Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2661 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 September 2017 - 07:30 PM

@Sirius9

Znam ja da su one dve krs, nego mi cena odgovara, ako naletis na neku jeftinu sa konektorom za punjenje daj link :)

Nego mi niste odgovorili na ovo:

Posto su jeftine te lampe verovatno nemaju kontrolu punjenja i verovatno slabo tu unutra ima slabo sta od elektronike pa me zanima da li bi takva jeftina lampa uz 18650 zasticenu bateriju mogla da bude upotrebljivo resenje bez eksternog punjaca?

Jel to tako OK, jel trebaju protected baterije za takvu lampu?

Imam i jedno 2 komada onih krs punjaca, ali nemam zivaca njih da koristim i ne zelim vise da vadim bateriju iz lampe da bi je punio.

• 0

#2662 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2017 - 07:46 PM

Pogledao sam na girbestu, sve što ima punjač mi deluje mršavo ili preskupo :/

Što se tiče elektronike kod jeftinih lampi tu ti je situacija jako klizava, većina tih "punjača" je jako rudimentarna, nije čak ni na nivou onih TP4056 pločica koje su sasvim solidno rešenje btw. zaštićena baterija je tu obavezna i to rešenje može da radi, može da bude i pouzdano samo je pitanje koliko dugo, sve zavisi od lampe. U takvoj situaciji ja bi gledao da punjenje bude preko USB priključka jer je tu napon limitiran na 5V dok kod lampi koje koriste DC priključak može biti i drugačije tipa da im je input 6V ili 12V. Ideja je da ako nešto pođe po zlu i nominalni napon ode na bateriju razlika između bat.nom. i V.in. bude što manja, znači ako na ulazu imaš 12V (retka situacija) i nešto rikne pa 12V ode na bateriju to nije dobra situacija.

No da ne tupim više, da, takva (super jeftina) lampa i zaštićena baterija će raditi (ali ne bi preporučio to rešenje)

Bolje rešenje je dati malo više za bolju lampu i koristiti nezaštićene baterije u njoj...naravno, ja na lampe gledam malo drugačije, ne samo kao još jedan deo opreme koji moram da imam ako me slučajno uzvati mrak) pa nisam sklon jeftinijim rešenjima koja za neke mogu biti sasvim upotrebljiva rešenja.

• 0

profilepic.gif

#2663 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 07 September 2017 - 08:03 PM

OK, znaci bolje je da ima USB.

E sad u situaciji da kupim nezasticenu bateriju onda moram jos kupiti i dobar punjac?

To mi se cini skuplje od jeftine lampe sa konektorom plus dobra zasticena baterija...

Naravno jasno mi je da je najbolje da kupim dobru bateriju, dobru lampu i dobar punjac, al nije to pitanje :)

Jednostavno se pitam koji je minimum novca za dobijanje solidne komplet 18650 lampe bez potrebe za externim punjacem i vadjenjem baterije.

• 0

#2664 macdc96

macdc96
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 07 September 2017 - 08:05 PM

A zasto vidis problem u vadjenju baterije iz lampe?

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#2665 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2017 - 08:20 PM

E sad u situaciji da kupim nezasticenu bateriju onda moram jos kupiti i dobar punjac?

To mi se cini skuplje od jeftine lampe sa konektorom plus dobra zasticena baterija...

Verovatno jeste skuplje, ali dobar punjač ne mora da bude "skupa" opcija, recimo pomenuti liitokala 100-tak je vrlo vrlo dobar punjač a možeš da ga moduješ i sa malim voltmetrom (mali ekrančić od tipa 2$ koji prikazuje na koliko V je baterija) a punjač košta oko 5$ sa isporukom, mislim da za 5$ bolje opcije nema a da ne moraš da se cimaš i sam praviš kućište za bateriju i spajaš takođe pomenuti TP4056 (ako hoćeš da se igraš sa ovima pokloniću ti jedan,imam gomilu n2:crazy ).

• 0

profilepic.gif

#2666 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 07 September 2017 - 09:59 PM

Meni na ovom linku pokazuje popust od 49% pa umesto 52,95$ kazu da je 27,20$ (link). Dole u Q&A pitanjima pise da dolazi sa 2600mAh baterijom...

• 0

#2667 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2017 - 10:11 PM

Preskupo je to za bakaru, bolja mu je opcija ovo 12.99$ + isporuka (15.76$ ukupno) uz kod "harvest090", ima punjač integrisan, jeste da nema infiniti kontrolu ali ima low voltage indikator, temperaturnu zaštitu, lep izbor modova, originalnu diodu ... Jedino nema baterije u paketu ali može i nezaštićena...

Mislim da mu je ovo bolja opcija, još kupi ovde jednu bateriju od 3500mAh i to ga izađe isto kao ta imalent lampa samo je pitanje šta mu se više sviđa, manji kapacitet ali da ima infiniti kontrolu ili klasične modove i znatno veći kapacitet baterije...

• 0

profilepic.gif

#2668 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 07 September 2017 - 10:16 PM

Stavio sam link za tu na prethodnoj stranici, sad dodajem kako koju nadjem mozda i nekog drugog zanima, recimo ovo (link) ali kaze da nece da vadi baterije.

• 0

#2669 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 07 September 2017 - 10:22 PM

Originalno tvoj post je imao link samo za Thorfire (imam sadržaj postova u mailu), naknadno si editovao post pa nisam video šta si sve dodao jer smo prešli na novu stranicu.

Ne mora dalje da traži, bolje od te zenfire neće naći za te novce.

P.S. GB ne šalje baterije za srbiju tako da će to morati ovde da uzme...

• 0

profilepic.gif

#2670 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 02:28 AM

Mozda salju kada su zajedno sa lampom kao u ovom videu. Nego kako se kotira firma Znter u svetu baterija, vidim da prave mikro USB punjive AA i 9V litijumske baterije?

• 0

#2671 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 September 2017 - 08:36 AM

Ova zanflare izgleda zadovoljava sve sto sam trazio, bas ste je uboli :)

Jedino nisam razumeo sta znaci ida nema nfinity control?

ja od cele lampe ocekujem najvise dobru bljeskalicu i da drzi bar sat vremena i lako punjenje.

Znaci ne zelim da skidam, vadim, trazim punjac, vec samo udzekam punjac od telefona i ona se sama iskljuci kad je napunjena a pri tom sija za sve pare i bude kompaktna da stane u dzep :D

Znaci u nju moze i zasticena i nezasticena baterija?

Koja boja svetla je bolja 4500 ili 6500k?

Imate li preporuku i za to i da to sve zajedno GB posalje?

• 0

#2672 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 11:04 AM

Ako ces samo bljeskalice, prednje ili zadnje onda uzmi ovakve, bljeskaju 6 sati a pune se za sat vremena suuuuper jake 100lm. (link)

"nfinity control" valjda pozadi ima tockic kojim se podesava jacina osvetljenja.

• 0

#2673 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 September 2017 - 12:08 PM

Imam dobre prednje i zadnje bljeskalice, to mi ne treba...

ja sam mislio na lampu sa bljeskanjem koja meni sluzi u saobracaju posto cesto prolazim kroz nepregledne kolone vozila i onda jaka bljeskalica pravi odbljesak u retrovizoru i onda mi vozaci naprave mesta a ne da se prave da me nisu primetili.

• 0

#2674 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 12:18 PM

Jeeee Zanflare nema klasican mod bljeskalice samo strobe za izazivanje epilepsije i SOS signal koji je suvise spor po mom misljenju za bljeskalicu a postoji reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeetka mogucnost da neko to protumaci da ti treba nekakva pomoc.

Druga opcija su obicne nepunjive lampe Convoj s2+ ili Thorfire vg15s za 10tak dolara i punjiva mikro USB 18650 baterija, u tom slucaju moras da izvadis bateriju iz lampe ali ne moras da nosis punjac jer baterije samo prikljucis na USB sa kablicem a u samoj bateriji je elektronika za punjenje sa sigurnosnim cipom, tako da ti klasican punjac ne treba.

• 0

#2675 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 08 September 2017 - 01:20 PM

Ne bre, zanflare pobedjuje, taj strob mi i treba ;)

• 0

#2676 vidak

vidak
  • Members
  • 4657 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 08 September 2017 - 01:39 PM

Originalno tvoj post je imao link samo za Thorfire (imam sadržaj postova u mailu), naknadno si editovao post pa nisam video šta si sve dodao jer smo prešli na novu stranicu.
Ne mora dalje da traži, bolje od te zenfire neće naći za te novce.
P.S. GB ne šalje baterije za srbiju tako da će to morati ovde da uzme...

da li se zna kolika je razlika u velicini thorfire i zenflare, ova thorfire mi se svidja jer je bas mala i kompaktna, a cini mi se da je zenlfare malo kabastija.

Sent from my SM-G900F using Tapatalk
  • 0

#2677 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 03:19 PM

Duzine Zenflare F1 13,6cm  Thorfire vg15s 12,3cm  Convoy S2+  11,8cm 

Convoy je najlaksi za stavljanje po dzepovima bukvalno jedna cev, ali zato moze da se kotrlja :). Meni se nacin upravljanja Convoy-om ne svidja nekad moras dva puta da pritisnes iz moda nekad da cekas 5 sekundi da zapamti mod tako da nju ne bih preporucio kao lampu za sve, ali ako je samo za bicikl upali ugasi onda radi bez problema.

Ovo u sredini je Nitecore od 14cm jer nemam Zenflare ali vidis razlike.

DUzine.jpg

• 0

#2678 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 September 2017 - 04:04 PM

Ček prvo da nagovorimo čoveka da uzme jednu lampu a onda kad se navuče biće nam lakše da mu prodamo ideju još jedne lampe :D Dve odjednom, mnoooogo je :D

• 0

profilepic.gif

#2679 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 08 September 2017 - 04:15 PM

Ja cu da kupim one punjive Znter AA mozda i 9V.

• 0

#2680 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 08 September 2017 - 05:41 PM

Ja ne bi gubio vreme na njih. Koja im je svrha! Nisu za velike potrošače a nisu ni za male a i kapacitet mi je jako jako sumnjiv. Uostalom, za bilo koje baterije koje vrede nešto možeš naći puno toga na netu i poznate su, ja za ove prvi put sad čujem.

Pitaj Dejva (eevblog) šta misli o njima :D

• 0

profilepic.gif

0 članova čita ovu temu

0 članova, 0 gosta, 0 anonimnih korisnika