Razne LED lampe, sve o njima
Postavljeno 27 July 2010 - 03:50 PM
Postavljeno 28 July 2010 - 07:46 AM
Pa de nadje sada tu? Jel isto na pijacu? Konstrukcija je ista samo imaju modove ili je drugacija (mislim na ovo zumiranje)?
Pa na istom mestu gde i prvu! Konstrukcija je identicna, ali je drugaciji(manji) LED unutra pa donekle bolje baca kada se skroz razvuce. Po kolicini svetla su tu negde. I naravno ima modove..
Postavljeno 01 August 2010 - 02:58 PM
Postavljeno 01 August 2010 - 03:14 PM
Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/
Postavljeno 01 August 2010 - 06:09 PM
Motalo mi se po glavi da napravim tako nešto, sad ne mogu da se setim zašto sam batalio. Ideja je bila da na disk za kočnicu nalepim neodmijumske magnete i da zakačim kalem za šipku od rama. Odatle žice idu na grec pa stabilizator napona i onda na punjive baterije sa kojih dalje vučem struju za svetlo. Koristim V-brake tako da mi ne bi smetalo da imam disk koji ne služi za kočenje.
Mnogo ce ti mesta sve to zauzeti... Zasto ne bi direktno povezao bez baterija? znas li mozda koliku struju generises tako?
Postavljeno 01 August 2010 - 06:45 PM
Elektronika za ispravljač i stabilizator staje u kutiju od šibica. Može da se poveže i direktno ali to znači da će svetlo da nestane kad se zaustavim ili kad idem polako. Nemam pojma koliki napon i struju ovako nešto može da napravi ali može sigurno više nego dinamo.
Skontao sam da magneti ne mora da se lepe na disk, mogu da se vežu za žice.
Neka moja piskaranja http://ja-pisem-posl...i.blogspot.com/
Postavljeno 01 August 2010 - 07:12 PM
Mnogo ce ti mesta sve to zauzeti... Zasto ne bi direktno povezao bez baterija? znas li mozda koliku struju generises tako?
Svi ovakvi sistemi (bazirani na magnetnoj indukciji) daju premalo struje da bi se direktno povezali na potrošača, uvek ali baš uvek u svim projektima koje sam odgledao a neke su radili ljudi koji su godinama ovo proučavali i teorijski i praktično, su koristili baterije... U ovom slučaju baterija daje "konstantno" isti intenzitet svetla a dinama dopunjava baterije stalno ali nejednakim intenzitetom, ono što su napisali da je dovoljno ići 15km/h je mačku o rep, probajte pa ćete shvatiti da to nije baš tako, mora prilično brzo da se vozi da bi se postigli iole vredni pomena efekti, mnogo bi se dobilo kada bi se magneti (znatno više njih) ugradili u felnu jer se felna mnogo više pomera nego recimo rotor...
U svakom slučaju, da ne filozofiramo, da je ovaj sistem iskoristiv zar ne mislite da bi bio široko zastupljen?
P.S. Prave neodijumske magnete je veoma teško kupiti kod nas u željenom obliku a nisu ni jeftini, niti se treba igrati s njima je možete lepo da se povredite. Megneti iz hard diskova su dobri za experimentisanje i igranje ali za bilo kakav ozbiljniji projekat nisu dobri, zaboravite na njih...
Ako vas zanima više, potražite na youtubetu: "Perendev motor". zanimljiva stvar
Postavljeno 01 August 2010 - 08:05 PM
Postavljeno 01 August 2010 - 08:14 PM
Postavljeno 01 August 2010 - 08:28 PM
Postavljeno 01 August 2010 - 09:03 PM
Postavljeno 01 August 2010 - 10:13 PM
Postavljeno 02 August 2010 - 07:06 AM
4700 je standardna velicina koju mozes da nadjes a da je najveca ako je u pitanju elco, kada budes trazio nadji na 16 volti zbog same velicine. Javi sta si uradio !Moja greška nije 15 nego 4700 uF nisam mnogo omašio tako je stavio ovaj lik sa vido snimka koji sam postavio kako je on došao do te matematike ne znam. Kada napravim eksperiment javljam se da li sam uspeo, ako nema odgovora neko duže vreme onda nisam uspeo
Postavljeno 06 August 2010 - 01:32 AM
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika