Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4297 odgovora na ovu temu

#2241 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 March 2017 - 10:56 AM

Imao sam previše posla nisam uopšte imao vremena da pratim forum ni za internet uopšte... Bolje mi šalji pp ubuduće da bi mi stigao email. Bio sam na kritičnoj masi, tu si mogao doći da vidiš razno razne bljeskalice :)

Nego mene zanima šta je best buy od malih lampica? Bitno mi je da je mala kao x2000 da mi pasuje u gumeni nosač za nju a da radi na jednu 18650 ćeliju i što jače sija. Crkla mi je kineska sad bih nešto da ozbiljno svetli a autonomija je na trećem mestu, nosiću rezervne ćelije u torbici jednu dve po potrebi
Bitno mi je da jako svetli, da rasipa a ne fokusira i da ima i neki osetno slabiji štedljivi mod. Dimenzije što manje, za drumaša mi treba.
  • 0

#2242 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1130 posts

Postavljeno 30 March 2017 - 11:10 AM

Prije mjesec dana sam kupio solar storm3 od Djordja iz Kragujevca.To je ono sto mi je trebalo.Sada nece biti problema spustiti se niz 10 km nizbrdice po mrklome mraku.Prije sam morao da kocim i cekam auto pa oko pola km koristim njegove farove dok mi ne pobjegne.Onda cekaj sljedeci auto.Grbic mi je rekao da je prodavac siguran i nije bilo nikakvih problema.
  • 0

#2243 Boris_volimCorbe

Boris_volimCorbe
  • Members
  • 1438 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 March 2017 - 11:41 AM

@ Gadjan:

Crkla ti kineska, ona koju je trebalo da vidim pa da odlucim da li da je kupujem? :D

Nema veze, ionako sam kupio istu kao tu kinesku, samo CatEye, u PB. Nije bila jeftina, oko 1500 cini mi se, ali radi solidno a da je mala - mala je. Radi na dve 2032. Ocekujem da radi barem sto godina, inace cu biti ljut. Ok, moze i pet.

Prosao sam Trgom nekih pola sata pre pocetka Kriticne Mase, bio sa klinjom u 26-ici.

• 0

#2244 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 March 2017 - 01:13 PM

Prednja x2000 mi je crkla tj prekidala je pa sam je ja demolirao jer sam se iznervirao pošto je komplikovana-nemoguća za otvaranje. Nebitno i onako je preslabo svetlela. Sad mi treba neko mnogo jače svetlo a da nije ogromno i teško kao te sa eksternim velikim battery packom, to već godinama koristim i odlično je ali nije za drumaša.
  • 0

#2245 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 30 March 2017 - 04:11 PM

Tesko ces to naci malo sa sirokim snopom, ili kupuj pravu lampu za bicikl koja na zalost koristi ugradjene baterije ili mozda naglavne lampe koje imaju sirok snop ali retko sijaju jace od 500 zbog zagrevanja. Mada jedna dobra naglavu lampa je korisna za mnogo stvari po kuci i u prirodi za setnju, penjanje i sta jos ne, obe ruke su slobodne dok sija lampa. Nitecore HC50 ili HC90 koriste standardne 18650 baterije... (link)

• 0

#2246 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 30 March 2017 - 04:43 PM

Pa i 500 lumena je super, s obzirom kako x2000 (ne)svetli a da moja vemešna magicshine sa starim P7 emiterom i dalje za moje pojmove ubija kako svetli a realno daje 600-700 lumena (reklamirala se na 900).

• 0

#2247 Dusan011

Dusan011
  • Members
  • 14928 posts

Postavljeno 30 March 2017 - 04:56 PM

Evo ovaj je uspeo jednostavno da je zakaci na bicikl... (link)

• 0

#2248 Sirius9

Sirius9
  • Members
  • 2511 posts
  • LocationStara Pazova

Postavljeno 30 March 2017 - 05:12 PM

Koliko je jednostavno toliko je i nepraktično, zip trakice su one way rešenje, da bi ih skinuo moraš da ih odsečeš, a pre ili kasnije biće ti potrebna lampa i na glavi ili nekoj drugoj poziciji i moračeš da je skineš + ako je ne skineš ti a odeš u prodavnicu vrlo je verovatno da će ti je skinuti neko drugi, trajno, ipak je ovo srbistan.

Ni stemovi nisu svi isti, neki je takav da će se lampa osloniti na dva mesta pa se neće ljuljati ali nisu svi takvi.. ima tu još niz "problema", ovo rešenje je više po sistemu "drži vodu dok majstori odu"...

@Gadjan: do koje cifre (€) bi išao?

P.S. Evo čisto da se "pohvalim", pre neko veče me zaustave smradovi u plavom i napisače mi kaznu zbog vožnje bajsa bez svetla tako da ono, pazite se ovih dana, treba neko da pokrije bilionske troškove predizbornih kampanja... n2:5536

• 0

profilepic.gif

#2249 Tasman

Tasman
  • Members
  • Pip
  • 25 posts

Postavljeno 31 March 2017 - 07:08 AM

Prije mjesec dana sam kupio solar storm3 od Djordja iz Kragujevca.To je ono sto mi je trebalo.Sada nece biti problema spustiti se niz 10 km nizbrdice po mrklome mraku.Prije sam morao da kocim i cekam auto pa oko pola km koristim njegove farove dok mi ne pobjegne.Onda cekaj sljedeci auto.Grbic mi je rekao da je prodavac siguran i nije bilo nikakvih problema.

I ja sam je uzeo pre nekih mesec dana.

Utisci su pozitivni. Do sada nisam imao potrebe da je držim u najjačem režimu.

Jedina zamerka je što indikator napunjenosti baterije ne radi dobro (bar u mom slučaju).

Pokazuje tri crtice i odjednom kreće da trepće poslednja crta, što je znak da je pri kraju.

Inače baterija drži dosta dugo kako je i navedeno u oglasu, tako da znam otprilike kad treba da je punim.

Nemaš tih problema?

• 0

#2250 pjesak1972

pjesak1972
  • Members
  • 1130 posts

Postavljeno 31 March 2017 - 12:59 PM

Do sada sam je jednom punio.Cini mi se da je i kod mene bilo tako.Sa tri crtice da je pocela da treperi jedna.Obratit cu paznju sljedeci put da budem siguran.
  • 0

#2251 pandomir

pandomir
  • Members
  • PipPipPip
  • 126 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 11 April 2017 - 02:33 PM

Искрено, не видех лампу која добро сија, а да се не греје. Колико ја разумем, загревање лампе је добро, јер одводи топлоту са самог емитера споља. Иначе, греје се само стакло и донекле глава, тело лампе не буде ни топло. Емитер је ХМ-Л. За аутономију рекох да је декларисана на 1 сат, али то је декларација лампе што нема везе, јер зависи од батерије. Нисам никада тачно тестирао, нити имам чиме, али бих рекао да на најјачем светли и 3 сата пре него што могу да приметим да је осетно ослабила и да је треба пунити. Тешко је рећи, али свакако много дуже од 1 сат. На последњој вожњи, користио сам је прво 15-20 минута на средњој јачини (претходно нешто мало строб и најјаче), потом нешто више од 1 сат на најјачем светлу и још увек је одлично осветљавала пут. Показао бих и тај снимак, али ГоПро камера захтева милијарду лукса, па нема сврхе. Мада, и она је регистровала да лампа осветли знакове на 50+ метара.

Наравно, све зависи и од пуњача, да ли добро пуни батерије. Можда сам ја изабрао баш одличан пуњач и батерије (узео две, једна ми је резерва, али још се није догодило да на вожњи морам да мењам). Вероватно има новијих и ефикаснијих емитера. С друге стране, тешко ће такве лампе бити 9 долара. Разумео сам да ти тражиш најјефтиније добро решење. :)

Koji punjac i baterije si uzeo i gde? Treba mi prednje svetlo pa kopam malo, ovo mi se cini skroz ok za moje potrebe.
Ne razumem se nikako, pa bi mi dosta pomoglo ako bi neko mogao da mi kaze nesto o sledecim lampama na koje sam naisao:

Krypton xc 122 - http://www.2bike.rs/...-1#.WOzgmNR97Gg

Fox Eye JY 246 - http://prodaja.fanat...te_crno_3_watta

KLS LED - http://www.2bike.rs/...-1#.WOzertR97Gg

Ne bih isao preko 10e, pa ako prve dve nisu najbolja opcija za te pare, svakako bi onda ispale iz izbora.

• 0

#2252 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 April 2017 - 02:51 PM

Све сам наручио од Кинеза, са DX-а, по препорукама управо из ове теме.

Лампа

Пуњач

Батерије

Веома лош носач за бајк

Носач је лош зато што се "причвршћује" чичак тракама које су лабаве. Притом, када се затегну, у ствари остане мала површина за "лепљење". Током вожње носач стално клизи око кормана и мења угао, чак и када је поставим са доње стране (да "виси") и релативно уравнотежену.

Сада је сигурно могуће наћи и лампе које јаче светле (са једном батеријом).

То сам све наручио био баш почетком априла и чекао тачно месец дана на испоруку.

• 0

#2253 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 April 2017 - 03:30 PM

Sve ovo za iste pare imate kod "domaćih" kineza... A možete i da probate. Lampu sa zoom socivom, odgovarajućom baterijom i punjacem sam na buvljaku u Pancevu platio 1000din. Manjih je dimenzija, kao malo veća baterija što je cane narucio sa DXa... Takva što si ti kupio je 900din sa punjacem i jednom baterijom. Meni je delovala preveliko pa sam izabrao manju. Prezadovoljan sam. Takođe sam kupio nosač za 300din, odličan. Takve na KP prodaju za 400-500, ima ih svuda...
Sve ovo se može naći u većim kineskim radnjama, za malo veće pare...

Sent from my SM-J500FN using Tapatalk
  • 0

#2254 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 April 2017 - 04:23 PM

Могуће је да има, али ако лампа изгледа исто или слично не значи да је иста. Пуно људи ми је рекло да "истих" бицикала какви су по огласима 500 евра на Бубањ потоку има за 50-100, али кад одеш схватиш да нису ни близу исти, наравно. Ја конкретно овакве нисам видео код нас по пијацама и кинеским радњама, него само много јефтиније. Куповао ћале, остало више лампи које су цркавале врло брзо. Уосталом, и на кинеским сајтовима има пуно лампи које су рактично исте, али се испостави да су неке много лошије или боље од других. Рецимо, "исте" лампе које немају меморију, имају мање модова, слабије светле, пластично тело, батерије немају заштиту, итд. Не треба заборавити и да лампа за бицикл током коришћења трпи јаке вибрацијеи да сви лемови и везе морају бити довољно чврсти. Нисам био у Панчеву, па не могу да тврдим да та од 900 дин није иста као ова, али јесам скептичан. Најбоља (ако се тако може рећи) коју сам видео овде на пијацама коштала је око 2000 динара и била приметно лошија.

• 0

#2255 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 April 2017 - 07:24 PM

Ako već hoćeš da kupuješ iz Kine, Aliexpres je mnoooogo bolji od DXa... Ako bih slikovito uporedio, DX je kiosk a Aliexpres je shopping mall... Imam narudžbi sa alija poprilican broj...
ZA lampe sam toliko siguran da bih mogao da se opkladim :) viđao sam i ja te jeftine o kojima pričaš, ove bolje treba malo više tražiti... Poznajem tog Kineza od kojeg sam kupio lampu. I nije prva koju sam uzeo. Čovek mi uvek kaze šta je bolji kvalitet, a i uostalom vidi se kad se uzme u ruku... Ova sto sam kupio malopre pomenutu je bila u cvrstoj kutiji i još je imala prekidač za paljenje koji se kači na pušku, sa tri moda jačine...
Te kvalitetne lampe bi verovatno našao u bloku 70,sigurno ima barem jedan lokal sa takvom robom... I kod nas samo dva lika prodaju takve... Ostalo je sve sr... To što si video na pijacama, verovatno je kod preprodavaca...
A to za bajseve, slažem se sa tobom... Mozda bude nekad neki slučaj za koji si čuo, ne znaju svi šta prodaju :)

Sent from my K013 using Tapatalk
  • 0

#2256 caneee

caneee
  • Members
  • 1899 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 11 April 2017 - 07:53 PM

Ја сам купио пре 4 године. Већина сајтова је била хаотична, неки су продавали само на велико, нису све испоручивали за Србију, а плаћао сам Амекс картицом, па сам тражио и нешто проверено. За ДХ сам добио препоруке и директне линкове и зато од њих наручио. Нема мистерије. :) А уколико оваква лампа има за 900 динара, узећу и за брата.

• 0

#2257 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 11 April 2017 - 09:15 PM

Ova manja je ta o kojoj sam pričao, za bajs što koristim, 1000din plaćena pre mesec dana. Takođe može da radi sa jednom AA baterijom. Dugačka je 9,5cm, a debela oko 2cm
Ova druga je plaćena 10e pre par godina, sa elektrosokerom... Takva bez šokera je sada 900din... Nisam hteo takvu jer je prevelika za bajs... Mislim da moze autom da se predje preko nje da se ne bi oštetila... U sebi ima bateriju koja se puni, uz nju ide kabl koji je potreban
Na prvoj slici je na minimalnom zumu, a kuća je na oko 50m, a na drugoj je max zum, slika sa drugog sprata... Eto, bolje nisam mogao da dočaram :)
Na AliExpressu imaš slike i ocene kupaca, i može im se verovati...

b6c5fce48e0b3cd1f48fbb8ff9baac54.jpg
9609c2d0d3323b64fea67a3a4ed5c251.jpg
785cfd3de704b4de31b958003f05b026.jpg
  • 0

#2258 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 12 April 2017 - 09:57 AM

Ja kada vidim da neko preporucuje i hvali ove police lampe, automatski dobijem ospice.
  • 1

#2259 shonepa

shonepa
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 321 posts

Postavljeno 12 April 2017 - 10:41 AM

Hahahah, ima raznih klasa tih lampi... Viđao sam i ja loše

• 0

#2260 vidramon

vidramon
  • Members
  • PipPipPip
  • 87 posts

Postavljeno 12 April 2017 - 01:35 PM

De mi molim te reci koja je do dobra ? Da li ima ijedna sa originalnom cree diodom, da li ima ijedna sa memorijom moda ?
Da kazemo to ono osnovno da ne ulazimo dalje.
  • 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 3 gosta, 0 anonimnih korisnika