Мој коментар се односио на ниво комфора за АА, да их има свуда кад ти затребају. Ако их купујеш унапред, то је потпуно исто као да унапред напуниш 18650, па "има их свуда" не доноси више никакву предност. А и лакше је напунити батерије (код куће) него ићи у радњу да их купиш. Осим тога, АА ћеш (ноћу) наћи највише у урбаним срединама, где ће бити и јавног осветљења, па за прву помоћ можеш и без светла, лагано тротоаром. Није идеално, али поента је да не видим додатни комфор у томе што АА батерија има свуда. На крају крајева, ако кренеш на вожњу на којој ће те ухватити мрак, а ниси проверио батерије (илити, напунио), онда имаш други проблем, а може ти се десити и да немаш паре за батерије, нпр. Или ће радња бити далеко. А свакако је неодговорно ослањати се на успутну куповину нечег тако важног и чак законски обавезног (за ноћ у саобраћају). Дакле, мислим да аргумент куповине на свком ћошку у ствари улива лажну сигурност и да добро функционише само у теорији, а да је у пракси чак и опасан.
Што не значи да мислим да ништа осим 18650 не треба куповати. Само да се ситуација доста променила у односу на пре 3, 5 или више година.
Бтв, имаш по разним пијацама да купиш и целе лампице са батеријом за цену отприлике једне пуњиве АА (или и алкалне?), па може и то да буде прва помоћ. Али, како рекох, 2 18650 сасвим довољне да покрију бар 3, а вероватно и 4 сата ноћне вожње без проблема. После сваке вожње их ставим на пуњење и увек су спремне, јер се скоро уопште не празне од стајања. Сад да их оставим за следећу сезону мислим да би ме покриле за прву вожњу,