GPS uređaji
Posted 01 November 2021 - 01:54 PM
Sent from my SM-N960F using Tapatalk
And now something completely different
Posted 01 November 2021 - 02:15 PM
Da napisem svima:
-Uredjaj:Garmin Edge 830-mozda me zeznuse i poslase nesto losiji, a ja ubedjen da je moj nabolji(zadnja rec tehnike)
-Da to sa podesavanjem profila je logicna stvar, nego sam ti ja od onih sto znaju samo da motaju, tj, ubedjen da zna
-Muce, muce, visinci i kilometri...ali mene vise muci sto mi juce dusu izvadise gde vozim, kako kratim stazu i biram manja brda cu ih sve skinem s Stravu
Posted 01 November 2021 - 02:35 PM
P. S. Ebi ga čuvam klinku
Posted 01 November 2021 - 02:52 PM
Sad me ova prica podseti na problem sa puls trakom, mozda neko ima savet. Zadnjih nekoliko voznji imam cudan problem, da puls traka proradi tj uredjaj krene da je konta tek 2-3km nakon pocetka voznje i posle toga sve uredno radi. Traka je Bryton, dosla uz Bryton Rider 410. Zamenio bateriju, isto se ponasa. Razmisljam da li je mozda problem u kontaktima tj da treba da zategnem traku vise oko grudi, ali tad bi zezala i kad uredjaj "uhvati" signal i krene da meri. Traka tj senzor bi trebalo automatski da se pali, probao sam da ga drmusam i slicno na pocetku voznje, ali opet GPS uredjaj nije registrovao otkucaje, iako je prijavio da je senzor povezan.
Inace meni je senzor brzine koristan kad vozim po sumovitom predelu, tj bilo gde gde krosnje drveca idu preko puta. Bar sa ovim Brytonom koji imam, brzina prilicno varira kad se oslanjam iskljucivo na GPS, sto ume da smara kad idem uzbrdo. Naravno, dodatni benefit je sto brze reaguje na promenu brzine.
Posted 01 November 2021 - 03:18 PM
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Posted 01 November 2021 - 04:26 PM
Neki maljaviji stavljaju i gel za sondu medicinskog ultrazvučnog aparata.Nisam obratio paznju da je to krenulo da se desava kad je temperatura u toku voznje pala ispod 10C, sad sve ima smisla. Dzabe menjah bateriju koja je lepo radila 2 godine Hvala, probacu na sledecoj voznji.
Sent from my SM-A705FN using Tapatalk
Posted 01 November 2021 - 08:21 PM
Da napisem svima:
-Uredjaj:Garmin Edge 830-mozda me zeznuse i poslase nesto losiji, a ja ubedjen da je moj nabolji(zadnja rec tehnike)
-Da to sa podesavanjem profila je logicna stvar, nego sam ti ja od onih sto znaju samo da motaju, tj, ubedjen da zna
-Muce, muce, visinci i kilometri...ali mene vise muci sto mi juce dusu izvadise gde vozim, kako kratim stazu i biram manja brda cu ih sve skinem s Stravu
Edge 830 se sam kalibrise...
evo mali savet, kada kreces na voznju ukljuci garmin neki minut ranije dok jos nisi seo na bajs.
ne treba da ga startujes, dok ne krenes, samo neka bude ukljucen, i nece ti se ovo desavati.
Verovatno si ukljucio garmin kada si bio u voznji ili tako nesto, tako nastane pogresno merenje, ali strava to moze da koriguje i popravi.
Posted 02 November 2021 - 07:02 AM
Posted 02 November 2021 - 10:06 AM
Ovaj 1030 ali Plus model nalazi odmah. Stvarno su unapredili brzinu znatno.
Pa u suštini nisu. Procesor je isti kao na 830 i GPS čip im je isti. Dešava mu se da zaglupi/zabaguje/ne radi kako treba povremeno i zbog toga mu nekada treba da nađe dugo (5min) satelite. To je software-ski problem i koliko znam (prateći garminov forum) nikada nije rešen (postoji od početka). Lako je rešiv: sačekate to vreme da nađe satelite sam (duže mu treba pod mokrim krošnjama ili između visokih zgrada) ili se obriše određeni fajl (naziv fajla se može naći na garminovom forumu).
Posted 02 November 2021 - 10:18 AM
Edge 830 se sam kalibrise...
evo mali savet, kada kreces na voznju ukljuci garmin neki minut ranije dok jos nisi seo na bajs.
ne treba da ga startujes, dok ne krenes, samo neka bude ukljucen, i nece ti se ovo desavati.
Verovatno si ukljucio garmin kada si bio u voznji ili tako nesto, tako nastane pogresno merenje, ali strava to moze da koriguje i popravi.
U sustini kada ga ukljucim, i ne obracam paznju koliko vremena prodje, uvek je radio normalno, do momenta dodatka drugog senzora.
Garminu, ako nije malo duže uključivan, treba malo vremena da nađe satelite. To zna da traje do 5min, otprilike.
Sat mi uvek trazi satelite duze od Garmin Edge, mislim da je to god Edge vrlo brzo.
Posted 02 November 2021 - 10:53 AM
Nisam gledao te tehničke detalje već onako iz iskustva. Kad krenem na vožnju i uključim uredjaj, nadje ga za 10 - 20 sekundi najduže (na 1030 Plus mislim).Pa u suštini nisu. Procesor je isti kao na 830 i GPS čip im je isti. Dešava mu se da zaglupi/zabaguje/ne radi kako treba povremeno i zbog toga mu nekada treba da nađe dugo (5min) satelite. To je software-ski problem i koliko znam (prateći garminov forum) nikada nije rešen (postoji od početka). Lako je rešiv: sačekate to vreme da nađe satelite sam (duže mu treba pod mokrim krošnjama ili između visokih zgrada) ili se obriše određeni fajl (naziv fajla se može naći na garminovom forumu).
Posted 23 November 2021 - 12:59 AM
https://www.action-c...rmin-edge-530-2
I još da pitam, ko zna koji put po redu (ovde i na forum.hr)... niko ne odgovara:
Da bi se ubacila ruta, mora li se preko kompjutera ili može poslužiti i telefon/tablet?
(pitam jer nemam kompjuter)
5 user(s) are reading this topic
0 members, 5 guests, 0 anonymous users