Gledao sam to, interesantno ako imaš višak slobodnog vremena i većinu delova ali nije baš korisno, barem ne sa biciklističke strane gledišta, ako imaš ranč ili tako neko veće dvorište isl. onda može lepo da posluži samo treba dodati jedan "štitnik" iznad emitera tako da svetlo nejde nazad na onog ko nosi lampu, bolje će videti s tim dodatkom.
Cena je zapravo najveći problem,
- emiter oko 800 din
- reflektor i optika za emiter neka bude 300 din (mrzi me da tražim cenu)
- hit pajp hladnjak i ventilator, (neophodan za 100vatni emiter) tipa 1300 din sa limunda
- step up konverter oko 700 din
- dcdc oko 300 dinara
- onaj mali alarmić za bateriju i ostale sinice oko 300 din ukupno
- i naravno lipo baterija, nisam obratio pažnju koju je koristio ali recimo da je 3000 din (verovatno je bliže 4000din ali nema veze)
- aluminijumske šipkice i šrafovi (jbg. ako nemaš moraš da kupiš) stvarno ne znam koliko bi ovo bilo, neka bude 300 din.
Sve ovo ukupno izađe oko 7000 dinara u najboljem slučaju. mogu da se koriste i lijon baterije tipa iz laptopa što bi relativno
smanjilo troškove (ne puno) ali one ne mogu tu amperažu da daju kao lipo baterija pa bi morao nešto veći pak da se sastavi
sa tipa 9 baterija (3S3P konfiguracija).
Ono što nije pomenuto je da se ona lipo baterija puni pomoću hoby punjača tipa Acucell 6 koji je ujedno balanser, ko nema
to je plus još oko 4000 din + napajanje za hoby punjač pošto isto nije ugrađeno, + oko 1000 din (može da se iskoristi ono od
laptopa, u većini slučajeva, pa se ovaj trošak može izbeći).
Znači sve u svemu, ko nema ništa od nabrojanog gleda u cifru od oko 11-12.000 dinara...