Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2401 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 14 May 2017 - 07:11 PM

https://vid.me/XAGV

Gadjan i Cane srecni dobitnici, ako niste odustali, javite se na PP radi dogovora.

• 0

#2402 niipheus

niipheus
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 900 posts

Postavljeno 14 May 2017 - 10:53 PM

@Sirius9

@Dusan011

Zahvaljujem vam se na infu. Sad kad sam malo usao u materiju, zanima me nekoliko stvari. Koliko shvatam 2s2p pakovanja su ustvari 4 celije (18650) gde su po 2 vezane paralelno i tako cine jednu celinu, a zatim vezane redno te dve celine. Citajuci review na forumu za ovu HD016, vidim da covek nije zadovoljan kapacitetom ovog pakovanja koje dolazi uz lampu (samo 2500 mAh) pa gledajuci ovu Panasonic celiju koju je Dusan preporucio, dolazim do ideje da bi bilo odlicno i zbog ustede mase i zbog samih dimenzija uzeti 2 celije i napraviti pakovanje od njih. Ukoliko su ovi podaci za celiju iole tacni, ispada da bi 2 Panasonic celije nadigrale 4 iz ovog pakovanja koje dolazi uz lampu. Nemam ideju koliko su ustvari ove specifikacije koje proizvodjac pise tacne, ali pod pretpostavkom da je donekle tacno (ako Panasonic ima vise od bar 2500 mAh), da li bi bilo moguce napraviti takav battery pack?

Sledece sto me zanima (vise informativno) jeste postupak punjenja ovih baterija. U ovih nekoliko dana na vise mesta sam procitao kako se moraju postovati granice napona za punjenje i praznjenje, pa me zanima ko obavlja tu funkciju kontrole napona. Jel punjac ima tu ulogu ili ova zastitna kola u samim baterijama?

...bio je na ebaju jedan prodavac kog su hvaliti na mtbr-u možeš ga potražiti pod Hunk lee, prodavao je razne bateri pakove sa kvalitetnim ćelijama, nisam skoro gledao šta ima.

Verovatno glavni razlog zasto cu za sad zaobici lampu koju si preporucio je upravo ta sto je jedina opcija narucivanja ebay, amazon i ostali svetski sajtovi koji bi me dodatno kostali zbog postarine i carine. Imam nekih ljudi na strani, ali problem je sto se ne zna kad ce oni ka Srbiji tako da mi je to za sad nesigurna opcija. Pronasao sam prodavca i malo razgledao, ima dosta raznovrsne opreme po ok cenama.

Treca mogucnost pravljenja dopunskih baterija je nabaviti 4 panasonic baterije, napuniti ih i zatim punktovati (spojiti trakama od nikla). Zatim odlemiti stare baterije od zastitne elektronike i zalemiti nove baterije za nju pa sve vratiti nazad u silikonsku torbicu dobijenu uz kupljenu UniqueFire HD-016 lampu da bude zasticeno od kise.

Ova opcija mi nekako najprihvatljivije deluje, posto bih rekao da je ovo silikonsko pakovanje dobro odradjeno, a poseduje i svu potrebnu elektroniku da se celije popakuju. Samo jedna nedoumica: "napuniti ih i zatim punktovati". Jel ovo bitan redosled i zasto?

• 0

#2403 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Postavljeno 15 May 2017 - 01:09 AM

Moguce je napraviti paket baterija od 2 redno vezane 18650 celije. Konkretno ako su panasonic od 3400mAh onda bi dobio napajanje od 7,4V 3400mAh.
Kod paketa baterija kontrolu nad punjenjem, praznjenjem i ostalim mogucnostima radi modul sa zastitnom elektronikom u gornjem slucaju sa dve redno vezane celije 2s1p.
U slucaju lampe UniqueFire hd-016 punjac je u stvari samo transformator a zastitna elektronika se nalazi unutar kucista za baterije. Sa druge strane punjaci koji pune pojedinacne baterije za rucne lampe imaju u sebi elektroniku koja kontrolise proces punjenja a baterije koje se nazivaju zasticene ili sa zastitom imaju u sebi elektroniku koja kontrolise praznjenje i punjenje.
Pre nego se baterije povezu u paket (tackasto zavare sa trakama od nikla) treba biti siguran da se povezuju celije baterija veoma slicnog napona i kapaciteta, sto u slucaju kada se kupuju nove firmirane baterije i nije neki rizik ali ipak nije steta proveriti da nije zalutala neka losa. U slucaju da se koriste polovne celije provera napona i kapaciteta je obavezna. Jedan od razloga zasto se zapale paketi baterija je taj sto jedna od baterija postane losa i dok punjac pokusava da dosegne potrebni napon da zavrsi punjenje koji mu losa baterija ne dozvoljava ostale dobre baterije se prepunjavaju i zagrevaju. Nacin da se to izbegne je upotrebom elektronike za balansiranje (izjednacavanje napona svake celije baterije u paketu) sto je obavezno kod Li-Po paketa baterija ali ne i kod Li-Ion koje uglavnom koriste lampe. Ovo bi otprilike iscrplo moje poznavanje elektronike pa za sva dodatna pitanja u vezi toga postavljajte kolegama sa foruma koji se bave elektronikom da im ja ne kradem zadovoljstvo objasnjavanja.

• 1

#2404 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 May 2017 - 01:17 PM

@vidramon znam da kace te slike na aliexpress i to mi je smesno, nego vidim ovu sliku od "sasvim ok cree lampe"
Koliko se krecu cene za tu ok lampu ?

@vidramon koji su to konkretno modeli? 

• 0

#2405 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Postavljeno 16 May 2017 - 04:32 PM

https://vid.me/XAGV

Gadjan i Cane srecni dobitnici, ako niste odustali, javite se na PP radi dogovora.

Jesu li se javili ? Ako nisu ja cu :D
  • 0

#2406 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 18 May 2017 - 10:15 AM

Hvala puno kolegi vidramon za bateriju, sigurno će dobro poslužiti, čekam da mi stigne lampa.

I još jedno hvala za preporuku za jeftin a dobar punjač, poručio sam i njega, mada imam onaj microusb modul koji mi je zgodan za powerbank od koga se ne odvajam.

http://www.gearbest..../pp_272183.html

• 0

#2407 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 May 2017 - 08:05 PM

Danas stigla ova lampa. Najjeftinija varijanta sa linka, crna za 8.09$. Veoma sam zadovojan kako svetli, mislim da će biti super za moje potrebe.

• 0

#2408 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 19 May 2017 - 08:45 PM

@pandomir Најбоља ми је напомена на сајту да се светло ноћу види и са стране. :)

• 0

#2409 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 May 2017 - 10:41 PM

Ma nisam ni čitao to sve, ne znači mi mnogo šta tamo piše...:) Probaću i da uslikam snop, ali ne znam koliko će fotografija uspeti s tim da koristim HTC :)
  • 0

#2410 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 19 May 2017 - 10:42 PM

Bolje otvori lampu i slikaj šta ima unutra, kako izgleda elektronika, baterija, emiter, hladnjak...

• 0

profilepic.gif

#2411 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 May 2017 - 10:52 PM

Ako se lako otvara, hoću, ne bih da je raznjakam odmah.

P.S. I dalje čekam koje su to "sasvim ok cree lampe" :)
  • 0

#2412 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 19 May 2017 - 11:01 PM

Ja nikad nisam bio veliki ljubitelj "OK" lampi jer inicialno bi izašle povoljno ali kad sam ih otvorio i video šta sve treba da uradim da bi zaista bila OK lampa, a sve to bi koštalo više nego što je sama lampa bila, jednostavno bi ih poklonio kolegama na poslu ili stavio negde u fioku koju ne otvaram često...

• 0

profilepic.gif

#2413 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 19 May 2017 - 11:10 PM

Može unutra da bude šta god hoćeš ako ona zadovoljava moje potrebe :) vidramon je okačio sliku snopa te ok cree lampe za 1500din pa me zanima koje su, rado bih uporedio sa ovom i zamenio ako treba. Nisam ni ja ljubitelj kineske opreme, ali svi mi kupujemo prema svojim potrebama i mogućnostima.
  • 0

#2414 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 20 May 2017 - 10:40 AM

"Ок" је веома субјективна оцена (у било чему) и зависи од много чинилаца. С тим што би могло бити занимљиво знати који је то опсег цена у ком би Сиријус рекао да су лампе "ок", с тим да цене буду оне које су нама доступне (нпр, ако је са нета, да је са урачунатом испоруком, царином и порезом). Бар је мени увек занимљиво да знам шта неко ко је стручан сматра прихватљивим, а нарочито због чега. Односно, шта је то што се код лампи нижег ценовног ранга не може наћи/очекивати, а што стручњак сматра обавезним за оцену "ок". Само што је данас то проблематично управо са кинеским производима, јер се више пута показало да су они, услед лоше или никакве контроле квалитета, мало овакви мало онакви. Можда имају све потребно за "ок" оцену, али ти често западне примерак који треба прелемити, стругати, дихтовати, итд.

У сваком случају, ево да поставим као "званично" питање за Сиријуса: које би све карактеристике по твом мишљењу лампа морала да има да би је оценио као "ок" и укратко због чега? Напомињем да није неко саркастично "прозивање" него ме стварно занима, јер можда има ствари које мени нису ни пале на памет, а да би и мени одговарале. Такође, то би можда била и најбоља "школа" за нас лаике, да знамо на шта обратити пажњу и зашто је неки наизглед исти производ осетно јефтинији.

Дакле - који емитери, које стакло, који материјали, каква електроника и све што би Сиријус ставио на листу минимума које лампа треба да испуни.

• 1

#2415 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 20 May 2017 - 01:05 PM

"Ок" је веома субјективна оцена (у било чему) и зависи од много чинилаца. 

Samo da se nadovežem na ovo. Vidramon je ispod svake slike napisao opis, pa je ispod jedne napisao "sasvim ok cree lampa". Dakle, nije to trebala da bude ocena po onim ili ovim kriterijumima, nego pitanje za vidramona za konkretno tu lampu. Ali svakako i mene zanimaju kriterijumi nekog ko se (više) razume.

• 0

#2416 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 20 May 2017 - 01:46 PM

Da sumiramo:

Kao lampa za sve Thorfire 15vgs, odlican izbor modova i jednostavna upotreba.

Kao lampa za bicikl Convoy S2+ malo jaca od Thorfire i siri svetlosni snop, komplikovana upotreba memorija tek posle 5 sekundi potom dvostruki klik da se izadje iz memorije ali ako se slucajno ugasi lampa onda je pitanje da li je izasao iz memorije ili nije ako je u najslabijem modu kada trepne onda se menja u jednu od dve ponudjene konfiguracije modova a ako ne onda se ceka jos pet sekundi... Inace ako je samo upalis i stavis na bicikl i kad zavrsis voznju ugasis radi bez problema.

Kao lampa za MTB UniqueFire HD-016 mada je upitno da li je njenih 800lm dovoljno za brzu voznju, 1600 bi bio neki minimum za MTB.

Baterija panasonic ncr18650 3400mAh

Obavezno kvalitetan punjac baterija (Nitecore, Liitokala...), bilo bi pozeljno neki koji sam prepoznaje tip baterije ponekad ljudi u zurbi zaborave da podese rucno.

I nosac lampe (link)

Znate kad se sve to sabere ne izadje bas jeftino ali moze da se kupuje komad po komad.

Ako i posle ovoga pitate sta da kupimo.... Mislim posle jedno godinu dve ima smisla ali sada...

• 1

#2417 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 02 June 2017 - 12:12 AM

Ne stigoh da javim, pre malo više od nedelju dana mi je stigla thorfire lampa, putovala je nekih dve nedelje, carina nije otvarala ništa dodatno nisam platio.

Lampa je fenomenalna za te pare, veoma snažno svetlo i što je još bitnije nisam očekivao toliko širok i ujednačen snop s obzirom kolicni je reflektor u odnosu na magicshine, a i emiter na oko deluje neubedljivo u odnosu na ogromni P7 :)

Dakle lampica je sve što sam hteo, mala i kompaktna, nema battery packa i kablova čičak traka oko rama svaki put itd. Snažnija je od ove ogromne. Ima više modova i vrlo su upotrebljivi, baš kako sam odavno i želeo. Glupi strobo nije među modovima te ne smara ali ako baš poželiš da blicaš nekom tu je na dvoklik. Jedino bi mi onaj firefly odgovarao da je malo jači ono je baš slabašno. I možda bi mi više pasovalo da modovi idu od jačeg ka slabijem ali to je nebitno.

• 1

#2418 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 02 June 2017 - 12:44 AM

Firefly je genijalan, videces kad nestane struje a jedino sta preostaje je da uzmes knjigu u ruke pa citas. Ili kad se probudis u sred noci a zelis da pogledas koliko je sati, oci naviknule na mrak a ono klik buuum 1000lm... Nocu u satoru firefly je sasvim dovoljan.

• 0

#2419 shoshonex

shoshonex
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 267 posts

Postavljeno 02 June 2017 - 06:21 AM

Pardon, samo malo da se vratim unazad

Primetio je odmah Dragan nego ga nema dai on pokloni nesto ovde da malo razgali ovaj narod kada su to toliko dobre baterije  n2:Heristical

Naravno o tome se i prica nijedna normalna el. cigareta u nekom jacem modu nece ni raditi sa tom baterijom, nece raditi sa ovim novim panasonikom sto ja dajem a ne sa tim krsevima sa buvljaka i otpada, ali kaze Dragan da moze :), ma sve moze. To da moze tako uzimali bi ljudi sta bilo... Vidis da nece niko covece nove baterije a tek polovne sta ti je bre  n2:party-021

E-cig mod nece raditi sa Sony-jevom baterijom?!

• 0

Ljudi lete na mesec,na sta bi licilo da mi ne znamo srediti kocnicu od neke ponike

#2420 Glox

Glox
  • Members
  • PipPipPip
  • 129 posts
  • LocationObrenovac

Postavljeno 02 June 2017 - 10:55 AM

@pandomir

Kakvi su utisci te kineske lampe? Planirao sam tako nesto da narucim ali sam ja video neke od 15-ak evra, a cini mi se da je ista. Jel vradi te pare?

@gadjan

Koliko si platio thorfire ako nije tajna?

Zanima me da li neko zna kakve su infiny lampe iz planetbike-a?

• 0

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika