Jump to content

Fotografije

GPS uređaji

• Molimo uloguj se da bi odgovorio
689 odgovora na ovu temu

#301 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 01 November 2021 - 01:54 PM

Od garmin edge 500 ima automatsko izračunavanje veličine točka. Napumpaj gume na pritisak po kojem voziš izađi na neki ravan deo puta (po reke u Gm-u je odlično mesto) i odradi merenje.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk
  • 0

And now something completely different

https://www.youtube....d8weJKBVCnAPfgx

#302 bakara

bakara
  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 01 November 2021 - 01:55 PM

Vidim ja da njega muce visinci vise nego predjeni put, a i to cemo da mu resimo n2:redbull

• 0

#303 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1435 posts

Postavljeno 01 November 2021 - 02:15 PM

Da napisem svima:

-Uredjaj:Garmin Edge 830-mozda me zeznuse i poslase nesto losiji, a ja ubedjen da je moj nabolji(zadnja rec tehnike)  n2:party-021 

-Da to sa podesavanjem profila je logicna stvar, nego sam ti ja od onih sto znaju samo da motaju, tj, ubedjen da zna  n2:1097[1]

-Muce, muce, visinci i kilometri...ali mene vise muci sto mi juce dusu izvadise gde vozim, kako kratim stazu i biram manja brda  n2:Heristical cu ih sve skinem s Stravu  n2:naughty

• 0

#304 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 01 November 2021 - 02:35 PM

Ima 830-ticu. Nisi pokrio rupice pozadi, tu su senzori za temp i pritisak.

P. S. Ebi ga čuvam klinku

• 0

#305 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 01 November 2021 - 02:52 PM

Sad me ova prica podseti na problem sa puls trakom, mozda neko ima savet. Zadnjih nekoliko voznji imam cudan problem, da puls traka proradi tj uredjaj krene da je konta tek 2-3km nakon pocetka voznje i posle toga sve uredno radi. Traka je Bryton, dosla uz Bryton Rider 410. Zamenio bateriju, isto se ponasa. Razmisljam da li je mozda problem u kontaktima tj da treba da zategnem traku vise oko grudi, ali tad bi zezala i kad uredjaj "uhvati" signal i krene da meri. Traka tj senzor bi trebalo automatski da se pali, probao sam da ga drmusam i slicno na pocetku voznje, ali opet GPS uredjaj nije registrovao otkucaje, iako je prijavio da je senzor povezan.

Inace meni je senzor brzine koristan kad vozim po sumovitom predelu, tj bilo gde gde krosnje drveca idu preko puta. Bar sa ovim Brytonom koji imam, brzina prilicno varira kad se oslanjam iskljucivo na GPS, sto ume da smara kad idem uzbrdo. Naravno, dodatni benefit je sto brze reaguje na promenu brzine.

• 0

#306 flocus

flocus
  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 709 posts
  • LocationBeograd

Postavljeno 01 November 2021 - 03:13 PM

Traku (odnosno prsa) malo nakvasi pre vožnje. Moguće da proradi kad pustiš znoj.
  • 1

#307 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3284 posts

Postavljeno 01 November 2021 - 03:18 PM

E baš to! I mene je mučio isti problem i onda sam počeo pre nego što stavim traku da je nakvasim malo vodom iz bidona i odmah reaguje. Tome u prilog ide i činjenica da ti traka proradi nakon 2,3 km, dakle čim pustiš prve kapi znoja. :)
  • 1

"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa".   H. Ford

#308 dule0911

dule0911
  • Members
  • 2446 posts
  • LocationLestane, Beograd

Postavljeno 01 November 2021 - 03:44 PM

Nisam obratio paznju da je to krenulo da se desava kad je temperatura u toku voznje pala ispod 10C, sad sve ima smisla. Dzabe menjah bateriju koja je lepo radila 2 godine :) Hvala, probacu na sledecoj voznji.

• 0

#309 vidak

vidak
  • Members
  • 4661 posts
  • LocationNovi Beograd

Postavljeno 01 November 2021 - 04:26 PM

Nisam obratio paznju da je to krenulo da se desava kad je temperatura u toku voznje pala ispod 10C, sad sve ima smisla. Dzabe menjah bateriju koja je lepo radila 2 godine :) Hvala, probacu na sledecoj voznji.

Neki maljaviji stavljaju i gel za sondu medicinskog ultrazvučnog aparata.

Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
  • 2

#310 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3284 posts

Postavljeno 01 November 2021 - 04:33 PM

Nije li im lakše i jeftinije da se malo potšišaju? :)
  • 0

#311 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 01 November 2021 - 04:48 PM

Moraju se navlažiti elektrode (kako ih Garmin naziva) tj ti kontaktni umeci radi bolje veze izmedju grudi i odašiljača.

• 0

#312 bakara

bakara
  • Members
  • 2437 posts
  • LocationnBGd

Postavljeno 01 November 2021 - 08:21 PM

Da napisem svima:

-Uredjaj:Garmin Edge 830-mozda me zeznuse i poslase nesto losiji, a ja ubedjen da je moj nabolji(zadnja rec tehnike)  n2:party-021

-Da to sa podesavanjem profila je logicna stvar, nego sam ti ja od onih sto znaju samo da motaju, tj, ubedjen da zna  n2:1097[1]

-Muce, muce, visinci i kilometri...ali mene vise muci sto mi juce dusu izvadise gde vozim, kako kratim stazu i biram manja brda  n2:Heristical cu ih sve skinem s Stravu  n2:naughty

Edge 830 se sam kalibrise...

evo mali savet, kada kreces na voznju ukljuci garmin neki minut ranije dok jos nisi seo na bajs.

ne treba da ga startujes, dok ne krenes, samo neka bude ukljucen, i nece ti se ovo desavati.

Verovatno si ukljucio garmin kada si bio u voznji ili tako nesto, tako nastane pogresno merenje, ali strava to moze da koriguje i popravi.

• 0

#313 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 02 November 2021 - 07:02 AM

Garminu, ako nije malo duže uključivan, treba malo vremena da nađe satelite. To zna da traje do 5min, otprilike.

• 0

#314 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 02 November 2021 - 07:18 AM

Ovaj 1030 ali Plus model nalazi odmah. Stvarno su unapredili brzinu znatno.
  • 0

#315 Smasher

Smasher
  • Members
  • 3284 posts

Postavljeno 02 November 2021 - 09:55 AM

Mogli su oni to da urade i na prethodnim modelima ali onda ne bi imali kome da prodaju "apgrejdovanu" verziju.
  • 0

#316 Serbian_SPIRIT

Serbian_SPIRIT
  • Members
  • 1079 posts
  • LocationMeckenheim

Postavljeno 02 November 2021 - 10:06 AM

Ovaj 1030 ali Plus model nalazi odmah. Stvarno su unapredili brzinu znatno.

Pa u suštini nisu. Procesor je isti kao na 830 i GPS čip im je isti. Dešava mu se da zaglupi/zabaguje/ne radi kako treba povremeno i zbog toga mu nekada treba da nađe dugo (5min) satelite. To je software-ski problem i koliko znam (prateći garminov forum) nikada nije rešen (postoji od početka). Lako je rešiv: sačekate to vreme da nađe satelite sam (duže mu treba pod mokrim krošnjama ili između visokih zgrada) ili se obriše određeni fajl (naziv fajla se može naći na garminovom forumu).

• 0

#317 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1435 posts

Postavljeno 02 November 2021 - 10:18 AM

Edge 830 se sam kalibrise...

evo mali savet, kada kreces na voznju ukljuci garmin neki minut ranije dok jos nisi seo na bajs.

ne treba da ga startujes, dok ne krenes, samo neka bude ukljucen, i nece ti se ovo desavati.

Verovatno si ukljucio garmin kada si bio u voznji ili tako nesto, tako nastane pogresno merenje, ali strava to moze da koriguje i popravi.

U sustini kada ga ukljucim, i ne obracam paznju koliko vremena prodje, uvek je radio normalno, do momenta dodatka drugog senzora.

Garminu, ako nije malo duže uključivan, treba malo vremena da nađe satelite. To zna da traje do 5min, otprilike.

Sat mi uvek trazi satelite duze od Garmin Edge, mislim da je to god Edge vrlo brzo.

• 0

#318 Milan777

Milan777
  • Members
  • 1113 posts

Postavljeno 02 November 2021 - 10:53 AM

Pa u suštini nisu. Procesor je isti kao na 830 i GPS čip im je isti. Dešava mu se da zaglupi/zabaguje/ne radi kako treba povremeno i zbog toga mu nekada treba da nađe dugo (5min) satelite. To je software-ski problem i koliko znam (prateći garminov forum) nikada nije rešen (postoji od početka). Lako je rešiv: sačekate to vreme da nađe satelite sam (duže mu treba pod mokrim krošnjama ili između visokih zgrada) ili se obriše određeni fajl (naziv fajla se može naći na garminovom forumu).

Nisam gledao te tehničke detalje već onako iz iskustva. Kad krenem na vožnju i uključim uredjaj, nadje ga za 10 - 20 sekundi najduže (na 1030 Plus mislim).
  • 1

#319 MI1966

MI1966
  • Members
  • 1864 posts

Postavljeno 23 November 2021 - 12:59 AM

Da li je ovo dobra cena?

https://www.action-c...rmin-edge-530-2

I još da pitam, ko zna koji put po redu (ovde i na forum.hr)... :D niko ne odgovara:
Da bi se ubacila ruta, mora li se preko kompjutera ili može poslužiti i telefon/tablet?
(pitam jer nemam kompjuter)
  • 0

#320 vladagm

vladagm
  • Members
  • 1435 posts

Postavljeno 23 November 2021 - 01:46 AM

Cena je ok.
Mada sam negde kod nas video na oglasima za 220 eur.
Moze se prebaciti preko telefona trek.
  • 0

8 članova čita ovu temu

0 članova, 8 gosta, 0 anonimnih korisnika