Jump to content

Fotografije

Razne LED lampe, sve o njima

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
4298 odgovora na ovu temu

#181 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 21 July 2010 - 09:05 AM

Obavezno gradivo:

http://fonarevka.ru/

Test gomile svetala i baterijskih lampi, na vise razlicitih lokacija. Obratite paznju na X2000 na testu, ima kod nas da se uzme, pijaca ili onaj sajt za aukcije :) oko 500 din je.

http://www.dealextre...ls.dx/sku.13732

Koristim je trenutno na bike-u i extra je, sija jace od bilo cega slicnog sto sam do sad video. Nakon pregleda ovih testova u planu je kupovina neke lampe sa SSC P7. Zna neko da ima da se uzmu negde kod nas?
  • 0

#182 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 21 July 2010 - 10:18 AM

Ne znam da li je pisano vec u temi o tome, ako imate vec svetlo, moze i kinesko od 50 din, gde idu diode precnika 5mm, vrlo lako mozete da nadjete diode jacine od 18 cd, sto je u odnosu na 0,1 cd koliko uglavnom imaju kineske, priznacete velika razlika.

Ja sam uzeo sebi te diode i ako stignem veceras cu promeniti na svetlu, naravno, vek baterije se znatno umanjuje...
  • 0
Potpis

#183 Markun

Markun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts

Postavljeno 21 July 2010 - 10:26 AM

Idem nocu na Kamenicki vis i koristio sam sve te kineske lame do pet dioda i oci su mi se cudno ponasale :D reko sebi to je to kakve lampe vrh a zatim sam stavio HL-EL320 i doso je dan u odnosu na sve te kineske lampe i po dva komada na volanu mogu da kazem da nemaju veze sa zivotom dok ova Cateye svetli ko luda, mogu da zamislim kako svetli Komakijeva lampa ujeda sigurno =D>
  • 0

#184 Gadjan

Gadjan
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4654 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 July 2010 - 10:50 AM

Imam i ja HL-EL530 i u praksi kad u potpunom mraku upališ stvarno deluje impresivno koliko fino svetli i daleko baca a kompaktna i dugo drže baterije, ali onda kad pogledaš ovakve testove kao sa onog linka, ono nije normalno šta rade neke lampe. Samo fale meni najbitnije informacije, kakvo, koliko veliko napajanje koristi, koliko traje baterija i cena :). A takođe verujem da skoro ništa od toga nema kod nas. Jedino ako se razumeš u diode i umeš da majstorišeš pa da nešto jeftino sklepaš a da valja.
A ovo mi je prosto neverovatno da onaj x2000 od 500 din bolje svetli od HL-EL300 ali tako pokazuje test.

@Druid
Koliko se smanjuje autonomija? I pošto su diode?
  • 0

#185 bobale

bobale
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 July 2010 - 11:23 AM

Idem nocu na Kamenicki vis

Jesi ti Nišlija ili postoji još negde Kamenički vis? :mrgreen:

A istina je da HL-EL320 značajno bolje svetli nego kineske lampice, ali je problem što je snop isuviše uzak, tako da na otvorenom putu po mraku nije mnogo upotrebljiva.
  • 0
Pre nego što pustiš jezik u pogon proveri da li ti je mozak uključen ;)

#186 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 21 July 2010 - 11:55 AM

Neverovatno jeste ali zaista taj x2000 svetli kao lud, a pogotovo za te novce. Bukvalno ponizava sve sa cime sam ga poredio. :D Jos ima i zoom opciju (ima na testu selekcija) sa kojom se regulise sirina snopa. Nek pazari neko da se uveri, dve selne i na kormanu je. :)
  • 0

#187 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 July 2010 - 12:01 PM

Ma gdi ima ta lampa? :mrgreen:
  • 0

#188 stolegrom

stolegrom
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4578 posts

Postavljeno 21 July 2010 - 12:25 PM

Da, kazi ti nama gde ima konkretno da se kupi? Proizvodjac? Kako samo x2000 oznaka? :D I baci nekuo uputstvo za montazu na volan. :wink:
  • 0

#189 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 21 July 2010 - 12:32 PM

@Druid
Koliko se smanjuje autonomija? I pošto su diode?[/quote]

Trenutno sam naleteo na oko 40 kinti po komadu, samo ima jedan prob, procesor koji sluzi za trepkanje ne dozvoljava pustanje jace struje !

Prerada u toku :)
  • 0
Potpis

#190 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 July 2010 - 12:41 PM

Procesor je malo prejaka reč :mrgreen:
  • 0

#191 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 21 July 2010 - 12:47 PM

smd ic :)
  • 0
Potpis

#192 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 July 2010 - 12:49 PM

Ili pa mikrokontroler :).
  • 0

#193 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 21 July 2010 - 12:52 PM

Ja sam pazario u NS na najlon pijaci. :D Sme link? :D

http://www.limundo.c... ... AL/1552307
http://www.limundo.c... ... om/1416017

Ima ih vise sto prodaju, ili potrazite lokalno (pijaca, kineske radnje). Proizvodjac nepoznat zuti, oznaka nebitna. :D Montaza: dve selne ili ziptie-a jedan kroz drugi pa kroz jednu korman, a kroz drugu lampa, i dva parceta gume da ne klizi. :D Mogu da uslikam ako treba...
  • 0

#194 Druid

Druid
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 668 posts
  • LocationSvilajnac

Postavljeno 21 July 2010 - 01:00 PM

Ja radim u itc elektronik pa gledam da ispadne jeftino ali tesko :) otprilike je najbolje dobaviti iz inozemstva i kraj... npr http://www.conrad.de... ... -sonstiges jedan od kvalitetnijih dobavljaca ali i skupljih :(
  • 0
Potpis

#195 skylimit

skylimit
  • Members
  • PipPipPip
  • 122 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 21 July 2010 - 01:03 PM

Treba obratiti paznju da gledate x2000 3xAAA na http://fonarevka.ru , ona druga je jaca. I jako velika razlika je kada se prebaci sa 8c na 2c dole desno za "Выдержка", jel zna neko da pojasni u cemu je razlika izmedju 8 i 2c?

I procitao sam na nekom stranom forumu da joj je mana zato sto nema drajver vec radi direktno, pretpostavljam da se misli na to da su baterije povezane direktno na diodu umesto preko nekog kontrolera, ne razumem zbog cega je to mana?
  • 0
-

#196 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 21 July 2010 - 01:31 PM

Da, 3xAAA verzija je u pitanju. Verzija koja koristi Li-ion akumulator jace sija jer baterija moze da isporuci vise struje. 8c i 2c su zapravo 8s i 2s na cirilici, a u prevodu ekspozicija snimka (sekunde). :D

Inace lampica jeste direct drive, moja vuce oko 500mA. Ne vidim to uopste kao manu, driver-om bi se eventualno mogla postici regulacija svetla i trepcuci modovi a to je po meni nepotrebno.. :D
  • 0

#197 Markun

Markun
  • Members
  • PipPipPipPip
  • 186 posts

Postavljeno 21 July 2010 - 05:02 PM

@bobale
Da Bobale iz Nisa sam a mozda jos negde postoji Kamenicki vis to neznam :roll: a mogu da ti kazem da se po mrklom mraku solidno vidi kada su nove baterije tj moze da se vozi nocu provereno pozzz
  • 0

#198 bobale

bobale
  • Members
  • 1061 posts
  • LocationLeskovac

Postavljeno 21 July 2010 - 05:21 PM

Pa vozio sam i ja sa EL320 noću, nebrojeno puta, ali ono ne zadovoljava moje standarde :mrgreen:
  • 0

#199 dukovic

dukovic
  • Members
  • 2 posts

Postavljeno 26 July 2010 - 07:31 PM

Da, 3xAAA verzija je u pitanju. Verzija koja koristi Li-ion akumulator jace sija jer baterija moze da isporuci vise struje. 8c i 2c su zapravo 8s i 2s na cirilici, a u prevodu ekspozicija snimka (sekunde). :D

Inace lampica jeste direct drive, moja vuce oko 500mA. Ne vidim to uopste kao manu, driver-om bi se eventualno mogla postici regulacija svetla i trepcuci modovi a to je po meni nepotrebno.. :D

Timmy , kako je reseno hladjenje diode ,veoma me to zanima?
  • 0

#200 Timmy

Timmy
  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • LocationNovi Sad

Postavljeno 27 July 2010 - 07:48 AM

Reseno je kako treba. :) Dioda na zvezdici, zvezdica u pill, a pill se zasarafi u telo lampe. Sva 3 dela naravno od aluminijuma. Ohladilo bi to kontam opusteno i neki jaci emitter. :) Ovako otprilike izgleda:

http://www.durhambat... ... d_pill.jpg
(naravno nije SSC P7 kao na ovom :D )

Lampica se ugreje malo posle nekog vremena, ali nista dramaticno. Inace, nasao sam i verziju sa driver-om, 3-mode, 100%/20%/strobe, kosta duplo.
  • 0

3 članova čita ovu temu

0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika

Bing (2)