Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4298 replies to this topic

#2641 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 04 September 2017 - 12:19 PM

^^

te nemaju zastitu :)

Namerno je on stavio nesto sto ne postoji, bar ne za 1000din.

• 0

#2642 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14961 posts

Posted 04 September 2017 - 12:35 PM

Treba da razumete da se 18650 baterije kupuju jednom u dve godine pa i redje i to istovremeno i rezervne pa nema potrebe za time "uuuu treba nam baterija hitno", obicno imamo nekoliko u rezervi, napunjenih. Gledajte na njih kao na akumulator za auto sto u slucaju Tesle i jesu.

Hipoteticki ako bude bilo potrebe za nekom lampom u dzungli obicno se pored AA baterija prodaju i lampe za njih pa moze sve da se kupi u kompletu.

Inace ja sam za pomenutu Ledlenser AA lampu koristio ENERGIZER LITIJUMSKE AA baterije koje se takodje retko nalaze u dzungli i skupe su...

• 0

#2643 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 04 September 2017 - 05:46 PM

Ko hoće da pročita nešto oko novog 2170(0) formata evo texte > https://www.electric...ew-21700-cells/

• 0

profilepic.gif

#2644 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Posted 04 September 2017 - 07:42 PM

Hvala ali trebaju mi sa zaštitom. Kupujem za poklon pa bolje da ne izgori stan od poklona.

Ako se ne varam, sam fiskalni račun menja garanciju ukoliko nije duža od dve godine - bez ikakvog dodatnog papira.

Šta bi bilo da sam još tražio da ima deklaraciju :) podaci o uvozniku, zemlja porekla  i tako to.

Tesla će sigurno pobediti sa ovim formatom, još da nemačka auto industrija prihvati i kinezi su gotovi, Sami su krivi. Sva prodaja im se zasniva na obmani i lažima, eto im njihove hiljade i hiljade mAh i lumensa. Čak i kad naručuješ neku bolju i skuplju lampu, tipa Nitecore ..treba da se tresam dal' je original ili nije Ove njihove 18650 su ko one linije na buvljacima od pre 20 godina, šljašte led diode sa natpisima 30 000w :) Kupujem prvu lampu i par ovih teslinih baterija dok se pojave, šteta što potroših silne pare na umirući 18650 format :(

• 0

#2645 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 04 September 2017 - 08:09 PM

Tesla će sigurno pobediti sa ovim formatom, još da nemačka auto industrija prihvati i kinezi su gotovi, Sami su krivi. Sva prodaja im se zasniva na obmani i lažima, eto im njihove hiljade i hiljade mAh i lumensa. Čak i kad naručuješ neku bolju i skuplju lampu, tipa Nitecore ..treba da se tresam dal' je original ili nije Ove njihove 18650 su ko one linije na buvljacima od pre 20 godina, šljašte led diode sa natpisima 30 000w :) Kupujem prvu lampu i par ovih teslinih baterija dok se pojave, šteta što potroših silne pare na umirući 18650 format :(

Tesla pravi fabriku baterija zato što svi ostali zajedno ne mogu da podmire njihove potrebe tako da se te baterije neće skoro pojativi a naročito ne sa zaštitom jer ih tesla ni neće praviti, to jedino neko 3-rd party rešenje može da bude.

Btw. ovo oko obmane i laži nije sasvim tačno, tj. tačno je da mogu da varaju i obmanjuju neupućene, ja još nisam video tako dobru kopiju neke poznatije lampe od Nitecore-a ili Olight-a isl ili baterije za koju bi pomislio da je original, uvek postoji nešto što odaje kopiju na ovaj ili onaj način a čak i ako se neko navuče na neku falš bateriju koja izgleda kao recimo samsung ćelija ali je znatno jeftinija čim dobije i testira bateriju uvidi da je fejk i onda kreće paljba po prodavcu, onda se tu uključuju i oni koji nisu kupili tu bateriju ali su možda imali neko drugo negativno iskustvo kod istog prodavca i da vidiš kad krenu da pljuju i onda prodavac (koji često nije ni kriv ni dužan) brzo nauči šta je original a šta kopija...

Inače, od najtkora sam jedino video kopiju Tip-a (mala punjiva edc lampica, original košta oko 6$), kopija izgledom jako liči na original samo što nema utisnut veliki logo "Nitecore" tako da može samo da se zezne neko ko ne istraži dovoljno a privučen je cenom kopije na ebeju (inače kopija je tek 1.5-2$ jeftinija).

Da se nadovežem i na onu priču oko lampi koje mogu da koriste i 3 x AAA ili 18650/26650 baterije, ja još nisam video kvalitetno rešenje u ovoj kategoriji a tražio sam (zapravo ima jedno dobro rešenje: XinTD X3 koja koristi 3 x AA baterije ali "nosač baterije" treba zameniti kvalitetnijim, imam ovu lampu i ne bi je klasifikovao kao "može i za bajs" pošto je throver -> uzani snop, veći dobačaj), s druge strane ima dosta kvalitetnih lampi koje koriste jednu alkalnu ili NiMH bateriju AA formata ili 14500 litijum jonsku bateriju, tipa Klarus MI7, Xtar WK41 (nešto stariji model ali extra dobra lampa), Nitecore MT10A, ili EA11 itd...

Problem jedino u ovoj varijanti je runtime tj. vreme rada jer jedna AA baterija ne daje jako svetlo dok 14500 nema ni blizu taj kapacitet kao AA baterija a jednom kad se vidi kako lampa radi sa 14500 baterijom ko će da se vrati na obične alkalne ili NiMH baterije :)

• 0

profilepic.gif

#2646 macdc96

macdc96
  • Members
  • PipPip
  • 63 posts
  • LocationSmederevo

Posted 04 September 2017 - 11:32 PM

Niti ce kinezi propasti a niti ces ti docekati da "umiruci" 18650 format, umre.
A ni tu teslinu bateriju neces videti u zivotu :)
Sam si kriv sto trosis "silne pare" na nesto "umiruce".

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#2647 pavaobg

pavaobg
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1706 posts

Posted 05 September 2017 - 01:37 PM

Što se mene tiče situacija je dosta jednostavna.

Vožnja sa rasvetom je moguća u dve situacije:

1. uhvatio me mrak na vožnji, kada su AA definitvno dostupnije ako crknu

2. idem na višednevnu turu i ili na noćnu vožnju

Ovde je bitno imati iskustvo sa postojećom lampom koliko drže baterije, krenuti sa punim baterijama i po potrebi sa rezervnim

Generalno govoreći 18650 su bolji izbor i ko kupuje trebalo bi da gleda njih ili neke slične

• 0

#2648 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 September 2017 - 07:31 AM

Vidim da su ove 18650 baterije široko dostupne u Srbiji pa ajde, pomozite mi. Treba mi hitno 2 baterije, moraju da imaju pravih 3400mAh, od poznatog proizvođača baterija (Sony, LG, Panasonic, Varta, GT, Duracell, Energizer...), sa zaštitom, do 1000 dinara jer su na kineskim sajtovima prosečne cene 5€ po komadu, isključivo u radnji i sa garancijom (pošto je sama zaštita elektronski sklop, po zakonu i članu tom i tom prodavac je dužan dati pismenu garanciju jer je baterija elektronski aparat) ...znači, ništa internet i dostave, pijace, buvljaci, kineske pande, kopanje po kontejnerima oko lap-top servisa. Uđem u prodavnicu, kupim bateriju sa računom i garancijom ko sav normalan svet.

А то све имаш да добијеш у АА формату, на свакој трафици, на свакој планини, у два сата ујутро?

Бтв, није да цепидлачим, али прво си рекао да су кинеске батерије дупло скупље од Сони, ЛГ, Самсунг, Панасоник, а сад кажеш да су на кинеским сајтовима 5 евра, а нудиш 10? Зар не би требало да тражиш некинеску за 2,5 евра?

Колико се сећам приче баш у овој теми, Панасоник је једини који прави батерије од 3400 мАх (бар у 18650 формату). Беше и линк на тест капацитета који показује да ГП батерије (иначе прилично популарне) имају 6-7 пута мањи стварни капацитет од истакнутог.

Углавном, мени није уопште била намера да нападам људе који користе АА лампе. Само сам хтео да скренем пажњу да наизглед већа доступност АА батерија у пракси не мора да буде заиста предност, поготово данас, односно да је осећај сигурности и мира... упитан, ако ништа друго. Литијумске батерије трају све дуже (лампе све мање троше), пуно су појефтиниле, дуго стајање скоро да нема ефекта, дају далеко боље светло и сигурно ће издржати целу ноћ, ако се на време припремиш (купиш одмах резервне, исто као што би купио резервне пуњиве АА). За дуге туре сигурно нећеш вући са собом гомилу алкалних батерија нити куповати по 4-8 батерија сваког дана, па ако заиста нећеш бити близу струје, онда ни са АА нећеш возити ноћу. А онда ти свакако батерија за мобилни телефон постаје далеко критичнија, јер телефон ти није потребан само ноћу. Све у свему, дуге туре са пуно ноћне вожње у некој забити су дефинитивно врло проблематична варијанта без обзира какве батерије користиш. Тим пре што тамо где нема струје нема вала ни продавница (ни касе која ће ти издати фамозни фискални рачун).

Да, постоји тај случај кад кренеш на вожњу, непланирано те ухвати мрак, а ниси проверио батерије на време и ниси знао да су цркле, а ипак ниси у недођији без трафике, па ето, постоји неки осећај сигурности да ћеш у том случају наћи ипак АА батерије. Можда је то и тачно. Али, кад једном одгураш бицикл 5+ км до куће, више ти се неће десити да не провериш батерије на време. А и питње је колико је то заиста реалан сценарио.

Дакле, само сам желео (потпуно добронамерно) да скренем пажњу на то да услед мање доступности не треба одмах одбацити 18650 варијанту, поготово под утисцима од пре више година. Него још једном реално размислити и распитати се, можда и пробати пре одлуке, јер мислим да је 18650 за већину боље решење. Иако их нема на свкаој трафици.

Бтв, оставио сам био поново линк на мали тест моје лампе (која није ни близу најјача на тржишту), али нисам чуо коментаре оних који користе АА лампе, по питању јачине светла, да ли су исте. Или су ми коментари промакли, извињавам се.

• 0

#2649 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8929 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Posted 07 September 2017 - 09:32 AM

Iz mog iskustva, AA lampe, kvalitetnije, sa LED sijalicom, ne sijaju toliko dobro kao te bolje 18650 (prekratko bi trajale da sijaju jače).

Sa druge strane, meni bolje svetlo od AA lampe koju imam nije još trebalo - ona je već puno bolja od lampi koje sam do tada koristio, pa ni one nisu bile neupotrebljive.

Mobilni ne koristim na putovanju - eventualno da pošaljem SMS da je sve OK s vremena na vreme - to matora Nokija izgura i po mesec dana s jednim punjenjem bez problema.

Ako bih sad kupovao novu lampu, gledao bih da imam AA bekap, ali to što kažete - i meni po svemu deluje da je 18650 bolji izbor... uz AA rezervu, za svaki slučaj. :)

Mada, sadašnja sija dobro, traje već 10+ godina i leti i na minusu i na potopima - ne znam koliko bi tako nešto koštalo u 18650 varijanti.

Svakih 4-5 godina kupim 4 punjive baterije za nekih 10ak evra i miran sam. Kad počnu da štucaju, posle tih 4-5 godina, kupim sledeće.

Sad je došlo ponovo vreme za zamenu, pratim temu, gledam testove i rešio sam da ipak kupim još 4 Eneloop punjive, a razmatram svakako Li-io lampu i baterije, ali mislim da će to još sačekati.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#2650 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14961 posts

Posted 07 September 2017 - 10:32 AM

• 0

#2651 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Posted 07 September 2017 - 10:54 AM

https://ru.nkon.nl/

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#2652 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 07 September 2017 - 01:26 PM

Ja bi uzeo neku jeftiniju 18650 lampu (da zamenim 14500 lampu) i vidim da tu ima nekih sa USB ili drugim konektorom za punjenje...

Posto su jeftine te lampe verovatno nemaju kontrolu punjenja i verovatno slabo tu unutra ima slabo sta od elektronike pa me zanima da li bi takva jeftina lampa uz 18650 zasticenu bateriju mogla da bude upotrebljivo resenje bez eksternog punjaca?

Meni ne treba neka extremna lampa ne vozim nocu, eventualno  u jesen i zimi ako me zakaci mrak, ali uzeo bi neku dobru celiju i neku jeftinu lampu ako to moze tako kao sto sam zamislio?

• 0

#2653 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 07 September 2017 - 01:40 PM

Recimo ovakva:
https://www.gearbest.../pp_604347.html

Ili ove jeftinije samo bi bilo lepo da su jeftine sa nekim boljim emiterom, ne smeta mi zum :)

https://www.gearbest.../pp_664627.html

https://www.gearbest.../pp_152346.html

• 0

#2654 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 07 September 2017 - 02:08 PM

Bode mi oci ovo emiter ? Sta vam znaci posto emitor je jedan od pinova tranzistora...
  • 1

#2655 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14961 posts

Posted 07 September 2017 - 03:27 PM

@bakara   One poslednje dve ne vidim USB port vec obican dzek. Ako uzimas sa USB portom neke lampe znaju da nerviraju jer im poklopac stalno ispada ako se drze po dzepovima.

• 0

#2656 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 07 September 2017 - 04:49 PM

Nema veze kakav je konektor za punjenje bitno mi je da ne treba dodatni punjač i da vadim bateriju iz lampe

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

#2657 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14961 posts

Posted 07 September 2017 - 05:12 PM

Pa kako ces da je punis ako je nestandardan prikljucak? Ne mogu takve lampe sa usb punjenjem da budu jeftinije od 10 evra.

• 0

#2658 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 07 September 2017 - 05:15 PM

Ne razumem to je standardan dc priključak, nije USB ali nije bitno.

Sent from my Redmi Note 2 using Tapatalk
  • 0

#2659 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 September 2017 - 06:04 PM

@bakara

ona prva još ajde, đene-đene, one druge dve ni za živu glavu, težak šit, samo ćeš pokvariti sebi iskustvo sa 18650 lampama, posle ćeš pričati kako si probao i kako je to sve težak poop itd.

Aj baciću ja sad pogled dal ima nešto što vredi uzeti...

• 0

profilepic.gif

#2660 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14961 posts

Posted 07 September 2017 - 07:13 PM

Ja imam srecu sa Thorfire lampama 2 od 2 rade cak su i baterije koje su dosle u grupi dobre, pogledaj ove (link) (link) (link)

• 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users