Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2561 Ghost_Rider34

Ghost_Rider34
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 28 July 2017 - 12:31 AM

Pozdrav svima,

Interesuje me sto se tice prednjih svetala, izmedju ova dva modela, znacilo bi mi misljenje vas koji imate vise iskustva oko gotovih proizvoda. :smile:

1) http://planetbike.rs...1P-black/39155/

2) http://probike.rs/sv...je-1w?limit=100

Danas tokom dana bih pazario, inace se trenutno sluzim Power Beam-om. Zeleo bih svakako neko pouzdanije da dodam... 

• 0

#2562 trista_cuda

trista_cuda
  • Members
  • PipPipPip
  • 135 posts
  • LocationBG

Postavljeno 28 July 2017 - 02:29 PM

Ovo Infinity je samo danas 1760din :) i bolja je kupovina od bezimenog iz ProBikea koji je opisan gore nego na Aliju :)

Piše da je jačina svetla 8 luksa na 10 metara. Nije jako ali je sasvim dovoljno za drumsku vožnju u totalnom mraku, otprilike je tri puta jače od CatEye HL-EL135.

Izgleda kompaktno, indikator istrošenosti je veliki plus, nosać čvrst i verujem da je snop ok. Trebalo bi da kupiš punjive AAA baterije i punjač a ako već imaš onda se još više isplati.

Ovakvo isto kao iz ProBikea ima da se kupi na buvljaku znatno jeftinije, isto dugme za paljenje i oblik. Drugar je kupio ali veće od ovoga za 700din. i koristi 4 AA baterije (sa 3 AAA je 400din.). Na prvoj vožnji kad je upalio to svetlo ...razdanilo se :) svetli kao ludo, ja sam se iznenadio koliko je jako svetlo :) Ali ...svetlelo je oko pola sata. Pomislili smo da je zbog žnj baterija u kompletu ali nije, sa kodakovim alkalnim je drugi put izdržalo pola sata i pet minuta. Na trećoj vožnji se odvalilo sočivo i pukao jedan zub kojim se pričvrđćuje za telo lampe. Tad i otišlo u večna lovišta.

• 0

#2563 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Postavljeno 01 August 2017 - 12:26 PM

Napravio sam punjac konacno od plocice sa aliexpresa za 0.36$. Napunio sam jednu bateriju, a trenutno punim drugu
22746d17add89cecb29c44bba2aa6ff2.jpg
  • 1

#2564 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 01 August 2017 - 09:53 PM

Slozio bih se.
Javi ako nadjes neku soluciju. :)

Trebao sam ovo da narucim, sigurno bi dobro drzalo:
http://s.aliexpress.com/fQBNZVjY

Nadam se da nisi naručio ovo... Jer ja jesam, odavno... Ne vredi ničemu... Tj.siguran si da lampa neće spasti jer je silikonska traka pa dobro prijanja i tegli se... Ali što se lampa trese, za sve pare što svi imamo ovde zajedno :D pa ne služi ničemu...
Ova stvar je meni extra, ne mrda nigde osim ako ti to ne želiš
http://www.lovackela...univerzalni-236

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 1

#2565 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 01 August 2017 - 10:03 PM

Nadam se da nisi naručio ovo... Jer ja jesam, odavno... Ne vredi ničemu... Tj.siguran si da lampa neće spasti jer je silikonska traka pa dobro prijanja i tegli se... Ali što se lampa trese, za sve pare što svi imamo ovde zajedno :D pa ne služi ničemu...
Ova stvar je meni extra, ne mrda nigde osim ako ti to ne želiš
http://www.lovackela...univerzalni-236

Hahaha zao mi je, jbg. :D

Ima li ovo na Ali jer sam iz CG.
  • 0

#2566 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 02 August 2017 - 06:43 AM

Hahaha zao mi je, jbg. :D

Ima li ovo na Ali jer sam iz CG.

Ima na aliju... Traži jbg, sad nisam pri kompu da bih ti pomogao... Ja sam kupio u PA na buvljaku, mislim da je bilo 300din...na aliju je čak i jeftinije... Delovao mi je nepoverljivo gornji deo, gde se stavlja lampa, ali radi super...
Ali ona silikonska traka često nadje primenu, da se za nju zakači nešto, da ona pridruži nešto... Tako da nije baš skroz beskorisna ;)

• 0

#2567 Ghost_Rider34

Ghost_Rider34
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 05 August 2017 - 07:35 AM

Ovo Infinity je samo danas 1760din :) i bolja je kupovina od bezimenog iz ProBikea koji je opisan gore nego na Aliju :)

Piše da je jačina svetla 8 luksa na 10 metara. Nije jako ali je sasvim dovoljno za drumsku vožnju u totalnom mraku, otprilike je tri puta jače od CatEye HL-EL135.

Izgleda kompaktno, indikator istrošenosti je veliki plus, nosać čvrst i verujem da je snop ok. Trebalo bi da kupiš punjive AAA baterije i punjač a ako već imaš onda se još više isplati.

Ovakvo isto kao iz ProBikea ima da se kupi na buvljaku znatno jeftinije, isto dugme za paljenje i oblik. Drugar je kupio ali veće od ovoga za 700din. i koristi 4 AA baterije (sa 3 AAA je 400din.). Na prvoj vožnji kad je upalio to svetlo ...razdanilo se :) svetli kao ludo, ja sam se iznenadio koliko je jako svetlo :) Ali ...svetlelo je oko pola sata. Pomislili smo da je zbog žnj baterija u kompletu ali nije, sa kodakovim alkalnim je drugi put izdržalo pola sata i pet minuta. Na trećoj vožnji se odvalilo sočivo i pukao jedan zub kojim se pričvrđćuje za telo lampe. Tad i otišlo u večna lovišta.

Pazario sam onog dana kada si dao preporuku, zadovoljan sam, baca fino, zuckasto je. Jedino što moram, to sam još ranije hteo, da uzmem neki kvalitetan punjač za baterije i naravno neke dobre punjive. To se već raspitujem na nekom drugom forumu. Sada mi volan krase dva svetla.  n2:smiley-gen044  :smile:

• 0

#2568 djuroslav

djuroslav
  • Members
  • PipPip
  • 52 posts
  • LocationУжице

Postavljeno 16 August 2017 - 07:56 AM

Већ дуже време планирам да купим неко мало боље светло. Код једног колеге са форума сам видео "Solar Storm" и одушевио се њиме.

Налетех сада на један оглас, па реко да се посаветујем са неким ко има више искуства од мене.

http://www.2bike.rs/...solarstorm-x2-3

jača i kvalitetnija lampa sa znatno boljim emiterima (diodama-sijalicama) snage oko 12 W. Preporučena je za vožnju magistralom u noćnim uslovima ili u vrlo zahtevnom okruženju. Odličan i pouzdan indikator nivoa baterije. Uporediva je sa jačinom prosečnog halogenog svetla-fara auta novije generacije. Baterija ima preko 4000mah (u proseku 4300) ili 2.5x više od najjefinijih kineskih koje su u standardnoj ponudi. <<<<Cena ... 3800 dinara>>>>

• 0

#2569 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 16 August 2017 - 08:12 AM

Odlicna opcija.Licno sam od njega kupio par stvari.Sve super
Preporuka.
Uzmi u kompletu jacu bateriju,doplata je ako se ne varam 600din
  • 1

#2570 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 16 August 2017 - 03:01 PM

Ima opširna tema o solarstorm lampama sa 2 i sa 3 emitera na MTBR forumu, glavne osobine koje se ističu: loše odvođene toplote (heat menadžment), nepraktični modovi (sos i brzi stroboskop u sklopu glavne grupe modova), elektronika sumnjvog veka trajanja, baterija sa nepoznatim ćelijama gotovo uvek reklamirana netačnim kapacitetom.

Sve u svemu primereno našoj platežnoj moći...

• 0

profilepic.gif

#2571 Tamoinazad

Tamoinazad
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 213 posts

Postavljeno 16 August 2017 - 03:19 PM

Sve u svemu George nabavlja druge baterije.Zaboravis kad si napunio.Neces se sa tim pokajati
  • 0

#2572 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 01 September 2017 - 02:48 PM

Ja koristim dobru LED baterijsku lampu, sa dve (punjive) AA baterije. Nove se mogu kupiti na svakoj trafici, ako nema mogućnosti za dopunjavanje, mada bih izbegavao ture u kojima vozim noću, dok se u gradu i okolini uvek može dopuniti.

Pozadi LED "bljeskalica", gde dve alkalne AAA baterije traju mesecima.

Moze li neki link za tu dobru LED lampu sa dve AA baterije, ili barem naziv? Koliko ti otprilike traje do sledeceg punjenja? Mozda si vec i pisao, ali ko ce sve da popamti...

Moze i neko drugi, ako imate preporuku za neku lampu sa AA ili AAA baterijama.

Mislio sam da uzmem convoy S2, ali sam se setio da imam u kuci obicni GP punjac za 2 AA ili 2 AAA baterije.  

• 0

#2573 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 September 2017 - 02:50 PM

Nemoj kupovati lampu sa AAA ni AA baterijama, to je smejurija. Pogotovo ne zbog uštede na punjaču koji košta par dolara. I ja imam tri punjača za NiMh baterije ali to je istorija, odavno su u penziji.

• 0

#2574 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 01 September 2017 - 04:35 PM

U kom smislu smejurija? Slabo svetlo, kratko traju? 

Nije samo zbog par dolara, nego sam se vodio time da te NiMh mogu da stavim u sat, daljinac, ili nesto slicno kad ne vozim (a vozim uglavnom samo po lepom vremenu, uzivancije radi). Sa druge strane, ta 18650 bi mi stajala celu zimu u fioci.

Druga stvar, pomislio sam da ako su AA i AAA bile dobre pre nekoliko godina, oci nisu evoluirale za to vreme, bez obzira na to sto te Convoy i Thorfire sigurno duze i bolje svetle, odnosno sto je visi standard danas. Neke GP sto sam nasao kod nas su 2000mAh.

Ali ako su stvarno/objektivno krs ili za krajnju nuzdu, onda cu da narucim taj Convoy, bateriju za njega i punjac.  

• 0

#2575 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Postavljeno 01 September 2017 - 04:47 PM

Brate odes na buvljak kupis bateriju od laptopa za 200 din i naci ce se neka dobra sigurno.... lion baterije su ti daleko bolje od nimh...
Ja imam 4 solidne baterije 18650 iz laptop baterije koje koristim za lampu a punjac sam napravio sam i to gotovo besplatno. Posto si sam reko da ne koristis cesto tj ne treba ti vrhunska lampa onda ne znam sta ce ti vise od ovoga sto sam naveo.
Stavise moja lampa od 6.24$ je odlicna sa ovim baterijama i tuce veoma jako
  • 0

#2576 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 01 September 2017 - 04:50 PM

Neces valjda da vadis baterije iz daljinskog i sata kad vozis bicikl?

• 0

#2577 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 01 September 2017 - 04:51 PM

Ako već imaš 18650 bateriju onda zaboravi na AA i AAA, veruj mi na reč litijum jonske baterije/lampe su prešišale NiMH i NiCD odavno, od 60-tak lampi koje imam samo jedna se napaja AAA baterijom, sve ostalo Li-Ion.

Ako iskombinuješ lampu sa recimo XP-G2 diodom i li-ion baterijom imaćeš bolji runtime nego bilo koja AA based lampa jer XP-G2 ne troši puno a liion baterije imaju (daleko) veći kapacitet od AA baterija (ne računam one li-ion baterije od pre 10 godina...)

P.S. jedine AA/AAA baterije koje po meni ima smisla danas kupovati su Panasonic Eneloop baterije a kad pogledaš njihovu cenu i cenu Li-ion baterije i šta koja nudi izbor bude logičan...

• 0

profilepic.gif

#2578 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 September 2017 - 05:07 PM

@Visal АА(А) су биле добре кад нисмо знали за боље или је то било сувише скупо и тешко добављиво. Данас је 18650 много лакше наћи, а нису ни скупе. У истом ценовном рангу мислим да нема шансе да нађеш АА(А) лампу која светли и приближно истом јачином и да једнако трају. Ни ја не возим ноћу, али прихватам (и планирам!) да ме мрак ухвати у повратку, на неком познатом терену, како би вожња по новим теренима трајала што дуже.

Што се тиче чувеног "АА батерије могу да купим свуда" фора је да ти углавном нису потребне дању, када све ради, него ноћу, када је све затворено. Ако већ не возиш ноћу, 2 х 18650 покриће ти сигурно све потребе. Такође, стајање им скоро не смета, а ја сам купио лампу класичног дизајна (користи само једну батерију), па је користим и ван бицикла целе године. За кућу, подрум, шетње, итд.

Елем, критеријуми су различити и можда АА(А) некоме још увек више одговарају, али 18650 није баук.

А за мале потрошаче (даљински) мени су алкалне далеко исплативије од пуњивих.

• 0

#2579 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8924 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 01 September 2017 - 05:15 PM

@Visal АА(А) су биле добре кад нисмо знали за боље или је то било сувише скупо и тешко добављиво. Данас је 18650 много лакше наћи, а нису ни скупе. У истом ценовном рангу мислим да нема шансе да нађеш АА(А) лампу која светли и приближно истом јачином и да једнако трају. Ни ја не возим ноћу, али прихватам (и планирам!) да ме мрак ухвати у повратку, на неком познатом терену, како би вожња по новим теренима трајала што дуже.

Што се тиче чувеног "АА батерије могу да купим свуда" фора је да ти углавном нису потребне дању, када све ради, него ноћу, када је све затворено. Ако већ не возиш ноћу, 2 х 18650 покриће ти сигурно све потребе. Такође, стајање им скоро не смета, а ја сам купио лампу класичног дизајна (користи само једну батерију), па је користим и ван бицикла целе године. За кућу, подрум, шетње, итд.

Елем, критеријуми су различити и можда АА(А) некоме још увек више одговарају, али 18650 није баук.

А за мале потрошаче (даљински) мени су алкалне далеко исплативије од пуњивих.

Kupiš baterije na vreme. Meni se kod AA sviđa što ne moraš biti blizu izvora struje (punjača i sl.) da bi imao pune baterije - samo da je blizu radnja. Ako nije blizu, možeš na vreme nakupovati zalihu. Kod tih punjivih koje nisu tako lako izmenjive, tako nešto je nemoguće.

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#2580 Visal

Visal
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 190 posts

Postavljeno 01 September 2017 - 05:24 PM

Dusane, hahah, pa verovatno necu, mada ko zna, cudan sam ponekad. Sad i ja vidim kako to glupo zvuci. 

Ok, ok, uzecu ovu bolju.

Uz ovaj punjac 

https://www.gearbest.../pp_272183.html (video sam da ga je neko preporucio ovde)

mozete da uzmete Convoy S2 za 10$, pa ako jos nekome zatreba.

@lowzyyy, hvala na savetu, bas cu da vidim sutra ili prekosutra ako toga ima na buvljaku na N.Bg, i onako sam planirao da idem tamo. Punjac ne bih sam da pravim. Ako ne nadjem, koju marku baterija da gledam da narucim, Samsung, Sanyo, LG...? I koji kapacitet? 

Sirius, hvala, nemam bateriju, a ovo sto si mi ispricao su za mene spanska sela,   :)) moracu da vidim na guglu koja je to XP-G2 dioda. Mada, ne bih nista da budzim ako sve radi ok.

edit: hvala svima na odgovorima. 

• 0

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika