Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4297 replies to this topic

#2381 niipheus

niipheus
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 900 posts

Posted 11 May 2017 - 10:52 PM

@Sirius

Hvala puno na pojasnjenju. Generalno ne volim da postavljam pitanja po forumu vec nadjem ono sto me zanima, ali moje znanje na ovu temu je vrlo oskudno pa moram ovako. Poslednje dve slike koje je postavio vidramon, takvo osvetljenje od lampe za glavu ne mogu da ocekujem? Da li te lampe koje imaju domet i nisu za blizu, imaju problem sa sirinom polja kada je u pitanju koriscenje na kratkom dometu ili je neki drugi problem u pitanju? Tih 500-600 lumena mogu da osvetle koliko daleko/dobro?

Ukoliko mozes ti ili bilo ko od clanova, dajte preporuku za neki kvalitetnu lampu, nebitno da li se kaci na volan bicikla ili na glavu, mada bih najvise voleo da mi pokazete dobre modele za oba tipa. Moze i link ukoliko je tako lakse. Odavno se kanim da uzmem sebi neko solidno osvetljenje za nocnu sumsku voznju (potpuni mrak), medjutim svaki put odustanem jer jednostavno ne znam odakle da krenem i cime da se vodim.

• 1

#2382 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Posted 12 May 2017 - 12:58 AM

http://budgetlightforum.com/node/34645

• 1

#2383 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 12 May 2017 - 01:57 PM

HTB1TmfcLVXXXXaKXFXXq6xXFXXXy.jpg

https://www.aliexpre...2625131855.html

Jel valja ovo nešto, vredi li tih 5$ ? Drži li baterija?

Pretpostavljam da nije mnogo gabaritnije od onih običnih najgorih silikonaca a da jače svetli? Tako nešto bi mi trebalo. Može i preporuka za nešto drugo slično, logično u sličnom cenovnom rangu :) (hint: knog me ne interesuje)

• 0

#2384 Bradonja

Bradonja
  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
  • LocationSmederevo

Posted 12 May 2017 - 03:56 PM

HTB1TmfcLVXXXXaKXFXXq6xXFXXXy.jpg

https://www.aliexpre...2625131855.html

Jel valja ovo nešto, vredi li tih 5$ ? Drži li baterija?
Pretpostavljam da nije mnogo gabaritnije od onih običnih najgorih silikonaca a da jače svetli? Tako nešto bi mi trebalo. Može i preporuka za nešto drugo slično, logično u sličnom cenovnom rangu :) (hint: knog me ne interesuje)

Za ove ne znam.Ja sam pazario preko alija sa jednom,ne tri kao ove i ide litijumska baterija CR2032,nema punjenja preko usb-a.Cena im je negde oko 1,5$ komad.Za te pare su odlicne.Mozes i njih da uzmes u razmatranje.Predpostavljam da su lampice sa ovog linka koji si ti ostavio jace,i malo su vece,ali mozes da bacis pogled i na ove...7c0acefc09b8f97542ce75105b1401c3.jpg

Послато са 8050D уз помоћ Тапатока
  • 1

#2385 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 12 May 2017 - 04:01 PM

Jel moze link za ovako neku "mnogo dobru lampu" ili bar naziv, cenovni rang?

Takodje bih voleo da cujem o nekim lampama za glavu, preporuka nekog modela koji je provereno dobar, ali da ne ide sa cenom u nebo.

5000-6000 dinara sa dve kvalitetne baterije.

Zavisi sta tebi treba i sa cim bi bio zadovoljan, i sta je konkretno u tvom slucaju cena u nebo, jer ima nas raznih nikome nije isto, ako sam dobro razumeo pojedincima je ovde cena od 1500 din cena u nebo tako da...

• 0

#2386 niipheus

niipheus
  • Members
  • 900 posts

Posted 12 May 2017 - 05:58 PM

5000-6000 dinara sa dve kvalitetne baterije.
Zavisi sta tebi treba i sa cim bi bio zadovoljan, i sta je konkretno u tvom slucaju cena u nebo, jer ima nas raznih nikome nije isto, ako sam dobro razumeo pojedincima je ovde cena od 1500 din cena u nebo tako da...

Hvala na infu, ali ipak si mi nepotpuno odgovorio. Voleo bih da vidim neki konkretan model za tu cenu. 50ak evra nije puno ako lampa stvarno isporucuje kvalitetno osvetljenje sa dobrom duzinom trajanja (4 sata npr). Bio bih zadovoljan sa osvetljenjem koje moze da dobro osvetli put ispred mene u dometu od bar 50 metara (nesto kao ovo na poslednjoj slici koju si okacio na prethodnoj strani).
  • 0

#2387 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 12 May 2017 - 08:09 PM

Slučajno sam naleteo na ovaj oglas :D
http://www.2bike.rs/...ah#.WRYWRb3RbqA

Samo nemoj da me neko pogrešno razume, verujem da je ova lampa dobra... Ali, da li toliko vredi...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 1

#2388 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 12 May 2017 - 08:30 PM

Lampa koju bi ja rado preporučio je ovaj Revtronic model (nekad se zvao Nitefighter B40S) sa 4 XPG2 emitera (1600 lumena max) ja je koristim već par godina, odlična je lampa, vredi svaki cent jedina moja zamerka je što nema daljinski upravljač.

984833d1430330973-user-review-nitefighte

Ovo je kultna lampa već, na MTBR-u ima temu dugačku 23 stranice. Ima slika rasklopljene lampe, elektronike, uputstava za modovanje, beamshotova... svega. (btw. ne koristim 2 komada, to je više bilo za showoff).

Pored toga imam i Nitefighter 158C sa XML2 emiterom i OP reflektorom modovana tako da ima samo strobo režim na oko 1300 lumena i nju koristim isključivo za signalizaciju tipa kada su mi pešaci na bici stazi okrenuti leđima (idemo u istom pravcu) a pošto po pravilu primete kasno da neko ide iza njih pa moram da kočim stavio sam strobo kojim ih upozorim pa se sklone na vreme, ili recimo kad auto neće da obori dugačka svetla, ima samo burst mode tj. radi samo dok držim pritisnut taster.

HTB1siMlGVXXXXckXpXXq6xXFXXX6.jpg

Sve je to nakačeno na jednu 3S2P bateriju od 10Ah.

Pozadi imam Cateye TL-LD61.

I to bi bio best setup koji bi mogao da preporučim...

• 1

profilepic.gif

#2389 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 13 May 2017 - 02:28 AM

Evo lampe od 9$ sa aliexpresa:
Normalno osvetlenje:
1013c4b782b02592dcce7c1646444372.jpg
Najjace osvetljenje:
f5e2c53d71ebd63f7463e1903bbf8b15.jpg
Stavio bih i klip gde se vidi razlicita sirina snopa ali ne umem da postavim klip, tj ne vidim opciju na tapatalku

Defintivno cu je uzeti ( ovo je lampa od druga).
  • 0

#2390 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 13 May 2017 - 01:05 PM

@lowzyyy   Je li to zum lampa bez reflektora sa plasticnim socivom i moze da koristi i AA i 18650 baterije?

• 0

#2391 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 13 May 2017 - 01:48 PM

S obzirom na oblik snopa i prstenove na obodu rekao bi da jeste zum verzija.

• 0

profilepic.gif

#2392 ceja

ceja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • Locationkosovska mitrovica

Posted 13 May 2017 - 03:38 PM

pozz svima,da li neko ima ovakvu lampu,zelim da narucim kod alija ovu jacu verziju V9C 400

Attached Thumbnails

• wheelup2.jpg
  • wheel up 1.jpg

• 0

#2393 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 13 May 2017 - 03:46 PM

Hvala na infu, ali ipak si mi nepotpuno odgovorio. Voleo bih da vidim neki konkretan model za tu cenu. 50ak evra nije puno ako lampa stvarno isporucuje kvalitetno osvetljenje sa dobrom duzinom trajanja (4 sata npr). Bio bih zadovoljan sa osvetljenjem koje moze da dobro osvetli put ispred mene u dometu od bar 50 metara (nesto kao ovo na poslednjoj slici koju si okacio na prethodnoj strani).

Slika od te lampe ti je upravo lampa sa oglasa ispod.

Za taj novac mozes da biras koju ces lampu.

Slučajno sam naleteo na ovaj oglas :D
http://www.2bike.rs/...ah#.WRYWRb3RbqA

Samo nemoj da me neko pogrešno razume, verujem da je ova lampa dobra... Ali, da li toliko vredi...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk

Evo ja sam odmah pogresno razumeo, za tebe ocigledno ne, jer nista sem tih krseva od police lampi nisi video.

• 1

#2394 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 13 May 2017 - 07:52 PM

@Dusan011 koristi 18650. Da, moze da se zumira, a ovo za reflektor ne razumem bas najbolje..koristi jednu diodu

• 0

#2395 niipheus

niipheus
  • Members
  • 900 posts

Posted 13 May 2017 - 09:25 PM

Dusane, jesi li imao iskustva sa ovom lampom ili dajes preporuku na osnovu preporuka? Vrlo zanimljiva lampa i najverovatnije moj izbor za kupovinu, bas zbog toga sto moze da ide i na glavu i na volan. Svidja mi se i sto je baterija skroz odvojena, pa ako bude imalo potrebe za neku trajniju, moze se lako nadograditi. Da li je ovih metar kabla dovoljno da se baterija skroz spusti na bicikl ili se ipak mora drzati negde blize? Posto vidim da ih trenutno nema u ponudi, jedina opcija meni dostupna je iz Kine, mada pretpostavljam da je to sve manje vise isto (jer je i cena vrlo slicna).

Slika od te lampe ti je upravo lampa sa oglasa ispod.

Za taj novac mozes da biras koju ces lampu.

Vidramone ova lampa mozda jeste odlicna kako ti kazes, medjutim ovaj dizajn mi se nikako ne uklapa u moje potrebe, a to je MTB voznja koja ipak zahteva malo manju masu ili bar nesto sa odvojenom baterijom kako ne bih sve to nosio na glavi prilikom voznje.

Gde se kod nas mogu naci dobre baterije i koliko bi kostale, a da odgovaraju ovoj lampi (UniqueFire HD-016) i koje bi mogle da joj omoguce dobro radno vreme (5-6 sati) uz eventualnu ustedu mase? Naravno bio bih zahvalan ako biste mogli bar nazive/modele odgovarajucih baterija da postavite.

• 0

#2396 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 13 May 2017 - 09:47 PM

Nisam proveravao ali sam prilično siguran da kod nas ne možeš naći kvalitetne batery pakove za takvu lampu, moguće da ima žnj verzija ali onih sa dobrim i proverenim ćelijama teško da ćeš naći. Te baterije nemaju neku konkretnu oznaku, uglavnom se vode kao 2s2p batery pack ili 8.4V (7.4V) battery pack, bio je na ebaju jedan prodavac kog su hvaliti na mtbr-u možeš ga potražiti pod Hunk lee, prodavao je razne bateri pakove sa kvalitetnim ćelijama, nisam skoro gledao šta ima.

Druga opcija je da kupiš solarstorm kućište za baterije i naknadno 4 nezavisne ćelije koje ćeš staviti u to kućište samo imaj u vidu da to kućište "curi" struju tj. elektronika koja je u njemu konstantno vuče iz baterija tako da kad ne koristiš bilo bi dobro izvaditi ćelije.

• 1

profilepic.gif

#2397 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 14 May 2017 - 01:09 AM

@niipheus   Nemam iskustva sa tom lampom, procenio sam da je covek koji je pisao tekst bio objektivan pa sam odlucio da mu verujem i preporucim dalje.

Ako je lampa na glavi baterija mora biti na vozacu, bilo bi zgodno da se baterija ne nalazi na kacigi vec ubacena u Li-Po kesicu (link) pa stavljena u torbicu okacenu o pojas vozaca sa konektorom na grudima vozaca zbog lakseg skidanja.
Dobre celije baterija su panasonic ncr18650b ima ih u prodavnicama gde se prodaju elektronske cigarete.
Solarstorm battery case (link)
Treca mogucnost pravljenja dopunskih baterija je nabaviti 4 panasonic baterije, napuniti ih i zatim punktovati (spojiti trakama od nikla). Zatim odlemiti stare baterije od zastitne elektronike i zalemiti nove baterije za nju pa sve vratiti nazad u silikonsku torbicu dobijenu uz kupljenu UniqueFire HD-016 lampu da bude zasticeno od kise.
Cetvrta mogucnost je nabaviti drzac za 18650 baterije sa zastitnom elektronikom (link), napraviti prikljucni kabl i sve to ubaciti u Li-Po kesu pa zakaciti sa torbicom oko struka.
Peta mogucnost je nabaviti posebno drzac za 18650 baterije bez zastitne elektronike (link), nabaviti posebno 2s2p plocicu sa zastitnom elektronikom pa sve to sastavljati u kucnoj reziji...

• 1

#2398 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 14 May 2017 - 01:54 AM

@ceja     Ovo sto pise za lampu V9C 400 izgleda realno bez previse preterivanja, problem je sto ima mnogo raznih firmi koje prodaju tu istu lampu pod svojim imenom, bilo bi lepo pronaci onu firmu koja zaista proizvodi tu lampu pa od njih kupiti...

• 0

#2399 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 14 May 2017 - 01:58 AM

@niipheus Lampa UniqueFire HD-016 ima jacinu osvetljenja verovatno 2x400lm a ne kako pise na kutiji ~3800, da ne bude posle u sto nisam kupio solarstorm ima 5000lm...
  • 0

#2400 ceja

ceja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • Locationkosovska mitrovica

Posted 14 May 2017 - 03:45 PM

@ceja     Ovo sto pise za lampu V9C 400 izgleda realno bez previse preterivanja, problem je sto ima mnogo raznih firmi koje prodaju tu istu lampu pod svojim imenom, bilo bi lepo pronaci onu firmu koja zaista proizvodi tu lampu pa od njih kupiti...

da,i ja mislim da izgledaju realno,do sada sam nasao 5 firmi koje prodaju ovakve lampe a sigurno ima jos,WHEEL UP i ROCKBROS su firme koji prodaju najvise ovakve lampe i imaju najvise pohvale od kupaca sirom sveta

• 0

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users