Ovaj bateri-pak ima ćelije od 1600mAh
Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 07 July 2017 - 04:30 PM
Kupih juče kod lokalnih kineza set led lampi za 300 dindži, i mogu reći da sam prijatno iznenađen ... Prednja sija, oči isteruje, a ni zadnja nije loša. Svakako bolje nego voziti bez ičega ...
Potrajaće valjda dok ne pazarim neku valjanu rasvetu ...
Postavljeno 07 July 2017 - 04:38 PM
Sledeću, jaču, ću da narucim. Ovu sam uzeo jer mi je hitno trebala. Zbog vrućina voznje pocinjem sve kasnije.Nisi tražio na pravom mestu
Ako predpostavimo da u "nekom srednjem načinu rada" potrošnja iznosi 700mA onda će baterija trajati 2200/700 = 3,142857h dakle oko 3 sata u idealnim uslovima odnosno možda 10% manje jer što je baterija praznija i potrošnja će opadati, ovo više dolazi do izražaja u jačim modovima...
Hvala
Postavljeno 07 July 2017 - 07:44 PM
Nema više kablova, vukljanja battery packa i rogobatnog vezivanja za top tube. Nosim za svaki slučaj rezervnu 18650 ćeliju ali ni to nije potrebno jer je autonomija odlična. Probao sam i ovo COB zadnje svetlo odlično je i izrada, funkcionalnost i kako sija. Ono okruglo isto usb punjivo sa tri diode najmanje koristim ali ima jednu prednost što ima štipaljku pa lako može da se zakači na odeću, ranac, paktreger... tako da će zatrebati. Sad sam pokriven za sve kombinacije.
Postavljeno 07 July 2017 - 08:49 PM
Postavljeno 09 July 2017 - 06:06 AM
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
Postavljeno 09 July 2017 - 08:04 AM
Licnu preporuku dajem za Solarstorm X2 kupljen kod Georga iz Kragujevca...Jel moze preporuka za kvalitetnu a povoljnu lampu (do 30$)? Juce kupim kineska svetla Powerbeam i prednje mi crkne istog dana na voznji posle pola sata upotrebe..
Imas ga na cikloberzi
Postavljeno 09 July 2017 - 08:46 AM
Postavljeno 09 July 2017 - 11:43 AM
Ne valja nista. Sinoc stavim i ne prodje 10sek, pade lampa. Zategnuo sam je nekako ali strijepio sam citavim putem. Ona guma se odma izbucala. :/e jesam budala. firefly je nacin rada
uzecu Thorfire samo da pitam oce li valjati ovaj drzac? https://www.aliexpre...9999.271.kL1Smt
Postavljeno 09 July 2017 - 01:19 PM
Ne znam koliko dobra ti treba?Hmm, jel ima neka dobra lampa gde ne moram da se zajebavam sa kablovima?
Ove kineske sa pijace od 1000 dinara rade super.. Naravno potrebno je pazariti kvalitetnu bateriju 18650.Njih imas kod prodavaca elektronskih cigara odlican izbor. Sa kineskim punjacom treba biti pazljiv jer nema automatsko iskljucivanje. Ja inace punim na e vic elektonskoj cigari koja ima zastitu od prepunjavanja i monitor na kome se vidi koliko je baterija napunjena.
Inace te lampe umeju da traju po dve tri godine sto je za tu cenu sasvim ok..
Postavljeno 09 July 2017 - 01:38 PM
Ne valja nista. Sinoc stavim i ne prodje 10sek, pade lampa. Zategnuo sam je nekako ali strijepio sam citavim putem. Ona guma se odma izbucala. :/
Имам практично исти носач, али са чичак тракама уместо гумица. Исто не ваља ништа.
Но, мени за лагану ноћну вожњу (када ме мрак ухвати на повратку кући) служи тако што носач поставим ИСПОД кормана. Дакле, не да носи лампу изнад, него да је држи испод. Наравно, лампу увек закачим њеном тракицом за корман. Уз добро постављање лампе (тежишта), функционише много боље и чини ми се да су тако и замишљали да се користи иако то не знају. Дакле, ко има такав носач може тако да проба.
Postavljeno 09 July 2017 - 03:11 PM
(link)
Postavljeno 09 July 2017 - 03:28 PM
Kako to racunate? 2 x 3200mAh (mada sumnjam da su pravih 3200 ali ajde...)
To su ti kineska posla, uputstvo kako od miša napraviti slona.
Taj bateri pak ima četiri ćelije a kinezi, umesto da pomnože kao što i treba, kapacitet jedne ćelije puta 2 oni pomnože sa 4 jer eto imaš 4 ćelije a to što se u serijskoj vezi voltaža duplira a ne kapacitet to nikom ništa jer bolje izgleda kad napišepš da batery pak ima 6400mAh nego kad piše da je 3200mAh. Rekao bi "slično kao sa lumenima" ali nije, ovde su barem koristili neku matematiku a tamo samo oflje lupe neku cifru, po mogućnosti da bude veća od svih ostalih, i teraj.
Uglavnom kad cenu tog paka podeliš sa 4 ćelije i oduzmeš nešto za zaštitnu elektroniku, silikonsko pakovanje, torbicu, konektor, poštarinu, njihovu zaradu.... vidiš da jednostavno nema šanse da su unutra originalne panasonikove ćelije od 3200mAh.
Da pak košta 25$ to bi bila realna mogućnost ali ovako, no way hose...
Postavljeno 09 July 2017 - 04:50 PM
Upravo ovaj sa linka sam htio da porucim, ali onda se neko javio i predlozio ovaj lošiji pa sam poslušao savjet. jbgImate ovakve ali da napomenem, prvo da bi traka koja se zateze mogla skroz da se izvadi iz dugmeta koje se okrece moraju da se naprave dodatni zljebovi, znaci turpija ili u mom slucaju dremel... Ovo je vazno ako ne zelite da skidate sa volana rucke i kocnice i menjace... Druga mana je da je duzina trake pravljena da se stavi na tanji deo volana pa ako zelite da je postavite na volan precnika 31mm bice tesko ako niste napravili zljebove na traci sto je pomenuto na pocetku. Dobra stvar je sto kad se jednom postavi na volan deo sa dugmetom i trakom oko volana ne mora da se stalno skida, gornji deo sa gumenom trakom koji drzi lampu se skida a uvek mozete i samo lampu da odvojite od nosaca.
Ima i boljih verovatno ali su skuplji verovatno.
(link)
Postavljeno 09 July 2017 - 06:23 PM
Upravo ovaj sa linka sam htio da porucim, ali onda se neko javio i predlozio ovaj lošiji pa sam poslušao savjet. jbgImate ovakve ali da napomenem, prvo da bi traka koja se zateze mogla skroz da se izvadi iz dugmeta koje se okrece moraju da se naprave dodatni zljebovi, znaci turpija ili u mom slucaju dremel... Ovo je vazno ako ne zelite da skidate sa volana rucke i kocnice i menjace... Druga mana je da je duzina trake pravljena da se stavi na tanji deo volana pa ako zelite da je postavite na volan precnika 31mm bice tesko ako niste napravili zljebove na traci sto je pomenuto na pocetku. Dobra stvar je sto kad se jednom postavi na volan deo sa dugmetom i trakom oko volana ne mora da se stalno skida, gornji deo sa gumenom trakom koji drzi lampu se skida a uvek mozete i samo lampu da odvojite od nosaca.
Ima i boljih verovatno ali su skuplji verovatno.
(link)
Postavljeno 09 July 2017 - 08:09 PM
Postavljeno 09 July 2017 - 08:30 PM
A kako meni nijednom nije pala lampa kad letim mesecima po beogradskim nizbrdicama i odskačem po džombama? Mesecima se redovno bar dvaput nedeljno vraćam noću niz Mirijevo, preskačem rupe i ležeće policajce. Spust s Avale znate u kakvom je stanju asfalt, korman skače kao na rodeu.
Ваљда треба да нам објасниш, а не нас да питаш?
Можда немаш такав носач, можда ти је корман другачији, а можда просто не монтираш носач како треба.
Мој носач мора да склизне, чак и од обичних вибрација, зато што је лаган и клизав, лампа тешка, стоји релативно високо и притом мора да стоји под углом, јер не треба да осветљава кровове кућа него улицу. Колико год затегао чичак траку, све је од сувише клизавих материјала. Наравно да могу да поставим неку лепљиву траку, али не волим да ми носач стално буде на корману (тим пре што ми је ретко потребан), а ако бих га стално скидао морао бих често да мењам траку, а то ми је непотребна главобоља.
Не знам за остале.
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika