Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2281 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 15 April 2017 - 06:20 PM

Hahaha ti si kralj :)

Za precenjene cateye proizvode neću više nikad dati pare u životu. To je bilo nekad dok sam bio neinformisan i mislio da luxeon emiter na AA baterije stvarno svetli...

Sad znam dobro šta hoću a znam i da to postoji, samo za sada ne umem da pravilno izaberem u moru kineskih lampi sa alija i dx-a. Jednostavno, treba mi jeftina lampa, mala kao x2000, na jednu ćeliju a da svetli duplo ili troduplo bolje. Jer x2000 sa onim krš no name emiterom i aaa baterijama stvarno ništa ne svetli a uz to i ne valja, gubi kontakte na sve strane itd.

Ja se kunem u, barem zadnja, CatEye svetla. Godine i godine pljuskova, minusa, sa dva para baterija traju po celu zimu...

Za prednja, slična situacija. Ovaj model konkretno:

http://planetbike.rs...a/Rasveta/3035/

Iznenađujuće dobro osvetljava. Baterija traje iznenađujuće dugo, čak i u režimu kad stalno svetli (što više volim za prednje svetlo). Mala je, lako se pakuje. I super stvar je što za paljenje i gašenje treba po dve sekunde držati dugme stisnuto, pa se ne uključuje slučajno sama od sebe u rancu. Poslednja mi je crkla posle nekih 5 godina, mislim da su je česta kupanja na kišama i duboki minusi, bez ikakvog čišćenja kontakata i održavanja ubili. :)

Sad koristim baterijsku lampu koju inače svugde vučem, ali za drugi bajs, kad crkne sadašnje svetlo, plairam opet to uzeti. Jedna AA baterija - jeftina, ima ih svugde, dobar kapacitet, ima i punjivih...  Ja nemam zamerki, barem za vožnju po asfaltu. Za dalje ture i za šumu, tu su uvek bolja rešenja - lično koristim običnu (malo bolju) baterijsku lampu sa dve AA baterije (obično punjive, jer ova posisa baterije za neka dva sata).

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#2282 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 06:34 PM

@Сиријус Није ми пало на памет за те разлике како око региструје. Волео бих да видим уживо 500-800-1000 лумена, да имам бољу слику о њима. А свакако је бесмислено да неки мод има временско ограничење (које није због батерије). Као да купим грамофон који на 45 обртаја може да пусти само 2-3 песме.

@Душан Ако будем давао озбиљне паре за квалитетну лампу сигурно је нећу куповати од фирме која прави... бициклистичку бижутерију. И још те "пропрајетари" форе за отимање пара. Рикне ти батерија, купуј опет њихову, па шта кошта. А кад их нема, бацај лампу и купуј другу. Волт400 је и скупља од МН25 и само за бицикл. И само најјачи мод је употребљив ноћу, мада делује слабији од ове моје лампе. Волт800 и 1600 су боље, али коштају 13 и 28 хиљада. :) И опет, само за бицикл, нису тако згодне за шетње или за по кући, а нигде не пише ни од ког су материјала. Можда грешим и КетАј  лампе представљају чудо технологије и квалитета, али не остављају такав утисак. И зато ћу да гледам те "takticko/napadacko/odbrambene/izvidjacko/pretrazivacko/spasilacke". А и ронилачке су одличне.

• 0

#2283 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 06:44 PM

Мало се изнервирах кад видех ту КетАј лампу (и опис), па сам се занео. Глупо је да сад бришем, али требало је само да кажем да мене КетАј асоцира на бициклистичку бижутерију и да не схватам ту фирму озбиљно. Зато их не бих узимао у обзир приликом тражења озбиљног производа. Има оних који ће рећи да ли је тај став погрешан, бар када су та скупа светла у питању, али ја бих из пуно разлога пре купио МН25 или сличну.

• 0

#2284 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 15 April 2017 - 07:22 PM

Мало се изнервирах кад видех ту КетАј лампу (и опис), па сам се занео. Глупо је да сад бришем, али требало је само да кажем да мене КетАј асоцира на бициклистичку бижутерију и да не схватам ту фирму озбиљно. Зато их не бих узимао у обзир приликом тражења озбиљног производа. Има оних који ће рећи да ли је тај став погрешан, бар када су та скупа светла у питању, али ја бих из пуно разлога пре купио МН25 или сличну.

Siguran sam da koštaju puno više zbog imena. Opet, naveo sam i prednosti i zbog čega ih ne menjam - pogotovo zadnja svetla (nikako da crknu, nikad se ne gase u vožnji na pljusku, džombama...).

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#2285 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 15 April 2017 - 07:30 PM

@caneee   Pogledaj onda dragulje (link) kad ne volis bizuteriju. Razlika izmedju biciklistickih i tih taktickih je u sirini snopa tj. obliku ogledala, kod biciklistickih je kratak domet i sirok snop a kod taktickih je tipa "Hej trazimo povredjenog coveka po mraku, da nije mozda pao niz liticu nekih 200m ~ 300m ajde upali rucnu lampu na jednu bateriju pa osvetli tamo daleko. S"efe a kako to da uradimo sa malecnom baterijom? Pa napravite uzan snop onda ce dalje da baci..." Ili spoje tri cetiri komada jedno pored drugog. A i ozbiljne firme su skuplje zato sto placaju laboratorije i advokate da ne bi bilo ovako (link)

I Nitecore TM03 radi na jednu bateriju 18650 ali posebnu...

• 4

#2286 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 08:25 PM

Eto još jednog odličnog primera precenjenog proizvoda :) sad ne mogu da izguglam koliko je koštala lupine tesla sa ssc p7 te 2011. kada sam ja kupio magicshine 808 za 60 eura koja je skoro identična kopija toga a košta sigurno nekoliko puta manje

• 0

#2287 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 15 April 2017 - 10:22 PM

He, he, ali kad je ukljuci i svih 600 lumena u lice...  Ne vredi vama objasnjavati hocete jeftino pa ako moze i jos jeftinije. Evo vam samo nemojte posle da kukate (link) Gledajte da bude model sa onim S na kraju ima dosta razlike u odnosu na obican bez S.

• 0

#2288 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 11:44 PM

Tako je, što jeftinije :mrgreen: uvek se prvo gleda cena pa onda ostalo i šta se dobija za te pare. Pomenuta lampa je i sada itekako upotrebljiva i svetli izuzetno a baterija traje li traje iako su te jeftine ćelije redovno ocrnjivane. A tek pre 6 godina je bila pojam a nije mnogo koštala za ono što daje, pogotovo je izuvala cateye konkurenciju. Inače to što je prvobitna verzija uključivala max output na trenutak pri priključivanju kabla je ispravljeno kasnije (na mojoj se to ne dešava), zatim je unapređeno hlađenje, priključak kabla itd nisu ti Kinezi tako naivni, osluškuju feedback.

E sad kad smo najzad došli do nečeg što ugrubo odgovara zahtevima i upotrebljivo je na drumašu :), konkretno taj ThorFire, sad možemo o detaljima. Ako neko zna, koji je emiter unutra, kakav je snop da li je dovoljno širok i upotrebljiv pošto vidim da nema zoom, i koliko realno lumena (okvirno) da očekujem.

Ovde na temi se uvek diskutovalo o svim mogućim rešenjima osim onog koje je meni najlogičnije i najupotrebljivije, pa nisam do sada uspeo da se informišem. Te nitecore i lupine kao da živimo u Nemačkoj, te x2000 i police krševi (sve krajnosti, nigde sredine :) ), te solarstormovi koji jes da ubijaju ali su za mtb i imaju pola kile, te 501b sa prastarim prevaziđenim emiterima...

Ja sam ubeđen da sada sa novim generacijama sve efikasnijih emitera postoje male dovoljno snažne lampice koje za razliku od x2000 i cateye zaista i osvetljavaju i neka potraju sat vremena puna kapa, ponesem rezervnu ćeliju i ćao. Samo treba ubosti ono što najviše nudi za 10-20 eura i ima upotrebljiv snop ili zoom. Najlakše bi mi bilo ako bi kod domaćih Kineza negde našao taj aliexpres asortiman i uživo pogledao, za tili čas bih razvrstao žito od kukolja. Ovako slike i fejk specifikacije mi ništa ne znače, samo lična iskustva vas kolega.

• 1

#2289 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 15 April 2017 - 11:51 PM

Maratonci trce pocasni krug  "..U mene sumnjas? Ne tata..."

(link) (link)

• 0

#2290 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 11:56 PM

Guglaću i čitati sutra, sad sam zagino :) dugo nisam imao vremena da visim na forumu pa sad uzeo brdo tema i novih postova da nadoknadim. Ne mogu ni lajk da ti dam jer sam ispunio dnevnu kvotu hahah :)

• 0

#2291 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 07:52 AM

Занимљиви коментари по питању система израде, у поређењу три лампе.

https://www.youtube....h?v=dUdXZl_qPNA

• 0

#2292 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 April 2017 - 01:26 PM

U vezi videa gde poredi "kvalitet" tri lampe:
- Na svim modelima Nitecore stakla su ojacana i imaju antireflektivni premaz tako i model koji je na snimku.
- Kao sto uvek napominjem to su takticke lampe i koriste se u velikom broju za montiranje na oruzje. Prilikom upotrebe oruzja dolazi do trzanja unazad. Nitecore je odlucio da izbaci prednju oprugu i koristi plasticni prsten da smanji kretanje baterije unutar lampe na najmanju mogucu meru prilikom trzaja oruzja.

• 0

#2293 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 April 2017 - 03:37 PM

Evo i testa (link)

• 0

#2294 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 16 April 2017 - 03:43 PM

Nitecore je odlucio da izbaci prednju oprugu i koristi plasticni prsten da smanji kretanje baterije unutar lampe na najmanju mogucu meru prilikom trzaja oruzja.

Nisu opruge kod Nitecore lampi izbačene, samo ih ne vidiš :D

Drajver od P25 Smilodon-a:

14u9ulw.jpg

Deo drajvera od SRT7:

ekfihc.jpg

ta plastika je tu isključivo da bi sprečila slučajno okretanje baterija naopačke i nema drugu ulogu ali to nije toliko ni bitno, činjenica jeste da je većina Nitecore lampi optimizovana za uski snop i nije "idealna" za upotrebu na bajsu ali to je opet lična preferencija, nekome se sviđa uski snop nekome ne, svako može da koristi ono što želi, nema potrebe uopšte da raspravljamo o tome, zar ne, ako hoćeš da koristiš TM28 na bajsu, koristi, ko ti brani :D

• 0

profilepic.gif

#2295 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 April 2017 - 03:53 PM

@Sirius9    U pravu si, upravo sam otvorio lampu i isti sistem sa prednjom oprugom i plastikom i kod drugih modela. Moja greska.

• 0

#2296 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 04:32 PM

Dušane, imaš li lično tu 15s lampu, jesi li je baš od tog prodavca kupio? Vidim da je jedini na celom aliexpressu?! Ostaje samo pitanje da li je sve zaista tako, da li je original emiter... pa da poručujem. Feedback komentari su takođe pozitivni. Ne vidim ništa bolje za slične novce. Samo nešto mi je cena sumnjivo niska :) tamo u teksualnom i yt review-u ako se ne vara pominjali su dosta veću cenu.

• 0

#2297 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 April 2017 - 05:15 PM

Nemam, tek sam je porucio kad stigne uporedicu sa Nitecore da ne lazem ljude za dzabe. Na testu pise da nije 600lum nego 400lum, nije 200lum nego 100lum itd. videcemo kad stigne ne drzi nijedna lampa onako kako pise. Pravo da ti kazem da je skuplja od 20e ni bih ni kupovao ovako i ako bacim pare nije strasno...

• 0

#2298 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 16 April 2017 - 06:49 PM

Pa i da je 400 lumena meni je to extra za tako malu lampicu. Pitam se baš koliko lumena daje onaj x2000 na tri aaa baterije. Čak i to mi je bilo upotrebljivo ali mučenje na nekim deonicama po mrklom mraku. A za drumaša mi baš treba nešto između neupotrebljivog silikonca i glomazne skalamerije s battery packom. Znači autonomija dovoljna kad me uhvati mrak u gradu da se vratim kući i vidim rupe po neosvetljenim ulicama, a da ne vuglim onu veliku lampu ceo dan zbog pola sata vožnje po mraku. Za brevete znam i sam šta ću i kako ću :)

Nego kako misliš da vidiš koliko je lumena, meriš nekim instrumentom ili upoređuješ sa proverenom nitecore?

• 0

#2299 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 16 April 2017 - 08:32 PM

Ma kakav instrument, upalim jednu pored druge i gledam, ne interesuju mene lumeni u realnom svetu nego kako sija a svaka mi sija slabo/kratko. :) (link)

• 1

#2300 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 16 April 2017 - 08:57 PM

Znaci citam ovu temu vise dana i i dalje ne znam sta da kupim i koliko para da potrosim, sta li ce tek biti kad budem kupovao nesto ozbiljnije :D

• 0

5 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika

Bing (1)