Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#2781 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 29 September 2017 - 09:09 PM

Sada neka su izgubile duplo... Videcu kako ce da se ponasaju kada ih budem testirao u lampi

• 0

#2782 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 29 September 2017 - 11:13 PM

Ono što sam ja pisao da mi polovna roze Samsung 2600 mAh traje tri i po sata važi za ThorFire lampu i njen high mod, on nije najjači. Najjači je turbo to nisam merio pošto ima ograničenje od 3 minuta. za Convoy ne znam koliko bi trajala. Razmišljam se da poručim jednu, samo kad ne bi imala tako očajnu promenu modova.

Zelenu novu panasonic od 3400 mAh ću ovih dana napuniti do vrha pa izmeriti autonomiju da imam neke uporedive rezultate.

• 0

#2783 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 03:15 AM

Thorfire vg15s u "high" modu vuce 0,7A (oko 350lm) tako da ovo sto Gadjan kaze stoji (2600mAh / 700mA = 3.7h).

Ako je samo za bicikl Convoy UI nije veliki bauk, upalis na pocetku voznje i ugasis na kraju. Veci je problem koliko 7135 izabrati, 4x7135 rezultuje sa 1,4A strujom sto mu dodje oko 550lm u najjacem modu uz prihvatljivo zagrevanje i dug zivotni vek, dok 8x7135 vuce 2,8A sto mu dodje skoro duplo jace i krace. Treba medjutim imati u vidu da velike temperature LED rezultuju smanjenjem jacine isijavanja svetlosti pa cim se 8x7135 model zagreje vise nema onih 1100lm vec se spusta posle desetak minuta na oko 650lm ali i dalje vuce vise struje nego 4x7135 model. Tako da treba pametno izabrati drajver prema nameni za koju ce se lampa koristiti.

• 0

#2784 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 02:19 PM

Pa ja često menjam modove tokom vožnje a na ThorFire to fenomenalno radi na dodir.

Pa ajde daj preporuku koju da poručim, sa kog sajta gde je povoljno, ja nemam pojma. Vidim ima i različitih binova emitera, oko toga isto nemam pojma... Znači da bude sa tim 7135x4 drajverom, free shipping, što jeftinije. Ja nalazim samo 7135x8 i 7135x3.

edit: E da, ne znam oko binova. Znam samo da bih hteo najbolji, par dolara nije bitno. Voleo bih idealno 4000-5000 kelvina. A reflektor mislim da je orange peel bolji nego glatki ali to se može poručiti posebno pa zameniti i probati.

• 0

#2785 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 02:58 PM

Narucis direktno sa Convoy-eve stranice na Aliexpress-u (link), samo su na raspustu do 7-og oktobra :)

• 0

#2786 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 03:08 PM

Nije hitno, a našao sam i sam u međuvremenu objašnenje za drajvere. Uzeo bih ipak najjaču verziju, uvek se može prebaciti u medium mod kada je on dovoljan radi autonomije. Nego jel razlika u binovima samo u boji svetla?

XML2 U2-1A 6500-7000K
XML2 T6-3B 5000-5200K
XML2 T6-4C 4300-4500K
XML2 T5-5B 4000-4200K
XML2 T4-7A 3000-3200K

• 0

#2787 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 03:36 PM

Ne znam, lampa koju ja imam nije Convoy ali kada se ugreje a bogami bude vreloooo opadne jacina svetlosti do samo oko 20%~30% iznad nizeg moda i to u roku od 5 minuta a nema step down kao ni s2+...

Razlikuju se malo i po lumenima T4 je najslabija od ovih pomenutih a U2 daje najvise otprilike po 20lm za svaku sledecu verziju. Evo ti spec pa citaj (link)

• 0

#2788 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 05:14 PM

Pa sad ne znam šta da radim, Vidramon reče da nema step down ali zato ima ovo... očigledno ne može i jare i pare. Ne znam da li bi se po letnjoj noći lampa dovoljno hladila na biciklu, džabe ti onda 2800 miliampera. Verovatno nisu na ThorFire bez razloga ubacili step down. Convoy mi se sviđa zbog manjeg broja modova skontao sam da je za bicikl dovoljno i idealno tri i to baš takva, vrlo slab (pozicija, zbog policije), upotrebljiv medium i najjači.

Kako misliš tvoja nije Convoy? Jel su te za 10ak dolara što ste kupili neka kopija ili šta? Vidim one skuplje mogu i da se programiraju bukvalno kako god poželiš, možda bih kupio ovu najskuplju. Jel bolji taj XPL?

https://www.aliexpre....5a027cffH3WEEB

Nije bitno 5-10 dolara tamo vamo nego da budem konačno skroz zadovoljan. Ali treba mi i ona Brinyte zumabilna, a i nešto što prži preko 2000 lumena... na kraju ima da završim sa nekoliko lampi, užas. E da i za glavu mi treba nešto dobro

• 0

#2789 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 06:14 PM

He, he, hteo sam da napisem da ne razbijas glavu oko toga previse ionako ko kupi jednu LED lampu zavrsice sa jos nekoliko komada u potrazi za jos boljom...

XPL H(igh)I(ntensity) je sa manjom sirinom snopa 115 stepeni za razliku od normalnih 125 stepeni kod XPL H(igh)D(ensity). Bolje su za daljinu a tebi treba nesto sa sirim snopom za bicikl. Da bi ljudsko oko primetilo duplo vecu svetlost svaki sledeci mod lampe bi trebalo da da' 4 puta vise svetlosti npr. klik 1 100lm, klik 2 400lm, klik 3 1600lm, klik 4 6400lm... Zato ti Sirius9 rece da 2000lm i ne izgleda kao duplo vise od 1000lm.

Hladjenje je uvek problem kod malih lampi i trebalo bi da uzimas najjace samo ako znas za cega ces koristiti taj mod kratko. Rekao sam nekoliko puta da za bicikl Convoy s2+ radi posao bez problema ali da nije dobra kao lampa za sve, konkretno s2+ ima neupotrebljive modove, dva jaca ne mozes da koristis ako nesto gledas na blizinu jer ces oslepeti od jacine a ja uglavnom za to koristim te male lampe, dok Thorfire vg15s ima cak tri moda koje sasvim lepo koristim kada treba nesto da osvetlim dok radim oko toga. Convoy s2+ sa 6x7135 je neki kompromis jace je od 4x7135 a manje se greje od 8x7135. Convoy s2 koliko sam citao ima i jednu manu da nastavlja da prazni bateriju i kada napon padne ispod 2,9V upozori korisnika blinkanjem da je kraj ali ako je ostavis upaljenu nastavlja da prazni bateriju do 0V. Tako da nema savrsenih, bice da je najbolja ona koju imas u dzepu kad ti zatreba:) (ali da je na li-ion baterije:)

• 0

#2790 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 06:23 PM

Ona koju sam ja uzeo uz punjac na Gearbestu (kacio sam link na temi), je mislim ta sa 6x7135. Sinoc sam ulazio preko mobilnog na gearbest, i vidim da je na nekoj akciji 10$, akcija traje jos 4-5 dana. Ne znam je li to samo preko mobilnog i koliki je shipping. Ja sam shipping platio oko dolar i nesto.

Sad testiram tu ConvoyS2+ na srednjem modu, da vidim koliko drze one polovne baterije. Ugrejala se malo, sigurno 40-50 stepeni, tako mi se nesto cini.

Evo je, na popustu 25%:

https://www.gearbest...s/pp_44144.html

• 0

#2791 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 06:30 PM

Pa da, znam, i turbo na thorfire ne izgleda da je više nego duplo jači od high. Primetno je ali i dalje je high mod vrlo upotrebljiv i ima odličnu autonomiju.
Da baš je dobra lampica za po kući, 5 korisnih modova i firefly koji je super da ga ostaviš na memoriji ako se budiš noću.
Za bicikl mi treba po potrebi više od onih 3 minuta i što jače. Mislim da će S2+ biti bolji. Recimo niz Avalu mi 3 minuta nisu bila dovoljna a asfalt je raspad.
  • 0

#2792 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 06:31 PM

Au bre, ako je tako na srednjem kako se onda greje ona na 2.8 ampera?! Wtf
  • 0

#2793 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 06:50 PM

8x7135 ide preko 65 stepeni u mestu :)

Ne znam da li si provalio ali posto Thorfire nema termalnu zastitu uvek mozes da je klikom prebacis u turbo mod kada spusti u nizi posle tri minuta, jedino ne znam koliko je to dosadno svakih 3 minuta rukom do lampe.

• 0

#2794 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 September 2017 - 06:54 PM

Vidiš nisam ni probao. Nikad mi nije trebalo više od ta 3 minuta a tada kad je prebacila na spustu po onoj havariji od puta nisam imao treću ruku ni vremena da se bavim i uopšte razmišljam o tome haha
  • 0

#2795 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 30 September 2017 - 10:35 PM

Pa sad ne znam šta da radim, Vidramon reče da nema step down ali zato ima ovo... očigledno ne može i jare i pare. Ne znam da li bi se po letnjoj noći lampa dovoljno hladila na biciklu, džabe ti onda 2800 miliampera. Verovatno nisu na ThorFire bez razloga ubacili step down. Convoy mi se sviđa zbog manjeg broja modova skontao sam da je za bicikl dovoljno i idealno tri i to baš takva, vrlo slab (pozicija, zbog policije), upotrebljiv medium i najjači.

Kako misliš tvoja nije Convoy? Jel su te za 10ak dolara što ste kupili neka kopija ili šta? Vidim one skuplje mogu i da se programiraju bukvalno kako god poželiš, možda bih kupio ovu najskuplju. Jel bolji taj XPL?

https://www.aliexpre....5a027cffH3WEEB

Nije bitno 5-10 dolara tamo vamo nego da budem konačno skroz zadovoljan. Ali treba mi i ona Brinyte zumabilna, a i nešto što prži preko 2000 lumena... na kraju ima da završim sa nekoliko lampi, užas. E da i za glavu mi treba nešto dobro

Rece i nema, step down je spustanje na slabiji mod posle izvesnog vremena, ili ti kako se jos naziva turbo tajmer na turbo rezimu.
Koliko ja vidim ovde je previse ali bas previse filozofiranja, to bi bilo nesto slicno kao da trazis auto od 500e koji ce da ide 200 na sat, pritom da bude besuman i po mogucstvu da ima klimu, centralnu bravu, masazere, mini tv i slicno. Ili napicis graficku karticu u najzahtevnijoj igrici ono vuce 200w i da se ne greje ? Takvo nesto ne postoji, Gadjane pricamo o lampici u rangu od 10-20$ to sto neki ljudi nisu realni to je druga prica.

S2+ je dimenzija 120mm x 24mm, i neko misli da ta lampica sa originalnom cree led diodom i drajverom koji je tera skoro na 3A nece da se greje kao luda ? Pa normalno da ce da se greje i mora da se greje ne moze tolicno telo lampe da izvrsi kvalitetnu i brzu disipaciju toplote + nema uopste rebara za hladjenje, znaci lampica je valjkastog oblika moze da se kotrlja.

Pusti ti filozofiju odavde, uzmi lampicu neces se pokajati, ako ces da je koristis za biciklu odlicno ce da te posluzi, dok se kreces kroz prostor ona ce se hladiti i bice sve ok, znaci ja sam razumeo da hoces za bajs zato sam ti i preporucio, a ako hoces da je upalis na max drzis u ruci i ides u setnju sa njom za to nije. Odaberes boju lampe po zeli, odaberes boju svetlosti po zelji uzmes x8 i nikako HI verziju to ti za bajs ne treba ukratko HI verzija ima uzi snop i veci domet, na XM-L2 U2 je OP reflektor i fantasticno rasipa podjednako svetlost ispred tebe tako da ces biti sigurno zadovoljan. Spremis par baterija ako vozis bas duze i miran si a ne neka filozofiranja koliko ce da traje baterija joj pa ovo pa ono, kao da treba da poneses akumulator za auto na ledjima a ne bateriju od 45 grama u dzepu, znaci mani se tih prica a vec imas rezervnu bateriju.

Vidis i sam da za jace led diode i jaca opterecenja idu kucista lampi koja su bas bas velika recimo vidi samo koliki je Convoy L6, mora toliki da bude za tu diodu ali zato moze i da radi duze jer toliko kuciste moze da se bolje izbori sa tolikom kolicinom toplote koja izbija, e sada takva dioda moze da se stavi i u mnogo manju lampu ali sta ces da dobijes ili neki step down ili turbo tajmer ili nesto slicno, recimo za zumabilnu o kojoj pricas sa XHP sedamdeseticom imaju problema da odvedu toplotu i ako radi samo na 2200 lumena pa se bore sa tim sta ce da bude na kraju ko zna.

Ili u krajnjem slucaju sto sam prilicno siguran da ti ne odgovara platis 50$ setak dolara gore-dole za kvalitetnu lampu za bicikl i biras bukvalno sta ti treba.

• 1

#2796 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 October 2017 - 12:34 AM

Koliko ja vidim ovde je previse ali bas previse filozofiranja, to bi bilo nesto slicno kao da trazis auto od 500e koji ce da ide 200 na sat, pritom da bude besuman i po mogucstvu da ima klimu, centralnu bravu, masazere, mini tv i slicno. Ili napicis graficku karticu u najzahtevnijoj igrici ono vuce 200w i da se ne greje ? Takvo nesto ne postoji, Gadjane pricamo o lampici u rangu od 10-20$ to sto neki ljudi nisu realni to je druga prica.

100% true,

E kad bi bila S2+ sa XHP70 diodom (5000 lumen(s)a) i ugrađenom klimom za 12$ i autonomijom od 3,5sati na 10 godina staroj samsung ćeliji izvučenoj iz laptop paka :D

Uzmi koju hoćeš S2+, ako ti se posle ne svidi što ima 3 ili 5 modova, dođi stavićemo ti onu verziju softwera što ima 12 opcija, ako ti je malo 6x7135 regulatora dođi dodaćemo još 2 ako ti je puno 8 komada, dođi skinućemo kolko oćeš, ako oćeš stavićemo da ima 12 ukupno... samo uzmi lampu već jednom :D

• 2

profilepic.gif

#2797 mirek200

mirek200
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1370 posts

Postavljeno 01 October 2017 - 07:11 AM

Da li neko ima solar storm lampu ?  koliko jako daje svetlost ? planiram da mi sluzi samo za ablendovanje nesavesnim vozacima koji kada predpostavi da ide bicikl prema njemu nece da obori kratka svetla. Vidim da ima ta 1500 din bez baterije,koristio bih power bank koji sam kupio za telefon ,sada trenutno koristim onu kinesku kao policijsku,  sa alumunijumskim kucistem, napravio sam nosac koji nije bio, jer sa nosacem odmah naplacuju ko da je od zlata,jer boze moj -TO JE ZA BICIKL, i donekle vrsi funkciju. Elem samo da pitam, ako neko ima onu solar sorm sa tri diode da li je dovoljno jaka za ablend,ili ima neka druga jaca koja bi mogla da posluzi za tu svrhu,napominjem da ja svetlo imam na dinamu HUB,tako da mi je bitno da nije bas skupa. 

• 0

#2798 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 01 October 2017 - 08:26 AM

Rezultati testiranja od sinoc:

Moja Convoy S2+ ( 6x7135) sa polovnom baterijom Panasonic CGR18650A je radila 4h i 11min u srednje jakom modu, iskljucio sam je kad je krenula da trepce. Od toga je radila i oko 2 minuta u najjacem modu i mozda 10 min u najslabijem, ali za ovo poslednje nisam siguran da li je bila u srednjem ili najslabijem. Imala je dve pauze (pauzirao sam i stopericu). Dok sam je testirao u sobi, grejala se, sto je i normalno, a kasnije kad sam vozio, ohladila se skroz. Cak mi se cini da se u poslednjih sat-dva rada, nakon voznje, nije ni grejala, ne znam. Imao sam havariju sa bajsem, slobodan let na beton, dobro sam i prosao, pa se nisam setio da je pipkam kasnije.

Sad sam merio napon na toj bateriji, 3,67V, izgleda da se oporavila od sinoc, ali ne znam da li bi bilo pametno da je akam i dalje da vidim koliko jos moze. 

Sto se prakticne primene tice, ima sirok snop pa bez problema osvetli ceo put i sire. U voznji, vidi se put mozda 15ak metara u daljinu, koji metar manje ili vise. U najjacem modu je nesto bolje. Ali isto tako mi se cini da sto je jace svetlo, to se teze uocavaju objekti koji su u pomrcini. Isao sam i 30km/h drumasem, ali ne bih to preporucio, jer za 2 sekunde preletis skoro 20 metara, dakle imas oko sekund da uocis rupu ili dzombu i jos 0.5-1s da je izbegnes, a zna se koliko drumas voli neravnine. Ne bih isao po mraku brze od 15-20 na sat. Ne samo sa ovom lampom, ne verujem da je bilo koja druga znacajno bolja sto se tice uocavanja rupa na putu. 

Ne znam kakva bi bila kombinacija ove lampe i neke police sto daje uzi i duzi snop svetla, jedna uz drugu, da li bi se dobilo nesto s tim?

• 0

#2799 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 01 October 2017 - 11:50 AM

Da li neko ima solar storm lampu ?  koliko jako daje svetlost ? planiram da mi sluzi samo za ablendovanje nesavesnim vozacima koji kada predpostavi da ide bicikl prema njemu nece da obori kratka svetla. Vidim da ima ta 1500 din bez baterije,koristio bih power bank koji sam kupio za telefon ,sada trenutno koristim onu kinesku kao policijsku,  sa alumunijumskim kucistem, napravio sam nosac koji nije bio, jer sa nosacem odmah naplacuju ko da je od zlata,jer boze moj -TO JE ZA BICIKL, i donekle vrsi funkciju. Elem samo da pitam, ako neko ima onu solar sorm sa tri diode da li je dovoljno jaka za ablend,ili ima neka druga jaca koja bi mogla da posluzi za tu svrhu,napominjem da ja svetlo imam na dinamu HUB,tako da mi je bitno da nije bas skupa.

Imam solar storm,i mogu reci da ona sa dve diode na najjacem modu uperena u oci vozaca kola moze i da ga osakati a ne da mu amblendujes :D
Vidim na aliu da ima sa usb izlazom za napajanje tako da je to pun pogodak.Samo sto ona nema strob mod.Pa bi trebao brzinski rucno da se snadjes
  • 0

#2800 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14962 posts

Postavljeno 02 October 2017 - 01:55 AM

(link)

• 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika