Pozdrav svima
Moj prvi post, i nije baš sa cvetićima kao ni moj prvi bajs.
Pre dve godine sam u Capriolu kupila ovaj bicikl https://www.capriolo...trekking-w-2016
Tokom prve vožnje, kod osovine mi se čulo neko klaktanje pri pedalanju gde ima bilo kakav uspon, iako je u tom trenutku bajs u manjoj brzini. Imala sam pre Bianchi MTB, ali nisam znala ništa više sem da ne smem da menjam brzine na usponu, da ne bi pukao lanac. Odmah sam se odvezla do radnje gde je bajs kupljen, objasnila sta čujem i iz kog dela bajsa (u tom trenutku su za mene patrona i sve ostalo nepoznat pojam). Konstatovali su da je menjač loše podešen. Srede oni to što su konstatovali, i kao probaj sada. Odvozam malo u blizini radnje, kažem čuje se opet, pa kao znaš, ne sme da se vozi u većim brzinama, nije dobro za lanac. Pri tome, niko mi ne kaže da se ne ukršta lanac, nego fazon, na bajsu sa 24 brzine, ti koristi 3 i pevaj. I ja sa tadašnjim znanjem, prihvatim to.
Kako je to nastavilo da se čuje, ja odvezem bajs ponovo da pogledaju. Ovaj put su bili drugi radnici u radnji. Ja objasnim sve lepo, kad jedan od njih mi kaže da je kavez prednjeg menjača iskrivljen. Pri tome, bajs nije nigde udaran ni u tom delu, ni generalno. Isprave oni to, međutim opet ista priča.
Tu sam poludela više jer se klaktanje i dalje čulo. Pri tome, bajs je imao na sebi neke ogrebotine, kao da je korišćen, ali sam ja to pripisala transportu, a i stoji u radnji, najverovatnije su ga sto puta pokazivali.
Ne želeći više da se mlatim, odvezla sam bajs kod neovlašćenog servisera.
Konstatovao je sledeće:
- ležaj viljuške nije bio dobro pritegnut, ako se dobro sećam krug i po ga je pritegao;
- patrona takođe nije bila pritegnuta i bila je napukla;
- sa menjačem je sve bilo u redu i taj serviser me je uputio oko menjanaj brzina i da ne sme lanac da se ukrsti i rekao mi je da bi valjalo, kao na kolima, kada stajem, da smanjim brzinu da ne bih kretala iz velike brzine i mučila kasetu, pogon, lanac...
Nakon što mi je on sredio bajs sve je bilo ok. Izgubila sam garanciju, ali mislim da bi prosla gore da sam čekala da Capriolo nešto uradi po tom pitanju.
Generalno, mislim da to sve manje više ima veze sa osobljem koje radi,a ne sa samim brendom.
Kada sam uzela Capriolo, većina ljudi koja iole zna nešto oko bajseva mi je rekla da sam uzela krš bajs. Ali o tome ću na temi za to, pošto imam nekih neodumica jer želim da menjam biciklu.