Gde ima tih laptop bat.pakova iz skoro novih polupanih Toschiba laptopova? Takve tražim već 5 godina.
Ono što sam našao 80% spada u grupu shit do blagi shit. Imam oko 80 ćelija iz laptop bat.pakova, zelene Sony su najgore, jedva dobace 1200mAh i to pri pražnjenju od 500mA, ako se prazne sa 1.5A - 2A kapacitet im pada kao avion bez motora, skoro pa ravna linija na dole, na 3A počinju da se zagrevaju, brzo. Posle njih idu crvene Sanyo ćelije, dobace i do 2000mAh pri slabijem opterećenju ali čim se malo opterete počnu da trokiraju. Najbolje su mi se pokazale roze Samsung kojih je ujedno i najmanje, dobace do 2600mAh, mogu da izdrže i 4-5 A opterećenja, dobro rade u manje zahtevnim lampama, njih uglavnom koristim za testiranje elektronike za lampe, retko kad ih praznim ispod 3.8V.
Od svih pakova koje sa rasturio samo jednom sam naišao na LG ćelije i te su bile potpuno mrtve, znači sve ćelij 0V ko zna kakve zime i minuseve su preživele, kišurine, pečenje na suncu...
Većina tih pakova što se prodaju na buvljaku, limundu isl. potiču sa nekog otpada elektronske robe, one su krenule na reciklažu ali ih je tu negde na putu video Pera, Mika, Sale... naš "gastarbajter" i poslao svom rođi u Srbiji da proda i zaradi koju paru.
Mogu one da se koriste još ali u aplikacijama sa veoma niskom potrošnjom, power tools i tome slično neće raditi dobro sa ovakvim ćelijama.
Moja preporuka je da svako proba jednu sumnjivu i jednu provereno dobrog kvaliteta novu bateriju i odluči sam šta mu bolje radi posao, 1100 din nije puno za dobru bateriju koja će trajati 2-3 godine stalne upotrebe, neko te pare baci za jedno veče na piće i zezanje sa drugarim, na par paklica cigara, na grickalice, čipseve, pljeskavice pepsi i koka kole i još gomilu drugih stvari, sledeći put kad uzmete patike nemojte uzeti one od 7000 već neke malo jeftinije i eto kvalitetne baterije za svakog..