Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2301 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 09:30 PM

:) Почни од својих критеријума. Да ли би лампу користио и без бицикла, које макс. димензије, какав сноп, да ли ти смета ако су батерије споља (па их треба засебно качити, а и резервни сет је скупљи), који модови су ти минимално потребни, колико дуго треба да траје батерија (и да ли ти је ок да носиш резервне), да ли инсистираш на одређеном типу батерија, итд. Како будеш додавао критеријуме, тако ће се сужавати избор. За јачину светла ће вероватно бити проблем, јер ни ја не знам како у стварности изгледа нпр 400 лумена, а не знам ни колико је заиста јака лампа коју имам. Но, већ си могао да видиш шта има и за које паре, па кад на критеријуме додаш и колико пара ти је прихвативо да даш на светло, појавиће се избор.

Бтв, по мени је за вожњу (ужим) шумским стазама (иоле већом брзином) по мраку важно да лампа иде на главу/кацигу (а онда не бих користио спољашње батерије). Да би угао светлости био што већи, да боље видиш неравнине на путу и да ти неко камење не остаје у сенци. И да ти светло увек прати поглед, односно положај главе. За остале терене мислим да није важно да ли је на глави или корману.

Ја никада не бих купио лампу без меморије мода, али то боље знаш да ли је теби важно.

• 0

#2302 IgorBGD

IgorBGD
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 17 April 2017 - 12:58 AM

Moram i ja pod hitno neku lampu da uzmem, gledao danas na Aliju pa nikako da se odlucim... Kako vam se cine ove:

1) 2500-mAH-USB-Rechargeable-Front-Handlebar-MTB-Road-Bike-Light-LED-Cycling-Light-Torch-Headlight-Flashlight

2) Super-Light-USB-Rechargeable-T6-LED-Cycling-Bike-Bicycle-Light-Head-Front-Lights-Zoomable-Flash-Light

• 0

#2303 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 17 April 2017 - 10:20 AM

Znaci citam ovu temu vise dana i i dalje ne znam sta da kupim i koliko para da potrosim, sta li ce tek biti kad budem kupovao nesto ozbiljnije :D

Pa normalno da ne mozes kada su ga ljudi zakomplikovali da bog sacuvaj i sakloni.
Da se razumemo ako planirate da date 10e i ocekujete cuda bolje da ne narucujete nista. Ponavljam, kvalitetna lampa se ne moze jeftino kupiti, zaboravite to. Ja sam naveo mh25 kao primer samo jer sam video da je covek pomenuo i kao poredjenje sa onim police krsevima koje ljudi hvale, inace to uopste nije predvidjeno da bude kao lampa za biciklu, ali sta sad...

Evo vidim da trazite predlog i da se tako reci mucite, uzmite lepo Konvoj s2, s2+ ili s5, i ne berite brigu, mala lampa, ima toliko verzija da bukvalno mozete da birate sve sto zelite, i boju lampe i emiter i boju svetlosti i jacinu i modove i grupe rada... Kupite lepo i da vidite sta je prava lampica za te novce, vise para bolja lampa jasno, onda je i izbor veci.
  • 0

#2304 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 17 April 2017 - 11:52 AM

:) Почни од својих критеријума. Да ли би лампу користио и без бицикла, које макс. димензије, какав сноп, да ли ти смета ако су батерије споља (па их треба засебно качити, а и резервни сет је скупљи), који модови су ти минимално потребни, колико дуго треба да траје батерија (и да ли ти је ок да носиш резервне), да ли инсистираш на одређеном типу батерија, итд. Како будеш додавао критеријуме, тако ће се сужавати избор. За јачину светла ће вероватно бити проблем, јер ни ја не знам како у стварности изгледа нпр 400 лумена, а не знам ни колико је заиста јака лампа коју имам. Но, већ си могао да видиш шта има и за које паре, па кад на критеријуме додаш и колико пара ти је прихвативо да даш на светло, појавиће се избор.

Ја никада не бих купио лампу без меморије мода, али то боље знаш да ли је теби важно.

Imam neke kriterijume, ali ni to mi ne pomaze mnogo :D koristio bih je samo za bicikl, ali mi ne smeta da na njemu stoji i neka visenamenska, dokle god cvrsto stoji. Manja, naravno, ali ne mora biti sad ni minijaturna, a za snop jos nisam siguran. Uvece se najvise krecem po gradu, tako da mi ne treba Bog zna sta, dovoljno samo da vidim kad naidjem na neosvetljene ulice. Baterije mi nisu bitne, nije mi problem da nosim rezervne, itd... A kad je budem koristio bice upaljena sve vreme.

Da se razumemo ako planirate da date 10e i ocekujete cuda bolje da ne narucujete nista. 

Evo vidim da trazite predlog i da se tako reci mucite, uzmite lepo Konvoj s2, s2+ ili s5, i ne berite brigu, mala lampa, ima toliko verzija da bukvalno mozete da birate sve sto zelite, i boju lampe i emiter i boju svetlosti i jacinu i modove i grupe rada... Kupite lepo i da vidite sta je prava lampica za te novce, vise para bolja lampa jasno, onda je i izbor veci.

Naravno da ne ocekujem cuda, niti mi je potrebno nesto posebno. Do skoro sam koristio kineza za 300 din, pa bih sad ipak nesto malcice bolje :) Hvala za preporuku, pregledacu.

• 0

#2305 IgorBGD

IgorBGD
  • Members
  • 3 posts

Postavljeno 17 April 2017 - 05:52 PM

Narucio danas ovu Lampu, javljam utiske kad stigne.

WHEEL-UP-usb-rechargeable-bike-light-fro

• 0

#2306 p3dJ4

p3dJ4
  • Members
  • PipPipPip
  • 109 posts

Postavljeno 30 April 2017 - 09:15 PM

Jel neko koristio mozda ovu lampu ?

https://www.totalbik...crna?sku=181527

• 0

#2307 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 30 April 2017 - 09:31 PM

@p3dJ4   Nismo to je slaba lampa 0.5W 300mAh 100 lumens. Kosta od 0.3$ do 2.5$ kad se narucuje preko 1000 komada...

• 0

#2308 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 03 May 2017 - 09:55 PM

Ako je neko zainteresovan:

na ebaju se s vremena na vreme pojavi Cateye zadna/crvena lampa, TL-LD1100, to je bila najjača Cateye crvena lampa prethodne generacije, koristi dve baterije AA formata... I dalje se može naći na ketaj sajtu pod archived products :D Uglavnom odlična lampa, kad je bila aktuelna mislim da je u planeti koštala oko 4-5K din, ja sam na ebaju uzeo nedavno jednu za $10.5, za 2-3 meseca bilo je oko 4-5 aukcija za ovu lampu, uglavnom su došle do 13-14 dolara, ko ima strpljenja i vremena da prati (ili uradite kao ja, date max. ponudu i zaboravite, ako od ebaja dobijete mail koji počinje sa "You won..." eto sreće :D ako ne, sačekate sledeću i opet ista priča, LOL ) i licitira mislim da je ovo extra varijanta da se dođe do kvalitetnog proizvoda za prihvatljivu sumu novca, svakako je znatno bolja od bilo čega što se kod nas nudi za te pare...

• 0

profilepic.gif

#2309 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 May 2017 - 07:27 AM

Dušane jel stigao ThorFire? Piši utiske čim stigne

• 0

#2310 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 04 May 2017 - 09:52 AM

Cekaj, trebaju prvo da utovare (link) a zatim da donesu do kuce (link).

• 1

#2311 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 May 2017 - 01:27 PM

Hahah, ovo ako nije neka sprdnja onda je lik u fazonu "kolko me plaćate tako i radim" n2:hahaha

• 0

#2312 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 04 May 2017 - 03:50 PM

Evo stigla danas, kao da si znao. Placeno 13.05 evra ukupno.
Najvaznije je da je sve onako kako je opisano. Koga zanima neka procita test lampe u ranijim porukama. Materijali od kojih je napravljena i zavrsna obrada su vrlo dobri ali i na golo oko i cim se uzme u ruku vidi se i oseti razlika u odnosu na nitecore, staklo jedva da ima antirefleksivni premaz, ima dosta razlike u elektronici i u kvalitetu anodiziranja aluminijuma i zavrsne obrade. Tako da ako neko misli da ce dobiti isti kvalitet za mnogo nizu cenu gresi.
Da pogledamo sta dobijamo za tih 13.05 evra. Verovatno je najveca mana sto se ne moze utvrditi koliko je baterija napunjena. Svetlosni snop je siri od nitecore (ne mnogo siri ali ipak se vidi razlika) sa manje izrazenom svetlom tackom u centru i ravnomernijim prelazom ka obodu sto je dobro resenje za univerzalne lampe. U najjacem modu imaju slicnu jacinu svetlosti oko 1000 lumena. Taj mod ne traje dugo pa pretpostavljam da ce sledeci nizi mod biti najcesce upotrebljavan od strane biciklista cini mi se nekih od 500 do 300 lumena u periodu od sat i po. Sa rezervnom baterijom to bi bilo oko tri sata podnosljive voznje.
Sve u svemu izgleda kao kvalitetna lampa za poneti tezina sa baterijom je 114gr. kome je to vazno. Treba uskoro da mi stigne i Convoy s2+ pa cemo je uporediti sa Thorfire da vidimo da li ima jos siri svetlosno snop.

slika1_cr.jpg
slika2.jpg
slika3.jpg
slika3a.jpg
slika4.jpg

• 0

#2313 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 May 2017 - 09:12 PM

To je izgleda to što mi treba, mala a po želji snažna ili štedljiva lampa sa upotrebljivim snopom. Ako je ćelija zaštićena, lampa se jednostavno ugasi jel?

I to je ok, uz dve zaštićene ćelije. Kad stiže Convoy?

Koje ćelije su best buy? Imao sam negde review ili čak video klip ne sećam se, realno merenje kapaciteta gomile raznih 18650 ćelija, ne znam gde sam zaturio link.

• 0

#2314 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 04 May 2017 - 09:53 PM

Dobra lampa mora da te upozori pre nego što se ugasi, zamisli negde si na spustu, silaziš sa fruške gore 35 na sat i CAP, ugasi ti se lampa, da ne kažem padne ti mrak na oči :D

Nagradno pitanje je: gde ćeš nabaviti kvalitetne zaštićene liion baterije?

Imam ja S2+, danas sam dobio i optiku za nju, nažalost elektronika mi je još uvek under development  n2:1073[1] 

treba mi godišnji odmor n2:beach

• 0

profilepic.gif

#2315 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 04 May 2017 - 10:26 PM

Dobra lampa mora da te upozori pre nego što se ugasi

Не знам како би лампа могла да те упозори а да а) то приметиш током ноћног спуста низ Фрушку при 35 км/ч и б) то не изазове пад само по себи. Лампа свакако не треба одједном да се угаси, али на кориснику мора бити одговорност за битне ситуације. Рецимо, када снимам вожње камером, постоје делови на којима никако не желим прекид због замене батерије. Зато имам навику да проверим стање (а пратим и када сам је отприлике ставио) пре битног дела, па ако проценим да је критично мењам. Дакле, не треба се спуштати низ Фрушку ноћу ако ниси потпуно сигуран да ће батерија довољно трајати (и да је лампа отпорна на вибрације које ће трпети на том спусту).

Највише бих волео екран (који би морао да има своје осветљење, наравно) на ком би писало увек колико је још остало (Сони ИнфоЛитијум), али не знам постоји ли иједна лампа са екраном. Ако нема, онда барем три обавештења - наредних 30, 15 и 5 минута или ту негде. Ако нема ни тога, онда ми је сасвим довољно да јачина светла слаби са потрошњом батерије (од неког нивоа, не баш одмах). Приметићу и сам кад је светло сувише слабо за тај спуст низ Фрушку. Бар ја не могу да се пењем 35 на сат. :)

• 0

#2316 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 04 May 2017 - 10:38 PM

Za Thorfire vg15s posto nema puno elektronike unutra intenzitet svetlosti opada linearno do poslednjih pet minuta kada pocinje da bljeska i onda se ugasi, tako da nema puno opasnosti od naglog prestanka rada, videce se na vreme da se ne vidi :)
Da dopunim poredjenje snopa svetlosti izmedju nitecore i thorfire, thorfire nema siri snop ali ima bolje osvetljen po obodu pa izgleda kao da je siri.

Dobre baterije verovatno Panasonic NCR18650B tamo gde se prodaju elektronske cigarete.

Postoje lampe na kojima pise koliko jos vremena ima do gasenja ali kostaju (link). Trazimo najjeftinije a da rade (link).

• 0

#2317 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 04 May 2017 - 11:03 PM

@caneee, fruška gora je bila metafor za "kritičnu situaciju" (a svaka situacija kad u mrklom mraku ostaneš bez svetla je kritična pa čak i da stojiš na ivici puta bez svetla si "siting duck")  , mislio sam da je bilo očigledno, o well.

Lampa može da te upozori tako što će u režimu za koji znaš da je konstantan blinknuti na recimo 200 milisekundi što je dovoljno da primetiš a opet nedovoljno da izazove bilo kakve probleme u vožnji (pri brzini od 35 km/h to je 1.94 metra), može krenuti sa jednim "blinkom" u minuti i povećavati to što je baterija praznija...

Još jedan vid indikacije je i dodatna zelena/crvena diodica u prekidaču tj. tasteru ili negde na telu lampe koja na razne načine može da prenese informaciju o stanju baterije, ova opcija se sve više i više spušta i u jeftini segment lampi.

Baterija u kameri i baterija u lampi nije ista stvar. Kamera (sve kamere koje imaju ekran) ima indikator baterije, takođe kameru uglavnom koristiš u nekom preferiranom režimu snimanja koji ne menjaš često tako da je njeno trošenje relativno konzistentno tj. možeš unapred da predpostaviš koliko vremena imaš ako je baterija puna i koristiš XY režim snimanja. S druge strane režime rada lame menjaš češće nego podešavanja kamere, ako dođeš na osvetljeni deo smanjiš malo lampu da sačuvaš baterije, ako staneš da odmoriš opet menjaš režim, ako neko ide uz tebe i isto ima lampu opet možeš da smanjiš i ta mešavina režima rada čini nemogućim pravljenje neke predpostavke koliko će još izdržati baterija.

Naravno da postoje lampe sa ekranom ali malo ko je spreman da plati to zadovoljstvo odve...

• 0

profilepic.gif

#2318 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 May 2017 - 07:28 AM

Ja uopšte ne očekujem takve stvari od 13$ lampice :) dovoljno je što sija izuzetno a mala je i nema kablove i battery pack.

Sasvim je dovoljno i to što opadne intenzitet svetlosti ili to što blinka pred kraj. I ko se spušta niz Frušku samo 35 km/h čk i noću? :) Spuštao sam se i bez svetla kad nas neplanirano uhvatio mrak, može to uvek bar 50-60, tu su farovi automobila haha.

Na ćelije pod best buy nisam mislio na najbolje i najskuplje, 30 $ za dve ćelije :) nego nešto malo bolje i skuplje od onih najjeftinijih koje znam da ne valjaju. Znači gde je odnos mAh/$ najpovoljniji.

• 0

#2319 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 May 2017 - 09:49 AM

@Sirius Ја нсаставих са истом метафором очекујући да ћемо се тако боље разумети, али што би ти рекао, oh well...

Бљескање у погрешном тренутку може итекако да направи проблем. Додатну диоду имам на ГоПро и то је неупотребљиво, јер је положај главе такав да се не види диода. Мислим да је звучни сигнал најбољи, за коришћење на бициклу. Само да није баш у тренутку гашења, као на ГоПро. Ја ретко мењам модове (прво средњи, па најјачи, а слабије само ако пређем на тротоар).. Но, ипак мислим да треба рачунати на одређену интелигенцију и одговорност корисника.

Но, ово је било само апропо онога што си рекао да добра лампа мора да упозори пре гашења (пре него што се испразни батерија). Мислим да свака лампа то и ради, тиме што јачина светла слаби са батеријом, као што каже Душан за ТорФајер. Можда нисам разумео шта си хтео да кажеш, али мени неки "напреднији" систем обавештавања није показатељ добре/боље лампе нити мислим да лампа није добра ако не иде даље од те основе, баш зато што напреднији систем у ствари може бити лошији, бар за одређене намене. Звучни сигнал сигурно не би био пожељан ловцима.

А није са камерама баш тако. Не знаш у каквом су тачно стању батерије, различите су старости, два произвођача, а веома често паузирам снимање (мања потрошња), па чак и гасим камеру. Имам само три цртице као индикатор. Но, ако наилази критичан део, заменим је за сваки случај. Научио на тежи начин, наравно.

• 0

#2320 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 05 May 2017 - 10:19 AM

Ах, подсети ме Гађан - не рачунајући "име", због чега те Панасоник батерије толико коштају и шта их чини толико добрим? А имам утисак да већина батерија "са именом" кошта слично (ГоПро оригинал су биле око 20 евра комад, 1100 мАх). Тачније, шта је то по чему се разликују унутра? Разлике су очигледно и велике. Нпр, имам 7-8 ГП 2А НиМХ батерија, декларисаних на 2600 мАх (пише 2700 великим бројкама). Старе су бар 8 година и чак и бежични миш све мање жели да ради са њима. Имам и једну Вартину, исто 2А, НиМХ, декларисану на 1900, која и даље ради одлично, а мислим да је исте старости. Дакле, шта све неке батерије чини толико бољим, ако су наизглед исте (НиМХ, ЛиИон) и имају исте карактеристике (нпр, заштиту)?

• 0

2 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika

Bing (1)