Da, odlicno svetle. To sto sam rekao za trajanje baterija, pricam samo iz iskustva jer su mi kroz ruke do sada prosle 6-7 takve lampe. To sa nivoima kvaliteta mogu da razumem donekle, verovatno se odnosi na brzinu shtancovanja proizvoda, odnosno na nivo strucnosti ruku koje sklapaju lampe. Moja lampa je dosla sa baterijom u kojoj je jedna celija bila kontra okrenuta, sto sam ustanovio kada sam otvorio bateriju, nije kriticno na sam rad baterije ali je uticalo na trajnost iste. Takodje, mislim da takvi i slicni kineski proizvodi imaju jako fleksibilnu kontrolu kvaliteta i stopu tolerancije (posebno vazi za baterije jer su ukljuceni hemijski procesi), stoga i vise klasa kvaliteta proizvoda.
Razne LED lampe, sve o njima
Posted 08 March 2016 - 10:40 PM
baterija je 4x18650,platio sam 20.74e kod alija(u snizenju),pravo da ti kazem jos mi nije se desilo da mi se ugasi lampa ali posle 2h se primecuje da oslabi kao u srednjem modu
To se desilo na nekim baterijama koje su stigle zadnji put kada sam narucio, najjaci mod je trajao dugo, oko 4h, ali je intenzitet svetla znatno oslabio. Inace to ne bi trebalo da se desi jer elektricno kolo treba da automatski ugasi lampu kada kapacitet baterije padne ispod odredjenog nivoa, to su cak i koristili kao reklamu dok sam gledao i kupovao, da navodno intenzitet svetla ne opada kao kod klasicnih jeftinih lampi. Naravno, daleko je bolje da padne intenzitet svetla nego da se lampa prosto ugasi posle nekog vremena, tako da si imao srece sa kupovinom.
Posted 09 March 2016 - 06:09 AM
Ne volim lampe za koje ne mogu kupiti baterije na svakoj trafici (ako nisu s dinamom). Cat Eye lampe mi rade posao sasvim pristojno. Rešenje za jači mrak mi je obična baterijska lampa (malo kvalitetnija, ali isto sa AA baterijama, punjivim), zakačena na korman.
Posted 26 March 2016 - 11:38 AM
Dolazim ovde povremeno (u trenucima dosade, čisto da budem u toku), hoću reći nisam aktivan, ne znam kakav je čovek Sirius9 kao ni ostali (ne pratim ostatak foruma). Ali čitajući ovu temu Sirius je ubedljivo na vrhu što se tiče znanja i korisnih komentara. I mene generalno interesuje led ali ovo je valjda biciklistički forum, pa ako u naslovu stoji "razne led lampe" valjda se podrazumeva da je reč o raznim biciklističkim lampama, a ne o kuhinjskim ugradnim lampama. I ako je Sirius ružno reagovao (a po meni nije), ne znam čemu ovakav komentar...
Opet da ponovim, nisam aktivan ovde, ne poznajem vas, možda se Sirius, sajlonac i ostali samo međusobno šale (nadam se da je tako i izvinjavam se u tom slučaju, ignorišite sve što sam napisao).
Pišem ovo samo iz razloga što je za ovih 15 godina koliko pratim raznorazne domaće forume, mnogo foruma ostalo bez najkompetentnijih članova, ljudi koji najviše znaju, samo zbog ljubomore nekih drugih ljudi...
Izvinjavam se još jednom ako sam pogrešio (a nadam se da jesam), jbg na prethodinm stranama je i bilo smajlija, ali gore ga ne vidim
Pozdrav svima,
a naravno specijalan pozdrav i zahvalnost za Siriusa (što je jelte ustvari i povod mog pisanija ovde)
Posted 27 March 2016 - 09:44 PM
"Bottle" dinamo pretpostavljam? Standardna 6V dinama su AC izvori, ne mogu tek tako da se kombinuju, pogotovo ne paralelno kako si naumio. A da se dva povežu serijski, hm... moja pretpostavka je da bi sijalica žmirkala. Zar ti nije lakše da nađeš normalnu 6V sijalicu, to valjda ima maltene na svakoj trafici? Ili koristi tu od 12V sa jednim dinamom, pa ako je od par vati svetleće koliko toliko.
Posted 27 March 2016 - 10:16 PM
"Bottle" dinamo pretpostavljam? Standardna 6V dinama su AC izvori, ne mogu tek tako da se kombinuju, pogotovo ne paralelno kako si naumio. A da se dva povežu serijski, hm... moja pretpostavka je da bi sijalica žmirkala. Zar ti nije lakše da nađeš normalnu 6V sijalicu, to valjda ima maltene na svakoj trafici? Ili koristi tu od 12V sa jednim dinamom, pa ako je od par vati svetleće koliko toliko.
Nije bottle, ovaj je u nabli, tačnije XT DH-T785. Lampu već imam od 6V sa LED-om i deluje mi da nedovoljno svetli pa sam mislio da nabavim jaču lampu a da napajanje ide na dva dinama. E sad, ako mislite da bih mogao 2 lampe da napajam sa ovim jednim dinamom onda sam rešio problem. Što se jačine osvetljenja tiče, primetio sam dok ubrzam do 15ak km/h lampa već maksimalno svetli i sve preko toga ne svetli jače pa sad kontam da je dinamo ograničen na 6 V da ne bi lampica eventualno pregorela ili šta već. Da su ga jačeg napravili onda bi sigurno mogao da napaja 2 lampe ali bi verovatno bio prejak za jednu a u ovom slučaju ne znam šta mi je činiti. Svaki savet je dobrodošao
Posted 27 March 2016 - 10:57 PM
Ah, LED lampa, mislo sam da je u pitanju obična sijalica sa užarenim vlaknom.
Dinamo nije ograničen, jednostavno je to maksimum lampe. Koja je konkretno u pitanju? Ne bi bio problem staviti dve lampe paralelno, ili još bolje zameniti sa nekim jačim modelom, tj. lampom za standardni hub dinamo koja daje više lumena.
Inače, oznaka 6V/3W na dinamu se često pogrešno tumači. To samo znači da dinamo zadovoljava tamo neki standard, tj. da je sposoban da isporuči 6Vrms/3W pri ~15ak km/h ako je potrošač 6V/3W sijalica sa užarenim vlaknom. U zavisnosti od tipa potrošača i brzine, dinamo može dati mnogo više od 6V i prilično preko 3W. Na potrošaču je kako će to da iskoristi (i pri tome preživi ).
Posted 28 March 2016 - 09:09 AM
Iako nisam probao, ne vidim zašto ne bi moglo dve lampe paralelno da spojiš. Mada ćeš tada verovatno morati da voziš nešto brže od 15ak km/h da bi obe lampe svetlele maksimalnim sjajem.
Dinamo je napravljen da obezbedi makar 3W pri uslovima iz mog prethodnog posta. Obično se pod tih 3W podrazumeva prednja sijalica od 3W ili kombinacija 2.4W prednja i 0.6W zadnja. Ako staviš više od toga, pri istoj brzini će samo slabije da svetle jer dinamo ne može da da više, dok ne povećaš brzinu.
Dokle god voziš normalnim brzinama ništa tu ne bi trebalo da rikne, ako te to plaši .
Posted 29 March 2016 - 03:03 PM
Hmm izgleda da sam napravio propust ... ne postoji varijanta dinama koji ide na zadnji točak?
himzo, znači mogao bih dve takve lampe da napajam sa tim mojim dinamom, naravno pri većoj brzini. Svakako uvek vozim preko 20 km/h pa bi to valjda bilo dovoljno da napaja 2 lampe.
Posted 29 March 2016 - 08:31 PM
Hmm izgleda da sam napravio propust ... ne postoji varijanta dinama koji ide na zadnji točak?
ili da stavis mani tocak, npr 20cola...ima se naokrece dinamo ko ludu,da napaja ko djerdap 1 i 2 zajedno
sad ozbiljno, mozda i postoji dinamo u zadnjoj glavi. Ja nisam sreo ni cuo za to al ne znaci da ne postoji...
0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users