Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4297 replies to this topic

#2341 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 May 2017 - 10:38 PM

Ništa tu nije tako strahovito opasno to se odavno masovno proizvodi i koristi, štanca se, kopira fejkuje, tu i tamo naravno da se dešavaju nezgode. Sa proverenim ćelijama toga naravno ima daleko daleko manje. Ja svakako bilo kakvu ne bih ostavljao da se puni bez nadzora bez obzira na kvalitet brend ćelije, punjač i zaštite... Imam sklepani punjač kao sa ovog linka

• 0

#2342 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 10:45 PM

Au, sad si i ti stao na žulj "stručnjaku"... :D
Tako nesto i js koristim... I apsolutno se slažem sa svime što si napisao

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#2343 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 May 2017 - 10:56 PM

Gde si viđao laptop baterije za 200-300 din? Pančevo ili NBG? Da procunjam i ja malo, i tako mi treba 9 V adapter za switch/ruter, kontam tamo ima da nađem za 50-100 din :)

I kakve si ćelije viđao unutra? Bude li ovakvih?

http://www.kupujempr...71240-oglas.htm

http://www.kupujempr...90063-oglas.htm

http://www.kupujempr...er_id=122237380

• 0

#2344 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 07 May 2017 - 11:10 PM

Gadjane nije problem to problem je sto shone nema pojma o cemu se ovde prica zapravo, koliko ja razumem situaciju prica se vodi oko baterija za lampe jer je to neko pomenuo ovde i oko toga je pocela polemika, medjutim opet citiram doticni clan rece da imaju da se kupe na buvljaku za 200-300 dinara, a te stvari sto se prodaju po buvljacima stoje ko zna gde, nabavljene su ko zna odakle, neke su cak i kisle, bile na raznim temperaturama, trpele ko zna sta i ko uopste zna iz kog izvora su dosle gde su i kako koriscene.

Druga stvar koju ovaj doticni gospodin ne razume a nije ni cudo jer koristi one krseve od Police gluposti je da mahom te baterije koje se vade iz lap topova nemaju ni priblizno pravi kapacitet koji su imale u startu kada su sasvim nove i neupotrebljivane, sto zbog ciklusa punjenja - praznjenja, sto zbog visokih temperatura koje su trpele u kucistu lap topa to jest zagrevanja, sto zbog starosti, sto zbog neadekvatnog koriscenja i raznih drugih faktora.

Dalje ono sto on takodje nema pojma da nije isto nova baterija sa kapacitetom od 2200 mAh recimo i koriscena baterija koje je imala recimo nekada 3000 mAh, pa je sada pala i ima 2200 mAh, to treba neko da mu objasni ali sta ces to mu je ipak hobi.

Te baterije bi mozda i mogle ali mozda da posluze u tim njegovim krsevima od lampi ( mislim ne vredjam coveka nego te lampe i te sto prave te krseve da se razumemo ), jer su to opet mahom kineski no name emiteri i drajveri od zla oca i od gore majke gde se ne zna apsolutno casni krst, i tu mogu nesto i da urade. Ali posto su ovde ljudi vec poceli da narucuju ozbiljnije lampice, njima trebaju apsolutno nove baterije sa visokim kapacitetima da bi ta lampa moga da izdrzi sto duze da radi, jer koliko vidim to je svima ovde cilj, a ne da mu se ugasi u nekoj zapizdini posle pola sata rada. Umesto da se ovde ljudi nagovaraju i upucuju na najnovije modele i nove tehnologije ono jok kontra. Niko da se seti da preporuci novi Sanyo model koji je izbacen i gde je probijena granica od 3500 mAh za 18650 bateriju ( Panasonic je imao neka dva modela sa 3600 mAh jedini ), koja iznosi sada 4000 mAh, ne nego se preporucuju baterije sa nekih potoka da se kupuju.

Tako da ljudi ne slusajte ove nebuloze svi koji ste narucili ili vec kupili neku bolju lampicu sa oko 1000 lumena ili oko 3A potrosnje vi nemate sta da radite i trazite sa tim polovnim baterijama 1500 mAh kapaciteta i slicno, to neka ostane za ove Police strucnjake. Druga stvar nova, brendirana i originalna baterija vam je mnogo manje rizicna i stabilnija, i tu ne treba stedeti novac.

• 0

#2345 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 07 May 2017 - 11:52 PM

Gde ima tih laptop bat.pakova iz skoro novih polupanih Toschiba laptopova? Takve tražim već 5 godina.

Ono što sam našao 80% spada u grupu shit do blagi shit. Imam oko 80 ćelija iz laptop bat.pakova, zelene Sony su najgore, jedva dobace 1200mAh i to pri pražnjenju od 500mA, ako se prazne sa 1.5A - 2A kapacitet im pada kao avion bez motora, skoro pa ravna linija na dole, na 3A počinju da se zagrevaju, brzo. Posle njih idu crvene Sanyo ćelije, dobace i do 2000mAh pri slabijem opterećenju ali čim se malo opterete počnu da trokiraju. Najbolje su mi se pokazale roze Samsung kojih je ujedno i najmanje, dobace do 2600mAh, mogu da izdrže i 4-5 A opterećenja, dobro rade u manje zahtevnim lampama, njih uglavnom koristim za testiranje elektronike za lampe, retko kad ih praznim ispod 3.8V.

Od svih pakova koje sa rasturio samo jednom sam naišao na LG ćelije i te su bile potpuno mrtve, znači sve ćelij 0V ko zna kakve zime i minuseve su preživele, kišurine, pečenje na suncu...

Većina tih pakova što se prodaju na buvljaku, limundu isl. potiču sa nekog otpada elektronske robe, one su krenule na reciklažu ali ih je tu negde na putu video Pera, Mika, Sale... naš "gastarbajter" i poslao svom rođi u Srbiji da proda i zaradi koju paru.

Mogu one da se koriste još ali u aplikacijama sa veoma niskom potrošnjom, power tools i tome slično neće raditi dobro sa ovakvim ćelijama.

Moja preporuka je da svako proba jednu sumnjivu i jednu provereno dobrog kvaliteta novu bateriju i odluči sam šta mu bolje radi posao, 1100 din nije puno za dobru bateriju koja će trajati 2-3 godine stalne upotrebe, neko te pare baci za jedno veče na piće i zezanje sa drugarim, na par paklica cigara, na grickalice, čipseve, pljeskavice pepsi i koka kole i još gomilu drugih stvari, sledeći put kad uzmete patike nemojte uzeti one od 7000 već neke malo jeftinije i eto kvalitetne baterije za svakog.. :)

• 2

profilepic.gif

#2346 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 08 May 2017 - 12:00 AM

Hvala lepo, dovidjenja prijatno.

• 0

#2347 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 08 May 2017 - 12:46 AM

Poklanjam dve 18650 baterije srecnim dobitnicima. Baterije su apsolutno originalne i nekoriscene, nisu neke rewrap-ovane i slicno.

1. Panasonic 18650B 3350 mAh, maksimalna struja praznjenja 6.7A
2. Samsung   26FM 2600 mah, maksimalna struja praznjenja 5.2A

''Nagradnu igru'' sam zamislio tako da svi kojima su potrebne ove baterije gotovo potpuno besplatno ( postarina na teret srecnog dobitnika 150 din Post Expressom ), mogu se javiti ovde, dovoljno je reci samo da hocete da ucestvujete u izvlacenju i automatski ce vam biti dodeljen redni broj, ko se javi prvi on je broj 1, drugi broj 2 i tako dalje, dva srecna dobitnika ce biti izvucena preko sajta random.org, u sledecu nedelju dakle 14.05 u 21:00h.

Pravilo ima samo jedno da ako se slucajno desi da izvucemo istu osobu za obe baterije ponavljamo izvlacenje za drugu bateriju, takodje prvo se izvlaci Panasonic zatim Samsung, i naravno postarina to sam vec pomenuo da ide na teret dobitnika.

• 0

#2348 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 08 May 2017 - 07:18 AM

Gde si viđao laptop baterije za 200-300 din? Pančevo ili NBG? Da procunjam i ja malo, i tako mi treba 9 V adapter za switch/ruter, kontam tamo ima da nađem za 50-100 din :)
I kakve si ćelije viđao unutra? Bude li ovakvih?
http://www.kupujempr...71240-oglas.htm
http://www.kupujempr...90063-oglas.htm

Izgleda da vidramon ima nešto protiv mene... Ali sreća pa nas ima više koji shvatamo da ovakve baterije su itekako upotrebljive... I vrlo dobro znam kako te baterije funkcionišu...
Ja živim jako blizu tog buvljaka u PA i svake nedelje kad vremenski uslovi dozvole ja sam tamo... Lako se prepozna baterija koja je tek izvadjena iz laptops, kao i te krseve koje vidramon spominje, a njih je daleko više. Ali izgleda da je on veliki gospodin pa mu je ispod časti da ide na takvo mesto... Pitam se da li uopšte vozi bajs, jer to kod nas radi sirotinja (tako misli većina srbalja)
Kao što sam već rekao, gotovo svake nedelje šetam, pa kad naletim na pogodnu bateriju, a da znam da mi treba, ja je tražim i kupim. Mogu da prodju dva meseca a da ne naletim na odgovarajuću. Konkretno kod mene su trenutno Samsung sa druge slike... A kod drugara kome sam pre mesec dana našao su roze Samsung sa prve slike... On ih koristi u nekoj velikoj externoj bateriji na koju šrafi "atomizer" za el.cigarete. Ne znam kako se to tačno zove, ali idu dve ćelije. Pre toga sam mu kupio, jer je i on hteo nove, triax kao što je neko postavio ovde. Te mu nisu ni celo jutro izdrzale... Onda sam našao te roze Samsung... Prezadovoljan je...
Adaptere ćeš svakako naći, verovatno i za 50din, ali verovatnije za 100-200... Ima ih koliko hoćeš. Ja obično uzimam 12V...
Tako da ako Dolaziš, isprati vremensku prognozu, jer ako ima kiše, buvljak ne vredi... Ako nekom treba još neki savet u vezi pomenutog mesta, tu sam... ;)

• 0

#2349 lowzyyy

lowzyyy
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 315 posts

Posted 08 May 2017 - 08:36 AM

@vidramon hocu ja da ucestvujem :DDD
  • 0

#2350 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 08 May 2017 - 08:46 AM

ovde prica zapravo, koliko ja razumem situaciju prica se vodi oko baterija za lampe (...)

medjutim opet citiram doticni clan rece (...)

ne razume a nije ni cudo jer koristi one krseve od Police gluposti (...)

Dalje ono sto on takodje nema pojma (...)

ali sta ces to mu je ipak hobi.(...)

mozda da posluze u tim njegovim krsevima od lampi

mislim ne vredjam coveka nego te lampe i te sto prave te krseve da se razumemo (...)

Ali posto su ovde ljudi vec poceli da narucuju ozbiljnije lampice (...)

da bi ta lampa moga da izdrzi sto duze da radi, jer koliko vidim to je svima ovde cilj (...)

Umesto da se ovde ljudi nagovaraju i upucuju na najnovije modele i nove tehnologije (...)

Niko da se seti da preporuci novi Sanyo model (...)

Tako da ljudi ne slusajte ove nebuloze (...)

to neka ostane za ove Police strucnjake (...)

Можда ти није била намера, али зар ти не делује да ипак вређаш човека? И његов избор лампи, иако су њему можда довољне (и не само њему). Лампе можда јесу објективно крш, али то не значи да је свако ко их купи и користи идиот. Као што пиратски снимак филма може бити 3 на објективној листи, али и 10 зато што је најбољи снимак камером икада. Можда му је лампа довољна, можда не зна за боље (а није лако ни сазнати, ако ћемо искрено). А то што неко купује квалитетне лампе (од почетка теме) не значи да то раде сви, нити је тема само за њих или само за нове технологије, зар не?

Ја сам пост за бувљак схватио као добронамерну идеју како је могуће проћи јефтиније у неким случајевима и то за оне који се у то разумеју. Нисам приметио убеђивање да тако треба, а свакако не за најквалитетније лампе. А већини је цена јако битна, односно чувени најбољи однос цене и перформанси. Зато Шкода продаје пуно аутомобила, иако је Мерцедес вероватно квалитетнији. Моја примедба би била само да схонепа није поменуо ништа од могућих опасности као неко упозорење за све који би покушали са тим препакивањем батерија.

Елем, разумем ако си се мало изнервирао, али чини ми се да си помињање бувљака доживео као нешто што није било. Бар је то мој утисак.

Него, ја се јављам за ту твоју наградну игру. Надам се да није потребан неки литерарни рад "Зашто желим квалитетну батерију". :) Ако си у Београду, можемо и да се нађемо негде, да уштедим и на том слању (и да се не јурим са куририма, а да батерије дотле стоје ко зна где :)).

@Сиријус Не пијем, не пушим, не залазим у кафиће, одавно сам баталио грицкалице и газиране сокове (и негазиране), не купујем брзу храну (поготово пљескавице) и већ бирам јефтине патике. Дај још неку идеју где да уштедим. :)

• 1

#2351 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 08 May 2017 - 09:27 AM

Eto, ovako se razgovara, polemiše ljudski! Cane je sve razumeo kako treba, tj.onako kako sam i hteo da se shvati.
Čuo sam i ja za kvalitetnije lampe, ali kako nisam u mogućnosti da dam 5 - 10 puta više, zadovoljavam se sa nižom srednjom klasom... Cak ni ne vidim potrebu za boljim, jer mi ove skroz završavaju posao.
Vidramon, evo da se složimo oko Sanyo baterija, mislim na eneloop seriju... Nisi Li baterije, ali nisam sreo bolje NiMh... Verovatno tako dobro rade i Li...
Cane, ne znam da li si se zezao kod odgovora Sirijusu, ali kao da sam ja pisao, samo što patike ipak treba da traju i da čuvaju moje sjebane zglobove na nogama :D

• 0

#2352 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 08 May 2017 - 05:34 PM

Evo i Convoy S2+, ovo plus je bitno jer koristi ogledalo od S3 modela koje daje jos manje izrazenu svetlu tacku od thorfire vg15s. Kostala je 11.09$, kvalitet je vrlo dobar, staklo nema nikakav antirefleksivni premaz, ne dobijaju se nikakvi rezervni dihtunzi samo traka za nosenje oko ruke. Tacan naziv modela jer se jedino on nudi po ovako niskoj ceni i samo jednoj boji je "Convoj S2+ Cree XML2 U2 1B 940 Lm 7135x6 8-mode flash light". Malo je kraca od thorfire tezina sa panasonic ncr18650b baterijom je 118g dok je thorfire vg15s sa istom baterijom tezak 109g. U onom najupotrebljivijem modu izgleda da sija jace od thorfire ali ono sto mi se ne svidja su modovi sa strobom i bljeskanjem kao i da ne reaguje uvek na pritisak na taster za promenu modova, nekad oce odmah nekad nece...
Kad podvucemo crtu za ove pare se dobiju OK lampe nije neka prevara da posalju ciglu, trenutno mi se vise svidja thorfire jer manje nerviraju modovi i bolje funkcionise taster mada i kod njega nije sve idealno. A jacina svetlosti i snop u modu za stepen manji od najjaceg je na strani Convoj S2+ lampe. Kada bi nekako moglo od ove dve da se napravi jedna bilo bi najbolje ali onda bi kostalo 23$ ukupno.

con01.jpg
con02.jpg
con03.jpg
con04.jpg
con05.jpg

• 0

#2353 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 08 May 2017 - 06:07 PM

Izgleda da uvek kad se pali convoy s2+ lampa ona obavezno prebaci na sledeci mod iako ima memoriju, toliko je osetljivo dugme, bas nervira.

• 0

#2354 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 08 May 2017 - 06:22 PM

Convoy S2+  Uspeo sam da je prebacim u rezim sa 3 moda bez bljeskanja. I cini mi se da sam resio misteriju osetljivog dugmeta koji prilikom svakog paljenja prebacuje na sledeci mod, u stvari mod ostaje u memoriji tek kad prodje 5 sekundi u upaljenom modu. Sad imam malo bolji utisak o lampi.

• 0

#2355 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 08 May 2017 - 06:58 PM

Ja malo pre iz znatiželje rasturio bateriju od Dell laptopa koji je pokojni odavno. Vukla mi se baterija po ostavi, čitajući ovu temu setim se da je imam. 6x18650 samsung baterije. Jedino moram da kupim lampu jer nemam ušta da ih turim :Da547f7db7ad5d75d80d7a9f5ba235ff2.jpge1ae8d47619f1fdcca203aaa45a8d3c7.jpg562b3111fa67b3a48edc60432a519a30.jpg
  • 0

#2356 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 08 May 2017 - 07:17 PM

Nadam se da ste procitali sta pise u linku koji sam postavio ali ajde da ponovimo mozda je neko bezao sa casa, odnosno ignorisao temu.

ICR - LCO - Li-cobalt
The big boys! This chemistry delivers the highest specific energy of any 18650 battery chemistry - but at a cost. They are the most dangerous li-ion 18650 batteries out there. This is also a problem for high-current discharging, as you can't safely discharge them at a higher current than their mAh rating.

If you use them in personal vaporizers or flashlights, for example, you'll want a model with built-in protective circuitry - which most often must be added by a third-party company like Trustfire.

These batteries are not good for PVs or flashlights, for example, but you might have them in your laptop. Good, cheap batteries - but finicky.

• 1

#2357 Sharance

Sharance
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 598 posts
  • LocationObrenovac

Posted 08 May 2017 - 08:09 PM

Reče tamo neki bloger koji žvrlja po internetu.
  • 1

#2358 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 08 May 2017 - 08:10 PM

@Сиријус Не пијем, не пушим, не залазим у кафиће, одавно сам баталио грицкалице и газиране сокове (и негазиране), не купујем брзу храну (поготово пљескавице) и већ бирам јефтине патике. Дај још неку идеју где да уштедим. :)

Ondaaa preispitaš ženinu (devojcinu) potrošnju :D ili se prijaviš ovde na nagradnu igru, možda će i Dragan (aka shonepa) ponuditi neku iz njegovih oglasa kao poklon :P

• 0

profilepic.gif

#2359 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 08 May 2017 - 08:38 PM

Ja malo pre iz znatiželje rasturio bateriju od Dell laptopa koji je pokojni odavno. Vukla mi se baterija po ostavi, čitajući ovu temu setim se da je imam. 6x18650 samsung baterije. Jedino moram da kupim lampu jer nemam ušta da ih turim :D

Još si živ?! Dobro je, neki napisaše ovde da je ovo opasna(đavolja) rabota :D  

Ondaaa preispitaš ženinu (devojcinu) potrošnju :D ili se prijaviš ovde na nagradnu igru, možda će i Dragan (aka shonepa) ponuditi neku iz njegovih oglasa kao poklon :P

Ja nisam Dragan  n2:Dizzy

• 0

#2360 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Posted 08 May 2017 - 08:47 PM

Ja nisam Dragan  n2:Dizzy

A, aha, nznm, sve je ukazivalo u tom pravcu. Onda mora da je to onaj tvoj drugah za kog rasturaš baterije :D ahahahah

Šta kažeš na nagradnu igru, ubaciš ti par komada iz novog polupanog Tošiba paka! Onda ću i ja da ubacim par ovih šhitovki sa druge strane novčića čisto da ljudi mogu okuse šta je dobro šta loše a šta tu negde!

• 0

profilepic.gif

1 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Bing (1)