Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2261 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 12 April 2017 - 06:12 PM

Pa rećiću ti... ove dve koje ja imam su odlične... Za ove pare, su fenomenalne...

Hajde ti nama reci kako ces danas prepoznati original cree? Koji nije iz Kine? 

• 0

#2262 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 13 April 2017 - 02:59 PM

Dakle za svetlo od 10e preporucujete Ali ili DX. A domace bici radnje za te pare? Isplati li se?

• 0

#2263 caneee

caneee
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 13 April 2017 - 03:26 PM

@pandomir Ја немам шта специјално да препоручим, тим пре што сам лампу купио пре 4 године. Осим тога, ја сам имао неке своје критеријуме. Да је батерија унутра, да користи само једну, да се батерија мења (да могу да имам и резервну), да траје солидно дуго и да могу да је користим и као класичну батеријску лампу. Свеукупно гледано, овом лампом сам јако задовољан. Твој најбољи избор диктираће твоји критеријуми.

А што се продавнице тиче, данас је заиста велики избор, а оне са лошим искуствима углавном брзо престану да постоје.

Мени се ДХ показао као поуздан у смислу да нисам имао фантомска скидања са кредитне картице. Прва куповина је прошла одлично, другу сам већ чекао 2 месеца, мада се то деси. Иначе је све било одлично, укључујући и реаговање на пријаву да роба дуго није стигла. Одлично је све прошло и са bike-discount.de кад ме је зезала моја банка (Интеза). И то је била комбинација "снађи се", јер нисам имао кредитну картицу, а они нису примали дебитне. Па сам дебитну регистровао на PayPal систему, преко њих платио и све је прошло без проблема. И ДХ и БД су послали баш оно што сам тражио, све лепо и прецизно, сви трошкови како је и требало да буде.

Иначе, има у огласима често тих лампи из Кине, па може да се купи и без чекања и уз потпуну сигурност (ако одете лично, да их погледате и пробате пре плаћања). Кошта мало више, али је и згодније.

• 0

#2264 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 13 April 2017 - 08:06 PM

Kao što sam već napisao, ALIexpres ima daaaaleko veći izbor... DX je jednostavniji za korišćenje...Evo recimo ove prodavnice

https://www.aliexpre...m/store/1939604

Pregledaj je, ima jos mnogo sličnih prodavaca , pa ćeš naći iste stvari koje se prodaju po našim "planetarnim" radnjama i brendovima...Kao i na oglasima...

Inače kupovina na Aliju je veoma sigurna, ne bi osnivac te kompanije bio sada jedan najpopularnijih i najbogatijih ljudi na svetu... 

Paket nekda stigne za 15 dana, nekada za 10, a nekada za 30...nema pravila...mada u zadnje vreme su se nesto ubrzali, davno nije bilo tih 30 :)

• 0

#2265 Bradonja

Bradonja
  • Members
  • PipPipPip
  • 111 posts
  • LocationSmederevo

Postavljeno 13 April 2017 - 09:47 PM

Inače kupovina na Aliju je veoma sigurna

Paket nekda stigne za 15 dana, nekada za 10, a nekada za 30...nema pravila...mada u zadnje vreme su se nesto ubrzali, davno nije bilo tih 30 :)

Za ovo se slazem.Sigurna je definitivno.I najbolje je narucivati od prodavca koji recimo ima 97-98% pozitivnih feedback-ova.To svi koji su narucivali odatle znaju.Ako i ima nekih problema,desi se da roba ne stigne,refundiraju novac posle odredjenog perioda (ja to nisam iskusio,ali neki moji jesu i novac im je posle odredjenog broja dana,zavisi od prodavca,vracen na racun).Sto se tice perioda dostave,barem u mom slucaju,nikada nije bio duzi od 20ak dana.

Послато са 8050D уз помоћ Тапатока
  • 0

#2266 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 13 April 2017 - 10:37 PM

Веома лош носач за бајк

Носач је лош зато што се "причвршћује" чичак тракама које су лабаве. Притом, када се затегну, у ствари остане мала површина за "лепљење". Током вожње носач стално клизи око кормана и мења угао, чак и када је поставим са доње стране (да "виси") и релативно уравнотежену.

Sad baš pogledah, pa taj nosač je kopija ovog twofish što ja imam. 

Mislim, meni drži nitecore mh25 već neko vreme i prilično sam zadovoljan.

Probaj da nađeš original, verovatno razlika u materijalu igra neku ulogu.

akkula_fillarin_valokiin_02.jpg

• 0

#2267 clapton

clapton
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 242 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 09:39 AM

Ovaj je isto odlican:
Bicycle Front Light Clip Flashlight Holder Bicycle Light Holder Rotational Cycling Bike Mount Holder
http://s.aliexpress.com/yquaIvyA
(from AliExpress Android)
  • 0

#2268 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 14 April 2017 - 02:40 PM

@MTB021 Дефинитивно је исти тип, а овај са слике делује квалитетније. Ипак, некако ми је цела идеја тог затезања чичак траком промашај. Између осталог, зато што се скоро цела трака извуче да добро затегне батерију, а онда ем виси, ем ипак попусти мало. Но, немам сад времена да се бавим носачима. Колико возим по мраку, подносићу овај који имам док случајно не налетим на нешто паметније.

• 0

#2269 BikeGremlin

BikeGremlin
  • Members
  • 8925 posts
  • LocationNovi Sad
  • Bajk:Scott Speedster

Postavljeno 14 April 2017 - 02:50 PM

Meni je takav nosač svojevremeno super služio. Dok nije nestao zajedno sa bajsom. :)

• 0

bikegremlin-logo-250x80-1.png

#2270 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 03:15 PM

http://www.2bike.rs/...-13#entry215053

• 0

#2271 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 08:52 PM

Pa rećiću ti... ove dve koje ja imam su odlične... Za ove pare, su fenomenalne...

Hajde ti nama reci kako ces danas prepoznati original cree? Koji nije iz Kine? 

To sto ti mislis da su odlicne je tvoje pravo, to je nula.

Za te ''pare'' dobijes neku mucenu ''lampu'' bez ikakve veze, bez ikakve zastite, bez memorije moda, bez orignalnog cree emitera, bez dobrog drajvera, bez normalno odradjenog hladjenja..., najveci moguci krs na svetu ''punjac'' koji cak i ne moze da udje u normalnu uticnicu nego mu treba ravna ili adapter, i ''bateriju'' realnog kapaciteta 400-500 mAh koja prsne pre nego sto i shvatis kakav si krs zapravo kupio. Ovo sam stavio pod navodnike zato sto po meni ni ta lampa ni taj punjac ni baterija ne zasluzuju da nose te nazive.

Sto se tice dioda evo izvoli pa pogledaj.

Cree XM-L T6

ZmejQsi.jpg

LB XM-L T6

NjfYKld.jpg

Cree XM-L2 U2

VUizRv9.jpg

Sto se tice XM-L serije treba je zaboraviti jer je zastarela i pojavile su se mnogo novije i naprednije serije kao sto je XM-L2 ili XP-L itd.

Da stvar bude gora te police ''lampe'' u sebi nemaju cak ni LB diode nego neke kineske neidentifikovane, no name diode koje samo bog zna koje su gde se proizvode i njihove karakteristike.

Sto se tice tvog pitanja kako da prepoznas orginal Cree, par uputstava :

1. Cree emiter neces nikada naci, ali nikada u police ''lampi'' zato ni ne treba da se trudis da ih prepoznas u njima, posto takav emiter sa dobrim drajverom kosta otprilike kao sto ti platis ceo taj komplet, ''lampu'', ''bateriju'' i ''punjac''

2. Kada vidis kako sija lampa sa pravim Cree emiterom, nece ti ni trebati da ga prepoznajes, videces odmah svojim ocima neverovatnu razliku i sve ce da ti bude jasno

3. Ako planiras da kupis komplet ovde kod nas za do 2000 dinara ( pa i vise ) sigurno unutra nece biti Cree emiter

4. Veoma ih je lako prepoznati za one koji znaju, za one koji ne, trebaju da nauce, a ako to ne zelis onda kupis lampu od proverenog prodavca koji ne prodaje te kineske no name i nemas brige

Reference radi evo ti ovde poredjenje police krsa sa nekom najjeftinijom izvedbom lampe sa Cree emiterom.

ey4mxKg.jpg

Ewv09E3.jpg

Problem nastaje sto nasi ljudi misle da za malo novca mogu da uzmu kvalitetnu lampu, bateriju, punjac, nosac... a to ne moze.

p.s. Tek kada bi video mh25 od clana MTB021 video bi sta je to prava lampa, mada za moj ukus licno preglomazna za biciklu ali bar sija kao prava lampa.

• 2

#2272 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 09:38 PM

Šta reći. Hvala na edukaciji, ali stvarno tako mislim

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 1

#2273 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 11:27 PM

Ako tebi to zavrsava posao nema problema nikakvih, ali kada bi video nesto bolje uzivo bilo bi, vauuu, sta je ovo...  n2:cool2

• 0

#2274 MTB021

MTB021
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 385 posts

Postavljeno 14 April 2017 - 11:49 PM

p.s. Tek kada bi video mh25 od clana MTB021 video bi sta je to prava lampa, mada za moj ukus licno preglomazna za biciklu ali bar sija kao prava lampa.

Stoji. Ja sam je iskopao prošle zime na nekoj online rasprodaji u Nemačkoj za oko 50 jura. Nije bila namenjena za bajs ali kad sam video kako lepo baca snop, morao sam da potražim i neki valjan nosač. Uglavnom mi je u futroli okačena na ranac ili u kolima osim naravno kad se poželim noćnog off-roada, pa ja vam ne mogu opisati kako je to lep osećaj leti, noću pa kroz šumu a sve vidiš i to dosta ispred sebe. Ima 4 moda, turbo mod koristim najkraće jer greje ko lud, za bajs je sasvim dosta i high ili mid. 

Za svaku preporuku, i radije je potražiti po EU po nekim sniženjima bar je prošla QC. Evo linka koga zanima full spec:

http://flashlight.ni...om/product/mh25

• 0

#2275 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 April 2017 - 12:03 AM

Nitecore je samo jedna od opcija kada je kvalitet u pitanju, postoje i druge opcije odličnog kvaliteta a niže cene, ipak, za 10€ ne treba očekivati puno a setovi lampa+punjač+baterija su uglavnom pri dnu gde se Police izdvaja po tome što treba uložiti više novca u modifikaciju te lampe kako bi bila upotrebljiva nego što sama lampa košta (tj. kompletan set sa bat. i punjačem)...

U svakom slučaju, ako nekome i Police radi posao i nije zainteresovan za ništa bolje ne vidim razloga da čoveka ubeđujemo da baci ono što ima...

• 0

profilepic.gif

#2276 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 02:17 PM

Које би биле јефтиније алтернативе за МН25, по питању квалитета и светла, и да ли су лако доступне (избор продавница)?

Велика је разлику између турбо мода и осталих. Као да је турбо само зарад рекламе. Ко жели дуже трајање или је довољно слабије светло, да ли ће желети да га обори баш толико? Још је екстремнија МН25ГТ (са 1000 на само 300). Кад емитер омогућава 1000 лумена тешко да ће неко ограничити лампу на 100 или 500, поготово ако би цена била скоро иста. А тешко да ће неко правити јако квалитетну лампу са старим/јефтиним емитером.

Елем, има ли оваквих лампи са мањим разликама између модова? Можда 950-700-450-200...? Некако ми је логичније да овакве лампе не нуде претерано слабо светло, јер је за то могуће узети неку јефтину, него да не нуде ниједан мод између 300/350 и 960/1000. Без обзира што нису ројектоване за бицикл.

• 0

#2277 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 15 April 2017 - 04:08 PM

Turbo mod uglavnom i jeste zarad reklame. Kod većine brendiranih proizvoda ili je temperaturno ili vremenski limitiran na tipa 3-5 minuta i posle ide step down. Sigurno se sećaš da je pre 2-3 godine 600 lumena sa nekadašnjim XM-L T6 emiterima bio "hit" na tržištu, pa je onda to skočilo na 1200 lumena, pa 1800, 3000... maltene su se takmičili ko će veću cifru da navede, sad smo već stigli do 6000 i 8000 lumena (neću ni da zalazim u kategoriju od 16000 lumena na 30 sekundi...) i tom globalnom trendu nisu odolela poznata imena na svojevrstan način.

Sve je to posledica tržišta i velikog broja needukovanih kupaca koji traže više i više i sve više za manje i manje $ zato se sad i kopije originala imaju svoje kopije kao recimo pomenuti Solastorm ili Yinding lampe, prva generacija je bila dobar odnos kvaliteta i cene i prodaja je rasla, drugi proizvođači su to videli, iskopirali proizvod ali da bi mogli da ponude nižu cenu i tako "ukradu" deo tržišta za sebe negde su morali da zakinu (lošija elektronika, lošija baterija, lošije hlađenje, fejk emiteri itd.), tako obično krene pad, veliki je broj proizvoda koji ovako završi karijeru.

U toj navali proizvoda sa "3000" lumena velika imena su postala neinteresantna pa su doskočili tome ubacivanjem turbo modova čisto da bi na pakovanju mogli da napišu 1200 lumena, koliko lampa i može da proizvede ali koliko dugo, upućeni će znati da mala termalna masa u kombinaciji sa jednom baterijom ne mogu da daju recep za celovečernju zabavu ali takvih je malo, preovlađuju oni kojima je veća cifra orjentir pri kupovini, zato je tržište i takvo kakvo jeste i ne vidim da će se tu nešto promeniti u skorije vreme.

Mislim da cena emitera ne igra bitnu ulogu pošto proizvođači iste kupuju na desetine hiljada i na tu količinu razlika između starog XML i novijeg XML2 ili XPL nije velika, možda 1$ što na cenu lampe ne pravi velike razlike pogotovo ako uzmeš u obzir da svi uvek žele novi model tako da teško da će iko odabrati da uštedi na emiteru a s druge strane izgubi interesovanje kupaca zbog upotrebe "zastarelih" komponenti...

Kada je u pitanju razlika u modovima tu je stvar što ljudsko oko svetlost ne registruje linearno, recimo skok sa 200 na 400 lumena je vrlo očigledan (ili sa 300 na 600 lumena, još primetniji) i to možemo da protumačimo kao dupliranje outputa, međutim razliku od 700 do 900 lumena (isto skok od 200 lumena) oko registruje tek kao blagu promenu dok razliku između 1300 i 1500 lumena maltene ne bi ni primetio i što više ideš to je veći skok u lumenima potreban da bi bio primetan ljudskom oku, 1000 lumena je puno svetlosti i kad "skočiš" sa 0 na 1000 lumena sigurno ćeš reći "wauuuu, od noći napravi dan" međutim skok od 3000 na 6000 lumena bi prokomentarisao sa "meh, ok vidim promenu ali se ništa spektakularno nije desilo". 

Zato teško da ćeš videti sa 950-700-450 lumena, jer su to vizuelno male promene dok s druge strane promene u potrošnji znatno više variraju, recimo za 1000 lumena doboljno ti je ~3 ampera ali da bi iz XML2 emitera izvukao 1500 lumena moraš da skočiš na 5 ampera...

Meni je recimo bezveze kad lampa ima tzv. firefly režim tj. 0.1 ili 1 lumen, to mi je potpuno beskorisna opcija, minimum za mene je nekih 10-20 lumena, da vidiš gde ideš peške a za bajs minimum bi stavio 100 lumena.

• 0

profilepic.gif

#2278 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 04:36 PM

To meni treba, neki vrlo slab mod za uštedu baterije i situacije gde mi svetlo nije ni potrebno a da me pokriva zbog policije, zatim neki srednji mod i jedan najjači mogući. Pored jeftinih kineza ove skupocene brendirane lampe me ne privlače ni malo.

I zašto je ta mh25 lampa toliko glomazna ako radi na jednu ćeliju? Meni treba nešto malecko veličine x2000, da bude original emiter koji je sad u trendu i lumena što više to bolje. Aliexpress ili dx link ka tako nečem bi mi trebao :)

• 0

#2279 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 15 April 2017 - 05:25 PM

"...I zašto je ta mh25 lampa toliko glomazna ako radi na jednu ćeliju?"

Zato sto ima veliku glavu lampe zbog hladjenja plus ima deo za prikljucenje USB.

A da pogledate ipak lampe za bicikle umesto sto pokusavate da nakalabudzite takticko/napadacko/odbrambene/izvidjacko/pretrazivacko/spasilacke na bicikl? (link)

• 3

#2280 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 15 April 2017 - 05:58 PM

Hahaha ti si kralj :)

Za precenjene cateye proizvode neću više nikad dati pare u životu. To je bilo nekad dok sam bio neinformisan i mislio da luxeon emiter na AA baterije stvarno svetli...

Sad znam dobro šta hoću a znam i da to postoji, samo za sada ne umem da pravilno izaberem u moru kineskih lampi sa alija i dx-a. Jednostavno, treba mi jeftina lampa, mala kao x2000, na jednu ćeliju a da svetli duplo ili troduplo bolje. Jer x2000 sa onim krš no name emiterom i aaa baterijama stvarno ništa ne svetli a uz to i ne valja, gubi kontakte na sve strane itd.

• 0

4 članova čita ovu temu

0 članova, 4 gosta, 0 anonimnih korisnika