Jump to content

Photo

GPS uređaji

• Please log in to reply
689 replies to this topic

#661 vidak

vidak
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 21 March 2024 - 07:14 PM

Hvala svima do sad na komentarima i pomoci. Sticem utisak da sto vise pitam i citam razne recenzije manje znam sta da kupim.

Kupi Edge 830 a ako se ima para uzmi 840.

Sent from my M2101K9G using Tapatalk
  • 0

#662 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 21 March 2024 - 08:34 PM

Live segmente možeš imati i preko sosa za stravu. Ne znam koliko uređaji koštaju polovni ali *ebi ga, koliko para toliko muzike. Druga varijanta je da skupljaš pare.
Sent from my VOG-L29 using Tapatalk

Garmin 520 oko 120e, 820 130e a vahoo bolt v1 oko 100-110e. Nije mi problem sto nisu novi, problem je sto sam neodlucan sta uzeti od njih. Nekako se vise dvoumim izmedju garmina 820 i bolta v1.
  • 0

#663 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Posted 22 March 2024 - 08:04 PM

820 ima navigaciju i mislim da je najbolji od od svi navedenih ali je baš mator. Srećno sa kupovinom.

• 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#664 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 22 March 2024 - 09:42 PM

820 ima navigaciju i mislim da je najbolji od od svi navedenih ali je baš mator. Srećno sa kupovinom.

Hvala. Dobio sam ponudu da uzmem bolt v1 na probu 2-3 dana prije eventualne kupovine tako da cu otici sutra po njega pa vidjecu.
  • 0

#665 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 22 March 2024 - 09:49 PM

svi su oni jednako matori.

• 0

#666 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Posted 23 March 2024 - 08:54 AM

Ja sam pre godinu dana prodao 530 za 130 evra, bio godinu dana star. Tada je na oglasima bio nov uređaj (bez kutije) za 180.
Vrebaj priliku za neki x30 uređaj.
Drugar je kupio 520 pre dve godine, baterija mu držala samo 3-4 sata. Ako kupuješ nešto starije, probaj da dogovoriš nekako proveru trajanja baterije.
  • 0

#667 skylab

skylab
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 602 posts

Posted 23 March 2024 - 03:07 PM

Ja imam 520, 820 i 1000. Iako je Garmin 1000 generacijski stariji od prethodna dva ubedljivo najbolje i najbrže radi, a i najduže mu traje baterija. Oko 10 sati. 520 i 820 jedva sastave 4 sata. Doduše 820 ima mod štednje u kom baterija traje dosta duže ali ne prikazuje nista na ekranu onda. Takodje hiljadarka ima opciju za mini sd karticu do 32GB.
  • 0

#668 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 23 March 2024 - 03:41 PM

Otisao danas po wahoo, kad sam ga preuzeo baterija bila na 97%, dosao kuci, upalio ga, preuzeo app na telefon i upario ih, podesavao nekakve osnovne stvari i malo gledao sta sve ima, sve u svemu nekih sat vremena mozda i za to vrijeme je baterija pala na 77%. Za 20% baterija pala a nisam ni krenuo na voznju da ga testiram. Vjerujte da mi se sad i ne ide postavljati nosac na bicikl i testirati jer mislim da nemam ni sta, ako je "u stanju mirovanja", samo sa upaljenim ekranom ovako potrosio 20% sta bi onda bilo tek u voznji. Ovaj vracam i trazim dalje.
  • 0

#669 mhetlerovic

mhetlerovic
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 521 posts

Posted 23 March 2024 - 04:51 PM

Ako si ga već uzeo probaj ga, nevezano za bateriju ćeš videti da li ti je to to što ti od funkcionalnosti treba. Jer će biti još gore da nabaviš neki drugi a onda shvatiš da ti je baterija ok ali nešto ti se drugo ne sviđa... Što više različitih opcija imaš mogućnost da probaš više možeš da shvatiš šta ti realno u vožnji treba a šta ne. Ja recimo ne znam da li sam samu navigaciju koristio 3-4 puta za 2 godine.
  • 0

#670 Woody

Woody
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1473 posts
  • LocationBeograd

Posted 23 March 2024 - 07:47 PM

Otisao danas po wahoo, kad sam ga preuzeo baterija bila na 97%, dosao kuci, upalio ga, preuzeo app na telefon i upario ih, podesavao nekakve osnovne stvari i malo gledao sta sve ima, sve u svemu nekih sat vremena mozda i za to vrijeme je baterija pala na 77%. Za 20% baterija pala a nisam ni krenuo na voznju da ga testiram. Vjerujte da mi se sad i ne ide postavljati nosac na bicikl i testirati jer mislim da nemam ni sta, ako je "u stanju mirovanja", samo sa upaljenim ekranom ovako potrosio 20% sta bi onda bilo tek u voznji. Ovaj vracam i trazim dalje.

Ako je sve vreme bilo upaljeno pozadinsko osvetljenje, to dramatično utiče na potrošnju baterije. Ja to koristim bukvalno samo na noćnim/večernjim vožnjama, inače je sasvim čitljiv ekran bez osvetljenja čak i po najjačem suncu.
  • 1
The sea, the sea

#671 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 23 March 2024 - 09:52 PM

Ako je sve vreme bilo upaljeno pozadinsko osvetljenje, to dramatično utiče na potrošnju baterije. Ja to koristim bukvalno samo na noćnim/večernjim vožnjama, inače je sasvim čitljiv ekran bez osvetljenja čak i po najjačem suncu.

Namjesteno je i ako se upali da se poslije 5 sekundi ugasi tako da nema sanse da je zbog tog tako brzo baterija pala.
  • 0

#672 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 24 March 2024 - 11:53 AM

Ugasi potpuno backlight i onda testiraj

To nicemu ne sluzi po danu osim sto trosi bateriju.

• 1

#673 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 24 March 2024 - 03:31 PM

Ugasi potpuno backlight i onda testiraj
To nicemu ne sluzi po danu osim sto trosi bateriju.

Upalio uredjaj i stavio u auto, nisam pokrenuo nista da mjeri vec upalio i ostavio u autu. Nakon sat vremena potrosio jos 15% baterije. Znaci dva puta paljen, po sat vremena otprilike i potrosio 40% baterije a na voznju nisam otisao.
  • 0

#674 omega

omega
  • Members
  • 3469 posts

Posted 24 March 2024 - 03:51 PM

@avatarijus
mhetlerovic ти је дао добар савет, испробај па ћеш видети и шта ти је потребно од онога што уређај пружа. Слично поступам са својим новим igpsport, па ће се показати после неког времена.
  • 0

#675 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Posted 24 March 2024 - 03:58 PM

Da, to apsolutno nije merodavno.

Računaj 10% na sat vremena da trosi

Sent from my RMX3472 using Tapatalk
  • 0

#676 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 24 March 2024 - 04:12 PM

Da, to apsolutno nije merodavno.
Računaj 10% na sat vremena da trosi
Sent from my RMX3472 using Tapatalk

Ok ako trosi 10% pri voznji kad uredjaj radi odnosno snima voznju. Ovaj je potrosio 40% za 2 sata a voznju ni vidio nije, samo bio upaljen.
  • 0

#677 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 24 March 2024 - 04:16 PM

@avatarijus
mhetlerovic ти је дао добар савет, испробај па ћеш видети и шта ти је потребно од онога што уређај пружа. Слично поступам са својим новим igpsport, па ће се показати после неког времена.

Razumijem mada imam vec neku sklopljenu sliku sta mi treba. Konkretno kod ovog uredjaja je baterija slaba i ne vjerujem da bi izdrzala neku duzu voznju. Jednostavno, ne vrijedi uzeti. Tesko je ovo uzimati koristeno ali ne mogu se trenutno protegnuti za novo. Kad budem mogao o da cu drugacije razmisljati.
  • 0

#678 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 24 March 2024 - 05:38 PM

Kupi recimo Garmin Etrex touch 35, on koristi AA baterije, NiMH i miran si sa baterijama.
Slučajno imam jedan koji je na prodaju jer sam prešao na Edge 830.

• 0

#679 Avatarijus

• Members
  • PipPipPip
  • 84 posts

Posted 24 March 2024 - 07:06 PM

Kupi recimo Garmin Etrex touch 35, on koristi AA baterije, NiMH i miran si sa baterijama.
Slučajno imam jedan koji je na prodaju jer sam prešao na Edge 830.

Mislim da cu ipak 820, wahoo vracam sutra.
  • 0

#680 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Posted 24 March 2024 - 07:16 PM

Pa to ti je isti đavo, baterija kaput, matoro je to, izakano.
Bolje uzmi nešto novije ili neki uređaj sa izmenjivom baterijom.

• 0

7 user(s) are reading this topic

0 members, 7 guests, 0 anonymous users