Sve vam je to džabe kad to loše radi, a i glupost je stalno pišti ometa. Bitne su oči na drumu. Umeli smo i pre da vozimo bez povoca.
Ali kažem pre svega, uređaji su krš i imaju loš signal i greše u navođenju sve je to igračka a reklamira se kao high tech. Meni je za bilo šta dovoljno vrlo kratko vreme da uočim krupne mane, probao sam jednom da koristim rutu i navođenje i odmah je napravio krupnu grešku i to najnoviji garmin, skrenuo sam gde treba na Kaluđerici jer znam i po sećanju da je to pravo skretanje, nije neka mala uličica nije zaklonjena visokim zgradama i drvećem pa da ometa signal, i kad sam skrenuo ispisao je off route. To na telefonu nema teorijske šanse da se desi, jer se tu stvarno ugrađuje kvalitetan hardver.
Stvarno si napisao da ti pištanje smeta i ometa (really mate) pa to se ugasi na dva klika (settings/podešavanja to je prvi korak, tones/zvuk on/off uključeno/isključeno drugi korak) to je to.
Ako ti je napisao off-route, to znači da mu je zadata ruta/kurs koji treba da prati, trudiće se da te drži baš te rute (kursevi ili ti rute kreira korisnik ne garmin) . Ako mu je zadat samo cilj on će rutu napraviti (sa ili bez uključenih filtera) i držaće se nje. Kad sa nje skreneš on će računati ponovo rutu do cilja sa izmenom nastalom skretanjem sa poslednje izračunate rute.
Da probam da se držim samo tog što si napisao (da ne nabrajam tonu stvari koje loše rade kod telefona između ostalog i GPS navođenje). Garmin u zadnje dve serije ima uređaja koje su ukenj*li. Edge 820, 530, 830, 1030+. 820 ima loš/spor procesor (računanje/unošenje duže rute (+100km) traje više munuta), a ostala tri su dobili "čuveni" SONY-jev GPS čip koji realno loše radi ali traje duže baterija (korak napred pa korak nazad). Neće vas odvesti u drugi grad ili tako nešto samo će u određenim uslovima (jako oblačno vreme i/ili vožna u mokroj šumi i/ili vožnja između visokih zgrada) i sa određenim podešavanjima (GPS+GALILEO i ređe GPS+GLONAS i nikada kada je samo GPS izabran) prijavljivati gubitak satelitskog signala.
P.S. Ako želiš nastaviti dalju raspravu te tačnije poređenje telefona kao gps uređaja i samih gps uređaja, molim te nemoj pisati ponovo stvari koje su u ovoj temi napisane više puta, daj nešto novo. Ove do sada smo istresli kao vršilica žito.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk