To sam valjda i napisao.. da Garminče ima prednost zbog robusne izrade.
Što se tiče baterije.. Xiaomi mi a2 lite radi maltene 2 dana ako se ne koristi internet.. znači tu smo na istom. Lenovo A5000 glatko radi 40-50 sati u GPS aplikaciji. Što se tiče preciznosti u GPS režimu tu svaki smartfon radi besprekorno što nije slučaj sa Garminom.
Ukratko, fensi spravica, korisna na MTB vožnjama jer je izdržljiva.. na drumu potpuno nepotrebna. Onaj fazon.. Dura i Ultegra su top grupe ali ljudi bez problema voze i sa Sorom.
Primera radi.. na poslednjem brevetu sa visinskom razlikom od koje se mnogi useru čovek vozio sa nekim izvarenim kršem.. nit je hibrid, nit treking.. spojeno iz ko zna kakvih delova.. i završio zajedno sa mnom.
Da me ne shvate neki pogrešno.. kul je Garmin ali i sa mobilnim se vozi isto. Narodi Balkana su odavno postali robovi brendiranih marki.. tehnika, obuća, qrci, palci..
Garmin ima svoje tržište ali proizvodjači telefona brišu patos sa svima i đnogi će vremenom izgubiti bitku.
Inale na ovom forumu se mnogo poslata a malo se vozi. I svako prdi u svoju tikvu
Broj aktivnih vozača sveo se na minimum dok tastatura obara rekorde.
Da bi se napisao post na forumu potrebno je koliko minuta... 2,3, možda 5. Da bi se vozio bajs treba od minimum sat i po dva, pola dana, dan... To jednostavno nije isto i neuporedivo je. Zato ljudi imaju i uvek će imati vremena da napišu post na forumu, a voze bicikl kad imaju više slobodnog vremena. Sad kome to izričito smeta ne mora da čita, uvek može npr. da pogleda Zadrugu i tome slično.
Ja sam telefon kao Gps koristio isključivo dok sam vozio nekim novim, meni nepoznatim rutama. Radilo je to super u Komoot aplikaciji, ne mogu da se žalim. Međutim, meni je ekran bio stalno upaljen jer volim da konstantno znam kojom se brzinom krećem, koji je nagib, otkuicaji srca i tome slično. Međutim, na direktnom Suncu se ekran slabo vidi još uz to dok nosim tamne naočare, pa sam morao da ga pojačam. Sve to poprilično brzo ždere bateriju. Uz sve to na usponu leti, dok se znojim sva ta znoj delimično završi na ekranu telefona koji se razmazuje, ako krene da pada kiša moram da skidam telefon sa kormana itd...
Prelaskom na gps sam se preporodio i više nema tih problema. Uz sve to ja koristim Lezyne uređaj koji je manje napredan od Garmina i nema mnogo funkcija kao Garmin pa sam opet zadovoljan.
Moje mišljenje je da oni koji kritikuju gps uređaje i tvrde da su telefoni bolji, prvo treba da probaju da koriste Gps da bi stekli neki utisak. Nije na papiru isto kao i u praksi.