Hahaha ti si kralj
Za precenjene cateye proizvode neću više nikad dati pare u životu. To je bilo nekad dok sam bio neinformisan i mislio da luxeon emiter na AA baterije stvarno svetli...
Sad znam dobro šta hoću a znam i da to postoji, samo za sada ne umem da pravilno izaberem u moru kineskih lampi sa alija i dx-a. Jednostavno, treba mi jeftina lampa, mala kao x2000, na jednu ćeliju a da svetli duplo ili troduplo bolje. Jer x2000 sa onim krš no name emiterom i aaa baterijama stvarno ništa ne svetli a uz to i ne valja, gubi kontakte na sve strane itd.
Ja se kunem u, barem zadnja, CatEye svetla. Godine i godine pljuskova, minusa, sa dva para baterija traju po celu zimu...
Za prednja, slična situacija. Ovaj model konkretno:
http://planetbike.rs...a/Rasveta/3035/
Iznenađujuće dobro osvetljava. Baterija traje iznenađujuće dugo, čak i u režimu kad stalno svetli (što više volim za prednje svetlo). Mala je, lako se pakuje. I super stvar je što za paljenje i gašenje treba po dve sekunde držati dugme stisnuto, pa se ne uključuje slučajno sama od sebe u rancu. Poslednja mi je crkla posle nekih 5 godina, mislim da su je česta kupanja na kišama i duboki minusi, bez ikakvog čišćenja kontakata i održavanja ubili.
Sad koristim baterijsku lampu koju inače svugde vučem, ali za drugi bajs, kad crkne sadašnje svetlo, plairam opet to uzeti. Jedna AA baterija - jeftina, ima ih svugde, dobar kapacitet, ima i punjivih... Ja nemam zamerki, barem za vožnju po asfaltu. Za dalje ture i za šumu, tu su uvek bolja rešenja - lično koristim običnu (malo bolju) baterijsku lampu sa dve AA baterije (obično punjive, jer ova posisa baterije za neka dva sata).