Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2681 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 08 September 2017 - 05:50 PM

Duzine Zenflare F1 13,6cm  Thorfire vg15s 12,3cm  Convoy S2+  11,8cm 

Convoy je najlaksi za stavljanje po dzepovima bukvalno jedna cev, ali zato moze da se kotrlja :). Meni se nacin upravljanja Convoy-om ne svidja nekad moras dva puta da pritisnes iz moda nekad da cekas 5 sekundi da zapamti mod tako da nju ne bih preporucio kao lampu za sve, ali ako je samo za bicikl upali ugasi onda radi bez problema.

Ovo u sredini je Nitecore od 14cm jer nemam Zenflare ali vidis razlike.

attachicon.gifDUzine.jpg

Hvala, više nego dovoljno, narucio sam pre nedelju dana Thorfire, ali razmisljam i o Convoy s2+, treba mi iz istog razloga kao Gadjanu-za drumasa, da lako stane u zadnji dzep od dresa, da nije kabasta, a najverovatnije cu je nositi u bidonu za alat na bajsu, da mi uvek bude pri ruci.

Video sam kod njega kako svetli i odusevio se, sasvim lepo za tako malu lampicu.

• 0

#2682 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 September 2017 - 06:07 PM

Jedino nisam razumeo sta znaci ida nema nfinity control?

Znaci u nju moze i zasticena i nezasticena baterija?

Koja boja svetla je bolja 4500 ili 6500k?

Imate li preporuku i za to i da to sve zajedno GB posalje?

- Infiniti kontrola znači da lampa ima potenciometar umesto prekidača (da tako kažem), Drajver lampe uzima input sa potenciometra i isprogramiran je da, najverovatnije logaritamski pojačava i smanjuje intenzitet svetlosti. Nema prvi mod, drugi mod its. ide od min do max pa gde se zaustaviš.

- Uz zanflare mogu i zaštićene i nezaštićene (jedino ako nisu stavili fizičku prepreku da moraju button-top baterije (one što imaju izbočinu na + strani, kao što nitecore stavlja) ali to je lako zaobići.

- 4500 ima malo žuto-crvene primese, više je kao sijalica sa žarnom niti, možda malo toplija od toga, ja recimo ne volim tu boju, ja više volim 3500K, to je toplo bela svetlost ili hladno belu = 6500K. Sve zavisi šta preferiraš, Imaj samo u vidu da ti cena od 12.99$ važi samo za 4500K (dosta ljudi više preferira tu neutralno belu u odnosu na hladno belu od 6500K), mislim da će za bajs lepo da radi posao.

Guglaj "ANSI white chart".

- Kinezi ne šalju individualne baterije do nas, to ti je najbolje uzeti ovde...

• 0

profilepic.gif

#2683 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 06:17 PM

@Sirius9 mislis na reostat ? Potenciometar ti je za napon
  • 0

#2684 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 September 2017 - 08:22 PM

Koje baterije ovde preporucujes ovde i gde kupiti?

Meni ova zanflare izgleda savrseno za sve moje potrebe, ako ima jos neka takva dajte link.

• 0

#2685 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 September 2017 - 08:44 PM

Baterija, bilo koja koja ti odgovara cenom, što veći kapacitet to bolje ali po mogućnosti kvalitetnija, one što nisu fejk koštaju oko 1000 din/kom...

Zanflare je girbestov proizvod pa mogu da spuste cenu kolko hoće dok za ostale brendove to ne mogu tako da za 13 dolara teško da će da se nađe bilo šta blizu opcijama koje nudi F1. Imaš isto i zanflare model koji koristi 2 x AA baterije, 200 lumena je ali nema punjenje, logično, mislim da je oko 9$...

• 0

profilepic.gif

#2686 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 08:45 PM

Imas u piramidi u Gandijevoj na NBgd (link) pise na njima made in Japan :) Uz dobar punjac (moze Liitokala) i Zanflare treba da radi odlicno.

• 0

#2687 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 September 2017 - 08:57 PM

Hvala kolege, mnogo korisnih informacija sam dobio od vas.

• 0

#2688 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 09:07 PM

Ima jedan moguci problem povodom baterije koju sam predlozio, ona ima upusten kontakt plus pola a Zenflare F1 kako sam procitao ima potpuno ravan deo na koji naleze plus pol baterije, pa postoji mogucnost da ta baterija nece raditi sa Zenflare F1 lampom. Najbolje bi bilo da prvo kupis lampu a onda je ponoses sa sobom prilikom kupovine baterije da vidis da li mogu da rade zajedno. Zasticena panasonic-ova baterija ima izdignut plus pol baterije ali kosta 12 evra.
  • 0

#2689 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 08 September 2017 - 09:23 PM

E ljudi komplikujete bez veze, pogubiće se čovek. Znači bez dvojbe najbolje je kupiti lovačko taktičku lampu jer vožnja bicikla je upravo to ...preživljavanje. Baterija obavezno 18650. Najpre se kupi lampa, njih ima oko osamaest hiljada i šest stotina pedeset modela na popularnim kineskim sajtovima, od 10 do 20€ ili malo manje, malo više. Nije nikakva komplikacija naći pravu, čas posla. Sve je to isto. Neke lampe imaju USB, neke imaju točkiće na navijanje, neke su u boji čokolade a sve se prave od recikliranih aviona i raketa. Povuci-potegni pa i zoom dobiješ, nikakva nauka, neke se pale na drmusanje e neke imaju anti šok zaštitu.

Kad se kupi lampa onda se pređe na bateriju, jedna i jedina 18650-ica ..nema bolje. Tu je već manje komplikovano, samo treba izabrati sa zaštitom ili bez ali sve to staje u lampu, sve je to isto. One koje imaju najviše miliampera su najgore, znači kupovati one sa što manje. Ima ih u raznim bojama i sve su vesele.

Onda još manje komplikovana kupovina punjača, mnogo jednostavnije od lampi i baterija. Punjač treba samo da puni, to je sve što treba znati o punjačima. Nema puno filozofije o punjenju.

Sledeće je držač za lampu. Ništa lakše, samo da drži.. Ima gumenih, ima plastičnih, ima sa kaišom, ima na navijanje.

Ostalo je još da se kupi narukvica koja se veže za lampu. Ona služi da se lampa ne izgubi i bude stalno pri ruci. Kad su svečanosti, vrti se velikom brzinom oko kažiprsta i pravi zapanjujuće svetlosne efekte.

Eto, očas posla se to kupi, nema puno mozganja.

• 3

#2690 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 09:25 PM

@trista_cuda    Bolje da si predlozio neku lampu za koju mislis da je dobra.

• 1

#2691 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 01:36 AM

Test i modifikacija Zanflare F1 (link)

• 0

#2692 packelini

packelini
  • Members
  • PipPipPip
  • 86 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 03:15 AM

E ljudi komplikujete bez veze, pogubiće se čovek. Znači bez dvojbe najbolje je kupiti lovačko taktičku lampu jer vožnja bicikla je upravo to ...preživljavanje. Baterija obavezno 18650. Najpre se kupi lampa, njih ima oko osamaest hiljada i šest stotina pedeset modela na popularnim kineskim sajtovima, od 10 do 20€ ili malo manje, malo više. Nije nikakva komplikacija naći pravu, čas posla. Sve je to isto. Neke lampe imaju USB, neke imaju točkiće na navijanje, neke su u boji čokolade a sve se prave od recikliranih aviona i raketa. Povuci-potegni pa i zoom dobiješ, nikakva nauka, neke se pale na drmusanje e neke imaju anti šok zaštitu.

Kad se kupi lampa onda se pređe na bateriju, jedna i jedina 18650-ica ..nema bolje. Tu je već manje komplikovano, samo treba izabrati sa zaštitom ili bez ali sve to staje u lampu, sve je to isto. One koje imaju najviše miliampera su najgore, znači kupovati one sa što manje. Ima ih u raznim bojama i sve su vesele.

Onda još manje komplikovana kupovina punjača, mnogo jednostavnije od lampi i baterija. Punjač treba samo da puni, to je sve što treba znati o punjačima. Nema puno filozofije o punjenju.

Sledeće je držač za lampu. Ništa lakše, samo da drži.. Ima gumenih, ima plastičnih, ima sa kaišom, ima na navijanje.

Ostalo je još da se kupi narukvica koja se veže za lampu. Ona služi da se lampa ne izgubi i bude stalno pri ruci. Kad su svečanosti, vrti se velikom brzinom oko kažiprsta i pravi zapanjujuće svetlosne efekte.

Eto, očas posla se to kupi, nema puno mozganja.

У стилу Бен Акибе. Ко разуме, схватиће.

Свака част.

• 0
.

#2693 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 03:58 AM

Pre ce biti u stilu Lucijana Sekija i Roberta Raviolia

• 0

#2694 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 05:53 AM

Jbt, ova Zanflare je bolja od Thorfire. Dje ste bili kad sam kupovao :D
  • 0

#2695 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 08:19 AM

Nije, Thorfire moze da koristi i nezasticenje baterije, poseban punjac moze da puni razne velicine baterija a za to vreme mozes da koristis lampu sa drugom baterijom, meni je jednostavnije kad lampa ima samo jedno dugme, Zenflare ne moze da pokaze koliko je ostalo jos energije u bateriji a dobar poseban punjac baterije moze i na kraju sve one sijaju manje vise slicno sa istom baterijom i emiterom, bitniji je oblik snopa svetlosti pri normalnom rezimu nego da li moze da proizvede preko 1000lm na tridesetak sekundi.

• 0

#2696 sajlonac

sajlonac
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 678 posts
  • LocationNiš

Postavljeno 09 September 2017 - 09:10 AM

@trista_cuda Bolje da si predlozio neku lampu za koju mislis da je dobra.

Ma ne... Bolje da je okačio neki NE zanimljivi biciklistički klip.. Ovaj, zanimljivi NE biciklistički, zbunio sam se. Ili pesmu ili trotinet ili... Ma, kapiraš me ;)
  • 0

#2697 himzo

himzo
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1310 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 09:26 AM

Prvi put vidim ovu lampu sa potenciometrom, super stvar. Ima li neka verzija sa mehaničkim prekidačem umesto onog touch?

• 0
Pozdrav

#2698 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 09:27 AM

@sajlonac      Ili slike sa svojih voznji...  ne kapiram te.

@himzo    Odvrnes malo poklopac baterije da prekine kontakt pa nece da se slucajno upali.

• 0

#2699 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 09:47 AM

Za baterije imate i onaj sajt ru.nkon.nl, tamo sa postarinom uzmete dve za cenu jedne baterije ovde. 

• 0

#2700 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 09 September 2017 - 11:31 AM

Ja sam moju Trustfire od 2200mAh platio 10e. Po izgledu bih rekao da je smeće ali drži dobro za sad.

Planiram da uzmem jos jednu, dvije ali sa Alija. Za manje para a sa vise mAh, bar 3k. Ako bude moglo da se poruci.
  • 0

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika