Jump to content

Photo

Razne LED lampe, sve o njima

• Please log in to reply
4297 replies to this topic

#2321 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 14928 posts

Posted 05 May 2017 - 11:33 AM

Baterije prave samo velike kompanije a lose primerke daju dalje manjim firmama koje napisu svoje ime na njima jer nisu dostojne imena velike kompanije ili im je veci profit da prodaju los primerak umesto da je recikliraju... Tako da ces svakako kupiti bateriju od "imena" ali je pitanje kvaliteta.

• 0

#2322 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 05 May 2017 - 03:35 PM

(link)

• 0

#2323 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Posted 05 May 2017 - 04:38 PM

Хвала. Дакле, слично као код ПЦ напајања. Мало стварних произвођача, који праве и лоше по наруџбини, а неки и свесно производе шкарт? Даље се своди на лагање, али се потрефи да добијеш и нешто подношљиво. Ја имам УлтраФајер, али моје су светло плаве, па тиме и врхунске. ;) Сад бих да пробам и са неком квалитетном, да видим разлику, иако су мени ове одличне. Но, невероватно је колико се лаже, али још веће откровење да те лажне коштају скоро исто колико и Санио (по киловат-сату). То је можда и највеће откровење.

Но, највише ме занима због чега Панасоник има скоро дупло вишу цену, а резултати су приближни?

• 0

#2324 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 05 May 2017 - 04:41 PM

Ne znam sto se se dohvatili panasonika da je ultra skup 1099 dinara komad 3400mAh.

Ostavio sam upaljenu thorfire vg15s i merio vreme, posle sat i trideset minuta napon u 2600mAh bateriji je bio 3,78V i sijala je slicno kao nitecore u 240lum modu.

• 0

#2325 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 06 May 2017 - 09:52 PM

Ali ta ćelija kolko vidim nije zaštićena? Zar nije to loše za ovu namenu? Pošto lampa pretpostavljam nema svoju zaštitu ja bih da se ugasi kad napon padne na ~2.5V.

Pogledao sam Convoy ne sviđaju mi se modovi, poručio sam ThorFire.

• 0

#2326 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 06 May 2017 - 10:55 PM

Kazu da Thorfire vg15s ima zastitu od niskog napona koja gasi lampu kad padne ispod 2,8V.

• 0

#2327 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 May 2017 - 07:54 PM

U najjacem modu imaju slicnu jacinu svetlosti oko 1000 lumena. Taj mod ne traje dugo pa pretpostavljam da ce sledeci nizi mod biti najcesce upotrebljavan od strane biciklista cini mi se nekih od 500 do 300 lumena u periodu od sat i po. Sa rezervnom baterijom to bi bilo oko tri sata podnosljive voznje.

Jel ovih sat i po misliš sa tom ćelijom od 3400 mAh??

Našao sam još neke Triax i Samsung (zelene) od 2200 mAh za  650-720 din. I roze Samsung od 2600 mAh za 690 din. što mi deluje kao najbolja kupovina od novih.

ALi verovatno ću uzeti prvo na oglasima za probu neke polovne a ispravne i testirane jer su bagatela 200-280 din. za Panasonic, LG, Sanyo, Samsung..

• 0

#2328 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 07 May 2017 - 08:57 PM

@Gadjan    Sat i po sa nitecore 2600mAh baterijom posle mi dosadilo da cekam (prema grafikonu pise da moze jos dok ne padne napon (link)). Ali ta moja nitecore baterija moze da izdrzi blizu 4A struje, 1000 lumena bi trebalo da povuce preko 3A sva sreca pa ne traje duze od 3 minuta. Ne znam koliko struje izdrzavaju te od 2200 mAh...

• 1

#2329 ceja

ceja
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 171 posts
  • Locationkosovska mitrovica

Posted 07 May 2017 - 09:17 PM

Narucio danas ovu Lampu, javljam utiske kad stigne.

WHEEL-UP-usb-rechargeable-bike-light-fro

da li je stigla lampa,javi utiske molim ako si je probao

• 0

#2330 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Posted 07 May 2017 - 09:23 PM

^^
To nije problem, pogledao sam fabričku specifikaciju pdf

http://baterije.rs/p...7v-2600mah.html
Ova konkretno, 5.2 A

http://www.telit.co....650-22F-SAMSUNG
Ova 4.4 A

http://www.svebateri...-18650-flat-top
Ova 4 A, i ima pcb zaštitu za razliku od Samsunga
  • 0

#2331 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 09:29 PM

Ako pričate o 18650 baterijama, moj vam je savet da kupite polovnu bateriju od nekog laptopa, u kojem su barem 6kom ovakvih baterija... Pažljivo se rasturi i imate odlične baterije... Ali voditi računa o starosti, da ne bude više od 4 god... Jer kod polovnih Laptop baterija po pravilu strada samo jedna ćelija, ostale su ispravne. Ili ne strada ni jedna nego softver jednostavno onemogući punjenje baterije... Na buvljaku se može naći za 200-300 din... Uglavnom na bateriji piše kad je pravljena... A ćelije su uglavnom Samsung

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#2332 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 07 May 2017 - 09:52 PM

Da, to je inace odlican savet, to da radi posao vadili bi svi niko ne bi ni kupovao nove baterije. Nema tu pravila to sto si ti generalno naveo bas nema pravila, ni to da mora da ima barem 6 da bi neka od njih valjala ni to oko godina starosti, sve zavisi ko, kako i na koji nacin koristi taj lap top, moze da mu poduva baterije posle godinu i po dana tako da ta prica ne pije vodu. Na kojoj to bateriji pise kada je napravljena ?

• 0

#2333 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Posted 07 May 2017 - 09:54 PM

Pazite i na tip baterija koji puni vas punjac (link)

• 0

#2334 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 09:58 PM

Druže, ne vidim potrebu za ironijom... Ja sam ih rasturio nekoliko komada, za sebe za drugare... Koriste ih u lampama, nekim punjacima za el.cigarete i pravio sam accu od oko 12V...
Radim to jer nisam u situaciji da kupim novo... A na koji način se koristi baterija laptopa u današnje vreme ne određuje korisnik nego sam uređaj...
Kao što rekoh, jedna kad izdahne, cela baterija prestaje da radi... Tako je kod svih akumulatora... Slučajno mi je ovo ozbiljan hobi pa znam...
Godina proizvodnje na nekima piše čak i mesec tako da svako može da shvati, a na velikoj vecini se može shvatiti na osnovu serijskog broja... Samo na malim uzorku ne mogu da provalim...

• 0

#2335 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 10:03 PM

Pazite i na tip baterija koji puni vas punjac (link)

Li-ion su danas neki standard tako da ovaj text nema baš neku praktičnu primenu

• 0

#2336 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 07 May 2017 - 10:05 PM

Pa dobro si rekao ozbiljan hobi.

Nema tu ironije nego nagovarati ljude da kupuju polovne baterije sa buvljaka, sumnjivog kapaciteta, kvaliteta, ko zna gde su stajale, u kakvom su stanju i slicno je krajnje neozbiljno, ako ti je to hobi morao bi da znas koliko su te baterije zapravo opasne i hemijske reakcije koje se desavaju u njima, i kakvu stetu i s**nje mogu da naprave.

Sto bi rekao onaj ludi rus, ''safety is number one priority''.

A da ne ulazimo u dalju raspravu i polemiku zasto su te baterije krs za lampe a tek za elektronske cigarete i jace modove pa to necu da pominjem ne mogu nove baterije da ih guraju a kamoli ta opet kazem s**nja ko zna zapravo kakva.

• 1

#2337 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 10:11 PM

Pa dobro si rekao ozbiljan hobi.

Nema tu ironije nego nagovarati ljude da kupuju polovne baterije sa buvljaka, sumnjivog kapaciteta, kvaliteta, ko zna gde su stajale, u kakvom su stanju i slicno je krajnje neozbiljno, ako ti je to hobi morao bi da znas koliko su te baterije zapravo opasne i hemijske reakcije koje se desavaju u njima, i kakvu stetu i s**nje mogu da naprave.

Sto bi rekao onaj ludi rus, ''safety is number one priority''.

A da ne ulazimo u dalju raspravu i polemiku zasto su te baterije krs za lampe a tek za elektronske cigarete i jace modove pa to necu da pominjem ne mogu nove baterije da ih guraju a kamoli ta opet kazem s**nja ko zna zapravo kakva.

Ti si bio ironičan...
Baterija sa polupanog skoro novog, npr. Toshiba lapopta sigurno nije sumnjivog kvaliteta... Pre će biti da je ta Samsung zelena koju je neko postavio malopre sumnjivog kvaliteta jer ih ima kopija... U bateriji laptopa poznatog brenda je 100% prava...
Vrlo dobro znam kako se ponašaju takve baterije i zato sam napisao da ih treba pažljivo rasturiti...
Uostalom, ko se plaši, neka ne radi...
I nemoj da spinujes, jer nisam došao da nagovaram nego sam posvetovao kako sam i napisao...

• 0

#2338 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 07 May 2017 - 10:25 PM

Ne nisam, sasvim slucajno onako pricam, saznao sam rekao mi jedan decko tacnije.

Gledaj ti mozes sada da ides da uzmes da skocis i sa zgrade ukoliko tako zelis ali da nagovaras druge na tako nesto je apsolutno nedopustivo ponasanje.

Ti si ovde pricao citiram :

''Na buvljaku se može naći za 200-300 din... '', nisi pominjao nikakav Tosibin polupani lap top i slicno.

Tako da nemoj sada da prevrces temu, takodje to sto si rekao za datum na bateriji nije tacno, postoji nesto sto se zove ''date code lookup'', ali nije ni bitno, ne zelim da se raspravljam sa tobom, kada dodje neko ozbiljniji verovatno ce reci isto.

Do tada mozes da pronadjes koliko su te baterije zaista opasne i sta mogu da naprave i da sa njima nema igranja, i nove nisu za salu i zabavu a kamoli te sa buvljaka i slicnih mesta koje mogu da budu tempirane bombe.

Tako da ljudi ne stedite na tome kupite kvalitetnu, proverenu i brendiranu bateriju, ako vam lampa ima LVP uzmite nezasticenu a ako ne, onda obavezno zasticenu ili da dobro pazite nema druge.

• 0

#2339 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Posted 07 May 2017 - 10:31 PM

Gledaj ti mozes sada da ides da uzmes da skocis i sa zgrade ukoliko tako zelis ali da nagovaras druge na tako nesto je apsolutno nedopustivo ponasanje..

Kakav ti problem imaš? Ja nikoga ne nagovaram, to već drugi put pišem... Samo sam naveo da postoji alternativa... Dao sam ideju... I ovde prekidam...

• 0

#2340 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Posted 07 May 2017 - 10:35 PM

A da da sada sam se setio ti si onaj sto preporucujes ''vrhunske'' Police ''lampe'' i kineski Cree :)
Pa dobro mogli bi da koriste te baterije iz setova koje idu uz Police ''lampe'' posto su se pokazale kao vrhunske takodje.

Sreca pa nisu poslusali tebe nego su videli i poceli da narucuju normalne lampe, jos samo za baterije pa da resimo problematiku.

I tebi sve najbolje.

• 0

4 user(s) are reading this topic

0 members, 3 guests, 0 anonymous users

Bing (1)