Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 08 May 2017 - 08:48 PM
Ja sve vreme jurim xml t6 cree ( kinesku ) do 10$. Nisam jos naisao na neku koju bih kupio na aliexpresu
Postavljeno 08 May 2017 - 08:57 PM
Gore su ljudi pomenuli par interesantnih lampi, imaš na youtjubu nekoliko stotina revjuova za njih.
Slikati kako lampa radi nije baš tako lako, probaj da slikaš bilo kakvu lampu noću i pogledaš slike na kompu pa onda uporediš sa onim što zapravo vidiš svojim očima kad upališ lampu, ako ne namestiš fotoaparat baš kako treba neće ti ništa vredeti slike, tako da nikad ne možeš biti siguran da je onaj što je slikao uradio dobre slike i da zaista prikazuju ono što bi video lično svojim očima.
"xml t6" je prilično široka specifikacija uglavnom do 10$ nemoj da očekuješ puno, možda recimo nekog Sipik SK98 klona...
Postavljeno 08 May 2017 - 09:18 PM
Dovoljna je jedna posto sa dve i vise postaju skuplje.
Takodje sam planirao da kupim kucista za lampe i kupim posebno dve xml diode sa aliexpresa i ugradim i tako dobijem dve lampe. Medjutim ne mogu naci kucista na aliexpresu...
Postavljeno 08 May 2017 - 09:31 PM
@vidramon hocu ja da ucestvujem :DDD
Nema problema.
Можда ти није била намера, али зар ти не делује да ипак вређаш човека? И његов избор лампи, иако су њему можда довољне (и не само њему). Лампе можда јесу објективно крш, али то не значи да је свако ко их купи и користи идиот. Као што пиратски снимак филма може бити 3 на објективној листи, али и 10 зато што је најбољи снимак камером икада. Можда му је лампа довољна, можда не зна за боље (а није лако ни сазнати, ако ћемо искрено). А то што неко купује квалитетне лампе (од почетка теме) не значи да то раде сви, нити је тема само за њих или само за нове технологије, зар не?
Ја сам пост за бувљак схватио као добронамерну идеју како је могуће проћи јефтиније у неким случајевима и то за оне који се у то разумеју. Нисам приметио убеђивање да тако треба, а свакако не за најквалитетније лампе. А већини је цена јако битна, односно чувени најбољи однос цене и перформанси. Зато Шкода продаје пуно аутомобила, иако је Мерцедес вероватно квалитетнији. Моја примедба би била само да схонепа није поменуо ништа од могућих опасности као неко упозорење за све који би покушали са тим препакивањем батерија.
Елем, разумем ако си се мало изнервирао, али чини ми се да си помињање бувљака доживео као нешто што није било. Бар је то мој утисак.
Него, ја се јављам за ту твоју наградну игру. Надам се да није потребан неки литерарни рад "Зашто желим квалитетну батерију". Ако си у Београду, можемо и да се нађемо негде, да уштедим и на том слању (и да се не јурим са куририма, а да батерије дотле стоје ко зна где ).
@Сиријус Не пијем, не пушим, не залазим у кафиће, одавно сам баталио грицкалице и газиране сокове (и негазиране), не купујем брзу храну (поготово пљескавице) и већ бирам јефтине патике. Дај још неку идеју где да уштедим.
Pazi ovako nisam ga vredjao rekao sam da vredjam ta s**nja od njihovih proizvoda, i iza toga stojim i stajacu, a za ovo drugo ne vredjam ga nego kazem da nema pojma o cemu prica i iza toga stojim, nisam mu rekao ni da ima klempave usi ni da ima veliki nos da bih ga mogao uvrediti. Niti su ove lampe toliko skuplje niti je to ne znam kolika razlika u novcu pa da sada mi tu pravimo neku galamu uuuu to je 5x skuplje bolje da kupim ovaj krs i da mislim da imam lampu.
Dalje cela polemika je nastala oko toga kada sam ga ja kritikovao sto to preporucuje ljudima ovde i naveo ukratko par razloga zasto se to ne bi trebalo koristiti u ovim slucajevima, jer ovo je ipak tema o lampama, ako hoce da koristi u druge namene neka ide pa neka preporucuje tamo negde ko zna gde. Sve sto ja vidim je da je menjao poruke i koncepciju nekih recenica naknadno a nigde ne vidim ni jedan argument koji je ON NAVEO pa da mozemo bilo sta da polemisemo, bilo sta sto on iznese ovde ce da se pobije i video testom ako treba u vezi sa lampama, posto i ja imam takvih baterija a te krseve police lako mogu da uzmem od ljudi koji imaju to, evo imamo jednu na poslu bas takvu vrhunskog kvaliteta, toliko vrhunska da je punjac za nju davno crkao a baterija od silnog kapaciteta i ako u ovoj ultra mega giga krs lampi ne moze da izdrzi ni 10 minuta... Pa sam onda ja morao da donesem jednu od mojih Soni polovnih celija to jest koriscenih u lap topu da bi na poslu imali ikakvo svetlo, punjac i lampu mi ne pada na pamet da dajem nisam lud da dolivam vodu u more.
Sto se tice daljnje polemike sa njim to moze kada iznese neke valjane argumente i onda ljudski da se vidi, do tada Sirijus je sve lepo objasnio i rekao mada to ne treba ni pricati i trositi svoje dragoceno vreme.
Uostalom kupite sa buvljaka bas me briga kad vam je receno sta je i kako je u kratkim crtama a vi udarili na te polovnjace ko zna kakve, i kupite i police i za to me bas briga eto, za mene je krs i ostace krs za vek i vekova, sto pre shvatite i vi bice vam bolje.
Convoy S2+ Uspeo sam da je prebacim u rezim sa 3 moda bez bljeskanja. I cini mi se da sam resio misteriju osetljivog dugmeta koji prilikom svakog paljenja prebacuje na sledeci mod, u stvari mod ostaje u memoriji tek kad prodje 5 sekundi u upaljenom modu. Sad imam malo bolji utisak o lampi.
A krenuo si da je pljujes kao sto ovde neki i rade pa onda posle kada im se bude dokazalo suprotno bice druga slika.
Memorija moda radi na njoj tako sto je potrebno da se ostavi upaljena lampa u zeljenom modu 3-5 sekundi ( ne secam se tacno za nju jer je vise nemam ), da bi mod bio memorisan, kod skupljih modela ima instant memorisanje. No kod policea to je misaona imenica Ne znam gde si pazario, ali imao si kod Simona koji je inace vlasnik tog brenda, javis se i napravi ti sta zelis i kako zelis, to jest ugradi ti po zelji pa biras i modove i ostalo...
Da li si imao kada neki police krs i ako da kako komentarises u poredjeju sa ove dve lampice sto si sada narucio ?
Ja malo pre iz znatiželje rasturio bateriju od Dell laptopa koji je pokojni odavno. Vukla mi se baterija po ostavi, čitajući ovu temu setim se da je imam. 6x18650 samsung baterije. Jedino moram da kupim lampu jer nemam ušta da ih turim
Ovo na trecoj slici prva je Soni nije Samsung. Nije valjda ona bila u ovom paketu ??? A i ove Samsung su 2200 mAh nove ko zna u kakvom su stanju sada, mada i kada su nove nisu neke baterije sad, al opet bolje od ultrafirea, e sada posto su iz tvog lap topa i znas sta si radio i kako sa svojom licnom baterijom to je ok one buvljacke su druga prica, mada moze se sa njima skalabudziti ovako nesto recimo, sta pa koliko da ima, ima, pa nek puni.
https://www.facebook...67102840053590/
Ondaaa preispitaš ženinu (devojcinu) potrošnju ili se prijaviš ovde na nagradnu igru, možda će i Dragan (aka shonepa) ponuditi neku iz njegovih oglasa kao poklon
Ahaaaaaaaa pa ako je to to, onda je i vise nego jasno zasto je napao toliko na ova s**nja.
Postavljeno 08 May 2017 - 09:57 PM
@lowzyyy Ја поставио барем двапут ЈуТјуб снимак како светли моја лампа у мраку, у шуми. Не заборави - што је већи мрак, то свака лампа делује ефектније.
@vidramon Не кажем да ниси у праву, само си приличан апсолутиста и стиче се утисак да си пре недељу дана први пут наишао на неки форум. Неко само лепо каже "чекај, немој тако", а ти одмах пређеш на "купујте шта хоћете, баш ме брига". Зашто? Ти си рекао своје мишљење (на прилично груб начин) и одмах сви треба да га прихвате као нову религију и у истом тону? Полако. Кажеш и "a vi udarili na te polovnjace". Ко бре "ударио"? Човек поменуо нешто што би можда могло да послужи као јефтина алтернатива и сад је то "ви ударили"? У ствари, Шоне (некако ми глупо ћирилицом "схоне" ) у оквиру теме прича о систему "штапа и канапа", можда и не схватајући све могуће последице (као оно кад људима експлодира паковање батерија на кациги). Ти као да у оквиру теме о лед лампама "и свему о њима" прихваташ само причу о врхунском. Човек поменуо бувљак, ти лепо кажеш свима да добро пазе и да је то по теби веома опасно и да по твом мишљењу и искуству не може да се нађе ништа вредно ни паметно. Рекох већ раније да су мени исто причали да има супер бицикала на Бубањ Потоку јефтино, а ја тамо виђао само зарђале шклопоције. А неки и даље ипак купе тамо. Можда налете кад треба, ко зна.
И за мене је Шимано Турнеј крш (у ствари, објективно је крш ), а опет многи га возе без проблема. Као и многу другу "крш" опрему са којом обиђу свет. Сви увек дајемо пуно пара за оно што волимо и што нас занима, испуњава и чини срећним, али не делимо сви исту страст. Великом броју људи у било чему ће јефтино бити сасвим довољно. Не можеш да будеш тако груб у комуникацији само зато што за тебе лампе, батерије или струја нису "тјах, дај шта даш". Ако ћеш да се нервираш сваки пут кад неко каже да му је довољно да веже свица концем за бајк, уништиће те стрес. Такође, лепо је ако ти можеш да приуштиш себи све најквалитетније, али многи не могу. Пуно људи мора да се довија као Кубанци под деценијама санкција.
Наравно, јако ми је драго што си нам скренуо пажњу на нешто што мислиш да је јако опасно, хвала ти.
Postavljeno 08 May 2017 - 10:08 PM
Ja sam baš danas kupio jednu ćeliju za probu, onu rozu Samsung ICR 26C 2600 mAh bez zaštite, za 280 din. Samo takođe nemam u čemu da je isprobam dok ne stigne lampa. Videću kako će se pokazati pa ću verovatno kupiti još. Jedine sa zaštitom koje sam video nove su one Triax 2200 mAh za 650 din.
Postavljeno 08 May 2017 - 10:10 PM
Takodje sam planirao da kupim kucista za lampe i kupim posebno dve xml diode sa aliexpresa i ugradim i tako dobijem dve lampe. Medjutim ne mogu naci kucista na aliexpresu...
Nemaš ni jedno DIY rešenje koje je jeftinije od gotove lampe, naročito ne za 10$ i naročito ne ako hoćeš kvalitetnije komponente...
Najbolje je da uzmeš neku od ovde ponuđenih varijanti.
P.S. posle XM-L ide XM-L2 pa XP-L pa XP-L HD (xml je zastareo)...
Postavljeno 08 May 2017 - 11:19 PM
Imam i ja jednu police "krš" koja jedva čkilji i ne mogu ni da izvalim kako se i da li može da se otvori radi zamene baterije.
I što se niko ne prijavljuje za nagradnu igru evo ja ću ako niko neće
Ja verujem da će se i ove korišćene ćelije dobro pokazati, s obzirom na cenu. Meni su u battery packu neke no name svetlo plave ćelije, lampa ima punih 6 godina i dosta sam je koristio, kapacitet je i dalje odličan, na medium i dalje drži nekoliko sati a na high nisam merio ali mislim da je oslabila, kad se vuče puno struje naglo onda se pokaže da ćelije više nisu nove. Ali taj mod koristim samo za blicanje vozačima i na spustevima gde je užasan asfalt.
Postavljeno 08 May 2017 - 11:31 PM
Колико сам ја овлаш испратио, двоје (или двојица) нас се пријавило за бесплатне батерије.
Ја сам се понудио и да одем по њу, ако је спонзор игре у Београду, да уштедим на поштарини.
Сад чекам извлачење најављено за недељу.
Postavljeno 09 May 2017 - 08:12 AM
Ovo na trecoj slici prva je Soni nije Samsung. Nije valjda ona bila u ovom paketu ??? A i ove Samsung su 2200 mAh nove ko zna u kakvom su stanju sada, mada i kada su nove nisu neke baterije sad, al opet bolje od ultrafirea, e sada posto su iz tvog lap topa i znas sta si radio i kako sa svojom licnom baterijom to je ok one buvljacke su druga prica, mada moze se sa njima skalabudziti ovako nesto recimo, sta pa koliko da ima, ima, pa nek puni.
Svaka čast na zapažanju namerno sam stavio tu sony bateriju da vidim dali će neko primetiti Ona naravno nije bila u paketu nego je kupljena sa elektronskom cigaretom joyetech vtc mini.
Jednu sam napunio sinoć čisto da je probam napunjena je do kraja preko dotične ecigarete i vidim da je ispravna koliko drži nemam pojma. Ajd da budem i ja dobar kolega, kome trebaju ove samsung baterije neka se javi, meni stvarno ne trebaju niti planiram da ih koristim. 6x18650 baterije samsung izvađenje iz baterije od Dell inspirion N5010 laptopa. Tu bateriju sam ionako planirao da bacim.
Postavljeno 10 May 2017 - 11:19 PM
Mogao bi neko za promenu da slika i snimi kako rade te lampe.... da ima covek argumente ispred sebe kada nesto prica...Evo ja citajuci ovu temu nemam blage veze sta da kupim.
Ja sve vreme jurim xml t6 cree ( kinesku ) do 10$. Nisam jos naisao na neku koju bih kupio na aliexpresu
Pa okacio sam ja jednu sliku tamo nekih ne znam 10-15 postova unazad. Lepo ti je rekao Sirijus tu mnogi prodavci ili ovi sto prodaju Police krseve prave razne zloupotrebe tako sto prepravljaju slike i dodaju dosta vise beline to jest svetlosti pa to izgleda 5-10x nerealnije nego sto u stvari jeste, ili mnogo cesci slucaj uzimaju slike koje su nasli nemam pojma gde za te lampe i kace i narod se na zalost lozi, primer police krsa i slike koju kace uz nju :
Ovde ko se trunku razume u fotografiju vidi da je ekspozicija stavljena toliko nerealno da moze dete da izvali da je slika fejk, bem ti police krs uperen u zgradu ne vidis zgradu koliko to bljesti
Ova slika isti slucaj kao i prva.
Ovu sliku sam pronasao takodje na nekoj od police krseva, sto je sasvim sasvim realna slika za neke bolje lampe, al za taj krs daleko ko svetlosna godina.
E sada opet Sirijus ti je rekao jos jednu istinu a to je oko podesavanja aparata prilikom slikanja, treba da se dobroooo pomucis i ulozis vremena i truda da bi nasao prava podesavanja za slikanje, cak sta vise ta podesavanja mogu opet da variraju u zavisnosti od prostora ( otvoren, zatvoren ), distance, mesecine i drugih izvora svetlosti sa strane itd. Tako da cak i kada ih nadjes jednom da je to to, uopste ne mora da znaci da ce na drugoj lokaciji i u drugim uslovima opet to da bude to 100 %. Mada cak i da ne nadjes bitna stvar je kada poredis dve lampe da bude priblizno onom sto vidis ocima i da slikas i jednu i drugu u isto vreme sa istim podesavanjima i u istim uslovima kako bi se razlike jasno mogle uociti, a ovo ti je ustvari cista istina.
Police krs :
Sasvim ok lampa za biciklu sa Cree diodom :
Mnogo dobra lampa za bajs :
Komentarisati sta jos dobijas uz ove druge lampe i lampice u odnosu na ove krseve je prica ispricana stotinu puta, dosadilo i bogu i narodu, nije hteo da shvati samo onaj koji nije zeleo.
Svaka čast na zapažanju namerno sam stavio tu sony bateriju da vidim dali će neko primetiti Ona naravno nije bila u paketu nego je kupljena sa elektronskom cigaretom joyetech vtc mini.
Jednu sam napunio sinoć čisto da je probam napunjena je do kraja preko dotične ecigarete i vidim da je ispravna koliko drži nemam pojma. Ajd da budem i ja dobar kolega, kome trebaju ove samsung baterije neka se javi, meni stvarno ne trebaju niti planiram da ih koristim. 6x18650 baterije samsung izvađenje iz baterije od Dell inspirion N5010 laptopa. Tu bateriju sam ionako planirao da bacim.
Primetio je odmah Dragan nego ga nema da i on pokloni nesto ovde da malo razgali ovaj narod kada su to toliko dobre baterije
Naravno o tome se i prica nijedna normalna el. cigareta u nekom jacem modu nece ni raditi sa tom baterijom, nece raditi sa ovim novim panasonikom sto ja dajem a ne sa tim krsevima sa buvljaka i otpada, ali kaze Dragan da moze , ma sve moze. To da moze tako uzimali bi ljudi sta bilo... Vidis da nece niko covece nove baterije a tek polovne sta ti je bre
Uspeo sam da otvorim tu police "3w", unutra je AA baterija i nek bezveze emiter.
Pa zato ti krsevi od baterija koji i dolaze uz takve lampe uspevaju da ''izgledaju'' kao da valjaju a ustvari su da ne kazem sta. Cim stavis u neku iole ozbiljniju lampu izvuce je za 15 minuta i to u vecini slucajeva lampa ne moze ni da da svoj maksimum jer krs od baterije ne moze da isporuci dovoljene kolicine struje u momentu.
@Cane, ne mogu ja sebi da priustim nista najkvalitetnije ja samo zelim da imam stvar da to radi kako i dolikuje i da bude maksimalno bezbedno sto je vise moguce, poenta price je da das tamo 1500 dinara za taj police krs set a ne dobijes nista ne znam kako vam to nije jasno, lepo za te pare kupis neku normalnu lampu to jest narucis, sakupis za normalnu bateriju i punjac i bog da te vidi, kad te neko sretne ima da te zaustavlja da pita odakle ti , nije neka razlika u novcu sad ne znam koja u odnosu sta se dobija zauzvrat + ako zaista volis da vozis biciklu i volis to i vozis dosta po noci onda cak i da nemas skupis za 3 meseca odvojis po 500 din za lampu posle za punjac, posle za bateriju sto je i jeftinije itd. Sto rece Sirijus bacaju ljudi svakodnevno pare na kojesta a nece da uloze u malo skuplje stvari koje su daleko kvalitetnije i koje ce da sluze i da se otplate visestruko, itd... A kada se iznesu neki kontra argumenti onda mozemo da raspravljamo eto neka neko slika kako izgleda police i sta dobija za taj set od 1500 din ili ko zna koliko pa da uporedimo pa prosudite ko je u pravu
Postavljeno 11 May 2017 - 06:25 AM
Znači velika većina nas ovde ima krševe... Ne znam odakle tebi da se zovem Dragan... Primetio sam i ja da se jedna razlikuje, i verujem da je svako to primetio... Zašto bih to komentarisao? Koji je bre tebi? Pojavio si se ovde da vređaš , a usput da nas učiš kako je skuplje bolje... Pa to zna svako ko ima nešto u glavi... Mi se ovde dovijamo da zna manje uloženog dobiješ nešto...
Nego ti nama reci kakvog krša ti VOZiŠ? Sigurno imaš krš lanac na njemu , a sigurno i pogonsku grupu i gume...
Postavljeno 11 May 2017 - 07:40 AM
@vidramon znam da kace te slike na aliexpress i to mi je smesno, nego vidim ovu sliku od "sasvim ok cree lampe"
Koliko se krecu cene za tu ok lampu ?
Do 1500 din.
Znači velika većina nas ovde ima krševe... Ne znam odakle tebi da se zovem Dragan... Primetio sam i ja da se jedna razlikuje, i verujem da je svako to primetio... Zašto bih to komentarisao? Koji je bre tebi? Pojavio si se ovde da vređaš , a usput da nas učiš kako je skuplje bolje... Pa to zna svako ko ima nešto u glavi... Mi se ovde dovijamo da zna manje uloženog dobiješ nešto...
Nego ti nama reci kakvog krša ti VOZiŠ? Sigurno imaš krš lanac na njemu , a sigurno i pogonsku grupu i gume...
Tako ti je, kako ti je.
Ma eto malo se zezamo, ko zna mozda jesi mozda nisi, nije ni bitno. Deseti put kazem nisam te uvredio nicim, da li mozda ti proizvodis te krseve od lampi ?? Jesi suvlasnik neki pa da te to vredja i slicno ? Mozda i nisam u pravu ali lampe su im krsine zesce i ti me sigurno neces ubediti u suprotno jer imam oci da vidim. Skuplje je uglavnom uvek bolje, ali ne mora da znaci, ovde pricamo o gotovo identicnim cenama, tako da ako ti se ne svidja zaobidji i nemoj da smaras vise, ja te necu pominjati.
Ja vozim drumasa inace.
Postavljeno 11 May 2017 - 07:16 PM
Vrlo je jednostavno prepoznati djubre lampu = ide u kompletu sa baterijama i 220V punjačem i autopunjačem, i kolornim "filterima" i sve to u fensi kutiji po neverovatno dobroj ceni.
@niipheus: lampe za glavu imaš one koje su predviđene za veći dobačaj (osvetljavanje u daljinu) a nisu dobre za blizinu, čitanje i osvetljavanje na 2-3 metra od tebe i one koje su predviđene za blizinu, osvetljavanje onoga na čemu radiš, gde ideš isl ali nemaju dobačaj i na 10+ metara ne vrede. Tako da sve zavisi za šta ti lampa treba, isto kao i kod obične "ručne" lampe, treba uzeti ono što će najviše odgovarati predviđenoj upotrebi, ne može se za zakucavanje exera od 1.5cm uzeti macola, msm, može ali korisnik neće biti zadovoljan rezultatima
Takođe, za glavu treb gledati lampe koje su "slabije" tipa do 500-600 lumena zato što su one po pravilu manje (niko ne voli da nosi 150 grama tereta na čelu) što znači da nemaju puno materijala, termalne mase, koja će upiti toplotu iz emitera što opet znači da onih reklamiranih 1000-1200 lumena neće biti baš nešto puno korisni jer će trajati samo minut-dva što je po meni bezveze.
2 članova čita ovu temu
0 članova, 2 gosta, 0 anonimnih korisnika