Osvetljava sasvim lepo, a punjive baterije drže po 2 sata non-stop rada.
И колико често ти у некој недођији затреба да купиш нове батерије? Ако ти АА лампа довољно светли и довољно ти је трајање од 2 сата, готово је сигурно да би ти 18650 лампа (бар са ХМЛ), на истој јачини (што би вероватно био најслабији или средњи мод) трајала осетно дуже. И то само једна батерија.
Kupovao sam i ja kod Kineza i potrošio više od 100€ na lampe, baterije i punjače ali već 4.5 godine su mi na bajsu isključivo svetla sa AA baterijama. Zato i ovo tvrdim.
Не могу да замислим шта си то куповао, а да је било лошије од АА лампи и да си потрошио толике паре. Мада, чињеница је да код Кинеза има свачега, ја сам купио по препоруци одавде. Пре 4 и по године са кинеског сајта купих лампу, две батерије, пуњач и носач за бајк, све за 20ак евра. Сада би то исто било осетно јефтиније. Ако си из Београда, можемо да се договоримо да упоредимо лампе (моја користи једну 18650 и има сад већ застарели ХМЛ).
Немам намеру никога да убеђујем шта је за њега лично боље. Ево опет и линка како моја лампа светли у мраку. Наравно, фотоапарат којим је снимано види слабије од очију, а има и лампи са ужим/ширим снопом. Ако је слабије од твоје АА лампе, реци молим те коју тачно лампу и батерије користиш.
А не бих заиста коментарисао тврдњу да 18650 гурају Кинези и да су "брендиране" кинеске батерије дупло скупље од Сони, ЛГ, Санио или Панасоник, јер то просто није тачно.
znam da AA mogu da nadjem i u Donjoj Vukojebinici koja je tu iza sledeceg brda. Nekome, ili mnogima, ta cinjenica ne znaci nista, ali ima ljudi kojima znaci.
Ако чекаш ноћ да утврдиш да су ти потребне батерије, схватићеш да те Вукојебинице баш и немају радње које раде ноћу (да не спомињем да су батерије код њих често стајале годинама). А у брдима изнад Голупца једина радња је имала натпис "долазим за пола сата" што тамо мож' да бидне, ал' не мора да значи. Ако провериш пре вожње, можеш да провериш и да ли су ти 18650 напуњене и исправне. Додатну сигурност стичеш и тиме што купиш лампу која може да се користи и ван бицикла, па си у току са функционалношћу. Иначе, мени је сигурност ако знам да са собом носим употребљиве батерије. Ослањање на набавку успут ми је пре ризик него сигурност.
Не знам, можда ја пропуштам нешто у вези АА(А) лампи и батерија, али ми аргументи доста звуче као и да је боље имати ауто вентиле, јер онда пумпаш гуме на свакој пумпи. А кад ти гума стварно пукне, схватиш да си довољно далеко од пумпе да свеједно мораш добрано да напумпаш нову/закрпљену гуму ручно