GPS uređaji
Postavljeno 25 May 2020 - 03:54 PM
Oba kupio krajem prosle godine, Garmin Edge 830 tek danas stigao.
Naravno 830 je najnovija serija, samo me drugar bacio u razmisljanje da nije zadovoljan sa trajanjem baterije.
Po specifikaciji 830 drzi 20h dok 820 do 15h.
Znaci jedan ostaje, drugi ce nekoga usreciti...
Postavljeno 15 July 2020 - 05:58 PM
Pozdrav svima. Da ne otvaram novu temu, zanima me da li je neko imao problem slican mom...Naime, imam Garmin Edge 520 i Garmin senzor kadence. Problem je sto uredjej nekad ucita senzor, a nekad ne. Par voznji senzor radi, posle odjednom nece. Baterije sam promenio i stavio nove...Na drugom biciklu imam neki kineski senzor koji isti uredjaj uvek prepozna i uvek perfektno radi...Sta li bi moglo da bude?
Postavljeno 24 July 2020 - 04:18 PM
Pretpostavljam da si zamenio bateriju u senzoru.Ne znam. Kupio sam ga polovnog ovde na cikloberzi. Od kad ja koristim, nije. Nekada radi super, nekad ga uopste ne detektuje...
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk
And now something completely different
Postavljeno 16 January 2021 - 02:52 PM
Bez nekih većih softverskih problema (imao sam 2-3 puta blokiranje, ali ne previše).
Što se same navigacije, gps signala i navođenja ima povremeno problem (prijavljuje gubljenje signala/satelita) na otvorenom ali po veoma oblačnom vremenu sa opcijom GPS and Galileo. Sa opciom GPS GLONAS radi bez ikakvih problema.
Najveći problem su staze koje se na open maps mislim da Garmin koristi proprietary (njihove mape) koje se zasnivaju na open maps ne update-uju tako često. Off-road staze su posebno ovim zakačene.
Potrošnja baterije je negde oko 6% (najniža je bila 4%) po satu, bez pozadinskog osvetljenja i sa uključenom navigacijom. Potrošnja najviše zavisi od temperature na kojoj uređaj radi. Zimi potrošnja ide do 14% po satu.
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Postavljeno 17 January 2021 - 10:52 AM
Ja mogu izneti svoje licno iskustvo sa Garmin Edge 830-inace moj prvi bike GPS uredjaj.
Posle oko 7-8 meseci koriscenja, mislim da je to uredjaj koji u sustini zadovoljava moje potrebe.
Najveci akcenat i zadovoljstvo dajem na trajanje baterije, koja je u mojim uslovima davala autonomiju do cak 25h.
U odnosu na prethodnu seriju Garmin uredjaja mislim da je to najvece poboljsanje.
Takodje, mislim da idealnih dimenzija za eksplatisanje(dovoljno pregledan, a ne prevelik)
Za ovaj period koriscenja dva puta se resetovao, nadam se da to nije problem.
Najvecu zamerku sam mu nasao kada pomocu navigacije pratim zadati trek, tada mi se kurs cesto gubi, u uslovima gde verujem suma sprecava dobar prijem signala(gubi-pronalazi kurs)
Mislim da prethodna serija Garmin uredjaja nema ovaj problem, makar nisam cuo od kolega koji voze sa mnom.
U sustini za moje licne potrebe nemam potrebe za boljim, da je bolji prijem signala bio bi vise nego idealan...
Postavljeno 17 January 2021 - 09:32 PM
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
Postavljeno 31 January 2021 - 08:58 AM
Razmišljam se nešto o opciji da uzmem Garmin Edge Explore. Koliko vidim po specifikacijama, ima veći ekran od 830, dakle kao onaj kod serije 1000, i čini mi se da je jedina razlika u tome što Edge Explore nema opciju povezivanja sa powermetrom i samim tim one treninge sa VO2 max, kao ni Strava live segmente. Ni jedno ni drugo ne koristim pa mi se čini da je u mom slučaju bolje uzeti Edge Explore zbog većeg ekrana nego npr 830.
Ima li tu još neka caka zbog koje bi Explore trebalo da je lošiji? Tipa sporiji procesor, lošiji prijemnik GPS signala ili nešto tome slično?
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 31 January 2021 - 11:29 AM
Jel ti Fiery koristis GPS i ako da, koji?
Postavljeno 31 January 2021 - 01:06 PM
Meni je taj barometarski altimetar u praksi nezanimljiv. Jeste precizniji od GPS merenja, ali u zavisnosti od brzine vetra, brzine kretanja i lokacije senzora i dalje može da ima prilične varijacije na istoj ruti. Na kojoj sam visini u toku vožnje nikad nisam gledao, a prikazani nagib uvek malo zaostaje za stvarnim. Na snimljenoj vožnji na kraju svejedno zamenim visinu onom s mape, tako je konzistentnije.
Inače, GPS uređaji bez altimetra najčešće ne mere visinu na osnovu mape, nego u odnosu na satelite, isto kao i horizontalnu poziciju. To jeste izuzetno neprecizno, ali ako na snimku zameniš visinu onom s mape, dobićeš mnogo tačnije rezultate.
Postavljeno 09 February 2021 - 08:57 PM
Koji vi koristite? Koliko ste zadovoljni?
Postavljeno 09 February 2021 - 10:58 PM
Imam jedan 5g star CooSpo koji je samo BT, on je uvek radio super, dok je radio. Od neke nove verzije nečega (androida, telefona, aplikacije...) nije više hteo da se zakači. Pre mesec dana ga probam i još radi sa kompjuterom. Mislim da su i jedan i drugi bili 20-25 dolara.
9 članova čita ovu temu
0 članova, 9 gosta, 0 anonimnih korisnika