ne daj boze da izazovem saobracajku. 

Imam solar storm,i mogu reci da ona sa dve diode na najjacem modu uperena u oci vozaca kola moze i da ga osakati a ne da mu amblendujes :D
Vidim na aliu da ima sa usb izlazom za napajanje tako da je to pun pogodak.Samo sto ona nema strob mod.Pa bi trebao brzinski rucno da se snadjes

Hvala ti,i ja mislim da je solar storm najbolja opcija za ablendovanje.

• 1

#2814 Jeremy

Jeremy
  • Members
  • PipPip
  • 30 posts

Posted 03 October 2017 - 09:11 PM

Prvo da zahvalim Siriusu za kod za zanflare F1, stigla za 14 dana i za 13 usd nema ništa ni blizu. Iskreno meni se najviše svidja način menjanja modova, tj. jedno dugme za on/off a drugo za menjanje modova (pri tom premium kvalitet izrade dugmića, kao i cele lampe) i poseban način uključivanja strobo i sos... fenomenalno, kažem za ove pare ništa ni blizu toga! A poslednji korišćeni mod pamti čak i kada se izvadi baterija!

Testiranje lampe od 100$, sa kolegom @lowzyyy

Nekoliko ljudi te indirektno pitalo ali nisi odgovorio, koja je ovo lampa? Pretpostavljam da za te pare ima neko ime?

• 0

#2815 macdc96

macdc96
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • LocationSmederevo

Posted 03 October 2017 - 09:37 PM

Salio sam se da je lampa od 100$.
Ovde ljudi cene samo ako je skupo i markirano.
(Nikada se nisam sreo sa tim lampama koje oni hvale ovde, mozda ja gresim...)
Zalutao sam u sumi pre neki dan u 10 sati uvece, lampa me je sluzila celu voznju bez problema. (Oko 3 sata, nek me ispravi drug ako gresim)
Evo i linka
http://s.aliexpress.com/JfyEz6jI

Sad krecu postovi:

"Ta lampa nema zastitu od grmljavine, moze grom da te udari, nije uzemljena"

"Ta lampa koristi 18650!?!? Da li si ti decko normalan? Kupi lampu sa AA baterijama!" Bla blaa

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#2816 grbic

grbic
  • Members
  • 6663 posts
  • LocationZanzibar

Posted 03 October 2017 - 10:13 PM

Da li neko ima solar storm lampu ?  koliko jako daje svetlost ? planiram da mi sluzi samo za ablendovanje nesavesnim vozacima koji kada predpostavi da ide bicikl prema njemu nece da obori kratka svetla. Vidim da ima ta 1500 din bez baterije,koristio bih power bank koji sam kupio za telefon ,sada trenutno koristim onu kinesku kao policijsku,  sa alumunijumskim kucistem, napravio sam nosac koji nije bio, jer sa nosacem odmah naplacuju ko da je od zlata,jer boze moj -TO JE ZA BICIKL, i donekle vrsi funkciju. Elem samo da pitam, ako neko ima onu solar sorm sa tri diode da li je dovoljno jaka za ablend,ili ima neka druga jaca koja bi mogla da posluzi za tu svrhu,napominjem da ja svetlo imam na dinamu HUB,tako da mi je bitno da nije bas skupa. 

• 0

A u glavi ništa, samo žica drži uši da ne otpadnu.

#2817 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Posted 06 October 2017 - 02:16 PM

Ima li neka ok jeftinija kineska bljeskalica da koristi AA ili AAA baterije? Ili mozda cak 18650 baterije? Zadnja prvenstveno, ali moze i prednje svetlo. 

• 0

#2818 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 06 October 2017 - 03:03 PM

Ima i belo i crveno pazi ako uzimas da izaberes boju koja ti treba (link)

• 0

#2819 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Posted 06 October 2017 - 03:37 PM

Video sam ranije da si preporucio ovu, ona mi je jedna od opcija. Zanimljivo kako crvena svetli duplo manje od bele...

Nego mislio sam bas nesto sto ide na punjive baterije tipa AA, AAA ili eventualno 18650 (ako to uopste postoji). Imam vec neku Cateye,na drugom bajsu, ali ne bih opet da dajem 10-20€. Dobio sam nedavno neke masazere koji gutaju baterije pa sam mislio da kupim punjive, pa ako ostane neka punjiva viska, da je ubacim u bljeskalicu. 

• 0

#2820 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 06 October 2017 - 05:43 PM

Ne valja koristiti punjive na tim lampama za obelezavanje jer ce se samoprazniti, znaci ili alkalne ili litijumske.

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users