Лазански је био врхунски војно-политички коментатор. Анализе у вези ситуације у Донбасу и могућег тока ствари су му заиста бриљантне. Но, ово за Бизмарка изгледа да није поткрепљено да је заиста то и рекао. То наравно не значи да је то што му се приписује само по себи нетачно.Još jedna "teorija zavere" koja se pokazala tačno. Pre 7 godina :
Dodatak - Otto von Bismarck, pre 140 godinaScreenshot_20220312_105640.jpg
Sent from my LYA-L29 using Tapatalk
Teorija zavere
Postavljeno 12 March 2022 - 11:17 AM
Postavljeno 17 December 2022 - 07:41 AM
(link)
Što je najgore od svega, nije to zapravo nikakva teorija zavere. To je činjenično stanje u Evropi i svetu prouzrokovano američkom politikom.
Zanimljivo je da još čini mi se prvi Ustav Sjedinjenih Država u sebi sadrži taj zavet nedozvoljavanja Amerike ikome da se menja u interese njihove unutrašnje politike a za uzvrat navodi obavezu USA ne mešanja u spoljnu politiku drugih zemala- Svejedno, od stvaranja tog prvog ustava pa do ovog aktuelnog mislim da ne postoji niti jedan američki predsnik niti kongres koji taj ustav nije na neki način povredio.
Ameri se služe onom starom dobrom filozofijom "zavada pa vladaj" koju su upotrebljavali još stari Rimljani da bi držali pod kontrolom varvarske narode.
Od kraja drugog svetskog rata pa na ovamo mislim da ne postoji niti jedan rat ili eskalacija u svetu u kojem amerikanci nisu na direktan ili indirektan način učestvovali. Oni zapravo jesu uzrok svakog zla u društvu modernog čoveka 21. veka.
Međutim, to nije ništa novo. Čovek kao jedinka ima konstantnu težnju da nametne svoju dominaciju drugim, fizički i mentalno slabijim jedinkama od sebe, a odatle potiče i ta konstatna želja i potreba da se drugi narodi potčine onima koji su po njihovom uverenju inferiorniji od njih. Nekada davno su to radili Vavilonci, pa Egipćani, Grci, Rimljani, Persijanci, Turci OSmanlije, danas su to eto Amerkanci pod okriljem demokratije i borbe za ljudska prava u svetu.
"Jedina prava greška je ona iz koje ne naučimo ništa". H. Ford
Postavljeno 18 December 2022 - 09:00 AM
1 članova čita ovu temu
0 članova, 1 gosta, 0 anonimnih korisnika