Hmm, jel ima neka dobra lampa gde ne moram da se zajebavam sa kablovima?
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
https://www.aliexpre...0608.0.0.TdzQjr
Postavljeno 09 July 2017 - 08:47 PM
Hmm, jel ima neka dobra lampa gde ne moram da se zajebavam sa kablovima?
https://www.aliexpre...0608.0.0.TdzQjr
Postavljeno 09 July 2017 - 08:55 PM
Jel moze preporuka za kvalitetnu a povoljnu lampu (do 30$)? Juce kupim kineska svetla Powerbeam i prednje mi crkne istog dana na voznji posle pola sata upotrebe..
V9C-400
\https://www.aliexpre...0608.0.0.TdzQjr
Postavljeno 10 July 2017 - 01:10 AM
Slozio bih se.Ваљда треба да нам објасниш, а не нас да питаш?
Можда немаш такав носач, можда ти је корман другачији, а можда просто не монтираш носач како треба.
Мој носач мора да склизне, чак и од обичних вибрација, зато што је лаган и клизав, лампа тешка, стоји релативно високо и притом мора да стоји под углом, јер не треба да осветљава кровове кућа него улицу. Колико год затегао чичак траку, све је од сувише клизавих материјала. Наравно да могу да поставим неку лепљиву траку, али не волим да ми носач стално буде на корману (тим пре што ми је ретко потребан), а ако бих га стално скидао морао бих често да мењам траку, а то ми је непотребна главобоља.
Не знам за остале.
Postavljeno 10 July 2017 - 10:53 AM
Slozio bih se. Javi ako nadjes neku soluciju.
Па јавио сам - монтираш носач испод кормана.
@Гадјан Причамо о разним проблемима са носачима, а наравно да лампа не испадне скроз на земљу, какав си краљ. Само не знам зашто додајеш то "малчице"? Одакле нам увек жеља да умањимо туђу муку? Носач се помери толико да осветљава моје ноге. Које можда јесу одличне, али није баш да морају да светле у мраку. Иначе, мала ротација је довољна да светло постане неупотребљиво, па чак и ако прихватимо то "малчице", проблем се не умањује.
Са гзмом је сигурно боља ситуација, јер мање клизи од најлонске чичак траке. Мада, ако је она тврда гума, као пластика, иста ствар. Треба имати носаш који је гумиран и притом се пришвршћује шрафовима. Може и завртњима.
Postavljeno 10 July 2017 - 11:31 AM
Probacu danas.Па јавио сам - монтираш носач испод кормана.
@Гадјан Причамо о разним проблемима са носачима, а наравно да лампа не испадне скроз на земљу, какав си краљ. Само не знам зашто додајеш то "малчице"? Одакле нам увек жеља да умањимо туђу муку? Носач се помери толико да осветљава моје ноге. Које можда јесу одличне, али није баш да морају да светле у мраку. Иначе, мала ротација је довољна да светло постане неупотребљиво, па чак и ако прихватимо то "малчице", проблем се не умањује.
Са гзмом је сигурно боља ситуација, јер мање клизи од најлонске чичак траке. Мада, ако је она тврда гума, као пластика, иста ствар. Треба имати носаш који је гумиран и притом се пришвршћује шрафовима. Може и завртњима.
Postavljeno 10 July 2017 - 03:13 PM
Naravno da ponekad doštelujem nosač ali više zato što mi tako nekad odgovara da svetli više u blizinu ili daljinu, zavisno od puta i brzine. Ali daleko od toga da toliko kliza po svom nahođenju. Nikad ga ne bih menjao za nosač koji se ne može pomeriti ni makac iz dva razloga, prvo neću pola sata da ga montiram/demontiram i šrafim a nema šta danju da traži na kormanu i drugo to što mogu da ga korigujem je jako korisno.
O nosaču sam već pisao, identičan je po izgledu kao taj s alija ali je guma bolja, "gumenija" ne smrdi na one hemikalije i nije "indeksiran" ne klikće kad ga rotiraš kao kineski. Mislim da je iz Mađarske dobavljen. Nabavio sam ga od kolege Grbića pa cimajte njega ako ima još ili može da nabavi.
Postavljeno 10 July 2017 - 03:38 PM
Postavljeno 10 July 2017 - 05:37 PM
@Борис Ма мрзи ме да се бавим тиме. Не ухвати ме мрак на свакој вожњи, а и кад ме ухвати, ко ће да се зеза са гумом, лакше ми је да ставим носач са доње стране и можда који пут коригујем мало положај док не стигнем до куће. Осим тога, сад се сетих да је део носача који належе на корман прилично узак, па ако додам гуму нема шансе да стане. Елем, надовезао сам се на критику оног носача са гумом само да упозорим да ни варијанта са чичак траком није ништа боља, а можда је и гора. мени кад се смучи, вероватно ћу да улепим носач изолирком.
Postavljeno 10 July 2017 - 06:01 PM
Ne znam tačno o kom nosaču sa gumom pričate ali predpostavljam, imam čičak traku na obe strane, za stezanje oko volana i oko lampe. Ja evo već nedelju dana koristim baš takav i nemam nikakvih problema sem što na rupama snop svetlosti malo "vibrira" ali lampa se ne pomera, štaviše potrebno je prilično stisnuti da bi se pomerila lampa i podesio snop, možda ne stegnete one čičak trake dovoljno, kod mene je OS volan, 32mm, nabijem nosač, stegnem traku i nema šanse da se pomeri tokom vožnje!!!
Ovaj:
Postavljeno 10 July 2017 - 06:25 PM
Добро бре, немој толико да вичеш, поготово уз такав аватар. Да, баш тај носач, ОС "го" алу корман. Толико натегнем те траке да једва остане оне површине за качење, али џаба. Имам ону лампу 501Б која је доста тешка.
ЕДИТ: а можда се помери лампа, па поремети равнотежу, ко ће га знати. У принципу ме нервира, али очигледно не довољно да бих се тиме много бавио.
Postavljeno 16 July 2017 - 11:59 AM
ljudi da nemate neku ideju kako ovakav drzac iskoristiti za Thorfire? http://www.wigglesta...w=900&h=900&a=7
ova Cateye vise nije funkcionalna pa reko da iskoristim bar taj drzac ako ikako moze.
Postavljeno 16 July 2017 - 05:05 PM
Ne znam tačno o kom nosaču sa gumom pričate ali predpostavljam, imam čičak traku na obe strane, za stezanje oko volana i oko lampe. Ja evo već nedelju dana koristim baš takav i nemam nikakvih problema sem što na rupama snop svetlosti malo "vibrira" ali lampa se ne pomera, štaviše potrebno je prilično stisnuti da bi se pomerila lampa i podesio snop, možda ne stegnete one čičak trake dovoljno, kod mene je OS volan, 32mm, nabijem nosač, stegnem traku i nema šanse da se pomeri tokom vožnje!!!
Ovaj:
Postavljeno 25 July 2017 - 05:26 PM
Od ovih za na glavu, može preporuka, ne treba mi baš za vožnju, al možda posluži (bolje išta, nego ništa).
Dao bih prednost AA i AAA, jer imam punjač, a ne bih jeftine 18600.
Ovu sam naručio, ali izgleda da neće stići
https://www.aliexpre...05581-uR7uBY3Rz
ili neka od, poželjno do 10$
https://www.aliexpre...srefine=y&tc=af
Postavljeno 25 July 2017 - 05:58 PM
Treba da pazis ako biras lampe za glavu koje imaju promenu ugla dole-gore na kvalitet tog dela. Recimo ova koju si porucio kada bi sa njom potrcao promenio bi se ugao, verovatno i prilikom voznje biciklom.
(link) BEZ 18650 BATERIJE ali ima ugradjen usb punjac. Moguce je osvetliti put ispred bicikla ali na maloj razdaljini.
COB LED jako sijaju ali nemaju snop pa nisu dobre za osvetljavanje puta prilikom voznje biciklom, ali su jako dobre za obelezavanje bicikla i kada je potrebno nesto osvetliti blizu, npr. pri kampovanju, popravka po kuci itd...
COB sa 18650 baterijom na usb punjenje
(link)
COB sa AAA baterijama
(link)
A mozes i ovako samo traka za glavu pa stavljaj sta mozes... (link)
0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika